Gönderen Konu: Bagajdaki yazıları nasıl kaldırabilirim ?  (Okunma sayısı 4391 defa)

Furkan

Bagajdaki yazıları nasıl kaldırabilirim ?
« : Nisan 30, 2011, 10:24:03 ÖS »
Merhaba ;

Arkadaşlar aracımın bagaj kapağında eski sahibinden kalma krom görünümlü yapışkanlı harflerden var ve ben bunları sökmek istiyorum.Birkaç dene yaptım fakat beton gibi tutmuş mübarek.Acaba bunları çıkarmanın bir yolu yordamı varmıdır ısıtarak yada keserek falan.Yada oto aksesuarcılar falan sökebilirlermi bu yazıları ?

adnyldz

Ynt: Bagajdaki yazıları nasıl kaldırabilirim ?
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2011, 10:31:17 ÖS »
ben vtec2'min  arkasındakı cıvıc ve vtec yazısını misine ile ayırdım mubarek beton gibi olmuştu . misine yi aldım elime yavaş yavaş çekmeye başladım söküldü ve altında kalan çift taraflı bant izini pasta ile temizledim. bir parça misine sorunu çok rahat çözecektir :)

Furkan

« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2011, 10:35:38 ÖS »
Bu akşam bi arkadaşı gördümde sanıyorum bu işler için özel olarak uğraşıyorlarmış dedi.Hadi yazı bir şekilde sökülürde , geri bıraktığı artığı temizlemek mesele.Acaba alkol ile temizlesem aracın boyasında problem olurmu ki ?

adnyldz

« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2011, 10:39:34 ÖS »
aLkol denemedim ama selülozik tinerle sildim o daha çabuk çıkardı pasta bıraz daha uğraştırdı ama maximum 10 dakikamı almadı desem yeri
« Son Düzenleme: Nisan 30, 2011, 10:40:25 ÖS Gönderen: adnyldz »

Furkan

« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2011, 10:49:54 ÖS »
Selülozik tinerle çalıştıktan sonra boyada herhangi bir deformasyon falan olmadı değilmi ?

chevasil

« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2011, 11:05:06 ÖS »
arkadaşlar tiner yada alkol denemeyın boyanızdan olmayın en ıyısı bır boyacıya goturun o işini bilir kendınıze masraf acmayın .

adnyldz

« Yanıtla #6 : Nisan 30, 2011, 11:22:50 ÖS »
Selülozik tinerle çalıştıktan sonra boyada herhangi bir deformasyon falan olmadı değilmi ?

hayır olmadı olmuycagını biliyodum cunku daha once de babamın şirket arabasında kullanmıştım selülozik tineri. pasta yardımı ile de cıkartabılırsın kalan izleri  ve benzinde cıkartır dıye dusunuyorum suan

adnyldz

« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2011, 11:28:16 ÖS »

görsel olarak bi fikir bulunsun aklında herhangi bir sorun yaşamadım ben

luke skywalker

« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2011, 12:02:44 ÖÖ »
Zevk meselesi sonuçta ama sanki bir şey eksilmiş araçtan.Gözüme itici geldi markasız falan.Aslında tertemiz de olmuş ama...bilmiyorum.

karapilot

« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2011, 12:16:13 ÖÖ »
bende beğenmedim açıkçası tabi zevk bu iş...

adnyldz

« Yanıtla #10 : Mayıs 01, 2011, 12:23:52 ÖÖ »
böylesi daha güzel...

Furkan

« Yanıtla #11 : Mayıs 01, 2011, 09:18:00 ÖÖ »
Gerçektende tertemiz görünüyor , bugün kısmetse bi deneyeceğim.Sonucu paylaşırım buradan.

Teşekkürler.

Furkan

« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2011, 10:51:50 ÖÖ »
Tekrar merhaba ;

Biraz evvel bi arkadaşım boyaya hiç zarar vermeden falçata ile harfleri bagajdan ayırdı ve daha sonra baş parmağı ile bagajda kalan yapışkan izlerini bastıra bastıra yerinden söktü.Sanki hiç o harfler oraya yapıştırılmamış gibi tertemiz oldu.Hemde kimyasala maruz kalmadan.

adnyldz

« Yanıtla #13 : Mayıs 01, 2011, 11:09:55 ÖÖ »
Tekrar merhaba ;

Biraz evvel bi arkadaşım boyaya hiç zarar vermeden falçata ile harfleri bagajdan ayırdı ve daha sonra baş parmağı ile bagajda kalan yapışkan izlerini bastıra bastıra yerinden söktü.Sanki hiç o harfler oraya yapıştırılmamış gibi tertemiz oldu.Hemde kimyasala maruz kalmadan.

ne güzel olmuş :) bende baş parmagımla bastıra bastıra kazımıştım ama hafiften yapışkanı kaldığı için kimyasal kullandım ve yazıların altında izi kaldıgı için pasta ile geçtim mis gibi olmuştu. Dediğim gibi çok fazla oyalayacak bir işlem değil 10 15 dk bi işlem :)

Furkan

« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2011, 04:50:13 ÖS »
Evet aynen öyleymiş. :)