Gönderen Konu: i-shift kalkışta silkeleme  (Okunma sayısı 15774 defa)

koraygeo

i-shift kalkışta silkeleme
« : Kasım 18, 2010, 10:55:12 ÖS »
arkadaşlar aracımdaki can sıkıcı durumu paylaşmak istiyorum ve önerilerinizi bekliyorum...aracım 2008 model hodan civic i-vtec(HB) i-shift(lpg yok)..arkadaşlar aracımı geçenlerde bir alış veriş merkezinde zemin kat otoparkına koymam gerekti,daha sonra aracımı geri viteste çıkarmam gerekti yaklaşık 50 derecelik eğimli yolda aracımı tam yol ağzında frenle tutuyordum,birden ayağımı frenden çekince araba doğal olarak aşağı kaydı bende gaza kökledim ve araç garip hareketlerle titreyerek silkeleyerek yola çıktı...sonraki zamanlarda araçta ilk kalkışta silkeleme titreme meydana geldi..hatta 3 kez araç ilk gaz yediğinde silkeleyip kafa atıp kapandı(sanki acemi sürücülerin yaptığı gibi)...servis baskı balatanın yaralanmış olacağını bu nedenle bu sorunlar meydana gelir dedi..1127 tl tutuyormuş...aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı ? tecrübe sahibi arkadaşların önerilerini bekliyorum..açıkcası şuan yaptırırım ama yeni lastik aldım masrafa girmek istemiyorum en az 2 ay böyle kullanmam gerekecek..

redmoon

Ynt: i-shift kalkışta silkeleme
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2010, 11:12:13 ÖS »
evet arkadaşım dediğinin aynısını bende yaşadım. gidip yetkili servise güncelleme 2010 i-shift güncellemesini yaptırdım ve bir nebze olsun düzene bindi, bence gidip yetkili servise güncellemeni yaptır. kısmen düzelecektir.

koraygeo

« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2010, 11:36:22 ÖS »
dostum teşekkürler önerin için ama servisteki usta doğrudan baskı balatayı değiştir dedi..sizde kalkışta sıçrama gibi sorunlar yaşadınız mı ? şimdi düzelmeyecekse 1127 tl sokağa atmayalım..

ckumru

« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2010, 03:51:06 ÖS »
merhaba arkadaşlar, bende bu yılın temmuz ayının başında 2008 model civic hb i-shift araç aldım. Yaklaşık 2 ay kadar önce kalkışta benzer bir silkeleme problemi bende de olmuştu aracın 50 bin bakımında durumu müşteri temsilcisine aktardım baktılar bir problemin olmadığını söylediler, bende forumlardan duyduğum üzere şanzuman yazılım güncellemesi yaptırayım mı diye sordum eğer bir problem yoksa güncelleme önermiyoruz ama isterseniz yapalım dediler bende vazgeçtim o gün bu gündür çok hafif şiddetle dik yokuşta bir iki defa silkeleme sorunu yaşadım, aracımı sürekli manuel modda kullanıyorum ve uzun süreli durmalarda boşa alıyorum.
koray isimli arkadaşa sormak istiyorum aynı probleminiz devam ediyor mu, herhangi bir işlem yaptırdınız mı
iyi günler

canguder

« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2010, 04:50:10 ÖS »
öncedende bu tip konular açıldı çözüm yazılım oluyor.

hibo

« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2010, 07:16:02 ÖS »
2oo8 civic hb aracımda aynı sıkıntılar vardı,arkadaşların bahsettiği gibi yazılım güncellemesi yapldı ve araba o gün bugndür nazar değmesin yumuşacık ve silkelemiyor...öncelikle kesinlikle yazılım güncellemesini deneyin,yanlış hatırlamıyorsam 60 tl gibi bir maliyeti vardı...

redmoon

« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2010, 08:48:13 ÖS »
evet yazılım güncellenmesi lazım arkadaşlar bence de. servis işi yokuşa sürüp yok debribaj balatalar değişecek yok şu bu değişecek denior 1200 tl maliyetli bence aldanmayın. değişsenizde yine aynı. zaten i-shiftin tek eksi tarafı o. silkelemeler. bende şimdi geri viteste oluyor onda da aracı kendine bırakıorum. bence en güzel yöntem 2010 güncellemesi yaptırman. 2011 güncelemesini beklioruz bakalım onda bi çare varmı. zaten şimdiki hatcbak civicleri tam otomatik çıkarıorlar i-shiften verim alınamadığı için. ama olsun alışınca sorun olmuor bence i-shift harika :)

koraygeo

« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2010, 10:00:25 ÖS »
ckumru arkadaşa cevap ; yazılım güncellemesi yapıldı..sorunlar devam ediyor ama devamlı yapmıyor ara sıra yoklayıp moral bozuyor işte..servis 1127 tl masraf çıkardı ama neye göre ben şikayetimi söylüyorum ordaki usta hımmm evet baskı balatadandır diyor sonra test sürüşüne çıkıyorlar tabi hasta doktorun ayağına gidince iyileşirmiş ya orda silkeleme yapmıyor adamlarda tabi anlayamıyor derdini baskı balata deyip geçiyorlar ama kesin konusmuyorlar ya ondan değilse 1127 hopp gitti o zaman...aracımı alalı 5 ay oldu sadece ara ara yokluyor hatta 3 kez de aracım kafa zıplar gibi yaptı ve kapandı..

ckumru

« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2010, 12:53:57 ÖS »
aracı almadan önce de bu türden şikayetlerin olduğunu okumuştum ama aracı gördükten sonra başka araba almayı düşünmedim. aracımdan gayet memnunum kullandıkça huyunu suyunu daha iyi öğreniyorum ondan mı bilmiyorum ama silkeleme artık olmuyor desem yeridir birkaç kere olunca o konuya takıntı gelişti sanırım yanımda oturan arkadaşlara soruyorum siz silkeleme hissediyor musunuz diye hayır diyorlar koray arkadaşın dediği türden silkeleyip kapanma durumu da hiç olmadı, 2010 yazılım güncellemesi her halükarda daha iyi mi oluyor, elektronik bir aksam olduğundan durup dururken daha kötü bir sonuç vermesinden korkuyorum, diğer yerlerde bu yazılım güncellemesinin garanti kapsamında olduğunu ve ücretsiz yapıldığını söylemişlerdi. yeni yazılım da geri vitesteki uzun bekleme süresi devam ediyor sanırım. motorun güçlü olması çok keyifli bir sürüç sağlarken sıkışık trafikte dur kalklarda bir okadar fazla yakıt tüketimi yapıyor.

Sand

« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2011, 02:47:27 ÖÖ »
Aracı ilk çalıştırdığımda geri vitesteki bu silkeleme benim hatchback'dede mevcut. Yetkili servise yazılım güncellemesi ile düzelirmi diye sorduğumda sorunun güncelleme ile alakalı olmadığını ve gereksiz olduğunu söylediler.

cvc1.8

« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2011, 08:33:23 ÖS »
selam arkadaslar bende de benzwer bır sorun war.. 1. i vtec i shift aracım war alalı 2 ay olmadı.. aracın gazına bastgımda arac bagarıyor fakat yurumuyor.. bıkac kere şanzıman arıoza lambası yandı.. ktapcıkta okuduguma gore baskı balata ısınmasında da yaparmıs sogudunda sonermıs kı ole oldu.. gaza yuklenıorum araba ortalıgı ayaga kadrıor 5 bınden sonra frlama yapıo bayr cıkarken bıle zorlanıorum sebebı ne olabılır

redmoon

« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2011, 09:07:15 ÖS »
selam arkadaslar bende de benzwer bır sorun war.. 1. i vtec i shift aracım war alalı 2 ay olmadı.. aracın gazına bastgımda arac bagarıyor fakat yurumuyor.. bıkac kere şanzıman arıoza lambası yandı.. ktapcıkta okuduguma gore baskı balata ısınmasında da yaparmıs sogudunda sonermıs kı ole oldu.. gaza yuklenıorum araba ortalıgı ayaga kadrıor 5 bınden sonra frlama yapıo bayr cıkarken bıle zorlanıorum sebebı ne olabılır

aracın kaç kmde kardeş?

koraygeo

« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2011, 01:05:03 ÖS »
geçmiş olsun dostum öncelikle...bu konuyu ben açtım herkes düşman oldu..çok sıcak havada arabayı aşırı zorlarsan balatalar ısınır onden yapabilir ama küçük bir ihtimal çünkü şu aralar havalar çok sıcak değil..korkutmak istemem ama şanzımanda arıza varsa yakar bu ışığı benim başıma iş açtı umarım seninbüyük bir sorunun yoktur..baskı balata mekanik parça oldugundan arıza lambası yakmaz olay doğrudan şanzıman beyninde yada beyindeki hatada

cvc1.8

« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2011, 08:28:02 ÖS »
arkadaslar aracı 30 bınde aldım sımdı 32 bın kusurda. araba su anda wıtese gecıor gerı cıkayım dedım, hafıf megıllıydı yol adım atmıor desem yeri gun gectıkce kotulestı :( ben kıtapcgında okumustum şanzıman arıza ısıgı baskı balata ısındgındada yanar, sogudugu zamn söner dio, ayrıca wıtes gecslerınde sorun yokkı araba ghtmıo wıtes gecıo bagarıo sankı baskı balata gbı geldı bana . we şu anda bitiklerde... adım atmıo desem yeri :( bi akıl werın bana dostlar

redmoon

« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2011, 09:17:38 ÖS »
arkadaşım bak 4 yıldır honda civic Hb kullanıcısı olarak sana bilgi vereyim. i-shift esnek kullanım ister zorlamıcaksın arabayı. geri vitese attığında bir kaç sn bekle araba hareket etsin ondan sonra gaza hafifçe dokan, hafif hafif araç yavaşca hareket edecektir. aniden basarsan araç silkeler durur. yokuşta kaldın geri geri gidecen diyelim, el frenini çek vitesi R moduna getir bir kaç sn bekle el frenini indirme. daha sonra aracın gazına çok hafif dokun aracın kıçı kalksın daha sonra el freni indir ve biraz daha gaza bas araç çıkmaya başlar ama aniden basarsan araç tekler gitmez. araçta yokuş kalkış desteği olmadığı için malesef el freniyle bu işlemi yerine getireceksin. bende ilk sıralar geri çıkarken çok sorun yaşadım hatta balata kokusu geliordu balata arıza ışığı yanıyordu ve bir süre sonra sönüyordu. benim araç 99 bin kmde şu an. hiç baskı balata değişmedi ve gayet iyi durumda. servisin söylemnine göre kullanıma göre değişim süresi değişirmiş. max. 200.000 km ye kadar gidebilirmissin. ben eşime cuma günü 2007 model hb civic aldım 30.000 kmde. yani bir evde 2 hb oldu işimiz gereği eşimde arabamı sevdiğinden onada aynısını aldım. alır almaz serviste sanzıman yagını değiştirdim, güncelleme yaptırdım ve subab ayarı  yaptırdım. iki aracımızda gayet iyi durumda. ben aracımı 2007 yılında sıfır almıştım 4 yıllık kullanıcı olarak sorunların varsa aydınlatabilirim. i-shiftin kullanımı kolaylıştırmak ve baskı balata ömrünü uzatmak için N konumda aracı çalıştırdığında gitmek için A konumuna getirdiğinde bir kaç sn bekle ayagını öyle frenden çek. en az 3 sn bekle vites görevini görsün. çünkü bizim araçlar otomatik değil. bir nevi manuel. sadece robot atıyor senin yerine ve debriyaja basıyor. o yüzden i-shifti kesinlikle otomatik diye algılamayın.. alışınca da  i-shiften vazgeçemiceksin. bende ilk başta zorlandım ama şimdi çok memnunum.

cvc1.8

« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2011, 09:49:53 ÖS »
dedıklerını bende uyguluorum fakat şu anda arabam yürümüyor gtmıo artık nasıl anlatıcagımı bılemıorum .. :( el frenıyle kıcının kalkma olayı yok az da bassam cokta bassam yok ındırıorum el frenını bagarıo yurumuo 5 bıne kadar gelıo dewr yawas yawas gdıo arac.. ayrıca ılerıde gtmıo hc yurume yok gun gectıkce kotulestı.. umarım anlatabılmısımdr

redmoon

« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2011, 09:56:38 ÖS »
anlıyorum kardeş baskı balatanda sorun vardır büyük ihtimal bence servise bir göster. aracın gaz yeyip gitmemesi baskı balatadandır.

blade9

« Yanıtla #17 : Eylül 12, 2011, 02:13:27 ÖS »
baskı balata bitmiş zorlama servise git değiştir aeaba kaç km de? değiştirdikten sonraki izlenimlerini de kaça değiştirdin, yazılım v.s buradan paylaşırsan sevinirim.

cvc1.8

« Yanıtla #18 : Eylül 19, 2011, 10:49:01 ÖÖ »
arabam 32 bınde 30 bınde ben aldım... ewet arabamı serwıse cektrdım bandırmada (yetkılı serwıs deıl fakat cok methettıler) ıstanbuldan yetkılı serwısten parca gelcek bugun yarın... parca fıyatı baskı balata 645, bilya 105 yagı kargosu ıscılıgı ıwırı zıwırı 1200 tl dendı belkı bı nebze saga cekebılırz... yazılım sormadım sorayım bakalım atabılıolarsa atsınlar 2011 yazılımı omrumu yedı zaten bu i-shift :( gecısler okadarmı agar olur be kardesım... 140 hp yi öldürüo walla

redmoon

« Yanıtla #19 : Eylül 19, 2011, 01:07:59 ÖS »
bizde öle sorun yok dostum. senin araçta problem var

koraygeo

« Yanıtla #20 : Eylül 19, 2011, 02:01:06 ÖS »
:) tüm civic hb ler sağlam bikaç tane kronik sorunlu onlarda bize geldi işte yoksa bu arabalara laf atılmaz sorunsuz bunlar 20 000-30 000 de aracın baskı balata yemesi kullanıcı hatasından kesin kesinnnn..dostum benim araçtada şanzıman ışığı yandı servisi ve yol yardımı aradım baskı balata dediler ama aracı ankaraya götürdük şanzıman beyninden çıktı sorun..6050 tl minumum fiyat çıkardılar..korkutmak gibi olmasın ama şuna dikkat et i-shift şanzımanın basklı balatasını her tamirci yapamaz baskı balatayı ancak bir alet sayesinde yerine oturtuyolar oda sadece servislerde oluyor ayrıca baskı balatadan sonra araca program atılıması gerekecek..bu araçlara servis dışı işlem yapılması sakıncalı malesef servislarde çok acımasız...nasıl o baskı balatayı yerine oturtacaklar merak ediyorum hemen atlamışlar heralde aman dikkat et şanzıman bu..

cvc1.8

« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2011, 04:32:03 ÖS »
aracın bırde duz wıtesını kullanmalısın bence, cok farklı gdısı kalkısı falan... pişman oldum i shift aldgıma

shunkawakan

• Shunkawakan
« Yanıtla #22 : Ekim 12, 2011, 08:21:37 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,
2010 ya da 2100 yazılımından bahsetmişsiniz ama  servisten aldığım son bilgiye göre yazılımın son güncellemesi 2008 tarihliymiş.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2011, 09:43:51 ÖÖ »
düzz alın arkadaşım bu ishift kullanmasını bilmeyenlerde resmen arabanın adını lekeledi.

Grafink

« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2011, 09:51:04 ÖÖ »
olmadı tam otomatik alın.  valla gerçekten de i shit fena zarar verdi alıcılarına, 31 liraya kadar düştü sahibinden de i shiftli FK7 ler