Gönderen Konu: ilk çalışma esnasında kısa süreli cayırtı sesi  (Okunma sayısı 4582 defa)

mavi

ilk çalışma esnasında kısa süreli cayırtı sesi
« : Kasım 30, 2010, 09:43:53 ÖS »
arkadaşlar tüm forumu taradım ilgili bilgi bulamadığım için yazıyorum anahtarı sokup tık sesi geldikten sonra marşa bastığımda kısa süreli cayırtı şeklinde ses geliyor ve kesiliyor acaba kayıştan mı yoksa marş motorundan mı kararsızım bilgi rica ediyorum >%Sakin

23korg23

Ynt: ilk çalışma esnasında kısa süreli cayırtı sesi
« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2010, 02:08:19 ÖS »
çalıştıktan sonra geldiğine göre marş motorundan değildir. benim eski aracımdada vardı ısınınca geciyodu kayıştan demişlerdi

mavi

« Yanıtla #2 : Aralık 01, 2010, 07:27:55 ÖS »
evet marş basar basmaz ıslığıda andırıyor ve kesiliyor şimdi elektrikçiye gitsem hemen marş motorunu sökecek para içindostum

zfr

« Yanıtla #3 : Aralık 01, 2010, 07:33:26 ÖS »
benim de eski arabada vardı aynısı kayıştan dediler, bakmadılar bile...

mavi

« Yanıtla #4 : Aralık 01, 2010, 08:05:33 ÖS »
bütün kayışları yeni değiştirmiştim acaba biraz yeni olduklarından kendilerini salmışlarmıdır?

carousal

« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2010, 08:10:13 ÖS »
Benim araçta da kışın klimayı çalıştırınca bu ses çıkıyor, ben de 2 hafta önce fark ettim, normalde çalıştırınca bu ses çıkmıyor, ancak hava üflemesini cama yöneltince otomatik olarak araç klimayı açıyor, klimayı açınca da bu tiz ses çıkıyor rölanti esnasında. Acaba klima kayışlarında bir problem mi var?

Başlıkta tarif edilen sesin birebir aynısı ile karşılaştım ben de . Aracı çalıştırırken yani marş motoru çalışırken herhangi bir ses yok, araç çalıştıktan sonra rölantide beklerken (sabah saatlerinde, hava soğukken) klima çalışmaya başlayınca bu ses çıkıyor.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2010, 08:11:30 ÖS Gönderen: carousal »

23korg23

« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2010, 08:42:59 ÖS »
Benim araçta da kışın klimayı çalıştırınca bu ses çıkıyor, ben de 2 hafta önce fark ettim, normalde çalıştırınca bu ses çıkmıyor, ancak hava üflemesini cama yöneltince otomatik olarak araç klimayı açıyor, klimayı açınca da bu tiz ses çıkıyor rölanti esnasında. Acaba klima kayışlarında bir problem mi var?

Başlıkta tarif edilen sesin birebir aynısı ile karşılaştım ben de . Aracı çalıştırırken yani marş motoru çalışırken herhangi bir ses yok, araç çalıştıktan sonra rölantide beklerken (sabah saatlerinde, hava soğukken) klima çalışmaya başlayınca bu ses çıkıyor.

carusal sizin sorununuz baska.. eğer ayar en sondayken yapıyorsa muhtemelen kapalı olan kanallar vardır yani fan ayarını düşürünce kesiliyorsa yanlara hava üfleyen kanalların kapaklarını açın o zaman ses kesilir. kısaca şöyle söyliyim bu bir sorun değil tabi fan hızı en sondayken yapıyorsa.

mavi arkadasımın sorununu ben yanlış anlamışımç kusura bakmayın mavi! marş sırasında geliyorsa marş dişilisi olabilir..

chevasil

« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2010, 12:09:39 ÖÖ »
kayışları yenı degıstırdıysen gergınlıklerını kontrol et gevsek takmıs olabılırler. benım basıma geldı. arabada ses yoktu kayıslar degıstı eve bı geldım sabah cayırtı var tekrar gıttım gevsekmıiş sorun cozuldu.

hdyt

« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2010, 04:26:48 ÖS »
Kesinlikle kayış gevşektir.

mavi

« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2010, 06:39:53 ÖS »
arkadaşlar teşekkür edrim sorun çözüldü şarj dinomosu kayışı gevşekmiş

carousal

« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2010, 07:07:37 ÖS »
Alıntı
carusal sizin sorununuz baska.. eğer ayar en sondayken yapıyorsa muhtemelen kapalı olan kanallar vardır yani fan ayarını düşürünce kesiliyorsa yanlara hava üfleyen kanalların kapaklarını açın o zaman ses kesilir. kısaca şöyle söyliyim bu bir sorun değil tabi fan hızı en sondayken yapıyorsa.

Yanlara hava üfleyen kapaklar açık, yani klima kapalıyken fan açıkken ses yok, yalnızca klima aktif hale gelince bu ses geliyor, klimayı kapatınca da doğrudan yok oluyor ses. Ses motor bölgesinden geliyor büyük ihtimalle, acaba bu ses klima kayışından ya da klima motorundan mı kaynaklanıyor?

Ortalama 800 km sonra aracı ustaya götürceğim, o zaman bu problemi anlatırım, aracın gidişinde vs bir problem yok, fanın ısıtmasında da bir problem yok, yalnızca fanın üflemesini cama verince klima otomatik olarak açılıyor ya o zaman cayırtı sesi çıkıyor işte.
« Son Düzenleme: Aralık 02, 2010, 07:09:04 ÖS Gönderen: carousal »

HONDABAZ

« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2010, 07:48:37 ÖS »
kesinlikle kayış bendede bu sorun olmuştu bir ıslık gibi bi cıyaklıyomuş gbi:)gaz basınca kesilen ses :)kayış gevşek bi numara büyüğünü taktır geçer ben öyle yaptım istersen aynısını taktır