Gönderen Konu: Aracım marş basmıyor?? Yardımmm!!  (Okunma sayısı 5147 defa)

dohcvtecsi

Aracım marş basmıyor?? Yardımmm!!
« : Mart 19, 2011, 12:19:43 ÖÖ »
93 model Si' ım var, lpg sistemi bağlı fakat benzinde kullanıyorum, hiçbir zaman tek marşta çalışmıyor araba marş sesinde bir terslik bozukluk ve değişiklik yok, çoğu zamanda marşı aldığı zaman 2bin devirlere çıkıp 5-6 saniye sonra motor gazda yemeden boğulup stop ediyor, çalıştıktan sonra çeyrek gazla bir destek edeyim diyorum gaz pedalına dokununca motor kısılıp stop ediyor, vurdurunca çalışıyor oda korkutuyor her seferinde vurduruyoruz yada marş motorundan ömür yiyoruz insanın içi acıyor. İhtimalleri ve nokta atış yapabilmem için fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

burak60

Ynt: Aracım marş basmıyor?? Yardımmm!!
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2011, 11:31:11 ÖÖ »
ilk marş basmama konusunda benimde başıma gelen sorun ve çözümünü payalaşayım.

bendede aynı şekilde ilk marşda çalışmamaya başladı aracım halbuki akümüde yeni almıştım.farları ve kaloriferi açtığımda araçdan aşırı derecede güç çekmeye başladı devir düşüyordu araçda.eletikrikçiye gittim ve kaçak olduğunu söyledi kaçakda teyip yapıyormuş.ben kapatdığımı zannetsemde teyipdeki o kaçak aküyü yemiş bitirmiş.bir tane kesici taktık 15 tl ye akşam sigorta gibi onu kapatıyorum.sorun giderildi.bu kaçakdan dolayı şarj dinamosu şarj etmiyordu.oda bozuk sandım ama oda kaçakdan dolayı şarj etmiyormuş.

ben sorunuma böyle bir araştırma ve çözüm buldum.geçmiç olsun inş. sende çözüm bulursun.

necat447

« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 08:00:51 ÖS »
Slm. Aynı olay benim de başımdan geçti. İki ihtimal var; birincisi deponun içindeki benzin otomatiğinden kaynaklı olabilir (benim araba evin önünde hiç çalışmadı. arabanın arka koltuğunu söktüm, hemen altında benzin deposu girişi var. orada benzin pompasının bulunduğu kısmı çıkardım dolmuşa binip sanayide bir elektrikçide yenisiyle değiştirdim ve tekrar geri gelip topladım ve tek marşta çalıştı. benzin pompası 60 tl) ikinci ihtimal ise senin anlattıklarına daha çok uyuyor, araba çalıştıktan hemen sonra ya da bazen yolda ışıklarda beklerken araç stop ediyordu. üç dört defa marş basıyodum zorla çalıştırıyordum. bir gün yine kavşakta diğer araçların geçmesini beklerken birden stop etti ve bu sefer hiç çalıştıramadım. bereket sanayiye yakındım ustamı aradım durumu anlattım geldi baktı ve bobin arızası dedi elektrik gelmiyomuş, 80 tl ye bobin değişti şimdi bu sorunlardan kurtuldum. bence ilk olarak çalışmama durumunda bujilere elektrik gelip gelmediğine bak. gelmediğini fark edersen bobindendir.

dohcvtecsi

« Yanıtla #3 : Mart 23, 2011, 11:45:04 ÖÖ »
Yardımlarınız ve iliginz için teşekkür ederim dostlar.. Birde rolenti sıkıntım çıktı bunun üzerine :(:( nefes alıyor adeta devir ibresi ısınana kadar ısındıktan sonra normale dönüyor gibi.. ustamı ziyaret etsem fena olmayacak sanırım :/

ilkeronat

« Yanıtla #4 : Mart 23, 2011, 12:04:48 ÖS »
gelismeleri bildirirsen seviniriz.

ENG

« Yanıtla #5 : Mart 23, 2011, 12:22:41 ÖS »
bobin gitmiş elektrik gelmiyo

fzthgosm

« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2011, 01:23:17 ÖS »
aynı sorunu getz aracımla yaşadım çalışıp ilk etapta gaz yemiyor araba boguluyor devir çok iniyor araba titriyor ve bu olay 10 saniyeden fazla sürüyordu sonra normale dönüyordu.hyundai servisine götürdüm anlattım olayı ille araba kalacak dediler ama ben bırakmadım.mardinde görev yapıyorum k.maraş honda yetkili servisini aradım usta tarif etti gittim dedikleri sanayide yaptırdım sorun geçti.ustanın dedigi oksijen sensörü valf(tam adını hatırlamamakla birlikte yakıt valfi dediler galiba) birde benzin pompasını temizlet gerekiyorsa değiştir dedi.bende hepsini temizlettim sorun geçti

accord97

« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2011, 08:51:37 ÖS »
arkadaşlar 97 accord um var
kaza yaptık; kazadan sonra
marş basıyor fakat araç çalışmıyor
sıralı lpg mevcut

ön tarafa benzin gelmiyor
acaba benzin otomatiğinde bir sorun mu var yoksa başka bir sıkıntımı var