Güzel bir karşılaştırma konusu olmuş öncelikle onu belirteyim. Focus 115hp dizel benim de gözümün önünde bulundurduğum ve tasarım olarak Honda kullanıcısının bile hoşuna gidecek bir araç. X paketler ile donanım seviyesi paranıza göre veriliyor. Bu kimi kullanıcı için olumsuz bir durum olsa da şahsi fikrim Honda markasının da kullanıcısına sunması gereken bir seçenek olmalı.
Tasarım konusunda iki araç ta zevke hitap ediyor. Ben Civic HB deneyimini bayide yaşadım. Bazı olumsuz izlenimlerim olsa da genel olarak değerlendirince fotoğraflardakinden çok daha iyi bir araç. Motoru yüksek torku sayesinde ara hızlanmalarda ve kalkışlarda çok başarılı. Ben aracı biraz üst limitlerde zorladım ve Honda dizelinde hakkını vermiş dedirtti bana.
Focus sedan olması ile (Türk kullanıcılar genelde sedancıdır) önemli bir artı yakaladı şahsi fikrim. Aracın üstünde fabrika çıkışı michelin marka lastiklerin etkisi büyük olmakla birlikte ses olayını segmentine göre başarılı buldum. Motoru sakin kullanıcılar için iyi düzeyde ama bir Civic HB gibi değil kesinlikle. Yakıt konusunda Ford markasının biraz fazla yaktığı bir gerçek. Yeni Focus'da da bu değişmemiş.
Özetlemek gerekirse daha 100.000km görmemiş bir Honda dizel motorunun sağlamlığını kimse garanti edemez, üzerindeki Honda logosundan başka. Ford markasının da geçmişi belli. Çok zor bir tercih yapmanız gerekiyor. Benim gönlüm Honda dese de geniş bagaj ve sessizlik değerlendirmesi yapınca Ford öne geçiyor. Ama motor dizel Honda motorunu yakalaması için çok fırın ekmek yemesı gerek.
Yazdıklarımın hepsi şahsi fikrimdir. Kendim kullanarak iki aracı da test ederek bu izlenimleri edindim. Size yol gösterecek olan bu araçların gerçek ve sürekli kullanıcıları olacaktır.
öncelikle değerli ve objektif yorumlarınız için teşekkür ederim sizinle düşüncelerimiz hemen hemen aynı ben de her iki aracı test ettim focus 95hp olandı ve sürüşü gerçekten hoşuma gitti ama şu bir gerçek ki dediğiniz gibi civice göre daha ağırkanlı bir araç paket konusunda size pek katılmıyorum bana göre bu segmentte araç tercih edecek olanlar için biraz gereksiz gibi geliyor.
Fotoğrafa göre yorum yapanlar gerçekten gidip araçla biraz zaman geçirdiklerinde bana göre dedikleri gibi kötü bir tasarıma sahip olmayan ancak marjinal bir tasarımı olan araçla tanıştıklarını anlayacaklardır.
Yakıt konusunda mersinden civic hb sahibi bir arkadaş 20 22 kuruş arası yaktığını söylüyor. Eğer bu rakamlara ulaşılabiliyorsa araç iddia edildiği gibi çok ekonomik.
Bagaj konusunda honda yapacağını yapmış ve benzin deposunu ön koltuğun altına almış bu sayede bagaj hacmi yanlış hatırlamıyorsam 407 litre civarında tutulmuş. Kullanıcıya gore değişiklik gösterebilir ancak benim için yeterli bir rakam.
Herkesin yorumu benim icin çok önemli ancak dediğiniz gibi kullananlardan daha çok yorum alabilirsek hem konuyu açan olarak bana hem de bu ikilemde kalan diğer tht üyelerine kolaylık olur.
Son olarak renk tercihim sizce ne olmalı 20 senedir rengimiz beyaz sıkıldık artık