Gönderen Konu: triger değişimden sonra gelen ses ???  (Okunma sayısı 51828 defa)

baron.mba

triger değişimden sonra gelen ses ???
« : Eylül 15, 2010, 02:33:01 ÖS »
mrb arkadaşlar..bu yaz triger değiştirdim.aracım 98 1.4 cıvıc sedan . km:200 bin.triger değişiminden sonra araçtan hırlama sesine benzer bi ses gelmeye başladı.ses genelde ayağımı gazdan çektiğim zaman geliyor...

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

wordsman

Ynt: triger değişimden sonra gelen ses ???
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2010, 02:57:14 ÖS »
Triger değişiminden sonra tekrar subab ayarı falan yapılıyor mu arabaya?

by_etiket_06

« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2010, 03:02:29 ÖS »
işdee bi yoldaş buldum kendime :) paşam aynı sorunlar bendede var şimdi başlıyım anlatmaya, arabayı ilk aldığımda adam bana ben trigeri deiştirdim desede ben yinede içime sinmesi için deiştirmeye karar verdim ve aldım trigeri babamda adı sanı belli olmayan bi adama gitmiş taktırmış trigeri araba geldi ve motor sesi hırıltılı ve bi tuhaftı ilk başlarda içime sinmedi resmen arabadan soğudumm derken performansında düştüğünü fark ettim ve kendi bildiği ustama götürdüm ön sol lastiği söktü sonra 1. piston bujisini söktü ve pistonun üzerine bi tornavida salladı sonra triger kapağını söktü ve gel bak dedii. bi baktım sente atlak hemde 2 diş ustanın bana ilk dediği kelime sen yat kalk dua et hondaya biniyosun dedi eksantrikten 2 diş kranktan 4 diş demek yani arabanın 1 vitesi yokmuş gibi düşün dedi ee napcz dedm düzeltcez dedi. bugn yarın gitcem senteyi yerine getircezz hırıltıyıda o yapıyomuş bi yapılsın senide haberdar ederimm ama dediğine göre en az 20 hp yiyo motordan bakalım sonuç ne olcak  >=ok

by_etiket_06

« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2010, 03:11:22 ÖS »
söylemeyi unuttum araç 1.6 ies 00 bide duyduğuma göre subap ayarını arac kendi yapıyomuş ne iş anlamadım pek mantıklı gelmedi bana

Kifanhom

« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2010, 03:18:15 ÖS »
kuvvetli ihtimal sente atlaması olmuştur, aynen anlattıkları gibi

wordsman

« Yanıtla #5 : Eylül 15, 2010, 03:18:39 ÖS »
Geçmiş olsun, ben de arabayı yeni aldığımda değiştirdim trigeri, araç 127 bin de idi üstünde hala orjinal triger duruyordu söktüklerinde Ankara Hondabar hüseyin bey'inde değişmişti. (normalde 100.000 de değişmesi gerekiyor muş, honda işte başka araba olsa idi yolda kalırdın bir sürüde masraf yapardın dediler.)

Benim merak ettiğim bu triger değiştiğinde yeniden subab ayarı yapılmıştır.

Bu araçlarda kendiliğinden subab ayarı diye bişey yok, çünkü ben özellikle sordum, kaç km bir yapılmalı diye, benzinli araçlar için 40.000 LPG li araçlar için 10.000 km de bir subap ayarı yaptırmam gerektiğini söylediler.
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2010, 03:20:55 ÖS Gönderen: wordsman »

wordsman

« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2010, 03:23:24 ÖS »
Düzeltme yapıyorum - Ankara Hondabar hüseyin bey'in yerinde değişmişti. (bir önceki mesajımda cümleyi eksik yazmışım)

by_etiket_06

« Yanıtla #7 : Eylül 15, 2010, 03:30:20 ÖS »
numarası varmı bi fiyat alsak yada tam bi açık adres falan sonuçta bu iş yapıcak tam 33,000 km dir sente atlak geziiyorum şaka gibi :D ve halaa subap ayarı yapılmadı yani ben bilmiyodum yapıldığını eğer bu araba bu haldeyken böyle gidebiliyosaa sorun düzeldikten sonra düşünemiyorumm (honda aşkı mezarda biter)
« Son Düzenleme: Eylül 15, 2010, 03:32:12 ÖS Gönderen: by_etiket_06 »

wordsman

« Yanıtla #8 : Eylül 15, 2010, 03:46:03 ÖS »
Ankara da iseniz

www.barhuseyin.com

bu adresten ulaşabilirsiniz.

gxlk

« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2010, 04:17:02 ÖS »
arkadaşım bildiğim kadarıyla trigerde sente atlaması olsa motor hiç çalışmaz trigerin gergisi ile ilgili bir ayarsızlık olabilir ama yinede göstermekte fayda var ama ben sente atlaması olduğunu pek düşünmüyorum

enginturan

• Engin
« Yanıtla #10 : Eylül 15, 2010, 04:35:59 ÖS »
arkadaşım bildiğim kadarıyla trigerde sente atlaması olsa motor hiç çalışmaz trigerin gergisi ile ilgili bir ayarsızlık olabilir ama yinede göstermekte fayda var ama ben sente atlaması olduğunu pek düşünmüyorum
kesinlikle doğru benimde başıma gelmişti sente atlak olsa araba aptal çalışır rolanti kesinlikle bozuk olur sorun tamamen gergi ile alakalı triger gerdirilirken ne çok sıkılmalı ne de gevşek bırakılmalı tonajlı anahtar ile sıkılmalı ve işin ehli birine yaptırılmalı.

by_etiket_06

« Yanıtla #11 : Eylül 15, 2010, 04:59:47 ÖS »
iyi güzel diyosunuz da arkdşar netten bi araştırım isterseniz benm gibi sente mağduru kaç kişi var ayrıca açıklamalı olarak anlattı hem ekstrikte hemde krankta işaret var eksantrikteki işarete getiriyoruz krankn ordan 4 diş fark ediyo krankı ayarlıyruz bu seferde eksantrkten 2 diş fark ediyo bunun açıklaması nedir o zaman beni aydınlatın

baron.mba

« Yanıtla #12 : Eylül 15, 2010, 05:41:39 ÖS »
işdee bi yoldaş buldum kendime :) paşam aynı sorunlar bendede var şimdi başlıyım anlatmaya, arabayı ilk aldığımda adam bana ben trigeri deiştirdim desede ben yinede içime sinmesi için deiştirmeye karar verdim ve aldım trigeri babamda adı sanı belli olmayan bi adama gitmiş taktırmış trigeri araba geldi ve motor sesi hırıltılı ve bi tuhaftı ilk başlarda içime sinmedi resmen arabadan soğudumm derken performansında düştüğünü fark ettim ve kendi bildiği ustama götürdüm ön sol lastiği söktü sonra 1. piston bujisini söktü ve pistonun üzerine bi tornavida salladı sonra triger kapağını söktü ve gel bak dedii. bi baktım sente atlak hemde 2 diş ustanın bana ilk dediği kelime sen yat kalk dua et hondaya biniyosun dedi eksantrikten 2 diş kranktan 4 diş demek yani arabanın 1 vitesi yokmuş gibi düşün dedi ee napcz dedm düzeltcez dedi. bugn yarın gitcem senteyi yerine getircezz hırıltıyıda o yapıyomuş bi yapılsın senide haberdar ederimm ama dediğine göre en az 20 hp yiyo motordan bakalım sonuç ne olcak  >=ok

ben sesten sonra ustaya yeniden gittim.'trigeri takarken biraz gergin taktım dedi.çünkü zamanla esniyor,sesi o yüzden yapıyor.zamanla alışır,zararlı bir ses değil' dedi.usta da güvendiğim ve yıllardır bilinen bir şahıs.ve yaklaşık 4-5 bin kilometre yol yaptım.bir günde 1000 km yol gittiğim oldu.14 saat falan ufak molalar dışında hep sürdüm arabayı.hız falan da yaptım ama çekişte bi sorun yok.diğer bakımları falan yaptım.yakıt da ii...

başka bi ustaya götürdüm kaputu açtı araba çalışırken triger kapağının üstüne su döktü ve ses bi anda kesildi...o da triger gergin takılmış dedi...takan usta söktü yeniden baktı ve kayış ii dedi...anlamadım gitti...:):):)

ama rölanti sensöründe sorun olduğu için usta enjeksiyon boğazı gaz kelebeği boğaz falan temizledim dedi ..sulu cikle var bu araçta rölantiyi ordan ayarladım dedi...ve her zaman ilk çalıştırmada stop eden araç etmez oldu...

teachers71

« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2010, 06:52:08 ÖS »
bende aracı ilk aldığımda aynı sesten vardı. araç istanbulda yetkili serviste triger değişimi yapılmış.. kayıtları var. o ses beni rahatsız etti. eskişehir yetlkili servise gösterdim. bi zararı yok dediler. trigerin orada hafif bir yağ kaçağı vardı. onuda ya görmediler ya önemsemediler. ama olay sonra değişik seyretti.
bursada 110bin bakımı için sadece hondaya bakan  özel bir servise götürdüm. ilk sesi dinledi eyvah dedi. triger gerginliği fazla ayarlanmış çok gergin dedi. dua et bilyayı dağıtmamış olsun dediler. hatta okadarki yağ kaçağı başlamış kayışı yağladı ise trigeri tekrar değiştirmek zorunda kalabiliriz dediler. açtılar. haklıymışlar. gergi bilyası dağılmak üzere.aşırı gerginlikten. kayış yağlanmadığı için kayışı kurtardık. bilya değişti. gergi tekrar ayarlandı. şimdi ses falan yok. fısır fısır çalışıyor.
eğer yetkili servisin dediğine baksaydım 100binde değişen triger setini 110 binde tekrar değiştirmek zorunda kalacaktım. aracıma vereceği zararı saymıyorum bile. bunlarda yetkili servis ya ne diyeyim artık. Allah düşürmesin...

baron.mba

« Yanıtla #14 : Eylül 15, 2010, 08:05:10 ÖS »
arkadaşlar bir de benim aracın hava filtresi ebatlar uyuyor diye nissanlara uyan bir filtre taktı usta.bu daha iyi ve kaliteli dedi...ses de böyle cam aralığından gelen ses gibi arkadaşlardan biri de hava filtresinden kaynaklanabilir diye yorum yazmış kafama takıldı...bir de eğer kayış gergin ise sesin yüksek devir ve hızda artması gerekmez mi? ben de ise se genel de gazdan ayağımı çektiğimde sanki bir insanın iç çekmesi gibi geliyor...rüzgar uğultusu gibi.ayrıca kayış takıldıktan sonra baya bi gezdim ve usta kapağı söküp yeniden kontrol etti gerginlik normal dedi nerdeyse kayışı ters çevirebiliyorum dedi...esneme de yapıyordu kayış....yorumlar farklı olunca kafama takıldı....ama usta güvendiğim biri akraba da sayılır..bana yamuk yapacak biri değil yani...çünkü beni birçok masraftan kurtardı...ve ses için zararlı bi ses değil dedi....aynı model bi araç bulup hava filtresini değiştirip bi kontrol ediyim sonucu yazarım...

gxlk

« Yanıtla #15 : Eylül 16, 2010, 05:02:50 ÖS »
iyi güzel diyosunuz da arkdşar netten bi araştırım isterseniz benm gibi sente mağduru kaç kişi var ayrıca açıklamalı olarak anlattı hem ekstrikte hemde krankta işaret var eksantrikteki işarete getiriyoruz krankn ordan 4 diş fark ediyo krankı ayarlıyruz bu seferde eksantrkten 2 diş fark ediyo bunun açıklaması nedir o zaman beni aydınlatın
hımm yorum yapmak zor ama dediğim gibi sente atlak olsa sesten daha fazla sıkıntın olur diye düşünüyorum bahsettiğin ayarsızlık ona bişey diyemeyeceğim ama sen yinede gergilerini bir kontrol ettir filtreninde ses yapacağını sanmam özellikle bahsettiğin o sesi sana yazdım çünkü bende yaklaşık 500 km önce triger değiştirdim aynı hırıltı aracımda vardı ustama sordum gergiyi çok sıkmışız dedi ve ayarladı ses kesildi umarım sıkıntını çözersin iyi forumlar

baron.mba

« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2010, 05:57:11 ÖS »
ustaya götürdüğümde zamanla ses gider dedi ve gergiyi  kontrol etti nerdeyse kayış ters dönecek gergi iyi dedi.ses içinde zararlı bir ses değil dedi.yeni değişim sonrası olabilecek bişi dedi..bakalım memlekete gitmek kısmet olursa tekrar sorucam.şimdi burda birine tekrar açtırayım diyorum ama ama adam akıllı bi usta yok...az kullanıp uzun yol yapmayım gidene kadar en iyisi...

OZAlper

« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2010, 05:52:30 ÖÖ »
Benim araçta da aynı sıkıntı var, ilk çalıştığında ve ayağını gazdan çekince gır gır gır gır diye bir ses geliyor. Triger ilk değiştiğinde daha çoktu şimdilerde azaldı. Servis, fazla gerildiğini kayışın ona göre şekil aldiğını ve gevşetemeyeceklerini söyledi. 10.000 km oldu sesten hariç bir sıkıntı olmadı çok şükür ama ses de olmasaydı daha güzel olurdu ne de olsa sessizliğiyle övünüyoruz araçlarımızın yakışmıyor yani. Bazen milletin yanında gır gır gır edince utanıyorum  :vaww Bu arada değişince ses olan arkadaşlar ne marka kayış ve bilya kaktırdınız acaba bunun da etkisi var mı? Benim araca dayko kayış / nsk (yanlış hatırlamıyorsam) bilya takıldı.

baron.mba

« Yanıtla #18 : Eylül 20, 2010, 08:17:30 ÖS »
ben de dayko kayış aldım...GMB set diye sölediler...bilyanın markasını bilmiyorum.bir de yan sanayi aldım ben servisten almadım.setin fiyatı da beni düşündürdü:45 lira kayış + bilya... ama 14 saat yol gittim.bişi olmadı çok şükür..yaklaşık 1000 km yi ufak tefek sigara molalarıyla aldık...usta zararlı bir ses değil dedi...ama bakalım çok şkr şu an sorun yok...

OZAlper

« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2011, 01:30:53 ÖS »
Bu ses sorununu yaşayan arkadaşlar, gaz verince de bir inilti oluyor mu? Sanki turbolu araçların turbo devreye girdiğinde çıkardığı ses gibi... Rölantide bir şey yok da 2000 devir civarı yapmaya başlıyor.

baron.mba

« Yanıtla #20 : Ocak 11, 2011, 06:58:26 ÖS »
evet benim araçta 2000 devir civarı yapıyor sesi.

OZAlper

« Yanıtla #21 : Ocak 11, 2011, 07:03:21 ÖS »
Canımı sıkıyor yaa. Sessizliğiyle övünecekken araçlarımızın Renault Toros, Broadway gibi inliyor sanki, daha 15.000 falan oldu ama trigeri serviste değiştirtmeyi bile düşünür oldum.
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2011, 07:04:51 ÖS Gönderen: OZAlper »

baron.mba

« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2011, 12:24:52 ÖS »
Canımı sıkıyor yaa. Sessizliğiyle övünecekken araçlarımızın Renault Toros, Broadway gibi inliyor sanki, daha 15.000 falan oldu ama trigeri serviste değiştirtmeyi bile düşünür oldum.

aynen dostum.bu yaz memlekete gidince kesenin ağzını açıp yoğun bakıma alıcam hondamı. inanıyorum ki buna değer.

poseidon999

« Yanıtla #23 : Ocak 12, 2011, 12:45:48 ÖS »
Bu ses benim 98 civicte de vardı.
Çok araştırdım ve şu sonuca ulaştım.
Trigerin bağlı olduğu dişlilerde zamanla ve kullanımla
milimetreden daha küçük esnemeler ve aşınmalar oluyor.
Bu sebepten dolayı bu sesi çıkartıyor.

baron.mba

« Yanıtla #24 : Ocak 12, 2011, 03:46:34 ÖS »
peki üstadım bunun çözümü ne olaur acab.bu konuda bilgin var mı acaba?