Gönderen Konu: Direksiyon Taktım..Problem Var... Acil Yardım!!! :(  (Okunma sayısı 2633 defa)

Diesel

Direksiyon Taktım..Problem Var... Acil Yardım!!! :(
« : Ağustos 30, 2006, 09:07:16 ÖS »
en sonunda direksiyon aldım muradıma erdim...

ekonomik bişi olsun istedim isotta nivola modelini aldım.direksiyon göbeği olarak şık oto'nun yaygın olarak kullanıldığı sölendi ve güverenek aracıma uygun direksiyon göbeğinide aldım.resim aşağıda..

takarken sinyalin sağa sola dönüp direksionu topladığımızda sinyalin kendini kapatmadığını gördük neden olduğunu anladık ama kısa bi zaman olduğu için çözümleyemedik öle kaldı.sinyal verince direksion mekanizmasının içinden bir uzantı çıkıor bunla hızalı olarak içerde direksiyon ile birlikte dönen bi mekanizma var.direksionu topladığımızda direksion ile birlikte dönen mekanizma sinyal kolunu oynattığımızda çıkan uzantıyı ittirip sinyali kapıor..

direksionu tam oturttuğumuzda direksion ile birlikte dönen mekanizmanın , sinyal verince çıkan uzantının arkasında döndüğünü gözlemledik.sorunun bundan olduğunu bulduk.1-2 alternatif seçenek vardı. 1.si uygun hurç yapmak gibi bişi dedi usta. 2.si göbeğin arkasını tornada kısaltmak gibi bişiler anlattı...yada yarın servise git bide onlara göster belki bi çözüm bulurlar.hiç olmadı direksion milini 1-2 cm kaydır filan dedi.

bunun için sizce ne yapmalıyım ?

bir diğer sorun ise biraz kullandıktan sonra daha ii farkettim sağa sola dönüşlerden sonra direksion kendini tam toplamıo...

diğer sorun da sanki orjinal direksiona göre biraz daha zor çeviriorum artık.bi ayarsızlık var gibi..

önerilerinizi deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum

şimdiden herkese çok teşekkürler...

VTEC

• Administrator
    • http://www.teamhondaturkey.com
Ynt: Direksiyon Taktım..Problem Var... Acil Yardım!!! :(
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2006, 11:56:46 ÖS »
Servisine götür onlarda bi çozüm bulamazsa bu direksiyon için orj bozmana değmez derim ;)
Daha iyi bişeyler olsa tmm da bunun için yazık etme ;)

erischman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2006, 09:20:37 ÖÖ »
Direksiyon mili ile oynamak 1-2 cm farketmez hayati tehlike taşır.
Özellikle direksiyon göbeğinin sağlam malzemelerden imal edilmiş marka bir parça olmasına dikkat etmelisin.
Sinyal konusu ise işçilikle alakalı bir yanlışlıktan kaynaklanıyor olabilir bana göre.

Diesel

« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2006, 12:36:49 ÖS »
@VTEC
abi beğendimi direksionu yaws.orjinal bi yerini oynamadan hallettim tüm sorunları

@erischman
mil ile filan oynamadık..direksion göbeği öneriler olmasada sorup soruşturdum şık otonun yaygın olarak kullanıldığı ve bi sorun yaratmadığı sölendi ve ondan şık oto aldım..

sorunlarımıda hallettim
göbeğin mil ile geçiştiği oturduğu yerdeki payı aldık tornada ve sorunların hepsi haloldu..
teşekkürler sanayimin ustaları :)