Gönderen Konu: otomatik aracımda vites gecişlerinde ileri atılma oluyo.sebebi nedir?çözümü var  (Okunma sayısı 4176 defa)

eseraga

arkadaşlar 2009 makyajlı kasa honda civic otomatik vites BRC tüplü aracım var.yeni aldım.45 bin civarında...şunu farkettim:aracım vites geçişlerinde sanki ileriye atılıyor.hani eskiden lpgli araçlar benzinden lpg ye geçince hoplardı ya.kafa atardı ya.onun benzeri.her geçişde sarsıntılı geçiyo.yani vitesin attığını rahatlıkla hissediyosunuz.lpg den mi kaynaklanıyo?benzinde denemedim hiç.yada bu durum normal mi.ilk kez otomatik vites kullanıyorumda.bi de bugün sabah çalıştırırken araç epey sarsıntılı çalıştı.rölantisi düşük araçlar olurdu ya.tıpkı onun gibi.motor hırladı biraz.bu da aynı sebepli mi yoksa.onun dışında bi sorun yok.cevap yazacak herkese çok teşekkür ediyorum şimdiden.keyifler sürüşler herkese.Allah kaza bela vermesin kimseye

hondagursel09

sanzuman yagini degistir arkadasim

hondagursel09

supar ayari lpg flitrelerini lpg ayarini kontrol ettir

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
Aracınız hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Vites geçişişin bence LPG ile alakası olmaz. Şanzıman yağı zamanında değişmemiş galiba. Sabah çalıştığında motor soğukken sallantı, gürültü varsa, traktör gibi çalışıyorsa, ısındığında ses gelmiyorsa, yolda giderken çukurlarda aşırı takırtı varsa muhtemelen motor kulağıdır, başıma gelmişti. Servis kronik olduğunu söylemişti.

eseraga

Ben sanziman yagini 60 binde değişiyor diye biliyordum. Aracim 45 bindee. Zaten burdada honda servisi yok. Erzincanda yasiyorum. Fazla anlayan ustada yokk . pek fazlada motoru elletmekde istemiyorum . sabahlari sarsintili calisiyor ama isininca bisey yok. Vites gecisleri normalde yag gibi akiyor mu bilmiyorum.benim aracta vites degistigini anlayabiliyorsun rahatlikla. Aracin alindigindan beri sanziman yagi hic degismemis .lpg ciye gotureyim diyom oncelikle . belki yazilimsal biseyler olabilir.

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
Hocam moral bozmak gibi olmasın da kilometreye güvenmeyin derim. Oyuncak gibi oldu artık bu iş. Düşürülmüş olabilir. LPG takıldığı için haliyle garanti dışı kalmış. Garantili olsaydı en azından periyodik servis bakımından anlaşılırdı emin olurduk km den. 6 yaşında araba için düşük bi km. Madem bu kadar az biniyorlardı neden tüp taktırdılar diye düşünüyo insan.
Sabahları motor soğukken olan olay ise yüksek ihtimal benim yaşadığım problemle aynı motor takozu ya da kulağı her neyse. Motorun içi falan açılmıyo merak etmeyin. O şekilde arabaya binilmiyo, daha sonradan artacak o ses, kasislerde tangur tungur edecek. Konuya bi göz atın.

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/so287uk_motor_sallanmasi_qurultusu_geri_viteste_surekli-t72525.0.html

By_emre

Arkadaşın 1.4 civic'dede frene az basıp geçiriyorum sanki hafif vuruntu yapıyo gibi şanzuman yağı değiştirsek nasıl olur ? ustaya göre birşey yokda olmaması lazım diye biliyorum vites geçişlerinde

hondagursel09

iklim sartlaridan dolayi ve sehirici de kullaniyosan 45 ideal

eseraga

Bugun servise subap ayari ve sanziman yagi degisimi icin fiyat sordum.rakamlarda ufak tefek hatalar olabilir sivas: samziman yagi 300 subap ayari 150 dedi., erzurumda 250 ye 230 dedi.yalniz c.tesi ye kadar sivasta %15 indirim varmis parcada, iscilikte yok.ozel servise de guvenemiyorum malesef.mecbur verecez gibi.motor takozunu da kontrol ettirecem.insallah onda bi sikinti yoktur, arabamda sabah calismada olan ses haricinde cok ses yok.ama sessizde degil yani.takoz oldugunu dusunmuyorum ama kontrolunde fayda var tabiiki.sessiz calismasi varken neden sesli calissinki.bi hafta icinde gitmeyi dusunuyorum bakalim.gelismeleri paylasirim burdan.

atomhamdi

vites geçişleri hafif bir şekilde hissediliyor zaten sizinki de normal sınırlar içerisinde olabilir başka aynı model civicle karşılaştırın. sizin şanzıman normal olabilir.

copil34

Aynı kasayı kullanıyoruz.Benimkide otomadik 92 Binde.
Vites geçişlerinde bir sıkıntım yok.
Aracım 2009 şubat ayı trafiğe çıkışlı olduğu için önümüzdeki şubat ayında garantisi bitiyor.

aracı alalı 10,000 km olmak üzere.ilk aldığımda Direksiyon kutusu ve motor kulağırı garanti kapsamından değiştirttim,Şubat ayı gelmeden tekrar direksiyon kutusu için gidip bi kontrol ettireceğim.

Sizde aracın garanti kapsamından ne zaman çıkıyor bir bakıp ve kronik olduğu için bu dediklerimden eğer şikayetiniz varsa mutlaka servisten talep edin.

Ayrıca Vites geçişleriniz büyük ihtimalle yağdandır,değişiminden sonra düzelmezsse servis sizi yönlendirir.
Madem aracı yeni aldınız yukarıdaki dediklerimi dikkate alın,zira direksiyon kutusu baya pahalı.

eseraga

aracım muhtemelen garanti dışı.çünkü tüp var brc. ve yetkili servise bu zamana kadar hiç gitmemiş.dediğiniz gibi kontrol ettircem.daha önce benzinli manuel vites kullanmıştım aynı kasanın çok sessizdi.benimki biraz sesli gibi.bazen dizel sesine benzetiyom.ama çokda değil ses.tüpden dolayı da sesli çalışır diyenler var.bilmiyom bakcaz artık.umarım sesi kesebiliriz.

eseraga

bugün iki ustayla test sürüşüne çıktım.yetkile servise izin durumu ayarlayamadığım ve de servisle randevu durumumuzun çakışmadığı için gidemedim.çünkü subap ayarı için aracın en az 4-5 saat soğuması gerekiyormuş.zaten ben il dışı gidiyom.her neyse iki ustayla ayrı ayrı inceledik aracı.test sürüşü de yaptık.aracın son derece normal olduğunu söylediler.hayatımda ilk kez otomatik kullandığım için vites gecişlerindeki çok az hissedilmenin normal olduğunu öğrendim.kaputu açtı, motorun rölantideki şık şık sesinin de lpg kaynaklı olduğunu söyledi.bu durumda normalmiş.aracının da sübap ayarına ihtiyacı yok dedi.yağ içinde daha acele etmemem gerektiğini söyledi.aracım 45 binde henüz.bende böylelikle servise gitmekten vazgeçtim.motoruda dinlemiyorum artık.hastalık hastası olur insan valla :) zaten eski aracıma göre çok çok sessiz çalışıyoki.ben ilk kez otomatik kullandığım için vites geçişleride o kadar olur dedi.bana sen heralde hiç opel grubunun otomatiğine binmemişsin dedi usta.onlar felakettir dedi.honda aralarında en iyisi dedi..acayip rahatladım..kendimi masaj yaptırıp çıkmış gibi hissettim dükkandan :)