Gönderen Konu: Plaka konusunda bir sorum var  (Okunma sayısı 7228 defa)

ottoboy

Plaka konusunda bir sorum var
« : Temmuz 12, 2006, 09:13:59 ÖÖ »
arkadaşlar bazı fotolarda görüyorum. plakaları reklamcılarda istedikleri ebatlarda yaptırıp takanlar var. bunun yasal olarak cevabı nedir. polis gördüğünde ceza keser mi? gerçi polis ceza kesmeyi için yeterki her türlü keserde, trafikte sorun olurmu? eğer bi sakıncası yoksa bende istediğim ebatlarda plaka yaptırıp koymayı düşünüyorum. ama sakıncası varsa nelerdir. cevaplarınızı bekliyorum.

MoRtAl_AnGeL

• Ziyaretçi
Ynt: Plaka konusunda bir sorum var
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2006, 11:31:36 ÖÖ »
evet kardeşim cezası var çünkü mühür yok yeni yaptırdığın plakalarda ben 70 milyona yaptırcaktım sonrdan cezası var dediler yaptırmadım en güzeli yazıları kalınlaştır birde çerçeveyi beyaz iste yeter 10 milyona yapıyolar ;)

ottoboy

« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2006, 04:46:10 ÖS »
evet kardeşim cezası var çünkü mühür yok yeni yaptırdığın plakalarda ben 70 milyona yaptırcaktım sonrdan cezası var dediler yaptırmadım en güzeli yazıları kalınlaştır birde çerçeveyi beyaz iste yeter 10 milyona yapıyolar ;)

neyse 70 milyon veripde maliyeyi zengin edemem. ben zaten etrafındaki siyah çizgileri giyotinle kestirdim. bilgi için teşekkürler

ottoboy

« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2006, 04:47:47 ÖS »
hee bak şimdi aklıma geldi peki trafik çevirdiğinde orijinal plakalar bagajda olursa gösterirsek rahat bırakırlarmı dersin

EMİR_VTI

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2006, 05:18:08 ÖS »
arabada 2 pilaka war die hırsız muamelesi yapıyolar ist de pek problem olmuyo ama ist dışında problem oluyo ;D

VTEC-SEDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2006, 07:05:50 ÖS »
normal de APP plakalar bile yasal değil. onlarda dikkat ettiyseniz yada bilenler vardır ki tek mühür vardır. O mühür de zaten trafikte değil, cemiyetlerde vuruluyor. polisler çok dikkat etmiyorlar tek veya çift mühür ama dikkat edenine denk gelirsen sahtekarlıktan içeri atma yetkisi bile var. (bugün trafik şubesinde başkomiser ile konuştum hatta kendisi bana bu şekilde anlattı)

VTEC

• Administrator
    • http://www.teamhondaturkey.com
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2006, 11:54:03 ÖS »
Öğrendiğimiz iyi oldu teşekkürler

ottoboy

« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2006, 07:23:04 ÖÖ »
plakayı kafamıza göre yapamıcaz desenize. ben iyice tırsıtım. neyse bööle kalsın napalım artık. bunca riskle uğraşmaya deymez

SPoRTeXHauST

• TeamHondaTurkey
  • Administrator
    • Volkswagen Türkiye
« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2006, 10:41:25 ÖÖ »
tek mi :) mühürsüz plaka kullanmanın çooook büyük cezası varmış :) farklı bi sebepten çevrilinmediği sürece problem olacağını sanmıyorum. ki olmuyo. plakada olmayan mühürden dolayı araç çeviren polis henüz gelmedi Türkiyeye :)

normal de APP plakalar bile yasal değil. onlarda dikkat ettiyseniz yada bilenler vardır ki tek mühür vardır. O mühür de zaten trafikte değil, cemiyetlerde vuruluyor. polisler çok dikkat etmiyorlar tek veya çift mühür ama dikkat edenine denk gelirsen sahtekarlıktan içeri atma yetkisi bile var. (bugün trafik şubesinde başkomiser ile konuştum hatta kendisi bana bu şekilde anlattı)

MoRtAl_AnGeL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2006, 12:00:54 ÖS »
öylede polislerde biliyo özel olarak dışardan yaptırdığını bizim arkın babası çeşmede emniyette orda vurdurdu plakalara mühürü dur bkalım banada yapmaya çalışcaz eğer bi sorun çıkarmazlarsa sizede haber veririm gönderiirsiniz plakaları  ;)

Alp

« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2006, 02:53:33 ÖS »
niye tek mühür kullanıyorsunuz ki; gidin bağlı olduğunuz trafik şubesine yıpranmışlıktan değiştirin plakalarınız..o da mı zor...verin eski plakaları APP'lere de trafik mührü vurdurun...bu kadar basit..bunu da mı yapamıyorsunuz yani...ayrıca bu tek mühür olayı artık kalıplaştı neredeyse...herkes bişey söylüyor..

APP yasal değil diyenler de yanlış biliyor..APP'yi de emniyet basıyor bilmem anlatabildim mi...APP sadece yazı karakterleri farklı olan plakadır...açıılmı Avrupa Plaka Pres'tir...daha önce bunları uzuuun bir yazıyla etraflıca belirtmiştim...

djromantikserseri

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2006, 03:17:26 ÖS »
 8-[ 8-[ 8-[ 8-[ 8-[

SPoRTeXHauST

• TeamHondaTurkey
  • Administrator
    • Volkswagen Türkiye
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2006, 03:31:55 ÖS »
Alp ne kadar kolay anlatmışsın. ama mühürlemiyolar. mühürlenemezmi, tabiiki mühürlenir ama şubeye gidip memur a söylediğinde yasak olduğunu ve cezası olduğu söyleniyo. bu sadece bi kişiye değil binlerce kişiye söylenmişki, sen etraflıca belirtsen bile fikirler değişmiyo.

Maverick

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2006, 03:41:51 ÖS »
benim arkadaşım alfa'sına avuç içi kadar ufacık plaka yaptırdı,herşeyiyle farklı yazıları ufacık fln,mühür yok birşey yok,ama 1.5 seneden beri ceza bile yemedi hemde ön plaka yani polisin görmeme şansı yok.

VTEC

• Administrator
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2006, 09:25:55 ÖS »
Alp APP Plakaların Satışının durduğundan haberin vardır umarım...

VTEC-SEDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2006, 09:46:37 ÖS »

niye tek mühür kullanıyorsunuz ki; gidin bağlı olduğunuz trafik şubesine yıpranmışlıktan değiştirin plakalarınız..o da mı zor...verin eski plakaları APP'lere de trafik mührü vurdurun...bu kadar basit..bunu da mı yapamıyorsunuz yani...ayrıca bu tek mühür olayı artık kalıplaştı neredeyse...herkes bişey söylüyor..

APP yasal değil diyenler de yanlış biliyor..APP'yi de emniyet basıyor bilmem anlatabildim mi...APP sadece yazı karakterleri farklı olan plakadır...açıılmı Avrupa Plaka Pres'tir...daha önce bunları uzuuun bir yazıyla etraflıca belirtmiştim...

- Öncelikle APP'yi emniyet basmıyor kanunen yasak,
-APP sadece yazı karakterleri farklı olan bir plaka değildir,
-Açılımı hakkında bilgim yok ama öyle birşey olduğunu sanmıyorum,
-Daha önce de forumu takip edenlere etraflıca yanlış bilgi vermişsin.

son olarak ise; ya konuyu yeterince takip etmiyor ve mesajları okumuyorsun yada Beykoz trafik Şubesi Başkomiser'i hala işini öğrenememiş ve bana yanlış bilgi vermiş...

VTEC

• Administrator
« Yanıtla #16 : Temmuz 13, 2006, 11:01:20 ÖS »

Arkadaşlar gerginlik yaratmaya gerek yok Lütfen sakin olalım  8)

Sayın Alp sizde konuşmalarınızda lütfen mahalle ağzını kullanmayınız...
ortamı germektesiniz
Teşekkürler
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2006, 11:06:24 ÖS Gönderen: VTEC »

ottoboy

« Yanıtla #17 : Temmuz 14, 2006, 08:21:40 ÖÖ »
tamam arkadaşlar eski plakalarım güzel şimdi tekrar baktım gözüme güzel göründü. vazgeçtim ben bu işten. teşekkür ederim bilgiler için

MoRtAl_AnGeL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Temmuz 14, 2006, 01:59:11 ÖS »
işlem tamam beyler plakaları yaptırdım ve mühürlettim işallah yarın takcam arabya arkın peder sağolsun sadece görevli memura bi marlbora veriyosun hallediyo isteyen bana mail atsın ben yardımcı olaym