Gönderen Konu: HARARET PROBLEMİ 2  (Okunma sayısı 14266 defa)

mehmetisler

• Ziyaretçi
HARARET PROBLEMİ 2
« : Aralık 03, 2009, 07:50:04 ÖS »
aRKADASLAr gecen gün hararet ile ilgili bir konu açmıştım...
bugün ustaya gittim fan müşürü bozulmuş onu tamir ettik ama hararet çıkmaya devam etti...
hararet göstergesi müşürü arızalı olabilir diye onu değiştirdik bu sefer aldıgımız hararet göstergesi müşürü içi civalı olan parça hararetin göstergesini kırmızı noktaya kitledi...
araçta su kaynatma falan yok kesinlikle...
parça arızalı olabilir diye ikinci bir tanesini aldım aynı marka yine aynı problem oldu...
şimdi eski parçayı taktık oda artık full kırmızıda duruyor iniyor çıkıyor kafayı yedi....
ben bu işten hiçbişey anlamadım...
yarın başka sağlam bi elektrikçim var ona gidicem...
gitmeden önce bu tarz bi deneyim yaşamış olan var ise mesajlarını bekliyorum konuya...
birde farları ve kaloriferi açınca hararet göstergesi daha da yükseliyor :ağlaa :ağlaa

Time-R

• Ziyaretçi
Ynt: HARARET PROBLEMİ 2
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2009, 01:39:09 ÖÖ »
farlari ve kaloriferi acinca hararet yukseliorsa munsurde sase var abi bu kadar basit, goster elektrikciye yapsin

mehmetisler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Aralık 04, 2009, 08:49:30 ÖÖ »
biyerlerde bişiler varda bakalım hocam bugün gidicem...

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #3 : Aralık 04, 2009, 09:04:32 ÖÖ »
bu hararet çıkması durduğu yerdemi oluyor yok sa aracı sıkıştırıp rölantiye bıraktığın zamanmı oluyor

hondaduman

« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2009, 09:10:31 ÖÖ »
gösgerdende yapabilir şase alıyosada yapabilir istanbul içerisindeysn servisimize buyur gel ustalarımız bi baksın

mehmetisler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2009, 09:13:03 ÖÖ »
bu hararet çıkması durduğu yerdemi oluyor yok sa aracı sıkıştırıp rölantiye bıraktığın zamanmı oluyor

yok aracı sıkıstırmıyorum...yani işin aslı aracı ne kadar sıkıstırsam da sıkıstırmasam da hararet çıkıyor...yalnız şöyle bir durum var su kaynaması ve duman atması olmuyor...
bende anlamadım çok ilginç...hondaduman ekibi çok saolun da ankaradayım malesef...adam akıllı bi usta bulmam lazım...dün gittiğim yer bi halttan anlamıyordu...bizim çou usta tofaş cı onlarda anlamıyorlar işte...

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2009, 09:21:26 ÖÖ »

yok aracı sıkıstırmıyorum...yani işin aslı aracı ne kadar sıkıstırsam da sıkıstırmasam da hararet çıkıyor...yalnız şöyle bir durum var su kaynaması ve duman atması olmuyor...
bende anlamadım çok ilginç...hondaduman ekibi çok saolun da ankaradayım malesef...adam akıllı bi usta bulmam lazım...dün gittiğim yer bi halttan anlamıyordu...bizim çou usta tofaş cı onlarda anlamıyorlar işte...
3-5 tane problem var
1-radyatör tıkanmış
2-kalorifer peteği tıkanmış
3-termostat bozulmuş
4-silindir kapağı gevşekliği(70 newtoon da sıkılması lasım)
5-kalorifer ve farları açınca çıkıyorsa şase alma problemi vardır bu problem farları açınca benzin ibresinin kalmasınada sebep olur
6-aracın yağı yoksa veya çok eksikse motor ısısı artıncada hararet kalkar
7-önceden hararet görmüşse conta yara almıştır bu yüzden de hararet kalkar
8-en son ihtimalde silindir kapağı su kanalları kenarları antifiriz kullanılmadığı için çürümüştür conta çürük olan yerleri kapatamadığı için de hararet kalkar

benim kendimce bildiklerim bu kadar (bunlar başıma gelmiş olaylardır)

mehmetisler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2009, 09:29:45 ÖÖ »
hocam teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın ama hararet kalktıgın da su kaynatmaz mı araba?benimkin de öyle bir durum yok...dün fan ı dnemek için arabayı baya zorladık hararet göstergesi kırmızıyı geçti ancak ne su kaynatma nede buhar atma olamdı...hatta abartı dereceler de ısınmadı bile motor...

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2009, 09:32:25 ÖÖ »
hocam teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın ama hararet kalktıgın da su kaynatmaz mı araba?benimkin de öyle bir durum yok...dün fan ı dnemek için arabayı baya zorladık hararet göstergesi kırmızıyı geçti ancak ne su kaynatma nede buhar atma olamdı...hatta abartı dereceler de ısınmadı bile motor...
farkın dayım ilk msj da bile yamışsın  benim aracım da da aynı problemler var su eksiltmiyor su kaynatmıyor ama hortumlar şişiyor yani hava yapıyor bu yüzden de hararet kalkıyor yani motor ısısı fazlalaşıyor bunun  da zararı piston gömleklerinin çekmesine sebep oluyor

mehmetisler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2009, 09:45:00 ÖÖ »
bunun sebebide saydıklarım arasında olabilir diyorsun yani

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2009, 10:10:05 ÖÖ »
aynen oyle

mehmetisler

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2009, 10:31:45 ÖÖ »
eyvallah hocam sağolasın...bunları yazıp gidicem ustaya sıradan elden geçirsin  :)

serkanuskan

« Yanıtla #12 : Mart 30, 2011, 09:17:53 ÖS »
arkadaşım fan müşiri değil - motor ısı müşirin bozuk . özelliğini kaybetmiş kafasına göre iniyor cıkıyor ve buda seni psikolojık rahatsız edıyor . arabanda bişey yok.

Erkan19

« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2017, 08:54:32 ÖS »
Arkadaslar benim aracimda hararet yapti otobanda 120 ile g giderken sonu malum yag pombasi arizasi ve motor gitti 5000 tl masraf ettim aracta degismeyen parca yok pistonlar jonta musir termostat falan filan ama arac hala hararet yapiyor suan sanayide cozum bulunamadi

988_honda

« Yanıtla #14 : Ağustos 09, 2017, 12:43:24 ÖS »
cok geçmiş olsun.arac neydi? kaç bin km de yağ pompası arızası meydana geldi?