Gönderen Konu: Su eksiltme sorunu  (Okunma sayısı 7523 defa)

BuCaLI

Su eksiltme sorunu
« : Temmuz 27, 2016, 11:25:48 ÖÖ »
Merhaba, forumda arattım ama tam olarak benim sorunuma çare olacak birşey bulamadim. Araç 98 model 1.4 is yağ yakma, suya yağ karıştırma, hararet hiç yok. Ancak yedek su deposundaki su sürekli eksiliyor. Denemek için bir süre öyle kullandım radyatördede eksilecekmi diye radyatörde eksilme olmuyor. Radyatör kapağı değiştirdim sorun aynı. Fikri olan yardımcı olabilirmi

HTC Desire 626G dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vtec08

Ynt: Su eksiltme sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2016, 02:42:43 ÖS »
yedek su deposunda ve hortumlarda yırtık ek yerinden kaçak olabilir lakin çok küçük olduğu için su sıcaklığı yükselip basınç artınca kaçak oluşuyordur .küçük kaçaklar araç hareket halinde iken rüzgarında etkisiyle buharlaşır siz bunu farkedemessiniz.O yüzden life kaldırıp fan açana kadar bekleyip alttan kaçak kontrolü yapılmalıdır.Birde yedek su deposundaki fazla suyu motorun dışarı atması normaldir gösterge cizgisiyle belirlenmiş yerde durması gerekir.Aracınız lpg li ise ana regülatör içindeki tamir takım contası yıpranmışsa motor suyu lpg ye karışıp motordan su buharu olarakta çıkabilmekte.Kalorifer açıkken eğer lpg gaz kokusu varsa lpg beyni bozulmuş demektir.ayrıca bilginizolsun..

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2016, 06:47:56 ÖS »
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Lpg normalde motor ısındiktan sonra devreye girmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla ama benimki kontak açtıktan 15-20 saniye sonra gaza geçiyor. Bunla bir ilgisi olabilirmi. Birde conta yanmış olabilir diyenler var. Hararet falan hiç yapmadı bu ihtimalde sözkonusu olabilirmi.

vtec08

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2016, 11:38:00 ÖÖ »
Motor su isisisi 35 derece ve uzerinde lpg devreye girer.regulator beyin arizaniz var gibi gözüküyor.Conta yanmis olsa motor yagina su karismasi gerekir.arac tekler gec calisir.bence lpg beynini kontrol ettirin

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2016, 05:12:26 ÖS »
Çok teşekkür ederim hiç olmazsa nereden başlamam gerektiğini öğrenmiş oldum. Müsait zamanda ilk önce lpg beynini kontrol ettiricem

vtec08

« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2016, 08:27:18 ÖÖ »
Kolay gelsin..

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2016, 10:00:04 ÖS »

Sadece lpg geçişi ile yorum yapmak istiyorum. Yaz aylarında özellikle İzmirdesiniz sanırım 15-20 saniyede lpg'ye geçmesi çok normal motor zaten sıcak durumda geçişte bir sıkıntı yok.

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2016, 11:01:56 ÖS »
Yanlız şöyle bişeyde var bildiğimden değil ama mantıken söylüyorum lpgnin ilk su ısısını alması için motor yeterince ısınıp termostat açıp devir daim yapmaya başlamış olması gerekmiyormu. 15 saniyedede bu iş olmaz.

Tabi başka bir olasılıkta var termostat bozuk yada sökülmüş olabilir :)

hll19

« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2016, 11:11:52 ÖÖ »
şuanda antalya için konuşuyorum değil 15sn 10 sn bile sürmüyor lpg ye geçişi.

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2016, 01:51:39 ÖS »
Oda normal demekki. Nereden eksiliyor bu su yahu. Birde şöyle birşey farkettim yedek su deposuna temiz su koyuyorum daha sonra kontrol için baktığımda su biraz kirli oluyor yani motor içindeki kirli su yedek su deposuna geri gidiyor.

vtec05

« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2016, 06:55:10 ÖS »
Merhaba, forumda arattım ama tam olarak benim sorunuma çare olacak birşey bulamadim. Araç 98 model 1.4 is yağ yakma, suya yağ karıştırma, hararet hiç yok. Ancak yedek su deposundaki su sürekli eksiliyor. Denemek için bir süre öyle kullandım radyatördede eksilecekmi diye radyatörde eksilme olmuyor. Radyatör kapağı değiştirdim sorun aynı. Fikri olan yardımcı olabilirmi

Yeni koyduğunuz suyun üzerinde yağ damlacıkları gibi parlama söz konusumu? Eğer öyleyse conta yakmışsınız demektir en zor ihtimal bu çünkü görürdünüz koyarken.lpg de beyne giren hortumları kontrol ettirin ayrıca kalorifer musluğunun oradaki borulara plastik kelepçe takıyor bazı üçkağıtçı lpgciler onlar zamanla deforme olup su eksiltebiliyor.Sonra devirdaime baktırın ordanda kaçırıyo olabilir.radyatör kapağı değişmiş onu eliyorum.depoda delik olabilir aracın altına gazete serin bir saat sonra falan kontrol edin.eksozdan beyaz duman çıkışı varmı bunada bakın. Çok şey sıraladım ama bunlar su eksiktme nedenleri.
« Son Düzenleme: Temmuz 31, 2016, 06:56:32 ÖS Gönderen: vtec05 »

BuCaLI

Ynt: Ynt: Su eksiltme sorunu
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2016, 07:05:45 ÖS »

Yeni koyduğunuz suyun üzerinde yağ damlacıkları gibi parlama söz konusumu? Eğer öyleyse conta yakmışsınız demektir en zor ihtimal bu çünkü görürdünüz koyarken.lpg de beyne giren hortumları kontrol ettirin ayrıca kalorifer musluğunun oradaki borulara plastik kelepçe takıyor bazı üçkağıtçı lpgciler onlar zamanla deforme olup su eksiltebiliyor.Sonra devirdaime baktırın ordanda kaçırıyo olabilir.radyatör kapağı değişmiş onu eliyorum.depoda delik olabilir aracın altına gazete serin bir saat sonra falan kontrol edin.eksozdan beyaz duman çıkışı varmı bunada bakın. Çok şey sıraladım ama bunlar su eksiktme nedenleri.
Yeni koydugum suda yağ damlacıkları değilde kirli bir su oluyor. Pas gibi bişey. Araç çalışırken çok kontrol ettim göremedim bir türlü kaçak falanda. Zaten su eksilmesi öyle çok çabukta olmuyor bir haftada yedek su deposundaki su bitiyor sadece radyatöre bakıyorum su tam hiç eklemeye gerek yok oraya. İlginç gelen meselede bu yedek depodaki su bittiği halde radyatörde neden su eksilmiyor

vtec05

« Yanıtla #12 : Temmuz 31, 2016, 07:08:22 ÖS »

Yeni koydugum suda yağ damlacıkları değilde kirli bir su oluyor. Pas gibi bişey. Araç çalışırken çok kontrol ettim göremedim bir türlü kaçak falanda. Zaten su eksilmesi öyle çok çabukta olmuyor bir haftada yedek su deposundaki su bitiyor sadece radyatöre bakıyorum su tam hiç eklemeye gerek yok oraya. İlginç gelen meselede bu yedek depodaki su bittiği halde radyatörde neden su eksilmiyor

Çok az eksilttiğine göre fiesta aracımda karşılaştım su hortumlarını birde devirdaimi kontrol ettirin siz gözle göremeyebilirsiniz buhar olarak bile kaçabiliyor su yada az sızarak aşağı inene kadarda buharlaşıyo olabilir

vtec05

« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2016, 07:36:15 ÖS »
Artı olarak araca antifiriz koyuyosanız onun yerine su koymayı deneyin (yanına az miktarda antifirizle birlikte) çünkü suyun kaçmadığı yerlerden antifiriz kaçabiliyor öyle deneyin kaçak olup olmadığını anlayın
« Son Düzenleme: Temmuz 31, 2016, 07:36:52 ÖS Gönderen: vtec05 »

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2016, 07:44:39 ÖS »
Antifriz kullanmadım bu araçta hiç. Kendim kaçağı bulmadan tamirciyede gitmek istemiyorum çünkü daha önce benzerleri başıma geldi onlarda olasılık hesabı yapıp sırayla ne varsa değiştirme yoluna gidiyorlar. Çok masraf yapacak durumda değilim

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2016, 11:12:22 ÖS »
Muhtemelen kaçak nerden buldum şöyleki bugün hortumlardan biri patladı su tamamen boşaldı :)

vtec05

« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2016, 09:17:30 ÖÖ »
Muhtemelen kaçak nerden buldum şöyleki bugün hortumlardan biri patladı su tamamen boşaldı :)

Geçmiş olsun :)

BuCaLI

Ynt: Ynt: Su eksiltme sorunu
« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2016, 10:42:05 ÖÖ »

Geçmiş olsun :)
Teşekkür ederim.

BuCaLI

Ynt:
« Yanıtla #18 : Kasım 20, 2016, 10:49:14 ÖS »
Arabaya antifriz koydum eksilme çok daha fazla oldu hatta araç hararet yaptı biraz. Durup hortumları yokladim radyatörün altına giden hortum sıcak değildi yani sanırım devirdaim yapmadı. Eksilme devirdaimden diyebilirmiyiz yada contamı yandı. Öneriniz yada izmir içinde güvenilir tavsiye edeceğiniz usta varmıdır