Arkadaşlar merhaba 1.6 ies aracimi sattim onun yerine daha yeni model bi arac almak istiyorum minumum 2010 model ve üzeri . Civiclerde fiyatlar uçuk temiz bir araç için 42-43 den başlıyor. Aklım bazen mitsubishi lancer 1.6 invite a bazende opel astra 1.6ecotech motor edition modellerine kayiyor. Örneğin 20.000 km de opelleri 45 e kadar bulabiliyoruz ama o km de bir civic 50 den başlıyor mitsubishilerin fiyati daha uygun 37-38 civari temiz araclar var. Gönül civic ten yana ama fiyalar uçmuş gitmiş. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Kardeşim fiyatları bilmiyorum sadece sana şunu söyleyebilirim. Mitsubishi sadece kamyonet kullandım ama hakkaten taş gibi derler ya öyle idi. Fakat parçası dudak uçuklatıyordu (rutin bakımlar aynı para, örnek sinyal kolu 800tl idi), astranın 2 önceki G kasa hb kullandım 5 sene, bakımını doğru yerde yaptırmazsan arabayı ha bire servise götürürsün baştan söyleyeyim. Servisten kastım yetkili değil zira o zamanlar opel yetkiliye uğramak bile zordu

. Sanayide de opelden anlayan ya 1 ya 2 usta çıkar. ilk 2 sene usta aramakla geçirdim, doğru ustayı bulunca tık bile etmedi. J kasa astra 1,6 olanı diyorsun sanırım, civic ile aynı yakar, hatta civic bir tık az bile yakar. Motoru G kasa için yeterli idi, hiç baygınlık yaşamadım (manuel idi). Bugün olsa araba alırken yine fiyata bakarak alırım. Çünkü 3 aşağı 5 yukarı arabalar aynı kalitedeler. Civic alırken de fiyata baktım, o dönem en uygun fb7 idi, en yakın rakibi megane idi (aynı fiyat idi). Eşim civici beğendi. Bu arada toyota hillux kullandım uzunca bir müddet (180bin km), toyota da taş gibi araba idi. Arabayı 100binde aldım 280binde bıraktım şirket arabası idi, şantiyede o kadar dayanması bile mucize. Eşim he dese gider hillux alırım

sıfırı bile civic fiyatınadır belki? 2,4 dizel motor vardı şehir içi dışı hiç farketmez 8lt fix yakardı. Ama kamyonet tarz meselesi tabi (4x4 alınmaz vergi çok, 4x2 1,6lar ile aynı vergi idi). Umarım bişiyler anlatabilmişimdir?