Gönderen Konu: VSA NASIL ÇALIŞIR?  (Okunma sayısı 21734 defa)

yorumdk

VSA NASIL ÇALIŞIR?
« : Ekim 14, 2008, 05:31:34 ÖS »
ARKADAŞLAR YENİ CIVIC LERDE Kİ VSA NASIL ÇALIŞIR BENİM ARABADA DA VAR BEN ÇALIŞTIRAMIYORUM AÇIKLARMISINIZ AYRICA ABS DIŞINDA EBD BRAKE ASİST DE VARMIŞ BUNLARIN BUTONLARI GÖSTERGE PANELINDE SIMGELERI YOK BUNLAR NASIL DEVREYE ALINIR SAYGILAR

onur34

Ynt: VSA NASIL ÇALIŞIR?
« Yanıtla #1 : Ekim 14, 2008, 05:41:10 ÖS »
kardesım vsa yenı cıvıc lerın elegance paketınde mevcuttur.
elegance paketınde dıreksıyonun sol altında VSA yazan tus vardır. o tusa bastıgın zaman bılgı ekrannda VSA yazısı cıkıoo o zamn VSA yı devre dısı bırakmıs oLuosun ;) bılgı ekranında hıc bır sey yanmıyorsa butun opsıyonlar devrede demektır umarım yardımcı olmusumdur SAYGILAR ;)

yorumdk

« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2008, 05:46:10 ÖS »
BENDE DE YENİ KASA CIVIC VAR ZATEN VSA TUŞUNA BASINCA BEN VSA DEVREYE GIRIYOR DIYE BILIYORDUM!

onur34

« Yanıtla #3 : Ekim 14, 2008, 05:49:07 ÖS »
yok abım VSA tusuna basınca ekranın soLunda VSA yazıyor o zamn devre dısına cıkıyor VSA

yorumdk

« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2008, 05:52:21 ÖS »
anladım saol arkadaş ilgin için teşekkkürler

onur34

« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2008, 05:53:05 ÖS »
rıca ederım ;)

karatuncay

« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2013, 07:50:46 ÖS »
Arkadaşlar 1 hafta önce 2008 civic elegance otomatik aldım. Fakat bu vsa oayını anlamadım. Çalıştığına dair hiçbir işaret yok. Vsa nın çalışmıyor olma yani bozuk olma ihtimali var mı acaba. Malum arabayı ikinci el aldım. Bugün pozantı tarafında şiddetli yağmura dek geldim. Su göletinde geçerken araba kızakladı ve biraz kaydı. Ama vsa işareti ya da başka işaret yanmadı. İçinizde vsa nın yardımına direkt şahit olan oldu ise (Allah korusun inşallah) bana yardımcı olabilir mi?

avans

« Yanıtla #7 : Mayıs 05, 2013, 08:04:00 ÖS »
Esp nin hondada gecen adı vsa dır buna ek, araçda patinaj cekmeyi engellemeyede yardımcı olan ikisi birden paralel çalışan duruma honda vsa adını vermiş. 2009 civic makyajlı kasasan beri honda sdandart sundu.açık olmasında surucu icin ciddi menfaatler vardır.

bbhnda

« Yanıtla #8 : Mayıs 05, 2013, 08:05:41 ÖS »
Arkadaşlar 1 hafta önce 2008 civic elegance otomatik aldım. Fakat bu vsa oayını anlamadım. Çalıştığına dair hiçbir işaret yok. Vsa nın çalışmıyor olma yani bozuk olma ihtimali var mı acaba. Malum arabayı ikinci el aldım. Bugün pozantı tarafında şiddetli yağmura dek geldim. Su göletinde geçerken araba kızakladı ve biraz kaydı. Ama vsa işareti ya da başka işaret yanmadı. İçinizde vsa nın yardımına direkt şahit olan oldu ise (Allah korusun inşallah) bana yardımcı olabilir mi?

vsa devreye girdiği zaman dashboardda(kadranın orda) ünlem işareti çıkar sarı renkte..vsa zaman zaman yandı bende .. bende su birikintisine girmiştim 140 la ve yandı ışık.ve çeşitli zamanlardada yandı.ama bozuk olsa vsa diye yazar sarı renkte.o da yazmıyorsa olmama ihtimali varmı ?

karatuncay

« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2013, 08:09:43 ÖS »
kontağı takınca üçgen içinde ünlem yanıyor ve sönüyor. Bu vsa nın düzgün çalıştığını gösterir mi? Yoksa başka bir test yöntemi var mı?

avans

« Yanıtla #10 : Mayıs 05, 2013, 08:10:29 ÖS »
Sol tarafta zaten vsa dumesi vardır.dugme yoksa vsa da yoktur.bunu bazı arkadaslar elektrikli direksiyon yani EPS ile karıştıra biliyorlar.bu arada esp sistemi bosch markanın patentli uretti sistemdir.markalar patent ucreti odememek yahut sorun yaşamamak icin farklı isimlerde verebiliyorlar.

bbhnda

« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2013, 08:11:34 ÖS »
kontağı takınca üçgen içinde ünlem yanıyor ve sönüyor. Bu vsa nın düzgün çalıştığını gösterir mi? Yoksa başka bir test yöntemi var mı?

evet araçta vsa var demekki müdahaleye gerek görmemiş bozuk olsa çünkü sarı renkte vsa yazardı sürekli olarak...ama kayınca da yanması lazım direk

avans

« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2013, 08:15:32 ÖS »
Araç calısma esnasında lambalar yanarsa sıkıntı vardır. Komtak anında açıldı zaman yanması tum ışıklar icin konusuyorum beyne çalışıp çalışmadı nı test etmesi icindir.normal suruş anında yanarsa. Yaa gaza fazla basıp patinaj cekmemek icin onun bilgisini vermek icinde yana bilir,yahut viraja sert girip kontrolden çıkmaması icinde bilgi icin yanıp soner.yok duz yolda normal gidipte yanıyosa vsa da sorun vardr demektir.

karatuncay

« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2013, 08:19:46 ÖS »
arabam elagance modeli. solda VSA off diye tuşu var. Burdaki yorumları okuyunca özellikle vsa lı civic aldım. Fakat vsa nın hiç devreye girdiğini görmedim. Suda kalmama rağmen. VSA nın çalıştığını anlamak için riskli bir hareket yapmak istemiyorum. vsa nın sağlıklı çalıştığını anlayacak pratik bir yöntem var mı

avans

« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2013, 08:22:33 ÖS »
arabam elagance modeli. solda VSA off diye tuşu var. Burdaki yorumları okuyunca özellikle vsa lı civic aldım. Fakat vsa nın hiç devreye girdiğini görmedim. Suda kalmama rağmen. VSA nın çalıştığını anlamak için riskli bir hareket yapmak istemiyorum. vsa nın sağlıklı çalıştığını anlayacak pratik bir yöntem var mı
kumlu yada topraklı bı yolda mumkunse yokus olması test acısından tatmın edecektır.gaza yuklenın sonuna kadar.patınaj cekmemesı gerekecek ve vsa ısı yanacak.dıyer turlu rısklı bı sıstem daha var.sert bı vıraja gırıp dıreksıyonu zıt yone cevırın.ve vsa nın nasıl bı guvenlık sıstemı oldu tadına sızde varın :)

karatuncay

« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2013, 08:37:52 ÖS »
çok teşekür ederim. Yarın dener sonucu burada paylaşırım. İlginiz için tekrar teşekürler.

CelloCeylo

« Yanıtla #16 : Mayıs 05, 2013, 11:52:27 ÖS »
Birde şöyle yapın . Geniş bir yolda 80 km. hız ile bir anda sağ sol yapın . Aracın arka kısmından ABS sesine benzer BIIZZZTT  KIRRRTTTT  diye bir ses geliyorsa çalışıyor demektir . Ben bugün yeni lastiklerin yol tutuşunu denemek amacıyla yaptım .

Civic'le yapmanız çok iyi sonuçler vermeyebilir ama :) Daha düşük hızlarda deneyin .