Gönderen Konu: bagajım su alıyoooo  (Okunma sayısı 18193 defa)

paulvandyk

• Ziyaretçi
bagajım su alıyoooo
« : Ağustos 16, 2009, 07:23:35 ÖS »
merhaba arkadaşlar.. Acill yardıma ihtiyacım var, problem şu 99 model civic sedan ım var ve arkadan ufak bi tıklamasıda var. bu yüzdenmidir bilmiyorum ama  bagajım hem yürürken hemde yagmurda durduğu yerde su alıyo her yerine baktırdım ama kimse sorunu çözemedi ve bu arada 200 tl gitti ve hala su alıyo hondadan nefret etmek üzereyim. bi hondacı bu soruunuı çözemessin bu modellerde bööyle sorun oluyo arkadan kazalı olunca demişti. ne yapcam bilmiyorum. ve lütfen bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olun hondacı arkadaşlar.. saygılar.. <783^2

delimanyak

Ynt: bagajım su alıyoooo
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2009, 09:17:38 ÖS »
cok gecmıs olsun bu sorun daha oncede bu formda dıle getırılmıs ve sonuclanmıstı ben aklıma suan en basıt bı yontem gelıyor arka koltugu yatırıp bagaja gırsın bırı bırıde dısarıdan su tutsun suyun ıcerı gırdıgı  yer hemen kendını bellı edecektır tıklama konusunda bısı dıyemıycem fotolar olmadan tekrar gecmıs olsun

atropin

• Mehmet
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2009, 02:05:54 ÖS »
Geçmiş olsun arkadaşım bende de 94 hb ex var benimkide yağmurlu havalarda bagaj su alıyor bende yeni boyattım kaportacı araştırdım yaptım bişeyler dedi ama yinede yağmurda biraz almaya devam ediyor sanırım kronik bu.

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2009, 02:55:05 ÖS »
ben 3 adaet kullandım bu kasadan ucude bıraz sualıyordu kaza yoktu araclarda. arada sırada sungerle alıyordum suyu yapacak bısey yok sanırım

i-tec

« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2009, 03:14:27 ÖS »
genelede stopların çevresinden alır silikon çekerek sorununu çözersin sanıyorum

fzthgosm

« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2009, 05:10:42 ÖS »
benim eski kasada da vardı o sorun.stop çevrelerine silikon çekildi  sonra almaz oldu ama bagaj havalandırma yeri var genelde oradan alıyor suyu içeri.oraya bir formül düşün.o kasaların geneli bagaja su alıyor

DOHC _06

« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2009, 12:07:24 ÖS »
bendede 2000 civic var ama bagajda gram su yok bagayın köşelerinde su olukları var arabayı falan yıkadığın zaamn bagajın alt kapağından akar su su oluklarına bi bak silikon çek istersen ayrıca "DELİMANYAK" dediği gibi aracın içinden bir kişi girip dışardan su tutsun bence oluklardan sızdırıyodur lastiklerini değiştir istersen  yada silikon at komple bütün köşelere stop çevrelerine silikonla en iyisi

mali

« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2009, 08:02:32 ÖS »
genelde iki çözüm yolu var bagaj fitillerine ve stoplara silikon çekmek

kadrigunes

« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2009, 12:57:57 ÖS »
bagajın iç döşemelerini sök  su girdiği yerde iz yapmıştır zaten eğer göremzsen bagajı kapatıp arabayı yıka kontrol et

statik

« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2009, 08:03:33 ÖS »
merhaba arkadaşlar.. Acill yardıma ihtiyacım var, problem şu 99 model civic sedan ım var ve arkadan ufak bi tıklamasıda var. bu yüzdenmidir bilmiyorum ama  bagajım hem yürürken hemde yagmurda durduğu yerde su alıyo her yerine baktırdım ama kimse sorunu çözemedi ve bu arada 200 tl gitti ve hala su alıyo hondadan nefret etmek üzereyim. bi hondacı bu soruunuı çözemessin bu modellerde bööyle sorun oluyo arkadan kazalı olunca demişti. ne yapcam bilmiyorum. ve lütfen bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olun hondacı arkadaşlar.. saygılar.. <783^2

Benimde pedalların olduğu yer bazen göl gibi oluyo. Tamirciye gösterdim hiç bişey yok dedi (tamircim servisten daha tecrübeli)

hdyt

« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2009, 07:16:26 ÖS »
00 i es aracım bagaja su alıyor. Arka pandizotu söküp arka camın altına baktım su var. Fitiller yeni. Araçta darbe yok. Arka cam da orijinal. Acaba arka camın tavandaki suyu tahliye kanalları var mı? bunlar mı tıkanmıştı. Yoksa camcıya mı gitmeliyim.

delimanyak

« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2009, 07:23:23 ÖS »
bıldıgım kadaryla tahlıye kanaları yok en ıyı cozum camcıya gıtmek ama suyun tam nerden gırdıgını bul bunun ıcınde bırı dısardan hortum tutsun sen bagaja gır :) ozaman bulabılırsınız artık buldugunuz yere gore ıslem yaparsınız benım aklıma gelen suanlık bunlar

murat_ozbek

« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2009, 07:26:00 ÖS »
arakadaşlar bi seyyar alın elinize oto yıkamaya gidip bolca su tutturun arka koltuğu yatırıp oradan kontrolünü yapabilirsiniz.

riky73

« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2009, 07:27:33 ÖS »
Benimde pedalların olduğu yer bazen göl gibi oluyo. Tamirciye gösterdim hiç bişey yok dedi (tamircim servisten daha tecrübeli)
Altına işemiyorsun ya:)

ozcanar

« Yanıtla #14 : Aralık 23, 2009, 02:02:52 ÖÖ »
oo ies arka stopun oradan darbeli, yapıldı ama su alıyor. su stoptan geliyordur. stopu çıkarıp etrafına silikon yaptırdım ama fayda etmedi.stopla kasa arasında boşluk var sanırım. bir daha gidip çelik macun çektirip,  tekrar yerleşirmeyi deneyeceğim.

wolff

« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2009, 10:02:37 ÖÖ »
98 sedan aracımın bagajı yıllardır aynı hep biraz su var alıştım artık

23korg23

« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2009, 10:38:28 ÖÖ »
benim aracında bagaj tabanında su gördüm gecen gün ve alttan hortumu tutup suyu bastım aracın altından suyu tutunca lpg borularının monteli olduğu deliklerin kenarından su aldığını gördüm etrafını silikon işle kapatınca sorun çözüldü.. lpg varsa aracınızda dediğim yere dikkat edin

fzthgosm

« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2009, 11:39:48 ÖÖ »
oo ies arka stopun oradan darbeli, yapıldı ama su alıyor. su stoptan geliyordur. stopu çıkarıp etrafına silikon yaptırdım ama fayda etmedi.stopla kasa arasında boşluk var sanırım. bir daha gidip çelik macun çektirip,  tekrar yerleşirmeyi deneyeceğim.

stop u çıkarmadan içten ve dıştan çekomast dedikleri madde sür veya sıktır artık ne yapılıyorsa o zaman sorun hallolur

oikose

« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2009, 04:42:33 ÖS »
bende 99 civic hb var. Aynı sorunu arabayı aldıktan sonra farkettim. Ankarada özel bir servise götürdüm. su tutarak kaçağı tespit ettiler ve arka stop yataklarını silikonladılar. şu an su yok

wolff

« Yanıtla #19 : Aralık 23, 2009, 05:20:53 ÖS »
lpg  takılmadan öncede su alma sorunu vardı

murat_ozbek

« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2009, 05:29:45 ÖS »
honda bu konuda sıkıntılı biraz 2002 model vtec 2 aracımda yaptığım kaza sonucu su alma problemi olmuştu.en son çamurluklar söküldü ve ve şase saclarının birleşim yerlerinden su aldığı belirlendi.yaptırdıktan sonra hiç su almamıştı.iyi bir kaportacı bu sorunu hemen çözer.

ysf55

« Yanıtla #21 : Ocak 01, 2010, 05:00:34 ÖS »
99 honda bendeki arabada su alıyo bagajdan bazende almıyo anlamadım bişe. servise götürdüm hallettik dediler ama yine alıyo

kadrigunes

« Yanıtla #22 : Ocak 01, 2010, 06:26:39 ÖS »
sorun arkadan kazalı hondalarda kroniktir onun dışındakilerde böyle sorun yoktur
giderilmesi için stop arkası ve su kanallarının saç birleşim noktaları  çekomastik çekilmeli öyle boyanmalı
kaza yerine göre tanpon arkasındanda su alabilir
en güzeli arka tarafı tonpon stop bağaj kapağı soyup birleşim noktalarını çekomastiklemek grekli yerleri boyatmak

ekemss

« Yanıtla #23 : Şubat 12, 2010, 03:18:34 ÖÖ »
arkadaşım bendede 1.6 ies var benimkide su alıyordu bulamıyordum deli oldum ama daha sonra buldum stop lambası falan değil tamamen bagaj fitili

erdal_51

« Yanıtla #24 : Şubat 12, 2010, 10:14:52 ÖÖ »
Aynı sorun bende de var. Lpg taktırmadan önce de alıyordu. Bağaja girme işini bende düşündüm ama daha uygulayamadım.