Gönderen Konu: OTOMATİK VİTES SORUNU YASAYANLAR!!!  (Okunma sayısı 16217 defa)

aut

OTOMATİK VİTES SORUNU YASAYANLAR!!!
« : Temmuz 31, 2011, 09:38:01 ÖS »
    Arkadaslar cok yol yaptıgım için 1.4 lpg li civic almayı dusunuyorum (dusuk yakıt tuketimi için 1.4 istiyorum) ama temizini bulamazsam 1.6 da alabilirim ortalama olarak 1997-2001 arası olacak.Basta da belirttiğim gibi cok yol yaptıgım için yine otomatik vites istiyorum ama otomatik vites konsunda gozumu korkutuyorlar arıza yaptımı cok masraflı oluyor diye otomatik civic kullanan arkadasların yorumlarını rica ediyorum ayrıca otomatik vites sorunu yasayanlar hangi parca da arıza cıktıgını,nerede yaptırdıgını,arızanın kaç paralık masraf actıgını yazarlarsa cok cok cok sevinirim.

Ayrıca civiclerin otomatik lerinde kronik sorunları varmı diye merak ediyorum eger varsa yazarsanız cok sevinirim.

Eger gercekten otomatik masraflı ise istemeyerekte olsa manuel alıcam cunku zaten kendimi sıkarak bir arac alıcam birde ekstradan milyar milyar aldıgım araca vites masrafı yapmak istemiyorum.Zaten yapamam da butcem musade etmez eger milyarlık bir vites arızası yaparsa otopark a cekerim yıllarca durur bu yuzden korkuyorum dediğim gibi sıkıntılı bir hadiseyse manuel arac alıcam.Otoparkta arıza yapıp yatan bir otomaik vitestense, trafikte cile cekilecek ama en azından gezebilecegim bir manuel vitesi tercih ederim.

wordsman

Ynt: OTOMATİK VİTES SORUNU YASAYANLAR!!!
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2011, 10:45:15 ÖS »
Karşılaştırmalar bölümünde honda tavsiyesi diye konu açmıssın, oraya yazdıklarımı buraya yapıştırıyorum ve 1-2 şey ilave edeceğim.

---- 98 model 1.4is kullanıcısıyım, aracımı alalı tam 1 yıl oldu, aracım orjinal japonyadan gelenlerden ve bu kasada bulunan bütün herşey var, yani full olanlarından,
ben geçen sene verdiğim paraya (15 bin TL.) 2005 hundai, ya da sizin dediğiniz gibi clio alabilirdim, ama hondayı tercih ettim, iyikide tercih etmişim, bir kere 1.4 olması hiç aklınıza takılmasın, araç çekermi gitmez mi, muhabbetlerine hiç girmeyin,
önemli olan öncelikle aracın temiz ve sorunsuz olması, yani herzaman söylerim, temiz bir 1.4is'yi temiz olmayan 1.6ies'e tercih ederim.
Alabiliyorsanız tabiki 1.6 alın derim, ama 14-15 bin liraya temiz 1.4 bulabilirsiniz. 1.4 is ler 90 beygirdir. hadi zaman aşımından motorun biraz yıprandığını var sayalım 80 beygirin altına düşmez (benimki 83 beygir çıkmıştı bilgisayara soktuğumuzda) yani piyasadaki birçok 1.6 ile rahat kafa kafaya gidersiniz.
Ben kendi aracımla maksimum 180 hız gördüm, daha fazlasıda gerçekten zarar, zaten o kadar basacak yol yok, herzaman otobanda gitmiyoruz ya,

bir de şöyle bir durum var, hangi araçtan sonra bu araca bineceksin? ben reno9 spring'den sonra bu araca bindim, bana mercedes gibi gelmişti (ha şimdi alıştım nefis doymuyor daha iyisini istiyorsun zamanla   ) örneğin sen WW bora dan inip buna binersen pek haz etmeyebilirsin.

sonuç olarak temiz 1.4 is bulursan (özellikle almışken full olanlarına bak) tavsiye ederim. ----

Otomatik vitese gelince, iş yerinde bir arkadaşım 2001 otomatik honda civic kullandı 4 sene boyunca yağ değişimi dışında bişey yapmadı, yine başka bir arkadaşım 99 model civic aldı otomatik, o da 1 senedir kullanıyor bir sorunu yok,
bende zaten honda alırken bu arkadaşların tavsiye ve çok met etmeleri sayesinde hondayla tanışmış oldum.

Otomatik viteste önemli olan bildiğim kadarıyla şanzımanın kaza geçirmemiş olması, yani otomatik şanzımanı çarpmassan falan 500-600 bin km rahat gider diyorlar.  Fakat otomatik düşünüyorsan kesinlikle 1.6ies bak derim. 1.4 alacaksan manuel bakarsan daha iyi olur,, yakıt olarak ta 1.6 ve 1.4 arasında çok bariz bir yakıt farkı olacağını zannetmiyorum,  ama otomatik vitesle manuel vites arasında bariz yakıt farkı olur.

Sonuçta hangisini alırsan al iyi bir honda ustasına göster arabayı. (yani demek istediğim piyasada birçok expertiz yapan yerler var, bunlardan ziyade honda ustası görürse çok daha sağlıklı sonuç alırsın)

civicci35

« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2011, 11:44:40 ÖS »
arkadaş herşeyi net bir şekilde anlatmış.otomatik alacaksan hondadan şaşma.yaklaşık 5 senedir otomatik kullanıyorum bir sıkınrım olmadı.büyük rahatlık...

jasmeh

« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2011, 08:57:07 ÖÖ »
hondanın otomatiğinin biraz sert olması dışında her hengi bir kronik arızası yoktur.

BHAAL

« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2011, 09:16:37 ÖÖ »
bildiğim kadarıyla çift kavramalı şanzımanlar dışında hiçbir otomatik şanzıman manuelinden az yakmaz... o açıdan eğer amaç ekonomiyse evet otomatik almamalısınız, ama arada da 15-20 litre yok yani, performanslı kullanımda bile 2 litreyi geçmiyor aradaki fark.
ben de çok yol yapıyorum, çoğu zaman şehir içinde aylık 3000 kmyi buluyor kullanımım, iş için şehir dışına çıktığımda otomatikman iki katına çıkıyor yaptığım yol, ve ben de otomatik civic kullanıyorum, bundan önceki aracım da civicti, o da otomatikti ve ikisine de lpg taktırmadım, yine de hiçbirşeyinden şikayet etmedim. önceki civicimi 177bin de sattım sadece eskiyo çok değer kaybedecek kaygısıyla, şehir içi dışı, otoban şantiye her türlü yola vurdum acımadım ama bir gün bile sorun çıkarmadı, o yüzden satınca yine honda aldım tereddütsüz. bu sınıf araçlarda otomatik şanzımanından sorun yaşamayacağınız tek markadır honda, çok açık yüreklilikle söylüyorum bunu, elimden her türlü marka araç geçiyor sağa sola giderken, pahalısına da biniyorum ucuzuna da, ama bu sınıfta daha iyisi yok eminim, olsa gider alırım hiç polemiğe girmem, babamın markası değil sonuçta. o açıdan gözünüz kapalı alabilirsiniz otomatiğini ama sarfiyatsa asıl mevzu o zaman manuelini düşünebilirsiniz.
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2011, 09:19:42 ÖÖ Gönderen: BHAAL »

Grafink

« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2011, 10:05:05 ÖÖ »
1993 Model 1.6 Si Otomatik kullanıyorum. 140 binde... hiç bir sorun yaşamadım. Düşünün ki 18 yaşında bir araba bu. 18 yıldır otomatik otomatik gidiyor. düzenli bakılırsa bir 18 yıl daha otomatik otomatik gider... Ayrıca uzun yolda. manueller ile nerdeyse aynı tüketimi var. Fark daha çok dur kalklarda ve şehir içinde kendini gösteriyor. Ben de aracımı alırken sizinkine benzer  tereddütler yaşadım. Konuştuğum ustaların ya da deneyimli abilerin ortak olduğu tek bi konu vardı... Opel de gördük, Mersedeste gördük, Vosvos ta gördük, Bmw de gördük, Toyota da gördük ama Honda da otomatik vites bozulması hiç görmedik :)... Aracınızı yetkili servis yada güvenilir bir ustaya gösterdikten sonra gönül rahatlığı ile alabilirsiniz...
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2011, 10:06:49 ÖÖ Gönderen: Grafink »