Gönderen Konu: Disklerden gelen sürtünme sesi!!  (Okunma sayısı 25800 defa)

musclemurat

Disklerden gelen sürtünme sesi!!
« : Ağustos 08, 2009, 11:45:25 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar
08 civic premium aracım. Sanırım ön disklerden gelen bir ses var, bıçak bileylerken gelen sese benziyor:) Sürtünme sesi gibi. Başlarda kum, pislik falan kaçmıştır dedik, baktık ses gitmiyor acayip canımı sıktı. Bu arada şu an Mersin'deyim ben, yazlık durumları. Sağa sola denize v.b gidiyoruz yollar bazen kötü, taşlık, kumlu olabiliyor; acaba bununla mı ilgilidir? İstanbul'da servise götürmeyi düşünüyorum, gitmeden benim yapabileceğim bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler..

onur1980

• onur1980
Ynt: Disklerden gelen sürtünme sesi!!
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2009, 01:01:04 ÖS »
bendede 2006 ls var frene basmamama rağmen devamlı bi surtme sesı gelıyor servıse gosterdıgımde dısklerınde degısmesı gerektıgını soylemıstı bende yaptırmadım bılmıyorum belkı aynı sorun olabılır

06FAT68

« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2009, 01:09:01 ÖS »
murat kardeşim balataların bitiyo diyemem aracın daha yeni ancak benim başka marka bi aracta başıma gelmiti 25.000de ötmeye başladı diskler çiziliyomuş gibi bi sesti 30000de serviste balataları çıkartırıp baktırdğımda daha yarı bile olmamıştı fren balataları ama yinede değiştirttim sorun düzeldi muhtemelen fren balatalarında aspendoz gibi bişi di sanırım o maddenin tozu fazla olunca fren balataları ötermiş usta öyle demişti.

ersin466

« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2009, 01:13:30 ÖS »
Arkadaşım forumda bu konuyada büyük bi başlık açılmıştı aynı sorunu yaşayan birçok arkadaşımız vardı. Bu sorun genel bir sorun senden kaynaklanmıyor Hondanın hatası frenler hatalı. Servise gidiceksin diskleri değitircekler ama 2-3 hafta sonra büyük ihtimal aynı sorun tekrar başlıyacak eğer olurda bi gün servise gidip bişey yok sadece diskler değişecek lafından sıkılırsan orjinal disklerden vazgeçip delikli disk alırsın kafan rahat olur.

DOHC _06

« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2009, 04:45:57 ÖS »
arkadaşlar bu problem bendede var kardeş bizim balatalar sert balata tozu fazla olduğundan dolayı ses yapıo bence yumuşak bi balata al sesi keser ve araban daha rahat durmasını sağlar bence  bütün iş balatadan disklerde pek bişey olacağını sanmıyorum balatalar zara vermemişse çünkü araban daha yeni sen bi balatalara baktır .

seferad

« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2009, 05:44:14 ÖS »
kardeş birde arka bölümde koruyucu bi cisim var o bazen sürtebiliyor ona baktır bence bendede oldu

aRas

• Furkan Aras Alağaç
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2009, 06:49:15 ÖS »
Orjinal balata olmayabilir.Belkide balata serttir yumuşak balata istiyor olabilir.Başka bir sorun daha var,akıma geliyor ama tam dile getiremiyorum :)
Aynı prob. lemi araç servisimize gelmişti.Disk vs değişmişti. ;)

ersin466

« Yanıtla #7 : Ağustos 08, 2009, 07:55:03 ÖS »
Ya arkadaşlar foruma hiçgöz atmıomusnuz o sorun genel olarak var fabrika çıkışı hatalı frenler.

musclemurat

« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2009, 10:12:46 ÖÖ »
Ya arkadaşlar foruma hiçgöz atmıomusnuz o sorun genel olarak var fabrika çıkışı hatalı frenler.
Arkadasım benım dediğim 150-160 larda frene basıldığınında gelen ugultu sesi değil, forumu takip ediyorum ben de biliyorum o sorunu, benim dediğim 1. viteste giderken camlar acıkken disklerden gelen sürtünme sesi. Yüksek hızlarda zaten duymuyorum.. Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar..

kral_civic_25

« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2009, 04:14:16 ÖS »
Arkadaşlar ben formda bu konu hakkında büyük bi başlık açmıştım.İlk ses geldiği zaman balatalar değişti diskler tornaya girdi .1-2 hafta sonra aynı sorunu gene yaşadım .Bu seferde diskler değişti şimdi aynı ses gene gelior bu sefer honda turkiyeye şikayetlerimi sundum haber bekliorum

couragepapillon

« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2009, 04:20:36 ÖS »
taş sıkışmıştır

mali

« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2009, 05:03:19 ÖS »
İnşallah Eren arkadaşımız haklıdır masraftan kurtulursun :)

couragepapillon

« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2009, 01:29:37 ÖÖ »
inşallah:)

bende de öyle olmuştu
bir seferinde ön tekere sıkışmıştı, direksyonu çevirişimde gıyy gıyyy ses geliyordu. gittim servise taş sıkışmış
geçenlerde arka tekere sıkışmıştı, frene ufak dokunuslarımda gacırr gacır ses geliyordu, gittim servise gene taş sıkışmışs :D:D
dedim way.......

ERT

« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2009, 07:44:56 ÖÖ »
ıns taş gıbı basıt bı problemle kurtulursun

fzthgosm

« Yanıtla #14 : Ağustos 11, 2009, 12:05:28 ÖS »
bir ara formda görmüştüm kendiliginde o ses gelip kendi kendine balatayı bitirmiş ve araç sahibi servise gittiginde balatası değişmiş parasını almışlar.çünkü fren balataları garanti kapsamına girmiyor

trc007

« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2009, 08:47:47 ÖS »
Arkadaşlar aynı problemi bir zamanlar, daha doğrusu hondamı ilk aldığım zamanlar ben de yaşamıştım. Sorunun neden kaynaklandığını birtürlü çözememiştim. Saolsun kayınpederim olayı çözdü ve sorunun disklerin oralarda bir yerde bulunan tozluk diye tabir edilen sac bir parçanın disklere sürtmesiyle oluştuğunu keşfetti.Daha sonra rot balansa aracımı soktum ve oradan çıkar çıkmaz aynı ses yine vardı. Hemen geri döndüm ve sorunun neden olduğunu anlattım. Usta da sacı geriye çekerek sorunu çözdü. Muhtemelen sizin sorununuz da ondandır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılar...

tricky

« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2009, 08:57:46 ÖS »
Eger dewamlı gelen bır sesse balataların bıttıgıne işaret edıyordur. Bende 2008 elegance almadan once 2005 civic kullanıordum. Aynı ses durup dururken bende de basladı ve servıse goturdugmde bana denılen sey balataların bıtmesıne yakın o tarz ses ckıyormus...

oldwolf

« Yanıtla #17 : Ağustos 20, 2009, 12:56:25 ÖS »
herkesin ortak sorunu bu sanırım :) ben alıştm artık o sese bi yapıyor bi kesiyor duymuyorum bile :)

emre16

« Yanıtla #18 : Ağustos 20, 2009, 08:08:48 ÖS »
aynen arkadaşlar o sorundan bende muzdaripim 1.viteste giderken 1000-2000 devirde incecik çok uyuz bi sürtme sesi geliyo bunu nabıcam bilmiyorum...bu tozluk sacı nası bulucaz tamirciye tarif edersek yapabilir mi???

musclemurat

« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2009, 10:05:14 ÖS »
 Arkadaşlar tekrar selam
Ankarada ustaya götürdüm arabayı kaldırdı lifte baktı bütün lastiklere, çevirdi hepsini ve hiçbir şey olmadığını, bu sesin normal olduğunu söyledi ama ben tatmin olmadım. Galiba o sac olayı bizimki de.
Teşekkürler yorum yazan herkese..

fiko84

« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2009, 03:19:54 ÖÖ »
arkadaşlar aynı sorun bendede vardı ben çözümü buldum biraz daha pahalı ve daha kısa ömürlü olsada daha yumuşak fren balatalarını tavsiye ederim hem fren mesafesi kısalıyo hem o sinir bozucu ses ortadan kalkıyo

mre

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Ağustos 27, 2009, 01:08:34 ÖS »
arkadaşlar 2009 civic elegance triptronic wites kullanıyorum,,
aynı sorunu bende yasadım arabayı ilk çalıştırdıktan we ufak ufak hareket ettikten sonra ön tekerlerden ses geliyordu , serwise gittim we ön disklerden ses geliyor dedim we disklerle balataları yenilediler,, balataların da yeni sistem daha yumuşak olduunu söölediler hakkaten de ööleydi...
birkaç ay sonra aynı ses yine gelmeye başladı we hala dewam ediyor!!!
1)sacı çekme
2)yumuşak balata
Başka fikri olan warsa lütfen paylaşsın!!!

urkmezahmet

« Yanıtla #22 : Aralık 11, 2016, 07:44:50 ÖS »
Ekim 2016 da 2009 Honda City LS aldım.Düz yolda giderken gayet güzel ancak hafif bir çukura yavaşta girsem ön tarafta hem sürtme hemde vurma sesi geliyor.İki ayrı ustaya gösterdim maalesef çare bulamadığı gibi Japon arabaları alçak olabilir dediler.CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.Selamlar.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #23 : Aralık 12, 2016, 03:31:53 ÖS »
Ekim 2016 da 2009 Honda City LS aldım.Düz yolda giderken gayet güzel ancak hafif bir çukura yavaşta girsem ön tarafta hem sürtme hemde vurma sesi geliyor.İki ayrı ustaya gösterdim maalesef çare bulamadığı gibi Japon arabaları alçak olabilir dediler.CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.Selamlar.

Sizin araçlarda karter yada radyatör muhafazası varsa o sürtme yapıyodur. Plastik olabilir sarkma yapmış olabilir. Araç düzken eğilip bakın bir kendiniz kontrol edin. Birde rot-balansçıya gidip derdinizi anlatın belki sıkıntıyı alt takımda bulurlar.