Gönderen Konu: Motordan gelen ıslık sesi (uçak sesi gibi yada )  (Okunma sayısı 14911 defa)

honda121

Motordan gelen ıslık sesi (uçak sesi gibi yada )
« : Mart 22, 2009, 11:45:50 ÖS »
Arkadaşlar size bir danışayım dedim. Araç rolanti halinde olsun, gaza basarken olsun, ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Rolantideyken iki saniyede bir geliyor düzenli olarak. Gaza basıncada ses alçaktan başlıyor, gaza basmaya devam ettikçe de yükseliyor. Arabam 05 model civic es otomatik. Şimdiden görüş ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Umarım korkulcak birşey değildir.

ultrakif

Ynt: Motordan gelen ıslık sesi (uçak sesi gibi yada )
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2009, 12:15:08 ÖÖ »
kardeş ben pek anlamam ama hatırladğıma göre o ses kayışdan olur die biliyorum yda triger olabilir emin deilim aklımda öle kalmış sen gine de bi araştır

Kifanhom

« Yanıtla #2 : Mart 23, 2009, 08:35:19 ÖÖ »
büyük bir ihtimal kayış sesi gibi ama bir an önce ustana götürüp baktırmalısın
eğer kayış ise bir yerlerde yolda bırakıp kol kırmasın motor

fzthgosm

« Yanıtla #3 : Mart 23, 2009, 11:16:49 ÖÖ »
rölantide gaza basmak zaten çok iyi bişey değil.eger arabanın km si kayışların değişim zamanını gösteriyorsa bir baktır kayışlara

bashcantlee

« Yanıtla #4 : Mart 23, 2009, 11:28:35 ÖÖ »
arabada turbo var mı?

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2009, 06:45:52 ÖS »
valla bizden de geliyor ama şöyle 140-150 basınca 4bin 5bin devirde felan böyle arkadan ya da motordan çözemedim ince bir ses geliyor sizinkiyle çok farklı gibi

honda121

« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2009, 03:47:46 ÖÖ »
Ses hala geliyor ve ben ustaya gitmedim günceli :), fikir görüş öneri ve tahminlerinizi bekliyorum arkadaşlar...

modify34

« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2009, 06:21:35 ÖÖ »
.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2009, 06:22:52 ÖÖ Gönderen: modify34 »

serkansobe

« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2009, 10:30:23 ÖÖ »
Bende 2000 1,6ies var benimde buna benzer bi sıkıntım vardı motor üst kapağında yağ sızması, ıslık sesi ve hava kaçırma gibi bi durum vardı. Ustama gittim üst kapağı söktük contada ufak bir yırtılma vardı sanayide conta aradım ama bulamadım bizde o yırtık yere özel bir sıvı conta sıktık ve problem ortadan kalktı. Sizinde buna benzer bi sıkıntınız olabilir. Araç rolantideyken kaputu açıp bi motoru dinleyin bence nereden geldiğini tahmin edebilirsiniz.

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2009, 11:43:58 ÖÖ »
Ses hala geliyor ve ben ustaya gitmedim günceli :), fikir görüş öneri ve tahminlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
aracında ki filitre sistemi orjinalmi yoksa açık hava filitresimi kullanıyorsun eğerki açık hava filitresi kullanıyorsan hava ayarı fazla açıktır bu yüzden ıslık sesi geliyordur
eğerki açık hava filitresi yok diyorsan bu sorunun hava filitresi ve ekipmanlarıyla alakalı bir şey olması lasım eğerki gelen ses ıslık sesi ise

honda121

« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2009, 01:11:06 ÖS »
aracında ki filitre sistemi orjinalmi yoksa açık hava filitresimi kullanıyorsun eğerki açık hava filitresi kullanıyorsan hava ayarı fazla açıktır bu yüzden ıslık sesi geliyordur
eğerki açık hava filitresi yok diyorsan bu sorunun hava filitresi ve ekipmanlarıyla alakalı bir şey olması lasım eğerki gelen ses ıslık sesi ise

Aşık filtresi yok, gelen ses sanki kayış sürtme sesi gibi. Gaza basmakla eş orantılı yükseliyor, alçalıyor. Islık sesi gibi ama kuru ıslık :), yada nasıl tarif ediyim. Hava kaçırıyomuş gibi. Yada aynen şöle tarif ediyim. Biraz komik olcak ama. dişlerinizi birleştirip ağzınızdan kuvvetlice nefesinizi içeri çekin :)i Diliniz de dişerinize deysin :). Ben şimdi yazarken kendi kendime yaptım. Evet aynen böle bir ses çıkıyor. Korkuyorum da açıkcası. Ama HONDA motoru bişey olmaz diyorum. İnş.da olmaz

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2009, 01:17:51 ÖS »

Aşık filtresi yok, gelen ses sanki kayış sürtme sesi gibi. Gaza basmakla eş orantılı yükseliyor, alçalıyor. Islık sesi gibi ama kuru ıslık :), yada nasıl tarif ediyim. Hava kaçırıyomuş gibi. Yada aynen şöle tarif ediyim. Biraz komik olcak ama. dişlerinizi birleştirip ağzınızdan kuvvetlice nefesinizi içeri çekin :)i Diliniz de dişerinize deysin :). Ben şimdi yazarken kendi kendime yaptım. Evet aynen böle bir ses çıkıyor. Korkuyorum da açıkcası. Ama HONDA motoru bişey olmaz diyorum. İnş.da olmaz
sen gidiyorsun ustana hava filitre tertibatını kontrol ettiriyorsun ordan birşey çıkmazsada direksiyon pompasını kontrol ettir belki yağsız kalmışda olabilir birde şarz dinamosunun kayışı ve bilyaları kalıyor geriye onlarda da birşey yoksa direk trigerbilyası labirent gibi oldu ama bunlardan başka o sesi çıkarıcak birşey yok arabada
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2009, 01:20:34 ÖS Gönderen: tarantino »

honda121

« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2009, 11:55:26 ÖS »

sen gidiyorsun ustana hava filitre tertibatını kontrol ettiriyorsun ordan birşey çıkmazsada direksiyon pompasını kontrol ettir belki yağsız kalmışda olabilir birde şarz dinamosunun kayışı ve bilyaları kalıyor geriye onlarda da birşey yoksa direk trigerbilyası labirent gibi oldu ama bunlardan başka o sesi çıkarıcak birşey yok arabada

Eyvallah hocam, baktırayım bi. Neresine kaç lira sıkışmış görelim :)