Gönderen Konu: Araç Giderken Stop Ediyor... Soğuyana Kadar çalışmıyor..  (Okunma sayısı 14910 defa)

Enor

98 Model 1.6ies Honda Euro Civic'e Sahibim... Son zamanlarda Seyir Halinde Araç stop ediyor.. Ama gEnelde çok ısındığında oluyor bu.. stop edince soğuyana kadar çalışmıyor.. 1 saat felan bekleyince hiçbişey olmamış gibi çalışıyor.. Ayrıca Devir göstergesinin 3000 devirde sabit tutuyorum ara sıra 1-3 arası inip hemen kalkıyor.. Sorun Ne olabilir Sizce?

Enor

Ynt: Araç Giderken Stop Ediyor... Soğuyana Kadar çalışmıyor..
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2010, 08:46:25 ÖS »
Arkadaşlar Kimse Yok mu?

nisay

« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2010, 12:50:37 ÖS »
Üstat bilsem cevap verirdim. Zamanla sayfayı takip et, makul yorumlar gelecektir arkadaşlardan.

hdyt

« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2010, 04:06:50 ÖS »
Ateşleme sisteminden olabilir.

wordsman

« Yanıtla #4 : Eylül 07, 2010, 04:53:11 ÖS »
Araçta LPG var mı?

Enor

« Yanıtla #5 : Eylül 07, 2010, 07:24:32 ÖS »
Sralı Sistem var Hocam.. Ben Bobinden yada Ateşleme Ünitesinden Şüpheleniyorum.. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

OZAlper

« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2010, 12:52:18 ÖÖ »
Kardeş benim açtığım bir konu var "eksantrik pozisyon sensörü ve stop etme" diye bende de benzer bir sorun vardı (2003 vtec) ancak 10-15 dk bekleyince çalışıyordu benim araç, arıza tespit cihazında "tdc (eksantrik pozisyon) sensör" görünüyordu değiştik serviste (140+işçilik) şimdi sorun yok. Sende de benzer sorun olabilir mi acaba? Kolay gelsin!

kacaman

« Yanıtla #7 : Eylül 08, 2010, 03:24:54 ÖÖ »
alper hocam sanırım aynı sorun
bence irtibat kurun arkadaşımız sizin tecrübenizden faydalanırsa daha kolay çözüm bulmuş olur

OZAlper

« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2010, 09:32:51 ÖÖ »
bence irtibat kurun arkadaşımız sizin tecrübenizden faydalanırsa daha kolay çözüm bulmuş olur
Bana da öyle gibi geliyor abi; ama model farklı olunca tam emin olamadım. Araçların mekanik ve elektroniği aynı mı değil mi bilemiyorum.

fzthgosm

« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2010, 10:56:43 ÖÖ »
Bana da öyle gibi geliyor abi; ama model farklı olunca tam emin olamadım. Araçların mekanik ve elektroniği aynı mı değil mi bilemiyorum.

k.maraş servisi le sende mi tanıştın hocam sonunda.

OZAlper

« Yanıtla #10 : Eylül 08, 2010, 11:04:06 ÖÖ »

k.maraş servisi le sende mi tanıştın hocam sonunda.
Kacaman abi sağolsun, tanıştırdı.

Enor

« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2010, 01:13:47 ÖS »
Distribitör değişti Az Önce BAR Honda yetkili servisinde... İnşallah sorunum çözülmüş olur :S

wordsman

« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2010, 01:38:30 ÖS »
Sonuçları yazarsanız seviniriz, buna benzer bi problem karbüratörlü aracımda yaşamıştım, sorun lpg regülatörüden kaynaklanmıştı.

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #13 : Eylül 08, 2010, 01:46:34 ÖS »
aracın zamanlama rolesini kontrol ettirin.rolenin yeri torpidonun altında aracın beyninin üstü trafında yani beyinle torpidonun ortadında kalıyo eğer bundanda bi çözüm alamazsanız,emme manifoldunun altında kartel havalandırması var oda tıkanmış olabilir o parçada emme manifoldundan enjektör kütüğünün ordan doğru inen 1 parmak kalınlığında termostat borusunun altındaki kartel havalandırmasına giren çekvalfe bağlıdır tıkalı olanda çekvalftir zaten...

Enor

« Yanıtla #14 : Eylül 08, 2010, 02:28:34 ÖS »
Sağol hocam yardımlarınız için.. Distribütör Değişti bakalım.. Şaşmaz eve kadar geldim yaklaşık 30 km araçta bi sıkıntı görmedim şimdilik.. inşallah bi sorun yaşamam tekrar

Enor

« Yanıtla #15 : Eylül 08, 2010, 02:29:55 ÖS »
Karbüratörlü araçta direk gazdan çektiği için sorunun lpgden kaynaklanması olası aslında... ama benimki benzindede yapıyordur.. Makineye bağladık , Bobin ve elektrik ünitesi arızası verdi , bizde komple distribütör değişikliğine gidelim dedik..