Gönderen Konu: abs devreye girdiginde gelen dIIZZZZZZZZZZZZZ sesi  (Okunma sayısı 14916 defa)

hondaski

abs devreye girdiginde gelen dIIZZZZZZZZZZZZZ sesi
« : Aralık 07, 2009, 01:53:12 ÖS »
2  gun once ilk defa bu sesi duydum.
Frene sert bastigimda abs devreye girdi. Kut kut pedala vurdu. burya kadar normal, anormal olan araba durupda abs devreden cikinca 1-2 saniye dIIIIZZZZZZz diye bi ses geliyor. Ustama gittim sordum. Bu ses hondalarin nerdeyse hepsinden geliyor, ilk zamanlar garantiden 1 tane degistirdik ancak daha sonra o kadar cok sikayet geldiki honda bize  yazi yazdi "bu ses normaldir, degistimeye gerek yok", bi cok tanidik var ayni sesle aracini kullanan, ama degistirmek istersen bu aksam bin 200  TL den daha pahali, sesin kaynagi mekanik degil yazilimdan dedii.
Ayni problemi olan arkadaslar varsa bilginiz olsun.

onur1980

• onur1980
Ynt: abs devreye girdiginde gelen dIIZZZZZZZZZZZZZ sesi
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2009, 02:15:58 ÖS »
zaten hondadan gelen butun sesler normal :)

honda121

« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2009, 02:39:03 ÖS »
Normal :D

fzthgosm

« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2009, 02:43:17 ÖS »
yeni kasa için ise yaklaşık yüzde 70 inde bu problem var gayet normal karşılanıyor artık honda tarafından da kullanıcılar tarafından da

AL-BAYRAK

« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2009, 08:04:05 ÖS »
 eee normaaaalll? ABS nin özelliği değil mi bu

hondaski

« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2009, 08:20:27 ÖS »
eee normaaaalll? ABS nin özelliği değil mi bu
Normal olmayan arac durduktan, abs devreden ciktiktan sonra bu sesin 1-2 sn devam etmesi

demircan

« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2009, 08:49:22 ÖS »
abı anlamadım gıttı butur sıkayetler albea larda bıle yok bız o normal bu normal dedıgımız ıcın fabrıkadakıler onormal bu normal dıyoo ben 40 bılemedın 50 bın tl ye bır arac alcam abs sı tııııızzzzz edecek valla kusura bakmayın ama aracım 2002 mod bu tur cok sıkayetler var bu bence honda turkıye nın umrundadegıl onlar para kazanmanın derdın de bence sahsen ben oparaları verıpde tıızzz apan arac almam bu sahsı gorusum tsk

onur1980

• onur1980
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2009, 08:53:32 ÖS »
bende baska bır aracta boyle bır ses duymadım.

blackbull

« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2009, 08:55:00 ÖS »
normaldir takma kafana

byberkay000

« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2009, 05:22:36 ÖS »
ilginç. albea palio megane 2 de baktım böyle bir ses yok.

ERT

« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2009, 05:46:15 ÖS »
bendede var boyle bır ses bende balatalar bıttı sanıyorum metale surtuyor arac durdugu halde 2 sanıye dızz yapıyor evet ama ses bıraz yuksek gelıyor sızdedemı boyle? sert fren ve cukurlarda frenleyınce ozelıkle?

couragepapillon

« Yanıtla #11 : Aralık 08, 2009, 06:05:14 ÖS »
dediğin sesi anladım arkadaş, abs nin hurrrrr sesi değil, tırrrr diye bi tel sesi geliyo abs devreye girdiğinde. nadir adlı arkadaştada var. bi sorun değilmiş sorduk soruşturduk ama normal abs sesi de değil yani .

hondaski

« Yanıtla #12 : Aralık 08, 2009, 06:46:27 ÖS »
bendede var boyle bır ses bende balatalar bıttı sanıyorum metale surtuyor arac durdugu halde 2 sanıye dızz yapıyor evet ama ses bıraz yuksek gelıyor sızdedemı boyle? sert fren ve cukurlarda frenleyınce ozelıkle?
dediğin sesi anladım arkadaş, abs nin hurrrrr sesi değil, tırrrr diye bi tel sesi geliyo abs devreye girdiğinde. nadir adlı arkadaştada var. bi sorun değilmiş sorduk soruşturduk ama normal abs sesi de değil yani .

evet dedikleriniz dogru. cukura girince yapilan fren degil her yaptiginiz sert frende ki abs devreye girdiginde bu sesi yapiyor. Bu sesin mekanik degil yazilimdan oldugu soylendi. Bende yeni basladi yada yeni farkettim, belki cok fazla sert fren yapmadigimdandir ama olsaydi farkederdim sanirim yeni basladi.

fsunnetci

• http://www.TeamHondaintegra.com
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2009, 12:27:01 ÖS »
ABS sensöründen yapıyor normal değil o ses..sensörleri makinaya bağlattır kontrol ettir..yakın zmanda fren balatası değiştiysen o esnada darbe almış olabiliyorlar.sensörler fren kaliperinin hemen arkasında kalıyorlar.bazı ustalar denyolar eski balatayı çekiçle vurarak çıkarırken zarar verebiliyorlar başıma geldiği için biliyorum.olmaz olmaz demeyin ne adamlar var ustayım diye geçinen:)

honda121

« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2009, 03:59:26 ÖS »
ABS sensöründen yapıyor normal değil o ses..sensörleri makinaya bağlattır kontrol ettir..yakın zmanda fren balatası değiştiysen o esnada darbe almış olabiliyorlar.sensörler fren kaliperinin hemen arkasında kalıyorlar.bazı ustalar denyolar eski balatayı çekiçle vurarak çıkarırken zarar verebiliyorlar başıma geldiği için biliyorum.olmaz olmaz demeyin ne adamlar var ustayım diye geçinen:)

OLmazzzzzz.  O ses normal Hondalarda.

ebii

« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2009, 07:10:02 ÖS »
bu problem hodanın değişik versiyonu olan rover 400dede var

hondaski

« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2009, 07:45:49 ÖS »
Balatalara daha dokunmadik, usta ses yapan seyin adini soylediydi ama hatirlamiyorum simdi. Ama mekanik olmadigini sorunun yazilimdan kaynaklandigini soylemisti. Aslinda elektronikci arkadasimda var ama bi turlu firsat bulupda gidemedim. Araba yazilim tamiri uzerine calisiyor.

BySeLçuKkK

« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2010, 07:15:27 ÖS »
valla bendede sert basınca tak tak die ses geliyor ama çekdikden sonra gelen tızzz sesini hatırlamıyorum  <nohapy

fdtenten

« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2010, 11:01:56 ÖS »
arkadaşım bende 2001 model civic 1,6 ise var aynı ses bende de geliyor, hatta bu konuyu ben daha önce açmıştım forumda ama o zaman normal denmişti ben fazla tınlamadım normal denince artık duymaz oldum:) normal normal de bir süre sonra duymazsın merak etme:) özellikle frene sert basınca veya frene basarken çukura düşünce geliyor...

AKD71

« Yanıtla #19 : Mart 03, 2010, 11:57:43 ÖS »
valla bu ses sattığım 2000 ies"tede vardı şimdi bindiğim 2010 eleganc"dada var ama genede hondaya biniyorum sıkıntı yok binmeye ndevam

UYEUYE

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2010, 11:37:39 ÖS »
Aynısı bendede var arkadşaalr banada normal deidler o tel sesi için problem yok gibi

sanli90

« Yanıtla #21 : Mart 18, 2010, 08:05:50 ÖÖ »
Bendede oluyor 2006 ls otomatik bu normal herhalde ( yada artık normal oldu :) )