Gönderen Konu: CD çalar problemi - Cd'yi sürekli dışarı veriyor  (Okunma sayısı 27421 defa)

statik

CD çalar problemi - Cd'yi sürekli dışarı veriyor
« : Eylül 20, 2010, 09:06:38 ÖÖ »
Arkadaşlar 2002 civicimin üzerinde orjinal olan sony cd çalar son 1 aydır problem veriyor. CD yi takıyorum, daha ucu girer girmez hemen dışarı ittiriyor. Zorlasamda sürekli dışarı veriyor CD yi ve uzun süre CD yi dışarı verirken çıkardığı sesi duyuluyor. Yani içerde bir süre bişeyler boşa dönüyor. 15-20 kere zorladıktan sonra alıyor tabi. Ama sinir edici bi durum. Bunun çözümü var mıdır arkadaşlar? Ömrümün en problemli aylarını yaşıyorum :S :S :S

ridingstorm

Ynt: CD çalar problemi - Cd'yi sürekli dışarı veriyor
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2010, 10:11:32 ÖÖ »
valla dostum tamamı ile teknik bi problem gibi görünüyor  iyi bir elektronik ustasına götürmeni tavsiye ederim.

statik

« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2010, 10:24:15 ÖÖ »
:( yeter ya valla yeter :(

statik

« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2010, 04:17:03 ÖS »
Eskiden forumumuzda profesörler vardı. Herşeyi milim milim tarif ederlerdi. Nerede onlar?
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2010, 04:17:57 ÖS Gönderen: statik »

Cecul

« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2010, 05:02:52 ÖS »
Eliniz yatkınsa kendiniz halledebilirsiniz. Sıkça rastlanan tozlanma sonucu oluşmuştur muhtemelen. CD çaları yerinden çıkarıp, içindeki toz ve kirleri temizlemeniz gerekiyor. Okuyucu gözü çok yumuşak bir bezle temizleyin. Alkol kullanmayın. CD yi içine alan mekanik aksamı temizledikten sonra, birazcık gres sürün. Sorun kalmayacaktır.

statik

« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2010, 05:12:28 ÖS »
Eliniz yatkınsa kendiniz halledebilirsiniz. Sıkça rastlanan tozlanma sonucu oluşmuştur muhtemelen. CD çaları yerinden çıkarıp, içindeki toz ve kirleri temizlemeniz gerekiyor. Okuyucu gözü çok yumuşak bir bezle temizleyin. Alkol kullanmayın. CD yi içine alan mekanik aksamı temizledikten sonra, birazcık gres sürün. Sorun kalmayacaktır.

Çok teşekkür ederim. Yarın çıkarıp yapacağım dediğinizi. İnşallah elimde kalmazda teyp almak zorunda kalmam :/

Cecul

« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2010, 05:19:17 ÖS »
Hatta yapabilirseniz, cd çaları evde kapağı açıkken çalıştırın. CD yi takın, çıkarın ve çalışan kısımları görün. Oraların rahat çalışmasını sağlayın. Üst kapağı açarken yamultmamaya özen gösterin.

farukfaruk

« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2010, 05:20:39 ÖS »
veya philips'in cd sürücü temizleme cd'leri var, cd'nin üstünde kıllar var (kıllı cd diyede geçer) cd sürücünüze bu cd'yi soktuğunuz zaman o kıllar cd kafası üzerindeki tozları temizlemiş oluyor, seneler önce görmüştüm.

statik

« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2010, 05:22:54 ÖS »
veya philips'in cd sürücü temizleme cd'leri var, cd'nin üstünde kıllar var (kıllı cd diyede geçer) cd sürücünüze bu cd'yi soktuğunuz zaman o kıllar cd kafası üzerindeki tozları temizlemiş oluyor, seneler önce görmüştüm.

Faruk abim hemen deneyeceğim yarın bakacağım marketlere :)

Cecul

« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2010, 05:23:34 ÖS »
Dediğiniz daha çok, bilgisayarlarda kullanılan, tepsili tabir edilen CD vd DVD sürücüler için. Onun Sony CD çalara gireceğini pek sanmıyorum ama denemekte fayda var öncelikle. Belki işe yarar ve sökülmesi gerekmez.

Cecul

« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2010, 11:34:22 ÖÖ »
Ne yaptınız?

statik

« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2010, 10:02:27 ÖS »
Ne yaptınız?

Efendim çok sevdiğim bi yakınımın annesi ağır hasta, onunla ilgilenmek zorunda kaldık. Buna vakit ayıramadım :/

Cecul

« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2010, 10:52:59 ÖS »
Çok geçmiş olsun.

statik

« Yanıtla #13 : Ekim 06, 2010, 09:48:55 ÖÖ »
Arkadaşlar teyp için dün öneriler üzerine 2 farklı yere gittim. Tamir için 90 TL lik bir parça değişmesi gerekiyormuş. Cd'yi teybe sokarken onu tanıyan bir sensör gibi parça varmış. O parça sebebiyle sürekli dışarı veriyormuş. 90 TL dediklerinde bırakın yapmayın dedim. Teybi geri verdiler. Aynen geri taktım arabaya. Bu seferde cd yi içeri alıyor ama "error" diyor. Bu teyp sorunum için bir fikriniz var mı arkadaşlar? Önerilenleri deneyeceğim.

Cecul

« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2010, 06:10:04 ÖS »
Keşke vaktim olsa da, söksek birlikte ve yapsak.

34CİVİC097

« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2010, 06:24:25 ÖS »
ne güzel işte. benimki resmen yutuyor.cd yi hiç vermiyor. 5 aydır aynı cd yi dinliyorum..artık bütün şarkıları bestesiyle güftesiyle ezberledim >%6rol

Cecul

« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2010, 06:56:24 ÖS »
ne güzel işte. benimki resmen yutuyor.cd yi hiç vermiyor. 5 aydır aynı cd yi dinliyorum..artık bütün şarkıları bestesiyle güftesiyle ezberledim >%6rol
Sizin sanatsal tarafınızı ortaya çıkarması açısından ele alırsak, olumlu bir cd çalarmış bence :))

statik

« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2010, 07:23:06 ÖS »
Keşke vaktim olsa da, söksek birlikte ve yapsak.

İstersen vaktin olana kadar beklerim abi :)

hellfire39

« Yanıtla #18 : Ekim 07, 2010, 06:16:49 ÖÖ »
benimkinde de aynı problem var. bir gün cımbızla yakalayıp çıkarıcam :)
şaka bir yana, çözüm için başka alternatif var mı? hani pc cd rom' larında iğnenin girebileceği kadar bir delikten bir şey sokup itince manuel olarak cd tepsisini dışarı alabiliyorduk. bizim araçlarda da böyle bir fonksiyon olsa gerek.. ama bulamadım

artcrimes

« Yanıtla #19 : Ekim 07, 2010, 05:21:43 ÖS »
Bendede aynı sorun yaşanmıştı. Tek yaptığım soketinden komple çıkarıp soket uçlarını temizlemek oldu. Tekrar taktığımda hafıza falan sıfırlanmıştı ama cdyi taktığımda geri çıkartmıyordu ;)

Cecul

« Yanıtla #20 : Ekim 08, 2010, 05:46:04 ÖÖ »
Bendede aynı sorun yaşanmıştı. Tek yaptığım soketinden komple çıkarıp soket uçlarını temizlemek oldu. Tekrar taktığımda hafıza falan sıfırlanmıştı ama cdyi taktığımda geri çıkartmıyordu ;)
Söktüğünüzde soket uçlarında gözle görülür bir pas, kir, korozyon gibi şeyler var mıydı?