Gönderen Konu: rampada kaydırma yaparsa?  (Okunma sayısı 12618 defa)

nick falan yok

rampada kaydırma yaparsa?
« : Kasım 05, 2010, 08:38:55 ÖS »
tam  otomatık vıtes rampada kaydırma yaparsa  sebebı nedır  ne yapılmalı  ??herkese selamlar cenk

hdyt

Ynt: rampada kaydırma yaparsa?
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2010, 08:46:34 ÖS »
Normal bir durum hafif rampada geri kaçmaz. Genelde dik rampada araçlar geri kaçırır

nick falan yok

« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2010, 09:58:09 ÖS »
kacarsa nerde problem wardır  nedır mesele

hdyt

« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2010, 10:00:12 ÖS »
Sıkıntı yoktur telaş etmeyin.

civicci35

« Yanıtla #4 : Kasım 07, 2010, 01:11:33 ÖS »
d2 modunda kaydırmaması lazım balataları kontrol ettirmende fayda var.ama öyle kafanda büyütüp araçtan soğuma

abdullah_sahin

« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2010, 10:25:36 ÖÖ »
dik rampada d4 de kaydırır normaldir bu ama d2 de kaydırmıyo

kacaman

« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2010, 10:48:35 ÖÖ »
bence normal

nick falan yok

« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2010, 12:35:01 ÖS »
d4 kayma war   d2 yok,bırde bısey daha sorucam yokus kalkıs destegı dedıklerı d2 mi?otomatık vıstesı nasıl kullanıyosnuz sehırıcı? yokus cıkıcanız zaman ? ınerken? yoksa hep d4mı?

canguder

« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2010, 01:14:25 ÖS »
boştaki gibi kaymaz tabi , dik bir yokuşta otomatik kaydırır frene basmak gereklidir durması için.

afettah

« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2010, 05:34:57 ÖS »
dik yokuşta d2 ile kesinlikle kalkış yapılmaz, yapılmamalı.  eğer yokuş çok dik ise d1 de kalkış yapılmalıdır.
d2 sadece kaygan yağışlı zeminde kalkışta kullanılır.

murdogan

« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2010, 06:34:09 ÖS »
2 de kalkılırsa zararı varmıdır acaba. bikaç kere kullandım.birde son zamanlarda sıkışık trafiklerde kullanıyorum

honda2002

« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2010, 07:58:06 ÖS »
Aracimi 5 yildir hep D4 te kullaniyorum ve arac her kosulda dik rampalar dahil bosken ve yukte ara hizlanmalarda vs hic sikinti cikarmadi masallah.

Yani ben hic ihtiyac hissetmedim
Fazla oynamakta istemedim mazallah hatali vitese takip sanzumani da zarar vermek gibi bir riskte soz konusu.

Dik rampalarda kaymamak icin el frenini kullanirim

nick falan yok

« Yanıtla #12 : Kasım 22, 2010, 12:05:16 ÖÖ »
mantıklı

hdyt

« Yanıtla #13 : Kasım 22, 2010, 04:15:46 ÖS »
Dik rampada d2 ve d1 geri kaydırmıyor mu?

honda2002

« Yanıtla #14 : Kasım 22, 2010, 07:56:11 ÖS »
Yokusta d2 de arac kaymaz ancak cok dik rampalarda d2 de de arac geri kayiyor sanirim sanzumani koruma amacli

hdyt

« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2010, 12:36:39 ÖS »
Tamamdır o zaman. Dik rampada hafiften kaçma var da

koraygeo

« Yanıtla #16 : Kasım 27, 2010, 08:56:47 ÖS »
şanzımanı koruma amaçlı bir miktar kaydırır..başıma gelen olayı anlatıyorum; aracım 2008 civic hb,alış veriş merkezlerinin bilirsiniz park alanları alt kattadır aracımı park ettikten sonra geri geri çıkmam gerekti eğim yaklaşık 50 dereceydi aracımı tam çıkışta frenle tutuyordum aşağı kaymaması için birden frenden çekip gaza bastım araba tabi silkeleyerek garip bir şekilde çıktı çok moralim bozuldu daha sonraki günlerde arabada dengesiz hareketler oldu silkeleme ve kalkışta titreme gibi servise gittiğimde baskı balatanın zarar görmüş olacağını söylediler ve 1127 tl fatura çıkardılar..henüz işlem yaptırmadım ama bir anlık hata ve büyük bir fatura...arkadaşlar sonradan ustadan öğrendik bunu sizlede paylaşıyorum sizin de başınıza gelmemesi için...aracı yokuşta kesinlikle frenle ve gazla dengede tutmayın el frenini çekin viteside manuelde 1.vitese atın daha sonra biliyosunuz zaten gaz verin araç titremeye ilerleme isteğine geçince indirin el frenini 1 cm kaymaz..tabi yanlış anlamayın akıl vermek gibi olmasın ama sonradan sorun yaşamayın araçlarımız güzel ama malesef parçalar çok pahalı..

canguder

« Yanıtla #17 : Kasım 27, 2010, 09:13:54 ÖS »
şanzımanı koruma amaçlı bir miktar kaydırır..başıma gelen olayı anlatıyorum; aracım 2008 civic hb,alış veriş merkezlerinin bilirsiniz park alanları alt kattadır aracımı park ettikten sonra geri geri çıkmam gerekti eğim yaklaşık 50 dereceydi aracımı tam çıkışta frenle tutuyordum aşağı kaymaması için birden frenden çekip gaza bastım araba tabi silkeleyerek garip bir şekilde çıktı çok moralim bozuldu daha sonraki günlerde arabada dengesiz hareketler oldu silkeleme ve kalkışta titreme gibi servise gittiğimde baskı balatanın zarar görmüş olacağını söylediler ve 1127 tl fatura çıkardılar..henüz işlem yaptırmadım ama bir anlık hata ve büyük bir fatura...arkadaşlar sonradan ustadan öğrendik bunu sizlede paylaşıyorum sizin de başınıza gelmemesi için...aracı yokuşta kesinlikle frenle ve gazla dengede tutmayın el frenini çekin viteside manuelde 1.vitese atın daha sonra biliyosunuz zaten gaz verin araç titremeye ilerleme isteğine geçince indirin el frenini 1 cm kaymaz..tabi yanlış anlamayın akıl vermek gibi olmasın ama sonradan sorun yaşamayın araçlarımız güzel ama malesef parçalar çok pahalı..

1127 TL vay be :) o paraya sanayide 5 yıl boyunca periyodik bakım yaptırırsın , geçmiş olsun dediklerin doğru olabilir bana mantıklı geliyor.

afettah

« Yanıtla #18 : Ocak 15, 2011, 11:01:20 ÖÖ »
rampada d2 ile kaldırmamanın sebebi , d2 demek 2. vites te kaldırmak gibi,
d2 nin amacı kaygan zeminde ağır bir şekilde kalkmak .

faw13

« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2011, 11:07:36 ÖÖ »
ee rampada aracın güce ihtiyacı olur, 2 viteste kalkışta güçsüz olur, çok anlamsız geldi bana, ayrıca dün deneyimledim araçta sürücü dahil 7 kişi, yapılı da kişiler :D 40 derece civarı rampada kayma yaptı evet ama yani frenden çekip gaza bastığınız anda yürümeye başlıyor, öyle ölümcül bir kayma değil yarım saniyede ne kadar kayabilir ki?

koraygeo

« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2011, 01:54:20 ÖS »
hangi aracı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama i-shift lerin geri viteste algılaması biraz geç oluyor..ve olay geri viteste gidiyorken oldu..
ee rampada aracın güce ihtiyacı olur, 2 viteste kalkışta güçsüz olur, çok anlamsız geldi bana, ayrıca dün deneyimledim araçta sürücü dahil 7 kişi, yapılı da kişiler :D 40 derece civarı rampada kayma yaptı evet ama yani frenden çekip gaza bastığınız anda yürümeye başlıyor, öyle ölümcül bir kayma değil yarım saniyede ne kadar kayabilir ki?

HONDAcvc

« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2011, 04:44:49 ÖS »
dik rampada kaydırması normal tamam ama hafif rampada kaydırıyosa sorun olabilir ne kadar doğru bilmiyorum ama şanzıman yağı eksildiği zaman bu sorunu yapabiliyomuş ve nitekim eski civic iğim otomatikti şanzıman yağı değiştikten sonra epey toparlanmıştı...

faw13

« Yanıtla #22 : Ocak 19, 2011, 09:19:31 ÖÖ »
hangi aracı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama i-shift lerin geri viteste algılaması biraz geç oluyor..ve olay geri viteste gidiyorken oldu..

aracım yeni civic sedan, tam otomatik şanzıman, i-shift benzeri sistem eski aracımda vardı, o gerçekten acılı olabiliyor, dediğiniz gibi baskı balataya zarar vermek de söz konusu, o araçları manuel kullanıyor gibi kullanmak lazım, ya da gaz fren zamanlamasını çok iyi yaparak, sol ayağınızla frene basıp aracı sabit tutarak tam gaza bastığınız anda ayağınızı frenden çekmelisiniz, ama aynı anda ikisine birden basıyor olursanız gene şanzımana zarar vermeniz olası