Gönderen Konu: AKIL ALMAZ SORUN İÇİN UZMAN BİRİSİNE İHTİYACIM VAR  (Okunma sayısı 10090 defa)

RECEP ARSLAN

• Ziyaretçi
arkadaşlar biliyorum bu konu çok gündeme geldi fakat benim sorunum gerçekten bana göre ciddi eğer sorunu çözemezsem arabamı satmaya karar verdim.1999 model honda civic1.4 is  arabam km de 0,411 ytl yakıyor.hava filtresini ve bujilerini arabadakiler yeni olduğu halde yinede serviste değiştirdim.lambda sensörü arızalıdır diye baktırdım sağlam.lastik havalarını sürekli kontrol ediyorum.baskı balata sağlam.uzun yolda 90 km sabit hızla 40 km gittim 0,167 ytl yaktı.depoyu full yapıyorum 100 km şehir içi gidiyorum yine aynı yakıyor.benzin kaçağı varmı diye baktırdım o da yok.servise göre bu sorun kat iptalindenmiş kat iptalininde yakıtı bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum.15 senelik şöförlüğüm arabayı yormadan devirinde kullanıyorum.hatta öyleki 2500 devire geldiğinde vites değişiyorum yokuş aşağı vitesteyken ayağımı gazdan çekip bırakıyorumki yazkmasın diye artık gaza basmaya korkar oldum.bu kadar uzun anlattımki çoğunuzun soracağı sorularıda cevaplamış olayım diye.şimdi bana bu kim fikir verebilir?saygılarımla

infaztim

Ynt: AKIL ALMAZ SORUN İÇİN UZMAN BİRİSİNE İHTİYACIM VAR
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2008, 12:30:42 ÖÖ »
bi kat iptali asla okadar benzin yaktırmaz.senin araç mak 300 ykr yakıyor stock haldeyken.öle 411 ykr tamamen skandal.sen bence başka bi servise git.

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2008, 12:33:13 ÖÖ »
bujilerinizi bi söküp bakarmısınız BKR5E mi yazıo

erciiment

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2008, 08:02:24 ÖÖ »
aracınızın 2000 modeli bendede mevcut yakındığınız tüketim değerleri beni sağlıklı bir ölçüm yapmaya teşvik etti, 1 hafta içerisinde ölçümümü yapıp durumumu paylaşacağım,
çok düzensiz benzin alırım, belkide fark etmeden benimkide o kadar yakıyor olabilir. saygılar sunarım.

RECEP ARSLAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2008, 10:28:10 ÖÖ »
bujilere bakmadım ama daha 2 hafta önce honda serviste bu şikayetimden dolayı değiştirdim.çıkan bujilerde daha 1 aylık olmasına rağmen.ama yinede durum aynı.yaa kesin bir yerde sorun var.belkide birdün birisi bakıp aaa sorun buymuş diyecek ama o güne kadar ya yakıt parası beni bitirir yada ben arabayı satmış olurum.satmak istemiyorum çünkü satarsam honda arabasından soğumuş olacağım ve alacağım araba başka bir marka olacak.:((e hondayıda seviyorum ama....ya hiç böyle birşey başına gelmiş olan yokmu benim yaşadığımı yaşayan

GhostRider

• Co-Admin
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2008, 10:30:24 ÖÖ »
depoda delik falan olmasın :):)

RECEP ARSLAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2008, 10:55:48 ÖÖ »
ONADA BAKTIRDIM DEPODA DELİK YADA YAKIT SİSTEMİNDE KAÇAK YOK :(((

oldwolf

« Yanıtla #7 : Mart 10, 2008, 01:42:11 ÖS »
bende de 1.6ies war 2001 model o da 40 ykr yakıyo sakin kullanımlarda... ama 1.4'e göre yaıtın çok fazla iyice bi gözden geçirilmesi lazım bence ... saygılar

infaztim

« Yanıtla #8 : Mart 12, 2008, 02:17:05 ÖÖ »
1.6 ies sakinde 400 ykrş mu ? aracında ciddi modlamalar var ozaman eğer yoksa aracında ciddi sorun var 400 ykr basa bas gidince yakar o arabada

erciiment

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2008, 03:18:22 ÖS »
Arkadaşlar ben bahsettiğim tüketim testimi yaptım, şehir dışı 5 kişi ile yaptığım 141 km lik yolcukta km başına 180ykr yaktığını gördüm, buji, hava filtresi, egzost, yağ yeni sayılır, beklediğimden de düşük bir tüketim çıktı, gerek 1.4 kullanan diğer arkadaşım gerekse 1.6 kullanan arkadaşım olsun mutlaka bir sorun var araçlarınızda. Allah kolaylık versin.

icmumcu

« Yanıtla #10 : Mart 23, 2008, 08:42:25 ÖÖ »
tüp mü v

Arkadaşlar ben bahsettiğim tüketim testimi yaptım, şehir dışı 5 kişi ile yaptığım 141 km lik yolcukta km başına 180ykr yaktığını gördüm, buji, hava filtresi, egzost, yağ yeni sayılır, beklediğimden de düşük bir tüketim çıktı, gerek 1.4 kullanan diğer arkadaşım gerekse 1.6 kullanan arkadaşım olsun mutlaka bir sorun var araçlarınızda. Allah kolaylık versin.

araba 1,6 ise ve 180ykr yakmışsa çok iyi yakmışsın. yada benzine zam gelmeden öncedir. yani imkansız gibi bişey.  

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #11 : Mart 23, 2008, 10:04:42 ÖÖ »
infaztim(serkan) abi sana karşıtlık için bana öle bile yakmaz gibi geliyor be abi basbas hiç çekme ayağını gazdan 6000 den aşağı vites değişme habire ara gaz olsun hadi 300 - 350 arası bişey yav kesin servis saçmalığı bence

erciiment

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2008, 11:13:00 ÖÖ »

tüp mü v

araba 1,6 ise ve 180ykr yakmışsa çok iyi yakmışsın. yada benzine zam gelmeden öncedir. yani imkansız gibi bişey.  

araç resimde de görülen 1.4is benzinli vede güncel fiyatlarla  %80 şehir dışı ile bu sonuç çıktı. Açıkcası bende şaşırdım 220ykryi bulur diye düşünüyodum. saygılar.

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #13 : Mart 23, 2008, 12:09:07 ÖS »
ercii bence yaz pc de cıktı al bütün lpg cilerin kapısının altın salla fitil olsunlar :D :D :D gercekten aracın baya ıyı yakıyor yav ben tamamen normal kullanım 220 4000 devir cıvarı 250 die hesapladım aracı net bır hesaplama yapmadım daha gercı ama senın kı fena :D 1,4 olmasının etkisi olur gibime geliyor tam fikrim yok..

Kazasız belasız ..

erciiment

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2008, 05:46:17 ÖS »
walla mahir kerdeşim bende net bir hesaplama yapmak zorunda hissttim kendimi şimdiye kadar hesapsız parça parça yakıt alıyordum araca, yinede asla çok yakıyor gibi düşünmemiştim, Ben araçta 5 taktımmı şehir dışında gaza tüy gibi basarım o hızını 85-100 arası alır, nadiren devirli kullanırım yokuş aşağı asla gaza basmam :) gerçi yokuşlarda illahlah ettiriyor bu 1.4 motor o açıdan hep 1.6ies'lere içim gitmiştir. lpgye de hep soğuk baktım yaktığı benzin helal olsun tüp taktırıp üzmem ben arabamı ticari taksi değil ki bu zaten yaptığımız yol az.

sislibirgece06

« Yanıtla #15 : Mart 26, 2008, 08:28:24 ÖS »
merhaba arkadaşlar bende 2000 1.6 ies civic mi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve yakıt konusunda hiç şikayetim olmadı aracımı ilk aldığımda depo full benzin vardı ve bende onu yok sayarak her 100 km de benzin depomu fulletiyorum bu şekildede yakıtımı sürekli ölçme fırsatım oluyor(günlük max 20km yapıyorum ) benzin şuan 3,21 ytl ve 100 km de 28 ile 35 ytl arasında benzin alıyorum bu ortalama 0,28 ile 0,35 ykr demek kışın bu değer biraz fazlaydı ama hiç ,40 gibi bir tutuar görmedim bu yüksekliğinde  kışlık lastiklerden ve havalardan olduğunu söylediler  kulanım olarak gayet normal değerlerde kullanıyorum fazla seri kullanmama gerek yok çünkü bu HONDAhayat ONDA  kendimi ispat etmeme gerek yok :))))))))

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #16 : Mart 26, 2008, 08:54:08 ÖS »
Walla bılmıom ama ne bılıyım HONDA sonucta dıyorum hıc olcmedım daha benzini falan ne bılım bıttıkce alıom ıste hatta baba laf edemesın diye ona bıle benzın aldırmıom :D :D

rad-R

« Yanıtla #17 : Mart 28, 2008, 02:58:35 ÖS »
96-01  1.4 araçların bujisi NGK BKR6E-11   DENSO olarakta K16PRU-11 dir.  2000 MODEL CIVIC  var iken uzun yolda 5 kişi 90-100 km gibi kullanımda 4,5 lt yaktım.  gündüz klima açıkkende 5,5 km yaktı.
bu araçların şehir içide ortalama yakıtı 7 lt civarlarıdır.
98-01  1.6 lar biraz yakıyor. şehir içi 12 lt yi buluyor. uzun yoldada 6.5 yaktım.

oracle

« Yanıtla #18 : Mart 28, 2008, 03:41:13 ÖS »
arkadaşım bendede 2000 1.4 is var sakin kullanım tamamiyle şehir içi 250 yakıyor bugün itibariyle eski fiyatlardan bahsetmiyorum yani senin problem farklı egzostan çiğ benzin atıyormu aracın ecu'de problem olabilir,hava ölçme ünitesi vs.

rad-R

« Yanıtla #19 : Mart 28, 2008, 05:47:08 ÖS »
ayarlar ile ilgili sorunlar araçlarda yakma sorunu oluşturuyor. aracın ayarları ve kontrolleri iyi yapılırsa yakıt minimum seviyelere iner.

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2008, 06:23:51 ÖS »

ayarlar ile ilgili sorunlar araçlarda yakma sorunu oluşturuyor. aracın ayarları ve kontrolleri iyi yapılırsa yakıt minimum seviyelere iner.
mehmet senmisin ben volkan

erciiment

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Mart 28, 2008, 11:27:48 ÖS »
Recep bey sanırım hondasını sattı :(

LANET HERİF!!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Mart 29, 2008, 12:24:39 ÖS »
96-01 kasa cıvıcler modsuz şekilde
1.4 şehir içi 240
1.6 şehir içi 285 ytl yakmaktadır.

brhmtmz

« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2008, 03:28:31 ÖS »
slm arkadaşlar bende 96 civic hb euro var aracım su anda  ortalama 20 ykr yakıyo ve gecen yaz cıktıgım gezide bi depo benzinle yaklaşık lamba yanma anına kadar 800 km gidtmiştim                2000 yılında da    
arabamla geziye cıkmıştım o zaman yaptıgım teste bi depo benzinle 1050 km  gitmiştim

brhmtmz

« Yanıtla #24 : Nisan 01, 2008, 03:32:48 ÖS »
arabamın depo kapasitesi kendi kitapçıgında 55 lt olarak geciyo