Gönderen Konu: immobilizer arızası mı?  (Okunma sayısı 25257 defa)

levo

immobilizer arızası mı?
« : Şubat 21, 2010, 06:23:03 ÖS »
arkadaşlar herkese merhabalar,bende aranıza 4 ay kadar evvel 2000 model cıvıc alarak katıldım fakat aracı aldıgımdan günden beri ben aracı satın aldığım kişinin marşa basmadan önce mutlaka önce sarı renkli motor lambası ile yeşil renkli anahtarın sönmesini bekleyerek çalıştırırkem bizim birader sürekli beklemeden çalıştırmaya devam ediyor vede şu günlerde aracın anahtar lambası bir türlü sönüp motor hazır vaziyete geçmiyor ancak bir kaç denemeden sonra çalıştırabiliyorum acaba sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ..*saygılar.

levo

Ynt: immobilizer arızası mı?
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2010, 06:36:49 ÖS »
arkadaşlar konuya hakim olan vede bir kaç kelime yazacak kimse yok mu?

enginturan

• Engin
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2010, 08:20:21 ÖS »
anahtarındaki immo da sorun var büyük bir ihtimal iyi bir anahtarcıya gidip yeni bir immo lu anahtar yaptırırsan sorun çözülür düşüncesindeyim yine de en iyi bilgiyi anahtarcı verecektir.

yalçınn

« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2010, 08:37:37 ÖS »
bence bu işin en güzel çözümü sağlam bi usta...

UB

« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2010, 02:00:17 ÖÖ »
Anahtarı yenilemeyi dene!

23korg23

« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2010, 05:08:39 ÖÖ »
bi yerde okumuştum anahtarın üzerinde biriken pislikler yapabiliyormuş,öncelikle anahtarınızı güzelce bir temizleyin belki sorun gecer...

endlessnihilist

« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2010, 06:52:06 ÖÖ »
ewet anahtarınızı kolonya vs. ile güzelce silin eminim düzelecektir. benim aracımda da bi kere olmuştu anahtarı tanımıyordu ve hemen kolonyalı mendille sildim anında çözüldü. şimdiye kadar da bir daha yapmadı.

elhelep1910

« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2010, 10:48:17 ÖÖ »
Aynı sorun bende de var.orjinal anahtarım pek yapmıyor ama sonradan yaptırdıgım anahtar sıklıkla yapıyor.anahtar yuvasını değiştirtmiştim genede devam ediyor.eğer orjinal anahtarı duruyorsa onu kullan derim.

toowylde

« Yanıtla #8 : Şubat 22, 2010, 08:12:04 ÖS »
Aynı sorun bende de var ve iki orjinal anahtarla da yapıyor, araç 2000 1.6ies.Sorun hakkında teknik bilgisi olan biri var mıdır acaba:D?Ama benim düşüncem anahtar yuvası iyice tozlanıp kirlenmiş olabilir,belki de bundandır.Yuvayı nasıl temizleyebiliriz acaba????

rad-R

« Yanıtla #9 : Şubat 22, 2010, 08:18:55 ÖS »
Aynı sorun bende de var ve iki orjinal anahtarla da yapıyor, araç 2000 1.6ies.Sorun hakkında teknik bilgisi olan biri var mıdır acaba:D?Ama benim düşüncem anahtar yuvası iyice tozlanıp kirlenmiş olabilir,belki de bundandır.Yuvayı nasıl temizleyebiliriz acaba????
sorun anahtarda olabilir ,anahtarın immobilizer antenide. eğer aracın her iki anahtarıda sorun yaratıyorsa,anten sorunludur.

toowylde

« Yanıtla #10 : Şubat 22, 2010, 08:41:34 ÖS »
Anten dediğiniz tam olarak nedir? Anahtar kodunu algılayan kısım mı?Pahalı bişey midir bu? Öyleyse zaten bu şekilde kullanmaya devam edicez mecbur :mrgreen:

rad-R

« Yanıtla #11 : Şubat 22, 2010, 09:22:36 ÖS »
anten anahtarın içindeki çipi tanıyıp immo beynine ikaz gönderen parça. çıkmada alınabilir.

toowylde

« Yanıtla #12 : Şubat 22, 2010, 09:31:12 ÖS »
peki bu anten tam olarak arabanın neresindedir?

FZG

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2010, 02:25:31 ÖÖ »
Anahtari temizleyip yine denediniz mi?

toowylde

« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2010, 03:38:34 ÖS »
Anahtari temizleyip yine denediniz mi?
ben anahtarı çok temizledim ama yedek anahtar var hiç kullanılmadı nerdeyse, onda bile yapıyor.

fzthgosm

« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2010, 07:46:40 ÖÖ »
arkadaşlar herkese merhabalar,bende aranıza 4 ay kadar evvel 2000 model cıvıc alarak katıldım fakat aracı aldıgımdan günden beri ben aracı satın aldığım kişinin marşa basmadan önce mutlaka önce sarı renkli motor lambası ile yeşil renkli anahtarın sönmesini bekleyerek çalıştırırkem bizim birader sürekli beklemeden çalıştırmaya devam ediyor vede şu günlerde aracın anahtar lambası bir türlü sönüp motor hazır vaziyete geçmiyor ancak bir kaç denemeden sonra çalıştırabiliyorum acaba sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ..*saygılar.

kardeş anteni falan boş ver.aynı sorunu 99 model civicgimde yaşamış birisi olarak sorun anahtar oyuklarına pislik birikmesi ile oluyor.eline kolayna,pamuk ve kürdan veya kürdan tarzı her oyuk ve deliğe girecek bir parca al anahtarı güzelce temizle.eger sorun devam ediyorsa diğer alternatifleri düşün.ben temizleyerek 8-9 ay çektigim sorunu kendim çözdüm.bu süre zarfında gitmedigim elektrikci ve anahtarcı kalmadı.neler yapılmadıki arabama.ama çözümü çok basitmiş

levo

« Yanıtla #16 : Şubat 24, 2010, 07:32:44 ÖS »
cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim fakat herhalde sorunu tam olarak anlatamadım,demek istediğim ben yeşil renkli anahtar ışığının  sönmesini bekleyerek aracı çalıştırıyorum fakat birader hemen kontağı çeviriyor acaba kim yanlış yapıyor?şayet biraderin hemen kontağı çevirmesi yanlışsa buna bağlı olarak mı son 1 ay içerisinde orjinal anahtarı kullanmama rağmen motor hazır duruma gelmiyor..?   saygılar...

UB

« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2010, 08:48:27 ÖS »
Normalde yeşil ışığın sönmesi beklenir.

gknvt4

« Yanıtla #18 : Mart 04, 2010, 10:16:18 ÖS »
yesıl ısık sönmeden yapma bellı sureden sonra zaten calışmaz

sarıkule

« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2016, 10:20:18 ÖÖ »
Arkadaşımın 2000 cıvıc aracında buna benzer bir problem var. Anahtarı 1 konumundan 2 konumuna getiriyor yeşil immo ışığı sürekli yanıp sönüyor bir daha çeviriyor araç çalışmıyor. Bunu devamlı olarak anahtarı çıkar-tak şeklinde deniyor. 3-4 denemede araç ancak çalışıyor. Anahtar 2 konumunda iken yeşil immo ışığı yanıp söndüğü zaman çalışıyor. Anahtarı temizledik ama bişey değişmedi. Orjinal bir adet anahtarı vardı belki bozuktur diye yeni bir anahtar yaptırdı ama yeni anahtarda aynı anlatılanları yaparak aracı çalıştırıyor. Bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen var mı acaba?

sarıkule

« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2016, 07:50:24 ÖÖ »
Sorunu çözdük. Kontağın etrafındaki siyah çember olan kısmı (immobilizer anteniymiş) söktük balata spreyi ile güzelce temizledik taktık yerine problem çözülmüş oldu.