Gönderen Konu: Otomatik vites ? manuel vites ?  (Okunma sayısı 3680 defa)

altmışyedi

Otomatik vites ? manuel vites ?
« : Eylül 19, 2011, 04:04:21 ÖS »
özür dileyerek ;bu konu daha önce açılmış olabilir ama ben bulamadım eğer sıkıntı olursa yönetici arkadaşlar gerekeni yapar sanırım..

99-20 model arası 1.6 i es arıyorum ve ağırlık olarak otomatik vites ile karşılaşıyorum daha önce otomatik vites bir arabam olmadı o yüzden otomotik honda nın bana ne gibi artıları ne gibi eksileri olur otomatik şanzuman almalımıyım bilmiyorum manuele nazaran dahamı fazla masraf ? daha fazla yakıt ? serilik ,? ne biliyim buna benzer sıkıntılar yada kulakdan dolma yanlış bilgiler yerine otomatik şanzuman kullanan arkadaşlar daha fazla bilgilidir diye düşünüyorum bu konu da bana yardımcı olursanız o na göre arayış içinde olucam siz hondacıların bilgisine ihtiyacım var
saygılar...

MerT01__civic

Ynt: Otomatik vites ? manuel vites ?
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2011, 04:26:40 ÖS »
abi bence bu tamamen zevk meselesi :) Honda'nın otomatik şanzımanı iyidir üzmez.. otomatik manuel'e göre biraz hantal kalıcaktır tabi.. ama uzun yolda daha yüksek hızda daha az devirde gidersiniz.. otomatik çok rahattır özellikle sıkışık trafikte :) ama manuel kadar zevkli sürüşü yok bence :)

BuCaLI

« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2011, 05:25:32 ÖS »
manuel uzun yollar için biraz yorucu oluyor, rahatlık bakımından otomatik vites en idealdir, yakıt bakımından manuelde kullandım şuanki aracım otomatik vites her ikisindede aynı gibi pek bi fark yok. kalkışlarda otomatik vites biraz daha hantal kalıyor manuele göre ama yinede diğer birçok araca göre çok seri :) ayrıca uzun yolda manuelden daha az yaktığını söyleyebilirim otomatik vitesin..

altmışyedi

« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2011, 05:33:56 ÖS »
arkadaşlar dedim ya,hiç otomatik vites arabam olmadı ama artıları ve eksileri tahmin edebiliyorum az çok verdiğinz bilgiler çok değerli..

aradığım honda modelinde otomatik vites ağırlık o yüzden takıldım bı konuya

teachers71

« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2011, 05:35:33 ÖS »
ben ilk kez otomatiğe honda ile geçtim. artık manuel bana angarya gibi geliyor. :)

altmışyedi

« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2011, 05:48:47 ÖS »
ben ilk kez otomatiğe honda ile geçtim. artık manuel bana angarya gibi geliyor. :)

diymi : ) alışınca öle gelir insana haklın cevremde otomatiğe binen arkadaşlarım var onlarda alıcakları zaman illa otomatik olucak şartı arıyolar bende manuele alışltığım için arada kalıyorum karar vermek çok zor sonradan pişman olmak istemiyorum işin bu tarafıda var..

hangover

« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2011, 06:20:51 ÖS »

bu gidişle model yükseltirken bende otomatiğe geçebilirim.fiyatlarda kısmen daha uygun. hani manuelde gazlamak falan çok iyide herzamanda gazlanmıyorki. şehir içinde f1 pilotlarını geçiyoruz vites değiştircem derken. ama hala gönlüm manuelden yana:)

teachers71

« Yanıtla #7 : Eylül 19, 2011, 07:22:12 ÖS »
otomatiğin hızlanmasını tecrübe etmenizi tavsiye ederim... tamam belki manuel belki biraz daha fazla hızlanıyor olabilir ama otomatiğinki bana yetmiyor diyenlere sorarım. rallimi yapıyorsunuz... aradaki yarım saniye çokmu farkediyor :)

altmışyedi

« Yanıtla #8 : Eylül 19, 2011, 10:04:09 ÖS »
otomatiğin hızlanmasını tecrübe etmenizi tavsiye ederim... tamam belki manuel belki biraz daha fazla hızlanıyor olabilir ama otomatiğinki bana yetmiyor diyenlere sorarım. rallimi yapıyorsunuz... aradaki yarım saniye çokmu farkediyor :)

haklısın hızlanmasını ön planda tutanlarda var ama benim asıl takıntım yakıt ve manuele göre sağlamlık ve dayanıklılık

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #9 : Eylül 19, 2011, 10:32:06 ÖS »
manuel herzman daha hızlı daha ekonomik ve masrafsız. ilk 2 aracım otmtikti ve manuel kadar zevkli olmuyor. bende herzman hızlı kullanmıyorum ama ara sıra yinede gazlamak gerekiyor işte ozman iyiki manuel almısım diyorum.

hangover

« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2011, 08:52:16 ÖS »

çevremdeki insanların otomatik araçlarını kullandım. açıkçası bana gelen en güzel yanı şıkışık trafikteki kolaylığı. hayır ralli yapsam civicimin eminim orasını burasını o yollarda bırakırım, lakin hızlanmalardaki debriyaj hareketleriyle arabayı yürütmek  daha zevkli

Loss Minute

« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2011, 11:35:21 ÖÖ »
Anlamadığım bir nokta da otomatik vites arabalar için yavaş hızlanıyor, hantal vb. şeyler söyleniyor. Kardeşim bu araba ile ralli yapmayacaksınki yolda binip gideceksin. Ben de otomatiğin tadını almadan önce manuel vites tercih ederdim, otomatik acemi işi diye düşünürdüm ama şimdi fikrim tam tersi yönünde. Düz vites kullananlara acıyorum trafikde. Trafikde debriyaj vites gaz fren sorunları ile neden uğraşayım ki. Dur kalk dur kalk çekilir işkence değilmiş arkadaş. Senelerce sol ayağımı trafikde telef etmişim. Yok arabanın kontolü bende olacakmış, yok kendim istediğim gibi vites küçültüp büyütecekmişim. Bırakın abi bu angarya işleri. :D
Bas gaza gitsin bas frene dursun. Hem o kadar para verdikten sonra vitesi de kendisi değiştirsin. Hem bi dünya para vericem hem de vites değiştirmekle uğraşıcam  :kiskis

Şahsi fikrimdir manuel vites kullanan arkadaşlar kızmasın :)
« Son Düzenleme: Eylül 21, 2011, 11:36:58 ÖÖ Gönderen: Loss Minute »

teachers71

« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2011, 09:41:32 ÖS »
Bas gaza gitsin bas frene dursun. Hem o kadar para verdikten sonra vitesi de kendisi değiştirsin. Hem bi dünya para vericem hem de vites değiştirmekle uğraşıcam  :kiskis
tuttum bunu....