Gönderen Konu: Stop Lambası Değişimi  (Okunma sayısı 3875 defa)

mercinorama

Stop Lambası Değişimi
« : Ekim 21, 2014, 07:00:38 ÖÖ »
Arkadaşlar tam olarak ne lambası olduğunu bilmiyorum. Honda Civic 2001 ies arabamın modeli. Bahsettiğim lambabagaj kapısında olan lamba. Patlamış ve değiştirmek istedim. Vidasını söküp baktım ama iki tane dişli var. Çıkarmayı denedim ama çok sert ve kırarım diye tedirgin oldum. Bu dişlileri nasıl çıkarırım arkadaşlar?
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2014, 07:02:31 ÖÖ Gönderen: mercinorama »

conkim

• conkim
Ynt: Stop Lambası Değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2014, 07:37:27 ÖÖ »
Yanmıyor dediğiniz farlarla beraber yanan sis lambası olabilir. Bence zorlamayın bir bilene götürün yada internetten ''service user manuel''(servis kitapçığı.) indirip orda nasıl söküldüğüne bakın.

mercinorama

« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2014, 09:01:08 ÖÖ »
Hımm anladım. Service user manuelde nasıl söküleceği hakkında bilgi bulamadım ne yazık ki. Bir oto elektrikçiye uğrayayım bugün o zaman. Umarım çok birşey tutmaz :/

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2014, 06:09:32 ÖS »
Bagaj kapağındaki sis lambasıdır,sis tuşuna basınca yanar ama farlar açık olmalı.Ayrıca sadece soldaki yanar sağdakinin yanması için sol lambadan sağa kablo çektirilir sonradan.

ahmetK.

« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2014, 07:36:35 ÖÖ »
gerçekten yeni öğrendim oktayoo benim 2000 1.4 is te sol sis lambası cok parlakken sağdaki biraz daha sönük bende ustaya götürüp baktırcaktım demek sağdaki orjinalden bağlı değil ha,Güzel bilgi...

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2014, 09:21:45 ÖÖ »
gerçekten yeni öğrendim oktayoo benim 2000 1.4 is te sol sis lambası cok parlakken sağdaki biraz daha sönük bende ustaya götürüp baktırcaktım demek sağdaki orjinalden bağlı değil ha,Güzel bilgi...

evet aynen öyle sağdaki ampulü söküp,soldaki ampulle aynı watt olanı takarsanız eşitlenecektir.

23korg23

Ynt: Ynt: Ynt: Stop Lambası Değişimi
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2014, 10:25:10 ÖS »

evet aynen öyle sağdaki ampulü söküp,soldaki ampulle aynı watt olanı takarsanız eşitlenecektir.
Oktay muhtemelen sagdaki 5 watt ve parklarla beraber yaniyodur. Soldaki ise 5/21 wattir ve ampulun 5 watlik devresi patlamistir.. bi zamanlar bende yapmistim sag sol parkla beraber yaniyordu 5 watt olarak. Ama sisleri acinca 21 watt yaniyodu cift flamanli ampul kullanmistim. Konuyu acan arkadas sadece ampulu degistireceksen vidayi sokunce ust kapagi cikar ve duyu cevir cevurmeden cikmaz