Gönderen Konu: 98 1.6iES arka amortisör sorunu  (Okunma sayısı 3150 defa)

bilalsahin

• Bilal Şahin
98 1.6iES arka amortisör sorunu
« : Eylül 03, 2012, 03:01:43 ÖS »
Merhaba arkadaşlar,
Memlekete gidip geldim yaklaşık 2300km yol yaptım ve bu yolu yaparken aracım hem bagaj hemde yolcu sayısı olarak çok ağırdı. Bozuk yollara da (yapımda olan köy yolları) girmek zorunda kaldım. Sonuç olarak arka sağ amortisörüme az da olsa yük binince kağnı gibi gıcırtı yapıyor :)
Sol amortisörümde şimdilik sorun yok ama o da yakında sıkıntı çıkaracak gibi görünüyor.
Şimdi dostlar öncelikle istediğim hem sertlik yumuşaklık hem de yükseklik alçaklık ayarı yapabileceğim bir çift amortisör özellikle bunu yapabilecek bir ürün varsa tercih sebebim olacak!
En azından aracımı oluşabilecek şartlara hazırlamam konusunda kullanışlı olabileceğini düşünüyorum :)
Tabi bu değişimi yaparken yay tavsiyesinde de bulunursanız sevinirim
Yanıtlar ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim ;)

bilalsahin

• Bilal Şahin
Ynt: 98 1.6iES arka amortisör sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2012, 08:02:00 ÖÖ »
Hiç mi fikir verecek olan bilgi sahibi kimse yok arkadaşlar, konu günceldir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

sürücü34

« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2012, 11:21:38 ÖS »
merhaba bilal öncelikle yumusaklık ayarı yapabileceğin bi amortisör icat edılmıs degil :) yükselik ayarı yapabileceğin coilover yaylar piyasada mevcut ama tavsiye etmıyorum küt küt kullanmak istiyorsan keyfıne karsısamayız tabi..

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #3 : Eylül 07, 2012, 07:41:43 ÖÖ »
Paylaşımın için teşekkür ederim. Biraz piyasa araştırması yaptım ve koni markanın sarı renkli spor amortisörlerin de yumuşaklık ve sertlik ayarı olduğunu gördüm. Ayrıca bu amortisörlere ayarlı yay takabiliyorsun ve bu yay da aracı arağı ve yukarı hareket ettirmeni sağlıyor. Yani icat edilmiş ve piyasada çözüm olarak bulunuyor ;)
Forumdan şimdiye kadar cevap gelmediği için bende bu süre içerisinde araştırma yaptım oldukça ve bu bilgilere ulaştım.
Coilover olayına gelince evet haklısın ama kısmen! Piyasa malı ucuz maliyetli bir şeyler alırsan dediğin gibi oluyor. Fakat H&R, Blistaine, Eibatch gibi kendini kanıtlamış markaların coilover larında bu gibi durumlar söz konusu olmadığı gibi hem yükseklik alçaklık hem de sertlik yumuşaklık ayarı yapabiliyorsun ve maliyetide 2500TL gibi rakamlardan başlıyor. Otomatik olanlarına geçmen ise 10000TL gibi rakamları buluyor.
Neyse sonuç olarak yaptığım araştırma doğrultusunda minumum olarak arka 2 amortisör ve 4 adet yay değiştirmem gerektiği konusuna karar verdim ki arızamın çözümü de bu doğrultuda çözülecek gibi. Amortisör markası ve yay markası konusunda kararım henüz tam olarak net değil. İstediğim şey arabam konforundan ve yol tutuşundan bişey kaybetmesin!
Coilover olayını kapattım gibi. Yay ve amortisör değişimi yapacağım. Sertlik ve yükseklik ayarlı olması fiyatı çok arttırmaz ise tercihim olacak.
Değişim konusunu halledebilir isem bu konu üzerinde emsal olması için paylaşacağım!
Fakat gördüm ki forumumuz da amortisör ve yay konusunda kimse aracı bamaktan başka bir şeye fikir yürütmüyor!