Gönderen Konu: açık hava filtresinin etkisi yokmuş..  (Okunma sayısı 6962 defa)

delimanyak

Ynt: açık hava filtresinin etkisi yokmuş..
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2009, 05:45:45 ÖS »
yok ya bence adam pek bılmıyo :) buna kısı hava fıltresını onun ıcın takıo herkes artırır dıo tek artırmaz dıyen bu adamı gordum hem spor hava filtreleri pamuktan yapıldıgından dolayı havayı daha ıyı emmezmı??ne kadar hava okadar performans bence?

#KemaL

« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 05:49:43 ÖS »
sadece filtre zaten etki etmiyor bunu herkez bilir adam orda dio "takım halinde egsoz vs. takarsan hp elde edersin".

cobra34

« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 05:58:11 ÖS »
ben aracıma önce eksoz takcam anlaşıldı..

mar1lyn

« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 11:10:11 ÖS »
kim bu ya ne diyo :) allah aşkına hayatında hiç bir arabaya filtre kiti takıp denemişmi ?

ert16

« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2009, 11:25:31 ÖS »
bncede stock bi arabada hava filtresinin ses vermekten başka bir + sının olcağını sanmıorm, aracın beyninde ne kadar havayla ne kadar benzin yakılacağı yazıor fazla hava az benzin kötü bi karışım olablir :)

et302gti

« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2009, 04:48:49 ÖÖ »
uzman tv deki uzmanlar pekde uzman değil:)

mar1lyn

« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2009, 08:45:11 ÖÖ »
bncede stock bi arabada hava filtresinin ses vermekten başka bir + sının olcağını sanmıorm, aracın beyninde ne kadar havayla ne kadar benzin yakılacağı yazıor fazla hava az benzin kötü bi karışım olablir :)

aem firması halt etmiş yani :)

brawo_41

« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2009, 09:02:56 ÖÖ »
sadece filtre zaten etki etmiyor bunu herkez bilir adam orda dio "takım halinde egsoz vs. takarsan hp elde edersin".
ewt sana katılıyorum adam ordada belırtmıs ztn.standart arabaya fıltre takarsan ıse yaramaz dıyor.

mar1lyn

« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2009, 10:11:16 ÖÖ »
arkadaşlar hiç standard bir araca filtre kiti takıp denedinizmi ?
o anlatan adam denemişmi ???
bu firmalar milyon dolarlık ar-ge sonucu birtakım ürünleri piyasaya sürüyolar ve hatrı sayılır pahalılıkta satıyorlar
bunu alanların hepsi keriz ozman hiç güç almıyorlar bunumu demek istiyorlar o videoda asılsız şeyler bunlar

GKS TypeR

« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2009, 10:44:20 ÖÖ »
benim aracım full stock tu injen cai taktım 900 tl ye herşey değişti gaz tepkisi özellikle 5.vtes tepkisi çok değişti 8-12 arası hp bekliyorum
nasıl hava filitresi tek başına bişey vermez anlamadım sadece Gruppe M filitreyle 13-15 hp alan teyper sahibi tanıdıklarım var. kim bu adam boş işler bunlar.

brawo_41

« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2009, 11:45:00 ÖÖ »
bende 1,6 brawo vardı sadece K&N fıltre taktım gercekten begıstı performans.

DENON

« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2009, 11:56:07 ÖÖ »
cok hava alamak önemli değilki zaten beyın yakılacak yakıt hava karısımını kendısı belırlıor, önemlı olan soguk hava molekullerı daha fazla oksıjen barındırdıgı için motora soguk hava alınması fıltre kıt lerının asıl amacı bu ondan dolayıdır kı acık hava fıltresı kullanırken fıltreyı aracın en fazla ahava alabılecek yrıne koymak gerekırbazı arkadaslarımızın ön tamponu delıp fıltreyı oraaya getırmelerı ondandır, yoksa hava fıltrenızı dırek emme manıfoluna baglarsanız sadece ses alırsınız ve motorun olusturdugu sıcak havayı cektıgı için performansınız düşer, artmaz

fzthgosm

« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2009, 02:25:11 ÖS »
bende şu yeni civicime performnsa yönelik bişeyler yapayım diyorum neler yapsam

ert16

« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2009, 07:46:32 ÖS »
GKS typer
inş o beklediğn hp leri alırsn ama tek başına filtreyle 8 - 12 hp çok zor gbi ,bi dyno ya sok bakalım kaç çıkacak

mar1lyn
AEM firmasının ne kadar iyi olduğunu bnde biliorm bnm orda yazdığım stock bi araba için geçerliydi :)

bide sizlere bi sorum olucak arkadaşlar hava filtresinin  hava akış metresini bozma gbi bir ihtimali varmış bu doğrumu ?

GKS TypeR

« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2009, 11:45:52 ÖS »
GKS typer
inş o beklediğn hp leri alırsn ama tek başına filtreyle 8 - 12 hp çok zor gbi ,bi dyno ya sok bakalım kaç çıkacak

mar1lyn
AEM firmasının ne kadar iyi olduğunu bnde biliorm bnm orda yazdığım stock bi araba için geçerliydi :)

bide sizlere bi sorum olucak arkadaşlar hava filtresinin  hava akış metresini bozma gbi bir ihtimali varmış bu doğrumu ?

inşallah alırım temennin için sağol ama bu 8-12 benim hayali hp lerim değildir. injeneuropa sitesinde verilen resmi sonuçlardır. en kısa zamanda dyno sonuçlarını koyarım.

mar1lyn

« Yanıtla #16 : Temmuz 02, 2009, 11:47:47 ÖÖ »
GKS typer

mar1lyn

aem verdiği kesin garantili güç artışlarını birkaç dynoda verir hem stock hem yuklu
type R dan o yazılah hpler stok motordan sadece filtre ile alınıyor
stok civiclerden 1.6 dan bile filtre kiti ile bikaç hp alamk mumkun doğru uygulama olduktan sonra hertürlü güç alınıyor
daha yüklü olunca araçlar diğer modifiyelere takviye gibi olmuş oluyor
hpler birbirine eklenerek değil yani iç içe geçerek artıyor
tek egzoz mesela 10 veriosa filtre 8 veriosa 2 si takılınca 14 hp alınıyor gibi bişey :)

GKS TypeR

« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2009, 11:57:01 ÖÖ »
GKS typer

mar1lyn

aem verdiği kesin garantili güç artışlarını birkaç dynoda verir hem stock hem yuklu
stok civiclerden 1.6 dan bile filtre kiti ile bikaç hp alamk mumkun doğru uygulama olduktan sonra hertürlü güç alınıyor
tek egzoz mesela 10 veriosa filtre 8 veriosa 2 si takılınca 14 hp alınıyor gibi bişey :)

+ 100000
güzel açıklama aynen  öle turbo aracta chiple 30 hp alıyosan  komple egzos sistemi filtre ile 15 hp alıyosan
toplam alıcağın hp 45 değil 35-38 arası hp dir. önceki aracım turbolu oradan biliyorum. 

ert16

« Yanıtla #18 : Temmuz 02, 2009, 01:21:12 ÖS »
Hmm bu hp lerin birlerşim muhabbetini bilmiordm :) iyi oldu

Hava akışmetresinin bozulması hakkında bir fikriniz yokmu arkadaşlar?

mar1lyn

« Yanıtla #19 : Temmuz 02, 2009, 01:36:34 ÖS »
aem injen vs gibi bolt on kitlerde hava akışmetresinin bozulduğunu sadece 1 kere duydum onunda filte ile alakası olacağını sanmıorm

DENON

« Yanıtla #20 : Temmuz 02, 2009, 02:13:09 ÖS »
GKS typer

mar1lyn

iddia kuponu gibi yanii ganyanlar bırbırıyle carpılıor öölemii :D :D