Gönderen Konu: yedek su deposu ve su ekleme  (Okunma sayısı 30466 defa)

onuriskenderun

yedek su deposu ve su ekleme
« : Haziran 22, 2009, 11:34:10 ÖS »
2004 civic. arkadaşlar arabayı 52000 km de aldımşu an 58 binde. antifiriz değişimi 100 binde dedi servis. az önce servis kitapçığına baktım konuyla ilgili. araca su eklemeyin ekleyecekseniz tamamen boşalması lazım yazıyor.%50 su %50 antifiriz karışımı eklenmeli vs. yazıyor. siz su eklemiyor musunuz. arabanın yedek su deposu boş. ama radyatör kapağını açıp bakıyorum ağzına kadar dolu. eskiden alır 2 litre suyu eklerdik. bu işi anlamadım. bilenler bilmeyenlere anlatsın <nohapy

hunace

Ynt: yedek su deposu ve su ekleme
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2009, 08:02:52 ÖÖ »
kardeş senin yaşadığını aynen ben de yaşadım, aracı ilk aldığımda aracı tanımadığımdan neyi kontrol etmem gerektiğini bilmiyordum, malum radatör orda dururken kapağı actim baktim su seviyesi gorunmuyor, bende getirdim pet şişeyle 2litre suyu dolana kadar boşalttım. sonradan anladim ki böyle yapmamak lazim:) ama 2 aydir da böyle biniyorum. suyu tamamen boşaltıp, söylediğin karişmda su+antifiriz ekliycem, ama hangi marka antifiriz alacağimi bilmediğim için öylece bekliyor :(
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2009, 08:03:40 ÖÖ Gönderen: hunace »

omer

« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2009, 02:28:34 ÖS »
Radyatör taşırma kabının boş olması sorun yaratabilir. Max. seviyesine kadar dolu olması lazım. Kaba su eklemeniz sorun olmaz, eğer araç devamlı su eksiltiyorsa ve ilave ediyorsanız antfriz oranını çok düşeceği için sorun olur. Antifriz aynı zamanda motor bloğunun ve suyun dolaştığı aksamların paslanmasını önler. Benim aracımda da %50 su %50 antifriz karışımı öneriliyor. Bence orj. honda yada castrol antifriz kullanın. Bir ara vw grubunda kullanılan kırmızı antifrizden kullanmıştım. Devri daim pompasından sızıntı yaptı. İlk bakımınızda motor suyunu komple boşaltıp, hatta sadece su ile yeniden doldurup bir iki dk. çalıştıktan sonra yeniden boşaltıp, %50 antifriz koymanızda fayda var.

merburvehan

« Yanıtla #3 : Haziran 23, 2009, 02:48:47 ÖS »
Araca su eklememe gibi bir durum yok tabiki antifiriz eklemek daha iyi ama su eklemektende hiç bişey olmaz...

UB

« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 06:51:26 ÖS »
Kaçak küçükse antifiriz ekle,ama büyük kaçaklarda antifiriz yetişmez.

onuriskenderun

« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2009, 06:54:54 ÖS »
arabada kaçak yok bildiğim kadarıyla radyatördeki su antifriz ağzına kadar dolu. bugün bi bakim dedim yedek su deposuna. kriko gibi yine beni şaşırttı dolu mu boş mu görünmüyor. ne enteresan yerlere koymuşlar. hayret doğrusu.ama yine de ben su ekleyeyim arabaya. nolur ne olmaz 1000 km yol yapcam

onuriskenderun

« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2009, 02:46:35 ÖS »
motor kaputunu açınca soğutucu sıvı için 120 ay yani 10 yılda bir veya 200 bin km de değiştirin yazıyor.

delimanyak

« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2009, 04:45:50 ÖS »
kardes uzun yola cıkıcaksan su doldur sorun cıkarmaz gerı dondugunde tamamen bosaltır %50-%50 antıfırz su korsun

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2009, 05:32:25 ÖS »
suyunu tamamla arkadaşım sonra bi yağ değişim yapan yere git onlar ölçü cihazıyla ölçerek soğutma suyunu değiştirir.ben kendim değiştirdim çokk zahmetli iş tavsiye etmem.

merburvehan

« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2009, 09:48:08 ÖS »
arabada kaçak yok bildiğim kadarıyla radyatördeki su antifriz ağzına kadar dolu. bugün bi bakim dedim yedek su deposuna. kriko gibi yine beni şaşırttı dolu mu boş mu görünmüyor. ne enteresan yerlere koymuşlar. hayret doğrusu.ama yine de ben su ekleyeyim arabaya. nolur ne olmaz 1000 km yol yapcam
Gerçekten öyle su seviyesi belli olmuyo bende seviyeyi bulmak için çok uğraşıyorum...

hunace

« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2009, 07:33:32 ÖÖ »
ölçme cihazı dediği aletle dün baktık soğutucu suya. -30 dereceye kadar donmadiği gorunuyordu. ama bunun yüzde kaclik antifiriz-su olduğunu anlayamadim. %50 su %50 antifiriz kullanan arkadaşlarda bu değer kaç dereceye kadar düşüyor, bilgisi olan bilgilendiririse seviririm.

fzthgosm

« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2009, 11:57:25 ÖÖ »
su eksilitirse su ekle bişey olmaz antifirize.buharlaşan(eger kaçak yoksa)su antifiriz değil.bu arada antifiriz değişimi için 100 bin km beklemek yanlış bidonu ne kadar ki git her kışa gireken komple boşalttır değiştir.kaç para tutar ki

ÖZGÜR40

« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2013, 05:49:01 ÖS »
20 gündür uzun yolda hararet su eksiltme sıkıntım var,araç civic-2005,ani hararet yükselmesi,özellikle düşük viteste,kaçak yok,termostatı söktürdüm sorun görünmüyor şimdilik..conta yandı demek istemediğim için sürekli kontrol ediyorum,radyatöre eklediğim su motor ısınınca yedek kaba doluyor,acaba radyatör kapağını açınca illa suyu görmek gerekiyormu içinde?

ÖZGÜR40

« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2013, 05:56:24 ÖS »
kaçak yok diyorum ama uzun yolda ısının etkisiyle biryerden kaçırıp buharmı oluyor..hortumlar,hararet müşiri,termostat,radyatör kapağı,antifriz-su değişimi olayı çözmezse hafiften contada çok küçükte olsa kaçak var demektir..daha önce megane-1 de conta-üstkapak yaktık,bobini arızalı halinide gördüm,ama bu defa sezgilerim suyu eksilen aracın hava yapıp gösterdiği bir dengesizlik olduğunu gösteriyor..ama japon gerçekten sağlam motor yapıyor..su eksiltmede su buharlaşıyor sadece,1 ayda belki 2-3 litre su eklendi ama hala yedek kaba yeşil antifriz gidiyor..