Gönderen Konu: direksiyon kutusundan tıkırtı gelio  (Okunma sayısı 22460 defa)

krmkkr

direksiyon kutusundan tıkırtı gelio
« : Mayıs 01, 2010, 01:23:05 ÖS »
selam arkadaslar.civic hb 98 mdel aracım var.sorunum direksiyon kutusuyla ilgili.17' jant vardı.suan vtı jant taktım.haliyle 17' ler alt takımı bıraz yormuş.elden geçrdik.rol kolları ve burçları değiştim.ama şimdide direksiyon kutusundan tıkırtı gelmeye başladı.özellikle mucur yolla girdiğimde gelio.cok sinir bozucu.kimisi direksiyon kutusu komple cıkcak bakıma gırcek dıo.kimisi sökmeye gerek yok tıkırtı burcu değişşe oluo dio.başındna gecen varmı.sorun ne ve en kısa yolla nasıl yaptırabılırım.

sile_fatihi

Ynt: direksiyon kutusundan tıkırtı gelio
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2010, 06:32:17 ÖS »
bende benzer durum vardı cukurlara girince ve bozuk yolda direksiyon vuruyor ve tıkırdıyordu. rot balans servisine ön takımı  gösterdim ve viraj demir lastikleri ve Z rotlar degisti bana maliyeti 50 tl oldu ve kesildi. rot balans servisine  göster derim.

krmkkr

« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2010, 08:44:29 ÖS »
yaptım rot ayarı aga yaa.burçlar rot mili değişti..direksiyon kutusu diolar bna.kimisi içinde dıo kimi burcu değişşe tmmdır dıo.kutu cıktığı zman 300 tl den aşşa olmuomuş:S

ocuuun

« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2010, 03:18:31 ÖS »
bendede aynı sorun vardı alt üst rotlar değişti viraj lastigi falan degişti yine ses kesilmedi :S

krmkkr

« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2010, 07:14:48 ÖS »
aynn vla değişmedğim parca kalmadı.en son direksiyn kutusu kaldı.300 ü bulur dıolar.iş ki bakim o paraları verince kesilcekmi.bilipte nokta atışı yapmak en mantıklısı.soruorum ki boşa para harcamalayalım.basit bişeyse die

civic46

« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2010, 07:47:18 ÖS »
hondanın klasik sorunudur direksiyon kutusundan ses gelmesi arkadaşım değişme değil ama tamiri mümkün olabiliyor bazen,bu işi bilen iyi bi hondacıya göster makinayı

krmkkr

« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2010, 08:49:51 ÖÖ »
21 inde ankaraya gitcem.ankarada ii bi usta bilen varsa 21 inde ankaraya gitcem.tokatta usta yok.bi adres yada tel verirse

apollo59

« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2010, 08:53:12 ÖÖ »
 Benim , Civic imde de aynı problem vardı.Usta z rotları değişti.Olmadı,sağ ön rot kolu değişti.Yine ses kesilmedi.Direksiyon kutusundan olduğu söylendi.Fiyatı ise 2500 TL yi duyunca bayağı moralim bozulmuştu.Ama tamiri de yapılıyor.200-500 arasına ustanın insafına kalmış.
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2010, 08:55:43 ÖÖ Gönderen: apollo59 »

integtant_83

« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2010, 11:36:46 ÖÖ »
amortisör ömründen olabilir mi?

krmkkr

« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2010, 11:14:06 ÖS »
yok amortisör değil.baktık sağlam.bakalım bakalım pazartesi kutuyu sökcez.sonucunu burda yazcam arkadaşlar

krmkkr

« Yanıtla #10 : Mayıs 11, 2010, 10:10:23 ÖS »
arkadaşlar sorunu bulduk.direksiyon kutusu değişmeye gerek yok.ustayla beraber söktük direkdsıyon kutusunu.kutunun içerisinde bi mil var.zamnla ve kısa yaylarında yardımıyla!! deforme oluo ve ses yapmaya başlıo.o parcayla birlikte tornacıya gıttik.aynısından tabi biraz daha sıkı olucak sekilde yaptırdık.güzelce yerlestirdik kutunun içine gres yagınıda bastık içine taktık.ne ses kaldı ne soluk.kesinn çözümm arkadaslar.ama bi nokta var bu iişlemlerı yaptıktan sonra direksiyonda hafif bi sertleşme oluyo fakat geçici bişey.yeni parça taktıgımız için alısma dönemi oluo.bna geçmiş olsun :) baska bundan sorun yaşayan  (ki eminim cok fazla) kesin yapın.yenisine o kadar para vvermeyin.  20 tl torna  60 tl işçilik artı diğer masraflar

integtant_83

« Yanıtla #11 : Mayıs 12, 2010, 11:42:33 ÖS »
Bende de aynı sorun var. Önce rot balans cıya gidiğ rottlara viraj çubuklarına vs gösterceğim. ustaya kalsam gerek yok rotlara bakmaya hemen sökelim direksiyon kutusunu diyor. sizce de en son çare kutunun sökülmesi değil mi

krmkkr

« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2010, 08:36:49 ÖS »
aynen.bende diğerlerini hep değiştim.sağlam parcaları bile değiştim.ama sonuc yok.sökmek kesin çözüm.başka türlü olmuo.ama ii bi tornacıyla ustaya yaptır.

integtant_83

« Yanıtla #13 : Mayıs 13, 2010, 10:20:10 ÖS »
tam olarak belirtileri neydi şikayetinizin? Tıkırtılı kilit taşlı yollarda sadece sol ön teker tarafından lokurtular geliyor ama aklıma takılan şu ki sağ taraftan aynı ses yok. Direksiyon kutusuyla bağ kuramıyorum bu yüzden. Çift taraflı olmuyor ses. Sizde de öylemi?

krmkkr

« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2010, 10:36:13 ÖÖ »
evet işte sağdan gelıomuş gibi fakat ortadan gelio ses.direksiyon kutusundan yani.mucur ve taşlı yola girdiğinde lokurtu,sanki bişeyler gevşemişte ses yapıomuş gibi.yinede sen bilrsin tabi.araban kac model. hangi kasadan

termik54

« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2010, 06:57:34 ÖS »
bende de direksiyondan ses var.amortisörlerde patlama oldu değistim ve ses devam etti.ark. tamircim dediği aynen tornalama ile gideceğini ama orjinal direksiyon tamir seti alıp takmanın daha ii olacağını söyledi.daha yaptırmadım ucuz ise fiyatı alıp değistirecem.bende soğuk asfalt denen patika yolu olan yerdeyim.bıktım sesden. honda ya bin ama ses demoralize ediyro.

krmkkr

« Yanıtla #16 : Mayıs 17, 2010, 09:20:23 ÖS »
aynen vla cok sinir bozucu.ben kurtuldum darısı sıkıntısı devam eden arkadaslara.umarım faydası olur burdaki acıklamaların.

seikott

• mehmet
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2012, 08:44:51 ÖS »
Evet arkadaşlar, mevcut sorun bendede var , amörtisör tabla burçları,z-rot,denge lastik vs. değişti.Araba taşlı vb yollarda lakırtı şekilde ciddi ses yapıyor.Biraz araştırdım  kutuda bir parça varmış (direksiyon kutusu gezinti fiberi-mikadan mış)serviste tek satılıyormuş o değişince düzeliyormuş.Ama kmrkkr arkdaşım sen mili torbada mı yaptırdın tam olarak yaptığın işlemi ayrıntılarıyla yazarsan buraya ustalara ona göre anlatırız.yok sa bize verecekleri cevap zaten bunlarda hep oluyor bahanesi.
Yani aşama aşama anlatırsan ve tarif edersen seviniriz..

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2012, 09:29:20 ÖS »
direksiyon kutusu tamir seti denilen bişey var,deforme olan parçalar değişiyor.ustam bana 200-250tl civarı demişti.Araç çalışır haldeyken direksiyonu sağa sola biraz sert çevirin ses yapıyorsa direksiyon kutusunda sorun vardır demişti.

aRcHeR.09

• Kağan BABÜR
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2012, 04:48:55 ÖS »
Aynı aractan bende de var ve aynı sıkıntı bende de vardı sağ rot mili değişti..zamanla içindeki yağlama kuruyor ve ses yapıyor..bi başka sorunda direksiyon kutusundaki keçelerden..keçeler bakım görürse az daha önüne geçmiş olursun fakat tam net bi şekilde sesi kesemeyiz malesef..

miroglu72

• Sezgin
« Yanıtla #20 : Haziran 01, 2014, 09:57:35 ÖÖ »
Arkadaşlar aynı sorun ben de de var dı servis direksiyonun değişmesi gerekiyor dedi aracın 2 bakımı eksik olduğu için garantiye de sokmadılar bakımı yaptıralım dedim kabul etmediler.Benden önceki sahibi bakımını aksatmış kabak bana patladı.Neyse Ben de ses sağdan geliyor du sağ rod kolunu söktün ve direksiyonun kremiyer milinin
çalıştığı yer de 7mm kadar burcun oturacağı bir Alan olduğunu gördüm.Orada bir deplastik parça vardı o da deforme olmuş onu aldın ve oraya tornacıya teflon bir parçadan mile tatlı gevşek direksiyon kutusuna sıkı çakarak burcu yerleştirdim (burcu takarkan yapıştırcı da sürdüm burcun yerinden kayma ihtimali olmasın diye) Ve söktüğüm diğer parçaları yerine taktım yaklaşık 1 ay oldu gayet güzel oldu ses mes kalmadı bilginize.

bymurat___61

« Yanıtla #21 : Haziran 10, 2014, 10:25:55 ÖS »
konu canlı ses harıcınde yag kaçakları varmıydı ? detaylandırmııs akonu sahıplerı memnun olucam.

miroglu72

• Sezgin
« Yanıtla #22 : Haziran 11, 2014, 03:17:08 ÖS »
Hiç yağ kaçağı yoktu.Sadece ses geliyordu artık hiç gelmiyor.

bymurat___61

« Yanıtla #23 : Haziran 16, 2014, 02:47:15 ÖS »
Tamam tesekkurler

grafiturk

• Honda Tamir ve Bakım Youtube Kanalım
« Yanıtla #24 : Eylül 08, 2014, 02:28:22 ÖS »
Arkadaşlar aynı sorun ben de de var dı servis direksiyonun değişmesi gerekiyor dedi aracın 2 bakımı eksik olduğu için garantiye de sokmadılar bakımı yaptıralım dedim kabul etmediler.Benden önceki sahibi bakımını aksatmış kabak bana patladı.Neyse Ben de ses sağdan geliyor du sağ rod kolunu söktün ve direksiyonun kremiyer milinin
çalıştığı yer de 7mm kadar burcun oturacağı bir Alan olduğunu gördüm.Orada bir deplastik parça vardı o da deforme olmuş onu aldın ve oraya tornacıya teflon bir parçadan mile tatlı gevşek direksiyon kutusuna sıkı çakarak burcu yerleştirdim (burcu takarkan yapıştırcı da sürdüm burcun yerinden kayma ihtimali olmasın diye) Ve söktüğüm diğer parçaları yerine taktım yaklaşık 1 ay oldu gayet güzel oldu ses mes kalmadı bilginize.
Arkadaşlar bende de aynı sorun var tablalar değişti burçlar değişti ses kesilmedi, varsa bu duruma kesin çözüm bulacak birisi ankarada söylesin lütfen yoksa yeni aldığım arabayı geri satacağım, böyle seslerden acayip kıllanıyorum.