Gönderen Konu: Direksiyon sertliği  (Okunma sayısı 12504 defa)

selcukerim

Direksiyon sertliği
« : Aralık 30, 2014, 09:51:58 ÖS »
Merhabalar herkese. Öncelikle dün itibariyle almış olduğum aracımla aranızda katılmaktan duyduduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Dün aracı alırken yetkili servise ve teyit amaçlı dışarıda bir servise daha gösterdim. Ne yetkili servis ne de diğer servis araçta hiçbir kusur bulamadı ancak satışı gerçekleştirip yola koyulduktan sonra arabanın direksiyonun çok sert olduğunu fark ettim. Ayrıca araç bazen sağa bazen sola çekiyor. Lastiklerin basıncını ayarlarım ama yine de düzelmedi. Daha önce de civic sahibi olduğum için bu kadar sert olmaması gerektiğini biliyorum. İki serviste ki ustalar da aracı sürmesine rağmen bu durumu fark etmediler sanırım. Önerebileceğiniz bir şey var mıdır ? yada İstanbul Avrupa yakasında baktırabileceğim iyi bir yer var mıdır ?

cagano

Ynt: Direksiyon sertliği
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2014, 10:09:15 ÖS »
Hoşgeldiniz kazasız belasız binmeniz dileklerimle güle güle kullanın. Öncelikle araç modeli nedir? Drift araçların direksiyonu biraz sert olur. Sola ve sağa çekme olayını ise iyi bi rot-balanscı ile halledebilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

selcukerim

« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2014, 10:15:39 ÖS »
Çok teşekkür ederim. 2011 elegance otomatik ama drift mi değil mi bilemiyorum. Pekte anlamıyorum açıkcası bu işlerden :) Ama tavsiyeniz için teşekkür ederim iyi bi servis edinmem lazım artık kendime.

cagano

« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2014, 10:19:23 ÖS »
2006 vtec 2 kadar sert olmaması lazım direksiyonu. Direksiyon yağı filan azalmış olabilir kontrol ettirin. İstanbuldan arkadaşlar iyi bir servis önereceklerdir.

Vtec typer

• Hondakolik
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2014, 10:35:41 ÖS »
hocam fd6 nın direksiyonu hızlandıkça daha sert hale geliyor zaten. o sağa çekme benim araçta da var. bir kaç kere rot balansa girdim ama yine aynı. çok az sağa çekiyor gibi. Ama bence bunun nedeni yolların sağa eğimli olması gibi geldi bana. bir de vtec 2 lerin direksiyonu aşırı yumuşak. fd6 ile karşılaştırınca çok yumuşak kalır.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2014, 10:36:40 ÖS Gönderen: Vtec typer »

cagano

« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2014, 10:42:25 ÖS »
@ Vtec typer Hocam fd6 ların vtec2 lerden yumuşak olması benim başıma gelmedi hiç o halde benim vtec2 de sorun var demektir. Bi kaç arkadaşın vtec2 lleri benimkilerle aynı sertlikte yani tabiri caizse sert:) fd6 lar daha yumuşak geldi bana.

Vtec typer

• Hondakolik
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2014, 10:47:34 ÖS »
2002 vtec2 otomatik kullandım 177bin km lpgsiz :) sadece dört kapı otomatiği bozuldu, başka sorun çıkarmadı hiç, sattığım gün yarım saat kadar hüngür hüngür ağlamıştım, babasını huzurevine bırakan hayırsız evlat gibi görmüştüm kendimi, hala özlüyorum da, yolda aynısından gördüm mü heyecanlanıyorum "aa balkız" diyorum sanki bana selam verecekmiş gibi.
akabinde 2008 elegance otomatik kullandım. ilk bindiğimde fd6 bana çok yavaş gelmişti, zira vtec2'lere göre kalkışta hantaldır, ama sonra açılıyor ve sürekli hızlanıyor, son sürati daha yüksek, 229 gördüm ben en son mesela, daha yukarı çıkan da olmuştur tahminen. ama kullandıkça alışıyorsun ve hatta şuanda vtec2'ler bana çok "eski usül" geliyor, mevcut otomobil konseptinden uzak, basit araçlarmış gibi geliyor, içi boş, elektronik yok, konforu daha düşük, içi dar vs vs. ama hala daha otomatik araç arayana o rayiçte vtec2 öneriyorum o da ayrı.
sorundaki kritik noktaya gelirsek, vtec2'den fd6ya oturduğunda ilk farkedeceğin şey direksiyonun sertliği olacak, önce yumuşaktır ama hızlandıkça yoracak mertebede sertleşir, dolayısıyla sportif kullanım için çok idealdir, başka hiçbir araçta o kadar sevmedim direksiyonu bunu belirtmeliyim. vtec2 ise hayatımda kullandığım en yumuşak direksiyona sahip araç, kötü yanı hiç sertleşmemesi. bunun dışında vsa'lı bi fd6 alırsan kritik anlarda ne denli güvende olduğunu görebilirsin, hatta benim hayatımı kurtarmışlığı var çamur zeminde, su kanalına uçmaktan kurtardı beni bir keresinde. bu açıdan ne marka araç alırsam alayım esp vsa türevi bir teknoloji var mı diye bakıyorum ilk etapta. motor anlamında ise vtecler bariz açılırken ivtecler 3 kademeli açıldığından pek hissettirmezler kendilerini, hissedeceğin tek şey 3000 devir altında motoru hiç duymazken yüksek devirlerde bağırması ve atak olması olacak. ama uyarıyorum, ilk kullandığında sana çok yavaş gelecek :)
hayır hocam ben bu konuyu çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Fd6 lar vtec2 lere göre daha sert. Vtec2 lerin direksiyonu kuş gibi hafif. Bizzat kendim de deneyimledim bunu. yukarıdaki arkadaş da benzer şeyler söylemiş ayrıca şu konuda da bilgiler var:
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/fd6_direksiyon-t71024.0.html

selcukerim

« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2014, 10:49:40 ÖS »
Bende öyle düşündüm ama sola da çekiyo meret anlamadım ki. Bi de broadway sürer gibiyim iki elimle çekiyorum direksiyonu :) manevra da falan ciddi sıkıntı oluşturdu.

EmirN

« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2014, 10:55:17 ÖS »
2006 vtec 2 kadar sert olmaması lazım direksiyonu. Direksiyon yağı filan azalmış olabilir kontrol ettirin. İstanbuldan arkadaşlar iyi bir servis önereceklerdir.

Sayın cagano 2011 fd6 nın direksiyon kutusu hidrolik değil elektrik motoru ile çalışır. ( Not: Amacım sizi rencide etmek değildir sadece bilgi amaçlıdır. Saygılar...)

cagano

« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2014, 11:08:32 ÖS »
@ EmirN Estagfirullah hocam niye rencide olayım. Bilmediğim şeyler olacaktır. Sağolun bilgi için.
@ Vtec typer hocam sanırım benimde vtec2 direksiyonda sıkıntı var o zaman. Tşkler bilgi için.

Vtec typer

• Hondakolik
« Yanıtla #10 : Aralık 30, 2014, 11:10:45 ÖS »
Bende öyle düşündüm ama sola da çekiyo meret anlamadım ki. Bi de broadway sürer gibiyim iki elimle çekiyorum direksiyonu :) manevra da falan ciddi sıkıntı oluşturdu.
dediğinin aynısını yaşıyorum kardeşim. Direksiyon bazen aşırı sert geliyor. Benim araçta da bazen sağa bazen de sola çekme yapıyor :D Sen rot balans ayarlarını yaptırdın mı? yaptırdıysan sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Vtec typer

• Hondakolik
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2014, 11:12:30 ÖS »
@ EmirN Estagfirullah hocam niye rencide olayım. Bilmediğim şeyler olacaktır. Sağolun bilgi için.
@ Vtec typer hocam sanırım benimde vtec2 direksiyonda sıkıntı var o zaman. Tşkler bilgi için.

Alıntı
Hocam siz direksiyonu bilen bir ustaya gösterin bence.

selcukerim

« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2014, 11:31:49 ÖS »
İçimi rahatlattınız gerçekten teşekkür ederim. Araçtan kaynaklanan bi sorundur diye baya bi şüpheye düşmüştüm. Peki arkadaşlar sattığım araç 2010 civic dream'dı. Onun direksiyonu elegance'a göre daha yumuşaktı bunun sebebi malum dream'da vsa yok. vsa' nın olmamasının bi etkisi var mı ?

Vtec typer

• Hondakolik
« Yanıtla #13 : Aralık 30, 2014, 11:55:43 ÖS »
İçimi rahatlattınız gerçekten teşekkür ederim. Araçtan kaynaklanan bi sorundur diye baya bi şüpheye düşmüştüm. Peki arkadaşlar sattığım araç 2010 civic dream'dı. Onun direksiyonu elegance'a göre daha yumuşaktı bunun sebebi malum dream'da vsa yok. vsa' nın olmamasının bi etkisi var mı ?
dream de lastikleriniz ince taban olabilir belki ondan kaynaklanıyordur. bir de dream ile elegance arasında ağırlık farkı da var sanırım. bu da bir etken olabilir hocam.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2014, 11:56:06 ÖS Gönderen: Vtec typer »

Efrastousles

« Yanıtla #14 : Aralık 31, 2014, 08:30:14 ÖS »
Aracınız direksiyon kutusu elektronik olduğu için yapıyor bunu olağan bişey korkmayın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

mustafahorrer

« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2016, 02:02:28 ÖS »
2011 fd6 otomatik elegance aracımda da sağa çekme problemi var, istanbulda iki yetkili servise götürdüm çözüm bulamadılar, birçok rot çuya götürdüm onlarda çözüm bulamadı, direksiyon kutusundan olabilir diyorlar ancak arıza lambası yanmıyor. bu şekilde sorun yaşayıp da çözüm bulan varsa yazsın lütfen

levo

« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2016, 11:05:41 ÖS »
aracın direksiyonunu tam sağ ve sol yaptığınızda tık diye bir ses gelirse büyük bir ihtimalle d. kutusu arızasıdır diye tahmin ediyorum.