TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: sfenks_onuy - Aralık 17, 2013, 07:24:31 ÖS
-
Herkese selamlar başlıkta da belirttiğim gibi 2 araç arasında bir tercih yapacağız. Arkadaşlar yorumlarınızı özellikle teknik özellikler bakımından bekliyorum. Ben 10 senedir honda kullanıcısıyım ve ibrem civic hbden yana. Aracın dış görünüşü bence gayet güzel o nedenle sizlerden rica ediyorum lütfen konu dış görünüş üzerinden ilerlemesin çünkü güzellik göreceli bir kavramdır. Evet değerli THT üyeleri bu iki araç arasında özellikle performans ve donanım özellikleri bakımından yorumlarınızı bekliyorum. Bu arada civic ocak ayından itibaren ufak bir makyajla satışa sunulacak...
-
ilk yorumu yapayım öyleyse :D focus 115 hp honda 120 hp honda biraz daha seri ve yeni nesil motor. focusa titanium ile birlikte smart ve teknoloji paket ekletirseniz ben olsam focus alırım. bu iki paket olmadan civic alırım.
-
bir honda tutkunuyum ama tasarım ve donanım olarak focus derim :)
-
ilk yorumu yapayım öyleyse :D focus 115 hp honda 120 hp honda biraz daha seri ve yeni nesil motor. focusa titanium ile birlikte smart ve teknoloji paket ekletirseniz ben olsam focus alırım. bu iki paket olmadan civic alırım.
focusun 95hp olanını sürdüm fena değil hoşuma gitti ama civic hbi kendi çapımda daha detaylı test etme imkanım oldu :) motor performansı harika bence..yakıt tüketimi konusunda da bence civic 2 3 adım önde..dediğim gibi donanım fark yaratabilir onu da inceledim ama fordda her şey ekstra bir paketle sunuluyor ford düşünersem sadece smart paketi ekletebilirim :) onun dışında civic sport paket ile focus titanium arasında pek fark yok
-
bir honda tutkunuyum ama tasarım ve donanım olarak focus derim :)
hocam hondaya binen bir türlü etkisinden kurtulamıyor doğrudur ama bence yeni civic hb çok ağır ve gereksiz eleştirilere maruz kaldı :) tasarım olarak evet farklı bir çizgisi var ve bence gayet güzel çünkü yeni type ri gördünüz mü bilmiyorum forumda büyük beğeni topladı toplayacak da civic hb kasası üzerinden üretilen bir araç :)
-
Fikirlerin çatışması iyi bir seçim yapabilmek için oldukça önemlidir ve demokrasinin bir gereğidir :) olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyorum
-
ben tipini sevmedigim arabaya asla binmem ne olursa olsun civic'in tipi de igrenc type r ı bile irenc o fiyatlara golf de var onu da dwegerlendir 1.6 tdi ii araba
-
ben tipini sevmedigim arabaya asla binmem ne olursa olsun civic'in tipi de igrenc type r ı bile irenc o fiyatlara golf de var onu da dwegerlendir 1.6 tdi ii araba
size istinaden söylemiyorum yanlış anlamayın ama bu konunun "tip" tartışmasına dönmesini istemiyorum tabi ki bu da sizin fikriniz ve saygı duyulmalı ancak herkesin güzellik algılaması farklıdır bana göre güzel ve iddia ediyorum type r da çok beğenilecek :) baska bir marka veya model düşünmüyorum... arkadaşlar teknik yorumlarınızı bekliyorum bu araçları kullananlar veya kullanmasa da bilgisi olanlar paylasirlarsa mutlu olurum
-
1.4 140hp'lik motor da var ille dizel demeyecekseniz onu da değerlendirin. Hem ekonomik hem de performansı güzel
-
1.4 140hp'lik motor da var ille dizel demeyecekseniz onu da değerlendirin. Hem ekonomik hem de performansı güzel
civic hb kastediyorsunuz sanırım yalnız benzinli motor 140 hp değil 100 hp. Ben dizel düşünüyorum
-
Arkadaşlar performans, donanım, yol tutuş özellikleri, fiyat, yakıt tüketimi vb. Konularda objektif yorumlarınızı bekliyorum. Tipini ısrarla beğeniyorum :)
-
Golf'ü kastetmiştim ben :)
-
Civic al bence. Ben çok memnunum, aşırı seri.
Arkadaşımda focus var 2012 1.6 dizel 115lik olanı, onuda sürdüm bizimki kadar atak değil. iç tasarımı falanda civice yaklaşamaz. Bence alabiliyorsan civic al
Neresi makyajlanacakmış?
-
Golf'ü kastetmiştim ben :)
:) çok ayrı yerlerdeyiz desenize..yukarıda da bahsetmiştim başka marka veya model düşünmüyorum..ilgimi ceken tek vw 140hp act golf o da 70bin tl civarı sanırım gereksiz pahalı :)
-
Arkadaşımda focus var 2012 1.6 dizel 115lik olanı, onuda sürdüm bizimki kadar atak değil. iç tasarımı falanda civice yaklaşamaz. Bence alabiliyorsan civic al
Neresi makyajlanacakmış?
sonunda bir kullanıcıya ulaşabildim ama yanlış anlaşilmasin herkesin yorumu benim için çok değerli :) aeacın performansı beni de çok etkiledi bu benim icin en önemli faktör;
-yakıt tüketimi hakkinda bilgi verir misiniz
-yalıtım iddia edildiği gibi iyi mi yani yol sesi aşırı mı
-renk tercihiniz ne oldu
Makyajla kabin icerisinde daha fazla krom ve parlak yuzeylerin olacağı , tampon bagaj kapagı ve plakalik cevresinin lake siyah olacagi ve en önemlisi yüksek hizlarda stabilligin saglanmasi icin direksiyon sisteminin değiştirilecegi soyleniyor.2014 ilk ceyreginde türkiyede olacak
-
Tip beğeni herşey göreceli. ben yeni civic hb gördüm adam biraz başmış arabayı amerikan park vardı arkada spoiler siyah renkti hayran kaldım. hb focusa göre içi dar motor olarak daha atak olabilir ama 115lik titanyum x ve smart paketli focus bence daha ideal bir seçenek
-
Tip beğeni herşey göreceli. ben yeni civic hb gördüm adam biraz başmış arabayı amerikan park vardı arkada spoiler siyah renkti hayran kaldım. hb focusa göre içi dar motor olarak daha atak olabilir ama 115lik titanyum x ve smart paketli focus bence daha ideal bir seçenek
ben sedan kullanıcısıyım ilk kez hb araç kullanacağım A180 opel astra hb golf 308 focus hb civic hb gibi araçları test ettim bana göre istisnasız hepsi basık geliyor yani bir sedan araç gibi ferah değil civic hb arka diz mesafesine özellikle baktım 1.85 boy 92 kiloyum ve rahatça sığdığımı söyleyebilirim. . Dediğiniz paketler eklendiğinde focus daha mantıklı gibi geliyor ancak o zaman da maliyet oldukça artıyor
-
Iki secenekten birisi olacak seklinde dusunerek yaziyorum. Ikinci elde ne olur bilemem ama ben civic derim. Farkli bir araç. Farki hep sevmisimdir. Performans tuketim gayet iyi gorunuyor. Showroomda inceledim. Malzeme kalitesi cok iyi. Otomatigi olsa ve fb7mi yeni almis olmsam alirdim. Son soyleyecegim vw den uzak dur da ne alirsan al. Musterisini bu kadar mal yerine koyan kac marka var acaba? Varsa onlardan da uzak dur. Sahsi fikrim civic hb. Ikiside olmazsa opel astra hb 1.4 derim. Eski bir opel kullanicisi olarak :)
-
Neden bir üst segment almayı düşünmüyorsunuz ?
-
Neresi makyajlanacakmış?
sonunda bir kullanıcıya ulaşabildim ama yanlış anlaşilmasin herkesin yorumu benim için çok değerli :) aeacın performansı beni de çok etkiledi bu benim icin en önemli faktör;
-renk tercihiniz ne oldu
Makyajla kabin icerisinde daha fazla krom ve parlak yuzeylerin olacağı , tampon bagaj kapagı ve plakalik cevresinin lake siyah olacagi ve en önemlisi yüksek hizlarda stabilligin saglanmasi icin direksiyon sisteminin değiştirilecegi soyleniyor.2014 ilk ceyreginde türkiyede olacak
-Yakıt tüketimi mükemmel, her depoda fulluyorum depomu. Hiçbir depoyu sakin kullanarak tamamlayamadım. Her deponun yaklaşık 200 kmsi şehir dışı oluyor. Buna göre ortalama tüketimim km'de 20-21-22 kuruş oluyor.
-Yalıtım gerçekten iyi yol sesi yok, az motor sesi var tabi doğal olarak. Bu araçlarda active noise cancelling diye bi sistem var. Araç içindeki düşük frekanslı sesleri algılayıp onlara ters frekansta ses veren bi sistem.
-Beyaz aldım çok memnunum. Kırmızısıda çok güzel duruyor, öndeki siyah detaylar çok yakışıyor.
-Birde aracın çok seri olduğunu tekrar söylüyorum.
-
Iki secenekten birisi olacak seklinde dusunerek yaziyorum. Ikinci elde ne olur bilemem ama ben civic derim. Farkli bir araç. Farki hep sevmisimdir. Performans tuketim gayet iyi gorunuyor. Showroomda inceledim. Malzeme kalitesi cok iyi. Otomatigi olsa ve fb7mi yeni almis olmsam alirdim. Son soyleyecegim vw den uzak dur da ne alirsan al. Musterisini bu kadar mal yerine koyan kac marka var acaba? Varsa onlardan da uzak dur. Sahsi fikrim civic hb. Ikiside olmazsa opel astra hb 1.4 derim. Eski bir opel kullanicisi olarak :)
Bütçem maksimum 65000tl ve alacağım aracın en üst donanım seviyesinde olmasını istiyorum bugün atıyorum bir megane gt line için istenen fiyat 73000tl keza vw golf dizel highline dizel 69000tl civarı bunlar gerçekten yüksek rakamlar özellikle vw neredeyse 10 senedir aynı dizel motoru tüketiciye resmen itekliyor. Ben de yenilikten yanayım ve tasarım olarak civic beni tatmin ediyor malzeme kalitesi iyi makyajdan sonra daha da iyi olacak ve özellikle ingilterede üretiliyor olması bence bir avantaj... opelin yeni 1.6 cdti motor astraları gelmiş olsa düşünebilirdim.
-
Üst segment için dizel olmak kaydıyla öneriniz nedir ?
-
Neresi makyajlanacakmış?
-renk tercihiniz ne oldu
-Yakıt tüketimi mükemmel, her depoda fulluyorum depomu. Hiçbir depoyu sakin kullanarak tamamlayamadım. Her deponun yaklaşık 200 kmsi şehir dışı oluyor. Buna göre ortalama tüketimim km'de 20-21-22 kuruş oluyor.
-Yalıtım gerçekten iyi yol sesi yok, az motor sesi var tabi doğal olarak. Bu araçlarda active noise cancelling diye bi sistem var. Araç içindeki düşük frekanslı sesleri algılayıp onlara ters frekansta ses veren bi sistem.
-Beyaz aldım çok memnunum. Kırmızısıda çok güzel duruyor, öndeki siyah detaylar çok yakışıyor.
-Birde aracın çok seri olduğunu tekrar söylüyorum.
Benim de tüketim konusundaki tahminim o rakamlar doğrultusundaydı o zaman gerçekten ekonomik bir araç olduğunu söyleyebiliriz ki bu da en önemli tercih sebeplerimden birisi çünkü focusların çok yakıt tükettiğinı bizzat kullanıcılardan duymuştum.
Motor sesi dizel bir araca göre bence çok normal. Zaten vtec sesi duymaya alışkınız insan arada o sesi de özlüyor :) bahsettiğiniz active noise cancelling sistemini duymuştum eğer hakkını veriyorsa önemli bir teknoloji. Çünkü ben vtec2 kullanıcısıyım yalıtım konusu çok başımızı ağrıttı hala da ağrıtıyor.
Araç tercihim hep beyaz oldu bu sefer renk değiştirmek istiyorum daha pastel bir renge dönmek istiyorum ama bu bronz gibi kahve gibi bir renk var sizce nasıl olur ?
-
Lpg'li Accord var dizelle ortalama aynı olur hemen hemen. 1.6 dizel passat falan da var ama o kasaya da 1.6 kesmez
-
Lpg'li Accord var dizelle ortalama aynı olur hemen hemen. 1.6 dizel passat falan da var ama o kasaya da 1.6 kesmez
bundan sonra lpgli araç düşünmüyorum. . Dizel 1.6 manuel focus ya da civic hb 2sinden birini tercih edeceğim
-
hb civic kesinlikle... motor,iç mekan ve tasarım focustan daha iyi...
-
evet kararımı verdim civic hb alacağım. Makyajlı kasayı bekliyorum
-
makyajlı kasa ?
-
Güzel bir karşılaştırma konusu olmuş öncelikle onu belirteyim. Focus 115hp dizel benim de gözümün önünde bulundurduğum ve tasarım olarak Honda kullanıcısının bile hoşuna gidecek bir araç. X paketler ile donanım seviyesi paranıza göre veriliyor. Bu kimi kullanıcı için olumsuz bir durum olsa da şahsi fikrim Honda markasının da kullanıcısına sunması gereken bir seçenek olmalı.
Tasarım konusunda iki araç ta zevke hitap ediyor. Ben Civic HB deneyimini bayide yaşadım. Bazı olumsuz izlenimlerim olsa da genel olarak değerlendirince fotoğraflardakinden çok daha iyi bir araç. Motoru yüksek torku sayesinde ara hızlanmalarda ve kalkışlarda çok başarılı. Ben aracı biraz üst limitlerde zorladım ve Honda dizelinde hakkını vermiş dedirtti bana.
Focus sedan olması ile (Türk kullanıcılar genelde sedancıdır) önemli bir artı yakaladı şahsi fikrim. Aracın üstünde fabrika çıkışı michelin marka lastiklerin etkisi büyük olmakla birlikte ses olayını segmentine göre başarılı buldum. Motoru sakin kullanıcılar için iyi düzeyde ama bir Civic HB gibi değil kesinlikle. Yakıt konusunda Ford markasının biraz fazla yaktığı bir gerçek. Yeni Focus'da da bu değişmemiş.
Özetlemek gerekirse daha 100.000km görmemiş bir Honda dizel motorunun sağlamlığını kimse garanti edemez, üzerindeki Honda logosundan başka. Ford markasının da geçmişi belli. Çok zor bir tercih yapmanız gerekiyor. Benim gönlüm Honda dese de geniş bagaj ve sessizlik değerlendirmesi yapınca Ford öne geçiyor. Ama motor dizel Honda motorunu yakalaması için çok fırın ekmek yemesı gerek.
Yazdıklarımın hepsi şahsi fikrimdir. Kendim kullanarak iki aracı da test ederek bu izlenimleri edindim. Size yol gösterecek olan bu araçların gerçek ve sürekli kullanıcıları olacaktır.
-
Merhaba,
Şirketimizde yeni Focuslar mevcut kiralık.. Mekanik arıza sık sık yaşanıyor. Araçlar daha 30-40 binde olanlar var. 95 lik bizdekiler lakin ses yalıtım vs başarılı fakat kullanım keyfi vermiyor. Sert bir araç koltuklar felan beni çok rahatsız etti..Bir hafta sonu bende kalmıştı bir tanesi araba 1400 kg hantal zaten yakıtı yüksek ve kullanım keyfi benim İES kadar bile keyifli gelmedi. Civic tercihim olurdu. Gerçek kullanmış biri olarak bilgi paylaşımında bulunmak istedim.
-
Önemli bir detay olmayabilir ama Civic Hb Bagaj 407lt, Focus Hb Bagaj 316lt. Focusun sedanı ise 421lt. Civic hb her halukarda daha büyük bir bagaj hacmine sahip. Sedan 14lt büyük gibi ama bu sedana sığmayan civic hb'e sığar. Motor konusunda ise doğrudur yeni bir motor. Ama ben japonların uzun denemeler yapmadan hizmete sunmayacaklarını düşünüyorum (dikkat edin honda demedim japon). Focus iyi bir araçtır. Ama civic farklı bir araç. Ben sırf farklı bir araç kullanmak için civic alırım. Mesela opel, mazda bunlarda farklı araçlar. Madem bekliceksin yeni Mazda 3 gelince bi bak derim. 6 çok şık olmuş, sanırım 3 de ona benzer? Japon iyidir :) bide opel :)))
-
makyajlı kasa ?
2014ün ilk çeyreğinde sanırım ocak sonu gibi ufak bir makyaj uygulanacak
-
Güzel bir karşılaştırma konusu olmuş öncelikle onu belirteyim. Focus 115hp dizel benim de gözümün önünde bulundurduğum ve tasarım olarak Honda kullanıcısının bile hoşuna gidecek bir araç. X paketler ile donanım seviyesi paranıza göre veriliyor. Bu kimi kullanıcı için olumsuz bir durum olsa da şahsi fikrim Honda markasının da kullanıcısına sunması gereken bir seçenek olmalı.
Tasarım konusunda iki araç ta zevke hitap ediyor. Ben Civic HB deneyimini bayide yaşadım. Bazı olumsuz izlenimlerim olsa da genel olarak değerlendirince fotoğraflardakinden çok daha iyi bir araç. Motoru yüksek torku sayesinde ara hızlanmalarda ve kalkışlarda çok başarılı. Ben aracı biraz üst limitlerde zorladım ve Honda dizelinde hakkını vermiş dedirtti bana.
Focus sedan olması ile (Türk kullanıcılar genelde sedancıdır) önemli bir artı yakaladı şahsi fikrim. Aracın üstünde fabrika çıkışı michelin marka lastiklerin etkisi büyük olmakla birlikte ses olayını segmentine göre başarılı buldum. Motoru sakin kullanıcılar için iyi düzeyde ama bir Civic HB gibi değil kesinlikle. Yakıt konusunda Ford markasının biraz fazla yaktığı bir gerçek. Yeni Focus'da da bu değişmemiş.
Özetlemek gerekirse daha 100.000km görmemiş bir Honda dizel motorunun sağlamlığını kimse garanti edemez, üzerindeki Honda logosundan başka. Ford markasının da geçmişi belli. Çok zor bir tercih yapmanız gerekiyor. Benim gönlüm Honda dese de geniş bagaj ve sessizlik değerlendirmesi yapınca Ford öne geçiyor. Ama motor dizel Honda motorunu yakalaması için çok fırın ekmek yemesı gerek.
Yazdıklarımın hepsi şahsi fikrimdir. Kendim kullanarak iki aracı da test ederek bu izlenimleri edindim. Size yol gösterecek olan bu araçların gerçek ve sürekli kullanıcıları olacaktır.
öncelikle değerli ve objektif yorumlarınız için teşekkür ederim sizinle düşüncelerimiz hemen hemen aynı ben de her iki aracı test ettim focus 95hp olandı ve sürüşü gerçekten hoşuma gitti ama şu bir gerçek ki dediğiniz gibi civice göre daha ağırkanlı bir araç paket konusunda size pek katılmıyorum bana göre bu segmentte araç tercih edecek olanlar için biraz gereksiz gibi geliyor.
Fotoğrafa göre yorum yapanlar gerçekten gidip araçla biraz zaman geçirdiklerinde bana göre dedikleri gibi kötü bir tasarıma sahip olmayan ancak marjinal bir tasarımı olan araçla tanıştıklarını anlayacaklardır.
Yakıt konusunda mersinden civic hb sahibi bir arkadaş 20 22 kuruş arası yaktığını söylüyor. Eğer bu rakamlara ulaşılabiliyorsa araç iddia edildiği gibi çok ekonomik.
Bagaj konusunda honda yapacağını yapmış ve benzin deposunu ön koltuğun altına almış bu sayede bagaj hacmi yanlış hatırlamıyorsam 407 litre civarında tutulmuş. Kullanıcıya gore değişiklik gösterebilir ancak benim için yeterli bir rakam.
Herkesin yorumu benim icin çok önemli ancak dediğiniz gibi kullananlardan daha çok yorum alabilirsek hem konuyu açan olarak bana hem de bu ikilemde kalan diğer tht üyelerine kolaylık olur.
Son olarak renk tercihim sizce ne olmalı 20 senedir rengimiz beyaz sıkıldık artık :)
-
Merhaba,
Şirketimizde yeni Focuslar mevcut kiralık.. Mekanik arıza sık sık yaşanıyor. Araçlar daha 30-40 binde olanlar var. 95 lik bizdekiler lakin ses yalıtım vs başarılı fakat kullanım keyfi vermiyor. Sert bir araç koltuklar felan beni çok rahatsız etti..Bir hafta sonu bende kalmıştı bir tanesi araba 1400 kg hantal zaten yakıtı yüksek ve kullanım keyfi benim İES kadar bile keyifli gelmedi. Civic tercihim olurdu. Gerçek kullanmış biri olarak bilgi paylaşımında bulunmak istedim.
Bir focus kullanıcısı yakaladık sonunda :) dediğiniz sorunlar kullanıma bağlı olabilir mi sonuçta şirket aracı diyorsunuz insanlar hor kullanıyor olabilir mi yoksa bu sorunlar focus için kronik mi ?
-
Tabiki kullanıma bağlı olarak değişir fakat bir aracın 30 bin civarı debriyaj sistemi komple değişti. Bir araç uzun yol gitmesine rağmen baskı balatası çabuk bitti. Bizdekiler 95 lik birazda ondan araç çok hantal klima açtığınız zaman araba kalkmam diyor resmen bayılıyor adeta, aracın içi öle darki ön taraf özellikle benim civicin ön tarafı daha ferah öyle bir torpido döşemeler yapmışlarki boğuluyor hissi veriyor kabinde bana öyle geldi. Objektif olarak bakarım ben ama o paralara alınabilecek bir araba değil şahsi görüşüm.
-
Önemli bir detay olmayabilir ama Civic Hb Bagaj 407lt, Focus Hb Bagaj 316lt. Focusun sedanı ise 421lt. Civic hb her halukarda daha büyük bir bagaj hacmine sahip. Sedan 14lt büyük gibi ama bu sedana sığmayan civic hb'e sığar. Motor konusunda ise doğrudur yeni bir motor. Ama ben japonların uzun denemeler yapmadan hizmete sunmayacaklarını düşünüyorum (dikkat edin honda demedim japon). Focus iyi bir araçtır. Ama civic farklı bir araç. Ben sırf farklı bir araç kullanmak için civic alırım. Mesela opel, mazda bunlarda farklı araçlar. Madem bekliceksin yeni Mazda 3 gelince bi bak derim. 6 çok şık olmuş, sanırım 3 de ona benzer? Japon iyidir :) bide opel :)))
Ben daha önce hb araç kullanmadığım için civic hb i incelerken özellikle bagaj hacmini de inceledim ve yukarıda da bahsettigim gibi yakıt deposunun ön koltuk altına alınması ile 407ltlik hacme ulaşılmış ve benim icin yeterli bir alan.
Motor hususunda bence her şey kullanıcıda bitiyor insanlar araçlarının ne olduğunu bilmeli ve ona göre kullanmalılar özellikle dizel motorların daha hassas kullanilmasi gerekiyor. Bu takdirde ben sorun çıkacağını sanmıyorum. Mazda hakkında pek bilgim yok ancak ikamet ettiğim yerde mazda servisi plazasi taniyani seveni yok :)
-
Ben daha önce hb araç kullanmadığım için civic hb i incelerken özellikle bagaj hacmini de inceledim ve yukarıda da bahsettigim gibi yakıt deposunun ön koltuk altına alınması ile 407ltlik hacme ulaşılmış ve benim icin yeterli bir alan.
Motor hususunda bence her şey kullanıcıda bitiyor insanlar araçlarının ne olduğunu bilmeli ve ona göre kullanmalılar özellikle dizel motorların daha hassas kullanilmasi gerekiyor. Bu takdirde ben sorun çıkacağını sanmıyorum. Mazda hakkında pek bilgim yok ancak ikamet ettiğim yerde mazda servisi plazasi taniyani seveni yok :)
HB astram vardı civicten önce. Amcamda ise clio. clionun bagaj devasa görünür. bigün denedik hangisi daha çok alır diye. tabiki astra :) Sebebine gelince. hblerde bagajı üstten yüklüyorsun ve bagaj içine giren bagaj kolu yok. üstten yükleme yapıncada her bir boşluk itina ile kullanılıyor :) 407lt hb = 520 lt sedan :) Ama bir sedan var ki onlar hariç. Skoda octavia ve superb. Onların bagajı da camla birlikte açılır.
-
eniştede focus 3 benzinli var. kendi aracıma göre kıyaslıyım siz ona göre yorum yapın. motor fd6. yalıtım focus. donanım paketler+ titanium ile focus. yol tutuş hakkında çok çeşitli söylemler var ancak bende fd6 mı bi kaç zaman limitlerine getirdiğim için bu konuda net birşey söyleyemiyorum. ancak genel kanı focusun iyi yol tuttuğu yönünde. sürüş zevki olarak ben focusun sağ koltuğunda oturdum ancak sert süspansiyonlar nedeniyle araç bana hantal geldi ancak sert süspansiyonlar neticesinde iyi bir yol tutuşuda sağadığı bir gerçek. kendi fd6 mda yolla daha bütünleşik hissediyorum ve kullanım çok zevkli. amcamda da suberp var 2.0 tdi o biraz daha farklı arka salon gibi :D
-
civic hb i test ettiğim kadarı ile söyliyim motor seri ve başarılı duruyor ancak ne kadar sağlam arkadaşların dediği gibi bi 100-150 k görmesi lazım. fordun 115 lik tdci üniteler ise kendini kanıtlamış üniteler. tasarım olarak ben focus hb i bi tık daha başarılı buluyorum. iç mekan genişliği ve ferahlık tartışmasız civic. kullanım keyfi ise gene fd6ım ile karşılaştırırsam civic hb i birbirlerine çok yakın. focus ile karşılaştırırsak ben civic derim. ancak süspansiyon ve yol tutuş focus derim. fiyat olarak titanium + smart + technology paketli bir dizel focus 70 e geliyor. civic ise 66 civarı sanırım . focus ta bir indirim alabilirseniz ki alırsınız 2. el avantajınıda kullanarak focus alınabilir ancak bu donanım şartıyla.
-
civic hb'lerde 3500tl indirim varmış bugün mesaj geldi :))
-
:D banada geldi
-
:D banada geldi
evet bayii indirimleri var şu an sport 63500 civarı
-
Tabiki kullanıma bağlı olarak değişir fakat bir aracın 30 bin civarı debriyaj sistemi komple değişti. Bir araç uzun yol gitmesine rağmen baskı balatası çabuk bitti. Bizdekiler 95 lik birazda ondan araç çok hantal klima açtığınız zaman araba kalkmam diyor resmen bayılıyor adeta, aracın içi öle darki ön taraf özellikle benim civicin ön tarafı daha ferah öyle bir torpido döşemeler yapmışlarki boğuluyor hissi veriyor kabinde bana öyle geldi. Objektif olarak bakarım ben ama o paralara alınabilecek bir araba değil şahsi görüşüm.
30000de debriyaj balatası değişiyorsa bu kesinlikle kullanicidan kaynaklaniyordur tamam bence de civic ama bu kmde normal kullanımda bırakın focusu tata cherry vs gibi araçlarda dahi sorun çıkacağını sanmiyorum :)... arkadaşlar focus ağırkanlı bir araç bu noktada herkes hemfikir sanırım.
-
focusun dizeli civicin dizeline göre biraz daha ağırkanlı. ama öyle ciddi fark yok. daha çok focusun yürürü biraz sert diyim civice göre.
-
Evet yeni bir motor var ortada ancak sonucta bu hondanin ilk dizel unitesi degil hepimizin bildiği gibi 2.2 dizel üzerinden hacim küçültülerek geliştirilen bir motor ve bana göre eğer hirpalanmazsa kendini ispat edecek bir motor çünkü honda bu ürün üzerinde çok durdu çünkü sanırım tum hondacilarin beklediği motor buydu
-
Arkadaşlar renk konusunda da düşüncelerinizi bekliyorum
-
mavi ;)
-
focus alırsanız metalik kırmızı civic alırsanız gene kırmızı. beyaz istemediğinize itafen yazdım. yoksa ben olsam focusu kırmızı civici beyaz alırdım.
-
bu arada araçlarda zamlanmış dolu focus 70 i geçer. golf7 1.6 tdi highline da 70 olmuş düz vitesi 2 lira bindirmişler. millet indirim yapar bmw falan bunlar bindirim yapıyor. ilginç.
-
Kırmızı
-
Metalik farkı alınıyor sanırım focusta..70bin tlye bu segmentte araç kesinlikle almam.. renk olarak beyazdan çok sıkıldık ama civicde ayrı duruyor kararsız kaldım bu bronz kahve tonundaki renk de dikkatimi çekiyor.
-
70 le 65 arasında da çok fark yokki. çok pahalandı araçlar ... c sınıfı özellikle.
-
70 le 65 arasında da çok fark yokki. çok pahalandı araçlar ... c sınıfı özellikle.
psikolojik sınır diyelim :) ayrıca son noktanız belli bir rakamsa onun üzeri 1 tl dahi olsa bazen fazla gelebilir :) hemen herkes şu hususta aynı fikirde sanırım focus olursa x paketi smart paketi o paketi şu paketi vs. İle olsun ben buna biraz karşıyım aracım kendi kendine parketmese de olur 9 hoparlörlü sony müzik sistemim olmasa da olur vb bunlar benim icin elzem değil.
Çıplak titanium focus ile civic hb arasında donanım olarak ben pek bir fark göremedim o yüzden civic'in artıları nın focustan daha fazla olduğu kanaatindeyim
-
araba civic hb renk kahverengi beyazda herkeste var tabuları yıkmak gerekli. bir de film attın mı camlara 10 numara :)
-
O bahsettiğiniz bronz kahve karışımı (net olarak rengi ismini bilmiyorum) Ford markasının da benzer bir rengi var çok da farklı bir renk. Bakımı biraz özen isteyebilir ama uğraşırım derseniz çok güzel bir renk olur şahsi fikrim.
-
O bahsettiğiniz bronz kahve karışımı (net olarak rengi ismini bilmiyorum) Ford markasının da benzer bir rengi var çok da farklı bir renk. Bakımı biraz özen isteyebilir ama uğraşırım derseniz çok güzel bir renk olur şahsi fikrim.
o rengin ismi muamma ama gerçekten güzel duruyor :) focusta görmedim astra sedanda benzer bir renk var araca güzel bir hava veriyor bence hb civicte de gördüm ve yakıştırdım...honda renk icin ekstra ücret almıyor diye biliyorum ama emin değilim sizin bilginiz var mı ?
-
Renk için ekstra ücret farkı yoktu geçen sene. Bu sene de sanmıyorum olacağını.
-
Bence önce çıkın evden gidin bir focusa oturun bir sürün hıım donanım falan iyiymiş diyin sonra hondaya gidin oturun hondayla çıkın yola ve eve gelin =) şaka bir yana ben honda yeni dizel civicleri hiç beğenmedim küçük , iç disagnı olarak diğer araçlarla çok yakın yapmışlar ben fd6ıya bindiğimde oh be diyorum hadi ben çok uzun dedğilim kalıplı uzunsanız ben ki 1,75 boyumla rahat edemedim , ilk istanbul fuarında oturdum büyük bir heycanla dizeline belki fd6ıya alışmamdı bilmiyorum ama çok küçük geldi. küçük araç seviyorsanız cr-zde düşünebilirsiniz. ama ben focus diyorum bence anladığım kadarıyla biraz daha geniş mademki donanımsal seviyorsanızda sizi daha çok tatmin edicektir.
-
Bence önce çıkın evden gidin bir focusa oturun bir sürün hıım donanım falan iyiymiş diyin sonra hondaya gidin oturun hondayla çıkın yola ve eve gelin =) şaka bir yana ben honda yeni dizel civicleri hiç beğenmedim küçük , iç disagnı olarak diğer araçlarla çok yakın yapmışlar ben fd6ıya bindiğimde oh be diyorum hadi ben çok uzun dedğilim kalıplı uzunsanız ben ki 1,75 boyumla rahat edemedim , ilk istanbul fuarında oturdum büyük bir heycanla dizeline belki fd6ıya alışmamdı bilmiyorum ama çok küçük geldi. küçük araç seviyorsanız cr-zde düşünebilirsiniz. ama ben focus diyorum bence anladığım kadarıyla biraz daha geniş mademki donanımsal seviyorsanızda sizi daha çok tatmin edicektir.
vallahi ben 1.83 boy 92 kiloyum yani iri bir insanom ama rahat sığdığımı söyleyebilirim :) focusu sadece titanium olarak aldığınızda civic hbden donanım olarak fark yok..o para tuzağı paketlerden de almam :) şahsi görüşümdür
-
ohooo hocam ozaman en başta konuyu açmanız yanlış olmuş teknolojik yönden böyleyse lütfen gidin ve hondayı alın :D >%6rol >%6rol tabi bizim fd6larda en büyük teknoloji sürücü koltuğunun camının uzun basınca kendiliğinden inip çıkması ehehehe :D ama sade daha çok çekiyor beni nedense =)
-
ohooo hocam ozaman en başta konuyu açmanız yanlış olmuş teknolojik yönden böyleyse lütfen gidin ve hondayı alın :D >%6rol >%6rol tabi bizim fd6larda en büyük teknoloji sürücü koltuğunun camının uzun basınca kendiliğinden inip çıkması ehehehe :D ama sade daha çok çekiyor beni nedense =)
napıon kardeş denirmi öyle duruşu motoru yeter aman.
-
Bu arada araçlara %10 zam gelecek deniyor. Bi araştır ve bence al hemen.
-
Bu arada araçlara %10 zam gelecek deniyor. Bi araştır ve bence al hemen.
mehmet bey haklısınız bugün dövizin seyrinden haberiniz vardır sanırım. Ama dediğim gibi hb ufak da olsa makyajlanacak ve sanırım onu bekleyeceğim..
-
napıon kardeş denirmi öyle duruşu motoru yeter aman.
titanium focus ile sport hb arasındaki farkları söyler misiniz.. burada herkes tartıştı fikrini söyledi lacka yorumlara ve bunu destekler söylemlere şu nezih ortamda yer vermeyelim artık insanları forumlardan, bilgi paylaşımından soyutlayanlara destek vermeyin lütfen
ben size açık ve net söyliyim focus biraz daha tok bir araba. daha hantal. şöyleki yalıtım başarılı. ama araba ne biliyim kalas gibi. ama civic hb daha sportif kullanması keyifli yolla bütünleşirsiniz. klasik civic hissi. ama yalıtımıda iyi. dediğim gibi paketsiz alacaksanız alın civici gitsinç