arkadaşlar civic güzel araba ancak 2005 civic imden soğumak üzereyim. aracın direksiyonun elektrikli olması ve yüksek hızlarda sertleşmemesi çok kötü. sanki arabayla hızlandıkça direksiyon hafifliyor. forumdaki arkadaşlara soruyorum. civic den önce hiç alman arabasına binmişlermi. yol tutuşları ve güvenlik açısından kıyaslanamaz bile. tamam kabul ediyorum honda sorunsuz bir araba . ancak zevk almakta gerekli araç sürerken. bu aralar VW Bora aklıma yatıyor. 2004-2005 comfortline veya highline geçiyor aklımdan . hem donanım olarak üst seviyede hem de yol tutuş ve güvenliği iyi. sadece Honda kadas seri bir araç değil. şimdilik düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum. sizce hondam da vazgeçmelimiyim.
uzun süre kullanmış olduğum bora ve hala kullanmakta olduğum astra ve yine halen kullanmakta olduğum civic araçları kıyaslayacak olursam civic astra bora derim. yol tutuş, konfor, donanım, iç mekan malzeme kalitesi olarak astra hepsinden üstün (orjinal alman malı bendeki, sonraları polonyada üretilir oldu, ve kalite bozuldu bence). özellikle otoyolda gerek direksiyon hissi gerek yol tutuş harika ama gel gelelim motor performansı civic kullandıktan sonra inanılmaz eziyet.ecotec motorun gaz pedalına verdiği gecikmeli tepki dayanılır gibi değil.bora motoru astradan daha kötü.araba atik olsun diye sürekli yüksek devirlerde gezmeye başlıyorsun. kabin içindeki kaplamaların soyulması aşırı çirkin bir görünüm ve sanki dar bir kabini var (ben hep sıkıştırılmışım gibi hissederdim) hantal ve aşırı yakıt tüketiyor. civic için söyleyeceklerim ise herkesin bildiği ve onaylayacağı üzere

motor olarak her iki markanın motoruna 5500 basar. performans, tüketim ve sağlamlık. vites geçişleri her ikisinden daha güzel( bu arada astranın koltuğu beni uzun yolda rahatsız eder hep ama civicte böyle birşey yaşamadım, bu fiziksel bir durum herkeste farklı his uyandırabilir,denemeden anlaşılmıyor,ilk oturuşta rahat gelebiliyor fakat uzun süre sonra farkı hissedebiliyorsun). civic bagajı her ikisinin bagajından da küçük. kabin içi malzemeleri ve döşemeler her ikisinden de basit ama herhangi bir problem yok.astranın en donanımlısını almıştık 4. yıl yol bilgisayarı ekranında eksik çizgiler oluştu.almanyayla yazıştım bi dolu ve sonunda servisten aradılar buyrun gelin probleminizi çözelim diye. bunun ücretsiz olması gerektiğini söylediğimde böyle birşeyin mümkün olmadığını ama uygun bir rakama halledebileceklerini söylediler (800tl 6 yıl önce

) böylece düzgün çalışmayan donanımsa hiç olmasın daha iyi. boranın soyulan kapı kolları teyp kaplaması da bunlara güzel örnekler aslında. öyle çirkin duruyor ki anlatamam. en güzeli civic e güzel bir yay takıyorsun güzel bir lastikle tamamlayıp yol tutuşu diğerleriyle aynı seviyeye getiriyorsun bitti gitti. her iki araçlada hem dolu hem de boşken 200 km hıza çıkıyorum. astra stock haliyle civic yaylı hali aynı performans diyebilirim. bu kadar lafın özü (benim şahsi kanaatim) japonu satıp alacağın alman BMW olur AUDİ olur aşağısı olmaz.
bence sakın aracını satıp bora gibi bir araç alma, emin ol gaza basıpta gitmediğinde hissedeceklerin konfordan alacağın zevki öldürecek. oldu ya illede değiştirecem dedin ve gidip borayı aldın işte o zaman sakın ha civice kafa tutma alırız anahtarını

umarım faydam olur şimdiden kolay gelsin. off ya ne yazdım. ama daha iki saat yazacak lafım var