Gönderen Konu: honda dan soğumak üzereyim.  (Okunma sayısı 9192 defa)

eniyiarkadaslarim

honda dan soğumak üzereyim.
« : Temmuz 10, 2010, 08:03:25 ÖS »
arkadaşlar civic güzel araba ancak 2005 civic imden soğumak üzereyim. aracın direksiyonun elektrikli olması ve yüksek hızlarda sertleşmemesi çok kötü. sanki arabayla hızlandıkça direksiyon hafifliyor. forumdaki arkadaşlara soruyorum. civic den önce hiç alman arabasına binmişlermi. yol tutuşları ve güvenlik açısından kıyaslanamaz bile. tamam kabul ediyorum honda sorunsuz bir araba . ancak zevk almakta gerekli araç sürerken. bu aralar VW Bora aklıma yatıyor. 2004-2005 comfortline veya highline geçiyor aklımdan . hem donanım olarak üst seviyede hem de yol tutuş ve güvenliği iyi. sadece Honda kadas seri bir araç değil. şimdilik düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum. sizce hondam da vazgeçmelimiyim.

yalçınn

Ynt: honda dan soğumak üzereyim.
« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2010, 08:17:13 ÖS »
vtec 2 yi bilmiyorum ama viraj konusunda 1.6 ies in boradan daha kabiliyetli olduğunu düşünüyorum şu da bir gerçek ki alman arabalarını yüksek hızları daha güvenli ama Japon diyince de sorunsuzluk arıza yapmaması sağlam motor yapısı vaz geçilmez hale getiriyor...

muratcia

• muratcia
« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2010, 10:32:38 ÖS »
Güvensizlik veriyor evet doğru teşhis. Yüksek hızlarda çok dikkat gerektiriyor. Şehir içi çok keyifli yumuşak direksiyon fakat uzun yolda değil. 2005 Bora Pasific var babamda arada kullanıyorum tavsiye ederim ben ona bindiğimde sanki bana kaya gibi geliyor. Süspansiyon biraz sert fakat insana güven veriyor Benim honda 1090 kg bora yaklaşık 1300 kg    ?

muratcia

• muratcia
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2010, 10:34:16 ÖS »
Zaten japon arabaları hafiflikten kazanıyor. Ekonomik olması seri olması vs buna bağlı

ilkeronat

« Yanıtla #4 : Temmuz 11, 2010, 05:30:30 ÖÖ »
arkadaşlar civic güzel araba ancak 2005 civic imden soğumak üzereyim. aracın direksiyonun elektrikli olması ve yüksek hızlarda sertleşmemesi çok kötü. sanki arabayla hızlandıkça direksiyon hafifliyor. forumdaki arkadaşlara soruyorum. civic den önce hiç alman arabasına binmişlermi. yol tutuşları ve güvenlik açısından kıyaslanamaz bile. tamam kabul ediyorum honda sorunsuz bir araba . ancak zevk almakta gerekli araç sürerken. bu aralar VW Bora aklıma yatıyor. 2004-2005 comfortline veya highline geçiyor aklımdan . hem donanım olarak üst seviyede hem de yol tutuş ve güvenliği iyi. sadece Honda kadas seri bir araç değil. şimdilik düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum. sizce hondam da vazgeçmelimiyim.

uzun süre kullanmış olduğum bora ve hala kullanmakta olduğum astra ve yine halen kullanmakta olduğum civic araçları kıyaslayacak olursam civic astra bora derim. yol tutuş, konfor, donanım, iç mekan malzeme kalitesi olarak astra hepsinden üstün (orjinal alman malı bendeki, sonraları polonyada üretilir oldu, ve kalite bozuldu bence). özellikle otoyolda gerek direksiyon hissi gerek yol tutuş harika ama gel gelelim motor performansı civic kullandıktan sonra inanılmaz eziyet.ecotec motorun gaz pedalına verdiği gecikmeli tepki dayanılır gibi değil.bora motoru astradan daha kötü.araba atik olsun diye sürekli yüksek devirlerde gezmeye başlıyorsun. kabin içindeki kaplamaların soyulması aşırı çirkin bir görünüm ve sanki dar bir kabini var (ben hep sıkıştırılmışım gibi hissederdim) hantal ve  aşırı yakıt tüketiyor. civic için söyleyeceklerim ise herkesin bildiği ve onaylayacağı üzere :) motor olarak her iki markanın motoruna 5500 basar. performans, tüketim ve sağlamlık. vites geçişleri her ikisinden daha güzel( bu arada astranın koltuğu beni uzun yolda rahatsız eder hep ama civicte böyle birşey yaşamadım, bu fiziksel bir durum herkeste farklı his uyandırabilir,denemeden anlaşılmıyor,ilk oturuşta rahat gelebiliyor fakat uzun süre sonra farkı hissedebiliyorsun). civic bagajı her ikisinin bagajından da küçük. kabin içi malzemeleri ve döşemeler her ikisinden de basit ama herhangi bir problem yok.astranın en donanımlısını almıştık 4. yıl yol bilgisayarı ekranında eksik çizgiler oluştu.almanyayla yazıştım bi dolu ve sonunda servisten aradılar buyrun gelin probleminizi çözelim diye. bunun ücretsiz olması gerektiğini söylediğimde böyle birşeyin mümkün olmadığını ama uygun bir rakama halledebileceklerini söylediler (800tl 6 yıl önce :) ) böylece düzgün çalışmayan donanımsa hiç olmasın daha iyi. boranın soyulan kapı kolları teyp kaplaması da bunlara güzel örnekler aslında. öyle çirkin duruyor ki anlatamam. en güzeli civic e güzel bir yay takıyorsun güzel bir lastikle tamamlayıp yol tutuşu diğerleriyle aynı seviyeye getiriyorsun bitti gitti. her iki araçlada hem dolu hem de boşken 200 km hıza çıkıyorum. astra stock haliyle civic yaylı hali aynı performans diyebilirim.  bu kadar lafın özü (benim şahsi kanaatim) japonu satıp alacağın alman BMW olur AUDİ olur aşağısı olmaz.
bence sakın aracını satıp bora gibi bir araç alma, emin ol gaza basıpta gitmediğinde hissedeceklerin konfordan alacağın zevki öldürecek. oldu ya illede değiştirecem dedin ve gidip borayı aldın işte o zaman sakın ha civice kafa tutma alırız anahtarını :)
umarım faydam olur şimdiden kolay gelsin. off ya ne yazdım. ama daha iki saat yazacak lafım var :)

u.f.u.k

« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2010, 08:50:41 ÖÖ »
aynen katılıyorum.bende eski bir astra kullanıcısı olarak ecotec motorun gaz pedalına verdiği geç tepkiye katılıyorum.performans için sürekli yüksek devirde kalmak gerekiyor.yol bilgisayarı sorunu bende de vardı bunlar beni araçtan soğutmak için yetti.ama yalıtım konfor konusunda gerçektan iyiydi.astra boradan bence de daha iyidir.yani sonuç olarak honda

civicci35

« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2010, 08:49:43 ÖÖ »
arabandan soğumak için bence küçük bir neden.Yani dert edilecek bir şey olmadığı kanaatindeyim aracı sürekli redlıne kullanıyorsan bilemem ama direksiyon sertleşmiyor diyede gidip bora almak pek mantıklı gelmiyor.öncelikle cıvıcten sonra boranın iç mekanı dar gelecektir,ayrıca performans konusundada cıvıc'i ararsın yüksek hızlarda kullanmayı seviyorsun sanırımn buda performansın senin için önemli olduğunun bir göstergesi boranın daha ağır olması ve aradaki azda olsa hp farkı seni üzer.karar senin!

atropin

• Mehmet
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2010, 09:27:39 ÖÖ »
Arkadaşların yorumlarına bende aynen katılıyorum.Bende esk bir bora kullanıcısı olarak sana bora için hondadan vazgeçme derim.Ben bora comfortline aldım 1-2 kullandım sonra 1,6 ies buldum ve hemen takasa verdim.

Karahan

• Fatih_K
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2010, 09:51:54 ÖÖ »
Haklı olabilirsiniz. Alman otomobilleri başkadır. Konfor, ses yalıtımı ve güvenlik gibi konularda üstündür. Fakat Honda'ya alternatif olarak VW değil de Opel veya Mercedes tercih edin bence. Bunlar aynı zamanda seridir de, yanlış bilmiyorsam.
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2010, 09:53:30 ÖÖ Gönderen: fkarahan40 »

mali

« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2010, 10:37:39 ÖÖ »
illaki Wv diyosan boşver borayı golf al

HLKSLR

« Yanıtla #10 : Temmuz 12, 2010, 05:30:56 ÖS »
Eski Ford kullacısıyım,2005 civic sahibiyim.Evet Alman'ların yol tutuşu tartışılmaz belki ama,civic'inde çok kötü olduğunu söyleyemem,konfor amaçlı süspansiyon nedeniyle salınımları var,direksiyon hafif ama çaresi olmayan sorunlar değil bunlar...Hiçbirşey yapamıyorsan direksiyon kutusunun ayarını sıktır direksiyonun ağırlaşsın(tabiki düşük hızlardada ağır olacak)bence pire için yorgan yakma bence...HONDA'lı günler diliyorum...

vw.bora

« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2010, 05:42:20 ÖS »
hakikaten arkadaşım düşüncende haklısın benim 2.5 yıl önce 2000 model vw. bora comfortline aracım vardı çokta memnundum 3 yıl bindim değiştirmeye karar verdim 15000 tl üste vererek    2003 model honda crv aldım bazen keşke almasaydım dedğim çok oldu özellikle aldığım ilk zamanlarda bora gerçekten çok kaliteli bir işçiliğe sahip oturaklı konforlu bir araç civic ten en az 5 gömlek üstün honda crv ye ilk zamanlarda alışmam uzun zamanlar aldı çünkü inanılmaz bir yol sesi asfalt sesi çıldırtacaktı hemen ilk işim lastikleri değiştirdim olmadı aracın altına komple würth marka pütür attırdım 300 tl ye olmaadı yine 275 tl ye aracın tabana komple keçe döşettim eh işte anca bir nebze yol sesini azaltabildik kapı .çlerinede yalıtım yapılması şart hondalar bu konuda çok ama çok yoksun yedek parça deseniz vw nin biraz daha ucuz diyebilirim ama artık alıştım hondanın gürültüsüne ve çok kaliteli olmayan plastik kalitesine

emrah-58

« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2010, 12:37:17 ÖÖ »
Vw bora Comfortline sahibi  olmuş biri  olarak  , Performans az, arka diz mesafesi yok arkaya biri bindiğinde koltukları öne alırdım , iç malzemeleri soyulur ama çok büyük problem değil , içinde tıkırtı çok olur sert plastik malzemelerden dolayı,  bunun haricinde ,  yol tutuşu gayet iyidir (Comfortline için) , yüksek hızlarda güven verir , görünüm olarak hala bir çok güncel araçtan şıktır.  Ama inan Honda bir aşktır .

vw.bora

« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2010, 09:12:34 ÖÖ »
boranın ağırlığı 1183 kilo kapı kollarının plastiklerinin soyulmasının nedeni altından daha iyisinin çıkması ben tamamen soydum altından daha düzgün bir zemin çıktı ayrıca camın krikolarındaki halat kopma arızası çok olur oda plastik malzemeden tırnağının yapılması ben komple saçtan yapılan malzemeden olanını almıştım o sorunu çözmüştüm altı çok alçaktır boranın

civcivic

« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2010, 12:52:00 ÖS »
arkadaşlar honda toyota gibi japon markaları yan sanayide de kendi firmalarını yada japon firmalarını kullanıyorlar..
örnek: toyota'nın yan sanayisini toyo-tetsu tedarik eder, motor işletim sistemi denso'dur..honda da hitachi sensörler var...ama gidin bir vw golfün kaputunu kaldırın radyatör hortumlarının Petlas marka olduğunu göreceksiniz..yanlış anlaşılmasın yazdığım firmaları iyilemek yada kötülemek için söylemiyorum..ama japonlar neyle başlamışlarsa onla devam ediyorlar, yani kaliteyi sürekli artırmaya yönelik bir uygulama..

emre16

« Yanıtla #15 : Temmuz 14, 2010, 04:07:43 ÖS »
bir arkadaşımda vw golf 4 var tamam kalite civicten üstün ama gel gelelim çok sıkıcı ve çok sorunlu üstelik 1.6 8v 102hp gitmiyor ve benzini içiyor.Arkadaşım bizim vtec2 için alınır mı binilir mi diyordu bir kere sürdü bi redline yaptı ondan sonra ben bu kağnı arabasına nasıl dayanıyorum dedi ve sattı ayrıca dediğim gibi her 3.000kmde bir service git diyor,hep rolanti ayarı yaptıryordu şanzımanı indi falan filan sıkıcı bir araba değmez yani....

lefe

« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2010, 06:06:59 ÖS »
kendi 2005 civicimi almadan önce babamın 2001 bora comfortline nı baya kullandım. bora gerçekten de kullnırken kendini güvnde hisettiriyor. ilk zamanlar keşke almasamıydım dediğim çok oldu fakat uzun bi aradan sonra tekrar borayı kullandıktan sonra şükürler olsun ki civicim var dedim. ne olursa olsun civici kullanırken aldığım haz borada olamaz.

34CİVİC097

« Yanıtla #17 : Temmuz 18, 2010, 05:19:49 ÖS »
arkadaşım benim 2005 es civic aracım var 1 yıldır. ondan önce 2000 model 1.6 vectra sahibiydim. evet vectra alman arabası daha konforlu özellikli daha oturaklı ama çok sorunlu.her ay arabanın bir yerinden ses gelir ve servise gidersin. ve en önemlisi piyasada şöyle güvenebileceğin sağlam bir alman arabası ustası yok.ama yok ben yüksek sürat yapıyorum  araba oturaklı olsun dersen,o zaman gidip tamamen spor bir araba alacaksın. çünkü vw,opel gibi arabalardada yüksek sürate çıkarken sene geçiyor.bence hondadan şaşma derim.ufak tefek modifiyelerle yol tutuş sorununu halledersin diye düşünüyorum.

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2010, 06:38:57 ÖÖ »
Honda da yol tutusu yok dersek ayıp etmiş oluruz arkadaşlar tabiki tamamen yok ama tam bir yol tutuşu istiyorsanız oynama yapacaksınız yoksa ies ile vti arasında bile daglar kadar fark var sertlik olarak ;)

IGDIR

« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2010, 06:46:30 ÖÖ »
slm dostum araç almadan önce çok iyi araştır sonra pişman olup honda ya döneceksin nitekim öyle oluyor bende senin gibi farklı araba düşündüm hondanın bazı kusurlarından dolayı ama bu kusurlara can feda sadece temizini bul torku düşük ama hızlanmaları çok güzel vw son zamanlarda kalitesini bozmuş zaten tafsiyem iyi tercih yapman 

ozgsi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2010, 07:48:17 ÖS »
2005 vtec2 japon kullanıcısıyım, eps mevcut ama direksiyon park halindeyken daha yumusak yüksek hızda, parka nazaran daha sert..baska nası bi sertlik bekleniyor onu anlamadım ?

pencu

« Yanıtla #21 : Temmuz 25, 2010, 05:21:58 ÖS »
vtec2 kasaların direksyon sorunu var gibi herkez aynı şeyden şikayetci ama ies kasadan vtec2 kasaya geçen biri olarak diyom ieslerin dirksiyonu ve yol tutuşu vtec2 lerden iyi

<GEÇEN GÜN DİREKSİYON AYARINDA DİREKSİYONU AŞAĞIYA DOĞRU İNDİRDİM NEDENDİR BİLMİYOM DİREKSİYON ODUN GİBİ OLDU YUKARI ÇIKINCA YUMUŞOR ALTA SERTLEŞİYOR ANALAYAMADIM BAŞKA VTEC2 LERDEDE AYNIMI ACABA>

bülentgbrz

« Yanıtla #22 : Temmuz 25, 2010, 06:08:31 ÖS »
gelen bir kaç ses ve şu bir kaç sorun vede en önemlisi parça fiyatları beni aracımdan soğutuyor

ozgsi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Temmuz 25, 2010, 07:29:57 ÖS »
dreksiyon kutusundan ses geldiği doğru o konuda sana katılıyorum insanın miğdesini bulandırıyo gerçekten, ve dreksiyonum soyulmaya başladı altından aynı deri çıksada uyuz oldum ,ama bide şu  açıdan bakmak lazım artık kronik sorunu olmayan araç yok gibi bisiy doğrumuyum ? hele corsa C kasaları hatırlayalım bizdeki dreksiyon kutusundan gelen ses corsa C kasaya göre ciddi anlamda devede kulak kalıyo :) ve onlarda normal yolda giderkende o sesi yapıyo.. sahsen bende sert çukura girersem geliyo o ses.. yani ufacık fürüzler sizleri soğutmasın arkadaşlar emin oldun aynı klasmanda başka bi otomobile bindiğiniz zaman daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz ;)

mkcr

« Yanıtla #24 : Temmuz 27, 2010, 06:57:49 ÖÖ »
Daha önce 5 sene Bora kullanmış biri olarak kesinlikle yanına bile yaklaşma derim.Jetta ve Passatta da durum çok farklı değil.Alman diyorsan Mercedes, BMW gerisi yalan..Hondadan sonra Boraya binersen çok ama çok pişman olursun...