Gönderen Konu: ARABAYI KARDAN BUZDAN NASIL KORURUZ???  (Okunma sayısı 14126 defa)

adnanmenderesbaysal

ARABAYI KARDAN BUZDAN NASIL KORURUZ???
« : Aralık 17, 2008, 12:55:26 ÖÖ »
arkadaşlar kapalı garaj olmadığı için malum araba açık havada kalıyor ve hertarafı buz tutuyor.haliyle kar yağdığında da hertarafı kar oluyor.bu konuda tecrübeli arkadaş varsa bilgi alabilir miyim.kaportaya herhangi bi zarar verir mi? teşekkürler

altunparmak

Ynt: ARABAYI KARDAN BUZDAN NASIL KORURUZ???
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2008, 01:02:11 ÖÖ »
walla kardesim gecen sene benım arac üstünde kar 10 gun yattı we arac tek marşta tık dedı çalıstı we üstündekı karları attıktan sonra sankı yıkanmıs gıbı oldu...şunu soylucem bence we bıldıgım kadarıyla bı zararı olmaz.ama daha ii bılen abilerimiz sana yardımcı olacaktır.

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2008, 01:06:42 ÖÖ »
motor konusunda bi problem yok kardeşim rahatlıkla çalışıyor benim korkum kaportaya birşey olur mu?  mesela gece kaporta donuyor ve gündüz güneş çıkınca eriyor yani baha bi ısı farkı oluşuyor haliyle.genleşme falan derken boya atar mı aceba?

firstcevher

« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2008, 01:08:59 ÖÖ »
yoq yaa boya atmaz zannetmiyorum... benimde araçlarım hep yıllardır açıkta durdu, daha hiç öyle bora sorunuyla karşılaşmadım ;) içiniz rahat olsun...

altunparmak

« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2008, 01:12:36 ÖÖ »
yavuza katılıyorum kardes sorun olmaz için rahat olsun...hıı soyle bısey war hava bı anda soguyup bı anda ısınmıyo bellı bı zamanda bu olay gerceklestıgı ıcın boyaya bı sorun wermez...

nikky

« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2008, 01:17:10 ÖÖ »
senede en azından bir kere boya koruma yaptırırsanız hiçbirşey olmaz, ha yaptırmazsam olur mu derseniz yine birşey olacağını zannetmiyorum ama fazladan birkaç kat cila katmanıyla daha iyi olur  ;)

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2008, 01:50:33 ÖÖ »
bilgileriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.ne bilim burda kimisi arabayı naylonla sarıyor kimisi eski kilim gibi şeylerle.ben birşeyle sarmıyorum çünkü o sardıkları şeyler daha zararlı diye düşünüyorum çünkü arabaya yapışıp donuyor.

altunparmak

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2008, 01:53:15 ÖÖ »
yok kardes naylon kılım falan saçma şeyler...sileceklere koyulur kartonsu bısey onun dışında saçma...sen hangi şehirdesin?  

yorumdk

« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2008, 10:40:23 ÖS »
valla dısarda kalıorsa garajında yoksa o zaman gıdıp bır BRANDA olcan cekcen ustune o zaman bırsey olmaz sanırım

BLACK ORANGE

« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2008, 11:13:10 ÖS »
boya korumanız varsa korkmayın...
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2008, 11:14:20 ÖS Gönderen: BLACK ORANGE »

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2008, 11:15:30 ÖS »
kardan buzdan bısey olmaz boyaya. hıc bısey yapmaya gerek yok. belkı denıldıgı gıbı boya koruma yapılabılır ama oda boyayı n derece koruyor orası mechul. ben pek ınanmıyorm bu boya korumalara

nikky

« Yanıtla #11 : Aralık 17, 2008, 11:21:11 ÖS »
son derece koruyor emin olabilirsiniz  ;)

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2008, 11:28:55 ÖS »
ben görev icabı muştayım kardeş.zaten arabanın üzerine ne koysan donuyor ve çıkarmak da mümkün olmuyor.artık boya korumayı da yaza yapabiliriz anca. sıcaklık gündüz -9 civarlarında

lucky jackal

« Yanıtla #13 : Aralık 19, 2008, 08:46:31 ÖÖ »
arkadaşım saf karın sadece bi zararı yoktur ancak kar arabanın üzerinde uzun süre kalırsa kaportanda paslanmaya müsait alanlar,kar uzun süre kalacağından dolayı daha çabuk paslanırlar (örneğin sacın goruneceğı kadar derın cızıklere boya kalkmıs bolgelere ). Bu tamamen o bölgelerin ne kadar süre su ile temas ettiğine bağlı bi şeydir. Ancaaaaak burada önemli bir nokta var araca esas zarar veren yollara dökülen tuzlardır arkadaşlar,kar suyu ile birlikte oluşan bu tuzlu su işte boyaya ve araç altındaki materyallere zararlıdır.Eğer aracınız tuzlanan yollarda falan park halinde ise (mesela sürekli tuzlanan bir ana caddeye park ediyorsanız) bu tuzlu suyu aracınızdan DERHAL uzaklaşması lazm bu tarz yollara araba park etmeyin park ediyorsanızda uzun süre bir gece boyunca bırakmayın,hemen götürüp tazzikli su ile yıkattırın arabanızı.Birde TUZLANMIŞ KARLI yollarda dolaştıktan sonra şöle aracınızın altından (araç altında görünmeyen kısımdan bahsediyorum) başlayarak, karın sıçrama yapabileceği yerlere doğru mutlaka tazikli su tutturun gerekirse kaportayıda bi güzel şampuanla yıkattırın,bir yerde okumuştum bu tuzlu su rot kollarının arasına girerek ordaki demirin paslanmasına ve rot kollarını bozulmasına ses yapmasına en önemli sebeplerden biriymiş,hem aracın altındaki diğer materyaller ve şasinin saclarıda temizlenmiş olur tuzlu sudan ve kaporta alttan çürüme yapmaz.UNUTMAYIN TUZLANMA,KOROZYON arttıran nedenlerden biridir.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2008, 08:47:41 ÖÖ Gönderen: lucky jackal »

MuGeN_poWer

• KUBİLAY
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2008, 10:01:48 ÖÖ »
ben erzincanda 10 sene kaldım karın bol oldugu yerden tecrube icabı sana sunları soyliyim dostum kar hamken yani yumusak ise temizle degilse sakın ama skaın karı arabanın ustunden atma cunku buzlasan kar egr zorlarsan kılcal cizikler yapabiliyo sana tavsiyem kar yagısı sonrası sadece camlarını on ve arka olmak uzere karton kilim tarzı seyle orte bilirsin naylon yazın zararlıdır solma yaptırır boyada kilim bataniye tarzı veya carsaf ta olur eski on kaput ve on camı sarcak sekilde kapatabilirsin ama kar yagmadan sertlesen karı supurmeye calısma boyle bi tavsiyede bulana bilirim ha bide arac altında yogun kar yagıslarından sonra yıkamacıda sıcak su ile kar fazlalıklarını dusurt onların cok biriktigi zaman on davlunbazda kırılmalara yol acabiliyo bide malum paslanma onun icin kar yagısı btince guzelce sıcak su ile yıkama tavsiye ederim

adnanmenderesbaysal

« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2008, 03:03:25 ÖS »
bilgileriniz için teşekkür ederim

nofear1907

« Yanıtla #16 : Aralık 28, 2008, 09:41:02 ÖS »
tek yapmaman gereken şey,kar temizleme aparatları ile karı temizleme,fırca kullanma,aracı calıstır 10 dk havalandırmayı da acarsan 10 dk sonra helva gibi olur kar :D eldiven ile temizleyebilirsin aracının üzerini

sado06

« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2009, 12:41:13 ÖÖ »
Kardan korumak için bişey yapmana gerek yok kar kaportanda çatlak vs. bişey yoksa hiçbir zarar vermez bence kar yağmur değilde güneş ışığından korkman gerekir güneş daha tehlikeli boya için . Kar yağdığı zamanda sakın arabanın kaportasına kar temizleme aparatını değdirme sadece kaportadaki karı bir fırça yardımıyla indirebilirsin fırça harici bişeyi sakın kaportaya kıllanma çizersin ikincisi ise camları kar temizleme aparaatı ile temizle buz tutmuşsa onu da sakın kazıma aracını çalıştır kaloriferi camlara ver camlar eriyince iyice temizleyebilirsin onun haricinde camıda kazıma sakın. silecek konusuna gelince ben silecekleri kışın kaldırıyorum böylece silecekler donmuyo.