Gönderen Konu: Kamber Açısı İle İlgi Bir Sorunum Var Dostlar  (Okunma sayısı 7523 defa)

Optimums

Kamber Açısı İle İlgi Bir Sorunum Var Dostlar
« : Haziran 08, 2011, 10:25:41 ÖÖ »
Özet Geçecek Olursam Önceden Hiç Bir Sıkımtım Yoktu Orjinal Ebattaki Lastikleri Üzerinde Dururken.Sonra 16 Jant Attım.205/45/16.Bir Müddet Sonra Baktım ki Ön Sağ Lastik İçe Gömük Gibi Duruyor Üst Kısmı.Rot Ayarına Baktırdım. Sol -7 Felan Gelirken Sağ -2.3 Civarı Geldi.Ustalarımız Biraz Çabaladılar.Üst Takıma Ek Felan Atarak Sorunu -1.5 Felan İndirdiler.Daha Düzeltmek İçin  Taşıyıcı Kolu Çıkartmak Gerek Pres Uygulamamız Gerekecek Dediler.Bende Pek Sıcak Bakmadım.Yani Şuan Sol -7 Sağ -1.5.Direksiyon ister İstemez Sola Çekiyor.Bu Durumu Nasıl Düzeltebiliriz.Yardım Ederseniz Sevinirim Sevgili Dostlarım.

NusretA

Ynt: Kamber Açısı İle İlgi Bir Sorunum Var Dostlar
« Yanıtla #1 : Haziran 08, 2011, 10:40:53 ÖÖ »
satılanlarda böyle bi,şi görmüştüm belki işine yarar

http://www.teamhondaturkey.com/forum/satilanlar/cambe_kiton-t52407.0.html

Optimums

« Yanıtla #2 : Haziran 08, 2011, 10:50:05 ÖÖ »
İlgilendim Dostum O Konuyla Ama Başka Yollarıda Olmalı Bence Diye Düşünüyorum.

aslan7333

« Yanıtla #3 : Haziran 08, 2011, 12:35:12 ÖS »
ağır bir darbe almadıysa taşıyııcı kolay kolay eğilmez,hemen taşıyıcı preslemeye gitmeyin,ayarları iyi kontrol edin,mutlaka bir oynama kayma vardır.ön ve arka tekerleklerin mesafelerini ölçün,göbekten göbeğe sağ ve sol tekerlerin mesafeleri aynı olmalıdır.bende vardı öyle bir durum,sağ teker yatık duruyordu,tabi ustalar hemen pres yapacaz dediler,yaptırmadım tabi,sağ teker çamurluk boşluğunun tam ortasında durmuyordu,ön-arka teker mesafelerini ölçtüm,sol 282 cm(doğru ölçü),sağ 280 cm bile tam gelmiyordu,yani sağ teker 2-2,5 cm geri gitmiş ve taşıyıcı açısından dolayı uzamış,tekeri alttan itmişti.hiçbir usta ve öndüzenci akıl edemedi bunu.ön denge kollarında ayar var,çektik sağ tekeri öne vu cuk otudu açı...önceki aracımda acı tecrübem var bu konuda,pug 306 mın sol tekeri içe basıyordu.hemen dediler taşıyıcı eğri,tornada işlem yapılıp düzeltildi,bir süre sonra alt rotil ses yapmaya başladı,değiştirmek için söktük ve gördük ki zamanında kısa rotil takılmış(partner in rotiliymiş) ve tekeri alttan içeri çekmiş,orjinal rotilini taktık,hayde bu sefer alttan dışarı çıktı teker,taşıyıcıda adam olmaz oldu,yeni taşıyıcı almıştım.ah şu ustalarımız,hemen işin kolayına kaçarlar tabi birazda para kazandıranına,100 tl den aşağı yapmazlar o pres işini.

Optimums

« Yanıtla #4 : Haziran 08, 2011, 01:34:57 ÖS »
Haklısınız Hocam Bilgi Verdiğiniz İçin Sağolun Ama Bu Sağ Sol Mesafesini Nasıl Ölçebilirim Biraz Yardımcı Olursanız Sevinirim.Eğer Dediğiniz Gibiİçe Kayma Varsa Ne Yapmam Gerek Nasıl Düzeltebilirim Bilgi Verirseniz Sevinirim.

aslan7333

« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2011, 06:30:51 ÖS »
Teker mesafesi dediğim,sağ ve sol olmak üzere ön ve arka tekerler arasındaki mesafedir.yani sağ arka ve ön teker arası ve sol arka ve ön teker arası mesafe.jantlerin göbeğinden şerit metre ile ölçebilirsiniz,sağ ve sol eşit olmalıdır.hatta şase ölçülerini bulabilirseniz daha iyi olur.

Aşağıdaki sitede çok faydalı bilgiler bulabilirsiniz:
http://www.hondaoriginalparts.com/carmanuals.php

Optimums

« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2011, 06:47:38 ÖS »
İşten Çıkınca İlk İşim Ölçmek Olacak Hocam Ara Mesafeleri.Sizin Dediğiniz Gibi Sağ Teker arkaya Doğru Kaçmış İse Ne Yapmam Gerek Hocam Nasıl Düzeltebilirim Bu Durumu.

aslan7333

« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2011, 07:09:57 ÖS »
Civic in ön takımını bilmiyorum,benimki Accord,benzer olması lazım diye düşünüyorum.alt taşıyıcıdan önde doğru uzanan kol var ucu vidalı,onu sıkarak öne çekmiştik tekeri.

Optimums

« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2011, 07:18:00 ÖS »
Hıım.Peki Hocam Anladım Çok Sağolun Bilginiz İçin.Mutlaka Sizin Dediğiniz Gibidir.Herşey İçin Çok Sağol Hocam.

ademk06

« Yanıtla #9 : Mart 16, 2015, 07:31:43 ÖÖ »
selamlar,

2007 civic aracımda arka sağ teker negatif kamber açısı çok fazla!

bu durum çukurlarda arka atması yapabiliyor.

sanayiye ve servise gittim, herkes pressleme yapılacağından bahsediyor. bununda bilyayı bozacağından bahsediyorlar.

bunu daha kolay yöntemi yok mudur? yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler