Gönderen Konu: kayış sesine benzer ses  (Okunma sayısı 10585 defa)

DOHC _06

kayış sesine benzer ses
« : Şubat 08, 2010, 06:34:38 ÖS »
arkadaşlar aracım 2000 ies aracımda arasıra ilk çalıştığında kayıştan ses cızz die geliiodu ancak şimdi yeni bişey çıktı direksiyonu tam sağa veya tam sola çevirince kayış sesine benzer nerdeyse aynı ses cızlama gelmeye başladı neden olabilir sizce.

kml28

Ynt: kayış sesine benzer ses
« Yanıtla #1 : Şubat 08, 2010, 07:24:49 ÖS »
direksiyon pompasının kayışından geliyo olabilir .ısınınca kesiliyor genelde

FZG

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 09:51:33 ÖS »
Peki isindiktan sonra sorun kesiliyor mu? Hep bu ses geliyor mu?

DOHC _06

« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2010, 10:25:03 ÖS »
azalıyor ısınınca arasıra tam çevirmelerde oluyo  ve su birikintisine hızla giriince oluyor bugün şirket arabası var lada vega onu kullandım aynı olayı onda daha şiddetli gördüm.bu direksiyon kayışıylamı ilgili yani bana büyük bi arıza falan çıkartırmı sebebi nedir onu mrk ediyorum.

yasansu

« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2010, 10:57:14 ÖS »
direksiyon kayışı 30 TL orjinali değiştirin gitsin.

fatsimsek

« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2010, 11:50:04 ÖS »
arkadaşlar aracım 2000 ies aracımda arasıra ilk çalıştığında kayıştan ses cızz die geliiodu ancak şimdi yeni bişey çıktı direksiyonu tam sağa veya tam sola çevirince kayış sesine benzer nerdeyse aynı ses cızlama gelmeye başladı neden olabilir sizce.
Tam sağ -sol yapınca gelen sürtünmeye benzer ses Honda 'da normal durum diye biliyorum. Arıza filan değil yani. . Aynı anda devir de biraz düşüyor olması lazım. Bu konuda daha önce açılmış bir başlık daha olması lazım forumda.

timucintt

« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2010, 11:32:09 ÖÖ »
Suya girdiğinde vıyıklıyorsa alternatördür.... Alternatör kayışına baktır... direksiyon kayışı fazla ses çıkarmaz... Soğuk ve nemli yağmurlu günlerde alternatörün ötmesi gayet doğaldır...
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2010, 11:34:49 ÖÖ Gönderen: timucintt »

28cotanak

« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2010, 11:34:22 ÖÖ »
herlade genel sorun sabahları ilk çalışırken aynı ses benden de geliyo direksiyon elektirikliyse kayıştır degilse diraksiyon yağın azalmıştır hocam

odemirel

« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2010, 11:58:06 ÖÖ »
hidrolik direksiyonda tam sağ veya tam sol yaptığında simiti orada sabit tutarsan o sesin gelmesi normaldir.

rad-R

« Yanıtla #9 : Şubat 11, 2010, 04:28:11 ÖS »
direksiyon sona dayandığında yağ basıncının yükselip pompada sıkışması sonucu kayışa daha fazla yuk biner. eğer kayışta gevşeklik varsada kaydırma sesi yapar. sendeki sorun kayışın gevşek olması.  olağan ses ise yük bindiğinde yağın sıkışma sesi olan zzzzzt zzzzt diye gelen sestir.

fzthgosm

« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2010, 11:22:52 ÖS »
arkadaşım direksiyonu tam sag veya sol konumuna getirme hele hele tam sag veya sol konumunda vurdurma asla yapma.çok hızlı çevirip vurdurma yaptıgında pompaya yük bindiriyorsun yavaş yavaş saga veya sola dayadıgında kayış kasnak kenarına sürtmeye başlıyor.ustalar genelde der mümkün oldugunca tam sag veya tam sol yapma der.bu arada bu sorun degil gayet normal bir durum ve direksiyonu tam kırdıgınızda bu sesin gelmedigi araba yoktur yada ben daha rastlamadım en az 15-20 farklı arabaya bindim ve hepsinde aynı ses oluyor
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2010, 11:23:50 ÖS Gönderen: fzthgosm »

soybir

« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2010, 10:34:49 ÖS »
arkadaşlar madem konu kayış sesinden açıldı...
arabam 1.6 ies çalıştırınca triger kayışının ordan cızz diye ses geliyo ama trigeri de değiştireli 10000 km oldu...acaba normal mi?
gaza basınca sabitken daha da artıyo ama çok aşırı bir ses yok...
bir de direksiyondaki gıcırdama da soğuk hava oldu ilk defa...buzdan olabılır mı?
paylaşacağınız fikirler için şimdiden teşekkür ederim