Gönderen Konu: arka lastik cukura düşünce kut diye ses geliyor  (Okunma sayısı 17650 defa)

kadir41

arka lastik cukura düşünce kut diye ses geliyor
« : Eylül 15, 2011, 10:45:10 ÖS »
1999 16 ies aracım arka lastikler aniden çukura düşünce küt diye bir ses geliyor amartisörlere baktırdım sağlam traveze takozlar değiştirdim sonuç alamadım nedendir yardım tşk..

Eren53

Ynt: arka lastik cukura düşünce kut diye ses geliyor
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2011, 10:56:53 ÖS »
benimde sağ arka tekerlekten öyle bi ses geliyor amortisor falan değil sanki demir demire çarpıyor

mesela sağ arka tekeri tutup sallayınca o ses geliyor ama sol tarafa yapınca tık yok

shadow_a

« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2011, 09:25:07 ÖS »
Yakın zamanda travezler değişti fakat değiştikten sonra darbeli çukurlarda takur tukur sesler gelmeye başladı ve geri götürdüm, usta parçalar tekrar takılırken hata olmuş dedi sonra bir vida gevşetip levyeyle bir parçayı dışa gerdi ve aynı zamanda tekeri dışa doğru esnetmiş oldu sonra tekrar sıktı ve sorun çözüldü. Arkadasın dediği gibi galiba demir demire çarpıyordu.

kadir41

« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2011, 12:25:51 ÖÖ »
amastörden değilmidir yani ama ben travez takozuda değiştirdim yine aynı usta amartüsörlerin salmış diyor amartisörcüde bagaja basarak esnemesine baktı yüzde yüz sağlam diyor şaşırdım kaldım bu işe

shadow_a

« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2011, 03:34:07 ÖS »
Bu tip ses problemlerini ancak iyi bir ustanın sesi dinleyip çözüm üretebileceği kanattindeyim, yani şurası demek çok zor. Mesela benim araçta travez takozları değişitikten sonra diğer parçaların montajındaki hatadan kaynaklı çukurlarda öyle bir ses geliyordu ki sanki tencere kapağı yere düşmüş gibi, dinlesen dersinki aracın takımlar dağılmış ama usta bir vidayı gevşetip sağa ve sola olan payını galiba en sağa getirerek tekrar sıktı sonra ses filan kalmadı.

Bu arada benim aracın travez takozları kırıkken küt diye bir ses gelmiyordu sadece kasislere girince arka taraf fazladan bir iki esneme daha yapıyordu.

BuCaLI

« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2011, 05:47:01 ÖS »
budamı hondanın kronik problemi yani :) benimde aynı şekilde arkadaşların dediği gibi sağ arka tekerlek tarafından ses geliyor çukurdan vs. geçince. izmirde olup sorunu çözebilecek usta önerecek varmı acaba ?

İRFAN8108

« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2011, 03:51:57 ÖS »
BENDE  DE 1998 EURO CİVİC VAR AYNI PROBLEM BENDE YAŞYORUM AMORTİSÖRLERİ DEĞİŞTİRDİM AMA HALA SES KESİLMEDİ 

karapilot

« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2011, 05:14:24 ÖS »
yaşlılıktandır arkadaşlar servise gittiğinizde aynen bunu söyler...:)

neyseo35

« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2011, 12:13:19 ÖÖ »
bende arabayı ilk aldığımda rahatsız olmuştum dediğiniz gibi arka taraf çukura falan girince küt diye bir ses geliyordu benim usta binipte normal olduğunu amortisörlerin sağlam olduğunu bizim ies lerin hepsinde bu sesin duyulduğunu ve arıza olmadığını söyleyince bende kurcalamadım.arıza olsaydı benim usta kesin yapardı sonuçta para alacak artık kafaya takmıyorum.tabi arabaya binen arkadaşlar anormal bi durum var sanıyor o ayrı.

fatal

« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2011, 01:08:12 ÖS »
Arka burçlarınızı değiştirin...

kadir41

« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2011, 12:11:52 ÖÖ »
sanayide herkez kaldırmış bekliyo....iş yapan yok adam gibi..

djlowe

« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2011, 11:29:51 ÖÖ »
Bende Honda 2009 Civic HB i-vtec var. Çukura girince arka taraftan pat diye ses geliyor amortisörler patlak mı yoksa bu araçlarda genelde böyle mi? Lastik ebatı 225X45X17 yanaklar çok az olduğu için olabilir mi?

gknvt4

« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2011, 11:15:44 ÖS »
travers takopzu fişekler

sakleylek

« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2011, 07:24:14 ÖS »
sanayide herkez kaldırmış bekliyo....iş yapan yok adam gibi..
+1500

como78

« Yanıtla #14 : Eylül 29, 2011, 11:45:10 ÖS »
herkese hayırlı geceler,bendede 2001 ies var.benimde aynı çukura düşünce küt küt ses yapıyor,amörtisörcüye gösterdim.Bana amortisörde birşey yok denildi.hondalar genelde hafif araç olduğu için ve amortisörde biraz sert olduğundan dolayı bu sesi yapar dediler. bu sırada travez takozuna 'da baktırdım sağlam olduğunu söylediler.gayet normal olduğunu söylenildi.selamlar

bhdrknk

« Yanıtla #15 : Ekim 02, 2011, 10:36:37 ÖÖ »
Araba dolu olduğunda yapabilir.

fatal

« Yanıtla #16 : Ekim 04, 2011, 12:40:55 ÖÖ »
Arka burçlar eziliyor ondan sonra her darbe ses yapıyor.Değiştirince çözüm olmayacak ama en azından arabanın düşme hissi kayboluyor ses %20 azalıyor...