Karşılaştırmalar bölümünde honda tavsiyesi diye konu açmıssın, oraya yazdıklarımı buraya yapıştırıyorum ve 1-2 şey ilave edeceğim.
---- 98 model 1.4is kullanıcısıyım, aracımı alalı tam 1 yıl oldu, aracım orjinal japonyadan gelenlerden ve bu kasada bulunan bütün herşey var, yani full olanlarından,
ben geçen sene verdiğim paraya (15 bin TL.) 2005 hundai, ya da sizin dediğiniz gibi clio alabilirdim, ama hondayı tercih ettim, iyikide tercih etmişim, bir kere 1.4 olması hiç aklınıza takılmasın, araç çekermi gitmez mi, muhabbetlerine hiç girmeyin,
önemli olan öncelikle aracın temiz ve sorunsuz olması, yani herzaman söylerim, temiz bir 1.4is'yi temiz olmayan 1.6ies'e tercih ederim.
Alabiliyorsanız tabiki 1.6 alın derim, ama 14-15 bin liraya temiz 1.4 bulabilirsiniz. 1.4 is ler 90 beygirdir. hadi zaman aşımından motorun biraz yıprandığını var sayalım 80 beygirin altına düşmez (benimki 83 beygir çıkmıştı bilgisayara soktuğumuzda) yani piyasadaki birçok 1.6 ile rahat kafa kafaya gidersiniz.
Ben kendi aracımla maksimum 180 hız gördüm, daha fazlasıda gerçekten zarar, zaten o kadar basacak yol yok, herzaman otobanda gitmiyoruz ya,
bir de şöyle bir durum var, hangi araçtan sonra bu araca bineceksin? ben reno9 spring'den sonra bu araca bindim, bana mercedes gibi gelmişti (ha şimdi alıştım nefis doymuyor daha iyisini istiyorsun zamanla ) örneğin sen WW bora dan inip buna binersen pek haz etmeyebilirsin.
sonuç olarak temiz 1.4 is bulursan (özellikle almışken full olanlarına bak) tavsiye ederim. ----
Otomatik vitese gelince, iş yerinde bir arkadaşım 2001 otomatik honda civic kullandı 4 sene boyunca yağ değişimi dışında bişey yapmadı, yine başka bir arkadaşım 99 model civic aldı otomatik, o da 1 senedir kullanıyor bir sorunu yok,
bende zaten honda alırken bu arkadaşların tavsiye ve çok met etmeleri sayesinde hondayla tanışmış oldum.
Otomatik viteste önemli olan bildiğim kadarıyla şanzımanın kaza geçirmemiş olması, yani otomatik şanzımanı çarpmassan falan 500-600 bin km rahat gider diyorlar. Fakat otomatik düşünüyorsan kesinlikle 1.6ies bak derim. 1.4 alacaksan manuel bakarsan daha iyi olur,, yakıt olarak ta 1.6 ve 1.4 arasında çok bariz bir yakıt farkı olacağını zannetmiyorum, ama otomatik vitesle manuel vites arasında bariz yakıt farkı olur.
Sonuçta hangisini alırsan al iyi bir honda ustasına göster arabayı. (yani demek istediğim piyasada birçok expertiz yapan yerler var, bunlardan ziyade honda ustası görürse çok daha sağlıklı sonuç alırsın)