Gönderen Konu: Gaz pedalı sorunu  (Okunma sayısı 4383 defa)

Erdur

Gaz pedalı sorunu
« : Haziran 08, 2010, 10:18:56 ÖS »
Bende Honda ailesine katıldım 2006 ES honda  aldım araçtan gayet memnunum sadece gaz pedalında garip bir durum var gaz pedalına yavaş basınca sert ve  bir tepki yok biraz daha bastırınca yavaşça değilde takılmış gibi atlama yaparak basılıyor haliyle araba birden fırlıyor.Bu yüzden rampalarda sert basarak bol gazla kalkmak durumundayım acaba gaz telinde veya gaz pedalında bir sorunmu var?

IGDIR

Ynt: Gaz pedalı sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2010, 03:04:53 ÖS »
dostum bende 2001 1,6 ies var aynı sorun bendede vardı gaz kelebeği telini kendimce temizledim sorun kalmadı sende deneyebilirsin belki çözüm olur

kırhorse

« Yanıtla #2 : Haziran 15, 2010, 10:30:37 ÖÖ »
kalkışkarda aracı acemi gibi kullanmana sebeb oluyor değilmi.. kronik gaz teli sorunu.gaz kelebeğini temizledim olmadı,gaz telini yağlattım oda olmadı,en son 90 tl civarı honda özel serviste , orjinal gaz telini değiştirdim. ilk zamanlar yumuşamış gibiydi fakat şimdi yine sertleşmeye başladı .( usta gaz telinin çok uzun olmasından dolayı bu modellerde yaptığını söyledi) ben bi formül bulamadın ,sen bulursun umarım...

Erdur

« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2010, 10:37:48 ÖÖ »
Sorunu şu şekilde hallettim gaz pedalının bağlantı yerinde yanda bir yay var pedalın üzerine tutturulmuş o bölgeyi komple pas çözücü spreyle temizledim şimdilik sorun çözüldü >=ok

kırhorse

« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2010, 03:32:50 ÖS »
erdur, tam olarak bu yay nerede ??

Erdur

« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2010, 04:06:08 ÖS »
erdur, tam olarak bu yay nerede ??
gaz pedalının bitiminde sağda (direksiyonun altında:))yay var pedalın demirine tutturulmuş vida ile sabitlenmiş

kırhorse

« Yanıtla #6 : Haziran 16, 2010, 08:02:33 ÖÖ »
inşallah bu çözüm olur,saol erdur..