Gönderen Konu: angel farda, uzunlardan memnun değilim,?? yardım...  (Okunma sayısı 4106 defa)

adyobatik

angel farda, uzunlardan memnun değilim,?? yardım...
« : Mayıs 12, 2010, 12:58:41 ÖS »
arkadaşlar aracımda angel var ,kısalarda xenon olduğu için problem yaşamıyorum,ama uzunlarda osram nightbreaker takmama rağmen memnun değilim,sellektör yapınca yada duvara karşı farı yakınca canavar gibi aydınlatıyor,ama gel gelelim yolda yakınca ışık felaket dağılıyor,yere göğe ışık saçıyorum,tamam yolda aydınlanıyor ama,kuvvetli kısa gibi,kısacası bu ampul tipi H1 demişlerdi,ben bunları H1 den daha iyi aydınlatanı varsa değiştirebilirmiyim? atıyorum H7 yada H11 gibi, dedim ya tamamen attım,varmı önerisi olan <783^2

pcvirus

Ynt: angel farda, uzunlardan memnun değilim,?? yardım...
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2010, 01:23:16 ÖS »
h1 ampulu soket türü
baskası olmaz oraya
uzunlarıda xenon takabilirsin

23korg23

« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2010, 04:22:28 ÖS »
belki bosch plus90 denenebilir ama bence sorun sanki ayardanmış gibi geldi. aracın önünün bi duvara doğru çevirin yaklaşık 10 metre mesafe kalsın duvarla araç arasında ve uzunları açınca ışığın şekli (  / \  ) bu şekilde olmalı yani aracın ortasına doğru her ikşi yandan yükselerek daralan ve biraz yukarıda düz hale dönüşen ışık deseni olmalı ben şekli tam yapamadımn yukarıdaki parantez içindeki şeklin üst ucundan birbirine çizgi çekildiğin düşünün o şekilde olmalı desen. birde uzunları yakınca kısalar sönüyor mu? sönüyosa önce bunu halledin

Yesill

« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2010, 11:49:06 ÖS »
hakket yaa bende böle uzunları yakınca kısalar sönüyorr nasıl halledecez....

adyobatik

« Yanıtla #4 : Mayıs 14, 2010, 03:20:45 ÖS »
evet uzunları yakınca kıslar sönüyor,ve malesef kısalar xenon olduğu için geri kısaları yaktığımda anlık olarak 1 saniye falan aydınlatma çok kötü oluyor,bu sebepten uzun yakamaz oldum,bunu nasıl halledeceğiz,bunun yolunu bulursam zaten problem kalmayacak gibi,bizim hondaların kolları tek kademe ya,bir çekince çıt ediyor uzunlar yanıyor,yeniden çekince çıt diye geri kısaları yakıyor,geçende elektrikçiyle konuşmuştum adam bana 1 günümü alır,100 lirada para alırım dedi vazgeçtim,bu arada uzunlara xenon koymak istemiyorum çünkü malum xenonda sellektör olayı yok,açınca 2-3 saniye ısınacak,sellektör yapmaya kalkınca gece lambası gibi :) eski orjinal farlarımda H4 xenon kullandım ordan biliyorum,

by_etiket_06

« Yanıtla #5 : Mayıs 14, 2010, 04:56:28 ÖS »
herhangi bi elektrikciye git oraya kartal diyot taksınlar uzun kısa problemin ortadan kalkar ayrıca uzunlara xenon takmaya kalkma ben çok pişmanım sellektör die bi seçeneğin kalmıyo xenon da ama ii bi h1 ampul tavsiyeniz varsa bende xenon u söküp ii bişey takmak istiyorumm

adyobatik

« Yanıtla #6 : Mayıs 14, 2010, 05:19:25 ÖS »
valla ben osram nightbreaker kullanıyorum H1,aydınlatma iyide galiba far orjinal olmayınca çok dağıtıyor,orjinal farlarımda da nightbraker kullanıyordum,çok güzel aydınlatıyordu,hele bir uzun vardı offf, dünyam aydınlanıyordu resmen,onunda kısası fena değildi ama uzunlar bi acayip aydınlatıyordu :)

23korg23

« Yanıtla #7 : Mayıs 14, 2010, 09:30:02 ÖS »
arkadaslar eğer aracınızda far rölesi var ise iş kolay ama far rölesi yok ise birazcık uğrastırır ama o da kolay. far rölesi varsa röleye far kolundan gelen uclardan uzun kısa arasına 1n4001 veya aynı seride bri diyot bağlayın sorun çözülür uzunları yakınca kısalarda yanar.. diyot 25 kuruş falandır belki para bile almazlar.. far rölesi yok ise o zaman baska bir röle ile yine yapılır ama tavsiyem far rölesi yok ise önce far rölesi taktırın aracın far kolu için daha sağlıklı olacaktır.. ben diyot işini kendim yaptım ben biraz daha farklı yaptım ama bu anlattığım yöntem işinizi görecektir. ben diyot olarak 1n5408 kullandım ama daha önce 1n4007 kullanmıştım sorun yoktu.. aracımda far rölesi varunutmadan söyliyim. h1 ampüle gelince ben şimdi bosch un yeni çıkardığı plus50 extra life modelini kullanıyorum osram nb vardı onun kadar ışık veriyor ve daha uzun ömür vaad ediyor ışığı güzel ama ömrüne bişey diyemeyeceğim yeni aldım çünki ama osram nb ile bosch plus90 ve philips gt150 kısa ömürlü diye biliyorum

pcvirus

« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2010, 10:17:08 ÖS »
evet diyot çok mantıklı
mutlaka vardır far rolesi
olmasa bile farların uzun kısa artılarına diyot bağlanarak yapılabilir

23korg23

« Yanıtla #9 : Mayıs 15, 2010, 10:06:40 ÖÖ »
farların uzun kısasına dayanacak diyot bulmak gerek, cünki 55*2 yani 110 watt gücünde iki ampül ve çektiği akım sanıyorum 8-9 amper gibi bişey olur. far rölesi yoksa baska bir röle ile yapılabilir ama bence bu röle ile uğrasmak yerine far rölesi taktırmak daha avantajlı
bu arada diyot bilgilerini de vereyim belki faydası olur
1n4001 diyot 50 volt 1 amperdir 4007 ye kadar amper aynı sadece voltaj farklıdır araçlarımız en fazla 14.5 volt verdiğine göre 50 volt bile yeterlidir
1n5408 diyot 1000 volt 3 amperdir kısacası hepsi işinizi görür
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2010, 10:12:20 ÖÖ Gönderen: 23korg23 »

adyobatik

« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2010, 09:39:53 ÖÖ »
süper bilgiler,sağolun arkadaşlar,teşekkürler

XeL

« Yanıtla #11 : Mayıs 19, 2010, 04:24:59 ÖS »
benım aracta far takımı orjınal..sırf bu sebeplerden oturu dokunmuyorum.. bu kadar ugrasılıo, bu kadar paralar verılıo.. uzunlarda kı selektor olayına neden cozum bulunamadı hala anlamıs deglım..
ornegı bmwlerde fab. cıkısı xenon var.. normal farlar yanarken catır cutur selektor yapılıo..hıc ısınma gıbı bı derdı yok sanrım :D

onlardakı sıstem mı farklı..? bu konuda bılgısı olan varsa yazsın lutfen.. hayır yanı uyucagnı bılsem valla bmw far takımını komple alıp taktırcam :D