Gönderen Konu: 2010 model CİVİC ELEGANCE ALDIM sağ ön cam tarafından ses geliyor lutfen YARDI  (Okunma sayısı 19082 defa)

yeliss34

Arkadaşlar,

2010 Nisan sonu gibi otomatik vites sıfır sedan Civic aldım. Arabamı alalı daha 2 hafta olmadı ama ilk günden beri sağ ön cam ve kapı çıtası tarafından gelen tıkır tıkır sese, inanın dayanmaya alışamadım. Hep müzik son ses gidip,ilgimi o tarafa çekmemeye çalışıyorum. Araca deri döşeme yaptırdım servisinde orjinal , onlar yaptılar yani---Acaba ondan mı kaynaklanıyor diye düşündüm ama bulamadım. Hani kapı tarafını fala söküpte montajında mı eksiklik yaptılar anlamadım. Sağ ön cam tarafından bi yerlerden sanki plastik sesi geliyormuş gibi geliyor bana --- Servise ***ürmemek için bekledim---YOK YENİ ARABA ---OLUR BOYLE ŞEYLER---BIRAZ BEKLEYIN O SES GECER---GIBI GEÇİCİ TESELLİ CÜMLELERİNİ DUYMAMAK İÇİN AMA bu böyle gidicek gibi değil. Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olduysa lütfen nasıl çözümlediklerini paylaşsınlar da BANA Bİ YOL GöSTERSİNLER----Şimdiden teşekkür ederim.

2010civic

ilk olarak aracınız için hayırlısı olsun demek istiyorum. bende de 2010 model premium var. benimde konsolun sağ tarafından çıtır çıtır plastik sesi geliyor.hafif bozuk yolda bile tıkır tıkır yapıyor. servise gittim bu sesler normal diyorlar. zaten hangi problemle ilgili servise gittiysem hep normal dediler yada benim duyduğum sesleri duymadıklarını söylediler.artık hatayı kendimde aramaya başladım. acaba benim kulaklarımda mı problem var.çünkü sütte leke var honda da leke yok havasındalar:(

sakleylek

Arkadaşlar eski kasanın benzer sorunları yeni kasada da var. Başka markalarda ki yolda kalma olasılıklarının yanında bunlar sorun değil...

fzthgosm

yeliss34  nickli arkadaşım öncelikle araban hayırlı ugurlu olsun.allah kaza bela vermesin.o tıkırtı seslerine alışacaksın zamanla servisin  dedigi gibi geçiyor.aslında geçmiyor ama sen alışıyorsun.iç plastik aksamda parçaların birbirine sürtmesi veya çarpması ile oluyor.direkten gelen ses emniyet kemeri mekanizmasının direge temas etmesi sonucu oluşuor.artık servisler emniyet kemeri olayını çözmeyi ögrendi ama ön cam sag kapı tarafı torpido gözünün oralardan gelen seslere alış.ama şunu unutmaki piyasada gördügün ve dıştan şu araba ne kadar güzel kaliteli görünüyor dedigin(örenek ww,megane,toyota...v.b) arabalarda o sesler kiminde az kiminde daha fazla ve o seslerin az oldugu arabalarında başka başka agır problemleri var haberin olsun.

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
yeliss34  hoşgeldiniz kendinizi tanıtırsanız seviniriz :)

mehmet1971

Arkadaşlar bende aracım 1000 km de iken aaynı sorunu yaşadım. Bulana kadar illallah dedim. Serviste komple göğüsü söktüler. Altını beslediler. Gene kesilmedi. Sonunda ben buldum. Bizim göğüs iki parça sağ kapıyı açtığınızda birleşim yerini görebilirsiniz. Birleşim yerinin alt parçası aşağıya doğru oynuyordu. O kısmı kapı fitilini sökerek oradan kauçuk ile sıkıştırdım. Ve sorun çözüldü. Allah'a şükür 7-8 bin km den beri hiçbir yerden ses gelmiyor. İnşallah sizinki de kesilir. Bu sesler insanı arabadan soğutuyor. Ama şuna inanın arabanız mükemmel bir araç. Kmler geçtikçe daha çok ısınacaksınız. Ve diğer araçlara bindiğinizde aracınızın kıymetini anlayacaksınız.

yeliss34

Arkadaşlar öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Genel görüş her halde "FAZLA TAKMA,ARAÇ İYİ,SESLER OLABİLİR,SEN ALIŞMAYA BAK" çıktı. Ama ben yarın yine de bi servise götürüp baktırıcam. Kapı kolunun altındaki fikri de veren arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum. Bi şekilde bunu da bildiricem. Bu 3. sıfır olarak aldığım honda. 2002-2005-2010 yani bundan önceki kasayı da kullanan biri olarak gerçekten araçta artılar çok. Yol tutuşu daha güvenli hale getirmişler. Far yıkama gibi aksesuarlarla cazip hale getirmeye çalışmışlar. Sonuçta yıl 2010 biraz geç kalsalarda olsun. Arabam siyah elegance otomatik gayet memnunum. Şu müziksiz giderken gelen plastik sesine benzer seste olmasa  >=ok

2010civic

yeliss34  nickli arkadaşım öncelikle araban hayırlı ugurlu olsun.allah kaza bela vermesin.o tıkırtı seslerine alışacaksın zamanla servisin  dedigi gibi geçiyor.aslında geçmiyor ama sen alışıyorsun.iç plastik aksamda parçaların birbirine sürtmesi veya çarpması ile oluyor.direkten gelen ses emniyet kemeri mekanizmasının direge temas etmesi sonucu oluşuor.artık servisler emniyet kemeri olayını çözmeyi ögrendi ama ön cam sag kapı tarafı torpido gözünün oralardan gelen seslere alış.ama şunu unutmaki piyasada gördügün ve dıştan şu araba ne kadar güzel kaliteli görünüyor dedigin(örenek ww,megane,toyota...v.b) arabalarda o sesler kiminde az kiminde daha fazla ve o seslerin az oldugu arabalarında başka başka agır problemleri var haberin olsun.
iyide arkadaşım bu plastik aksam sadece sağ ön taraftamı var.4 aydır aracımda sessiz sakin bir sürüş keyfi yaşayamadım açıkçası. geceleri daha da rahatsız ediyor bu ses. bi yandan debriyaj gıçırtısı bir yandan konsol tıkırtısı bi yandan çukurlardan geçerken arka süspansiyonların koparçasına küt küt diye vurması. amortisör sesini duymamak için her çukurdan yavaşca geçiyorum. arkamdaki araçlar resmen sellektör manyağı yapıyor beni. caddede bu kadar yavaş gidilirmi diye

canguder

arkadan selektör yapanlar emin ol kendi araçları değildir veya acelesi vardır. bende çok rastlıyorum tümseklere adam 50-60 ile giriyor arabanın arkası havalanıyor selektör yapıyorlar onları takma. bu arada o ses bendede var 16.000 km oldu artık alıştım. önceki aracım mini cooperda 15.000 kmde sağdan ses yapmaya başlamıştı. yani alman japon farketmez hepsi ses alıyor , plastikleri ses yapıyor. Arkadaşlarında önerdiği gibi sesi kesme yöntemleri vardır.

yeliss34

Benim arabamda sadece ön sağ cam ve kapı direği arasından geliyor. Başka bi yerde problem yok Allahtan. Ama doğru japonu,Almanı,Fransızı fark etmez. Bundan 2 yıl önce de SIFIR 308 almıştım. Ondan da ses geliyordu tıkır tıkır sinir ediyordu. Belirli bir süre sonra ya geçti ya da ben alıştım. İnsanın içine oturan tek şey, "O kadar para verdim,SIRF başkalarının kullandıkları ve geçmişte başlarından kim bilir ne geçtiği açık olarak bilinmeyen bir araç almaktansa,sıfır araba aldım,niçin montajdan dolayı ve ya başka bir eksiklikten, benden kaynaklanmayan bir hatadan dolayı ses gelsin ve durduk yere moralimi bozsun" düşüncesidir. Yine de arabamdan bu sıkıntı haricinde çok memnunum. Ön yargılı değilim. Tekrar alıcak olsam yine tercihim bu olurdu. :girls

2010civic

Benim arabamda sadece ön sağ cam ve kapı direği arasından geliyor. Başka bi yerde problem yok Allahtan. Ama doğru japonu,Almanı,Fransızı fark etmez. Bundan 2 yıl önce de SIFIR 308 almıştım. Ondan da ses geliyordu tıkır tıkır sinir ediyordu. Belirli bir süre sonra ya geçti ya da ben alıştım. İnsanın içine oturan tek şey, "O kadar para verdim,SIRF başkalarının kullandıkları ve geçmişte başlarından kim bilir ne geçtiği açık olarak bilinmeyen bir araç almaktansa,sıfır araba aldım,niçin montajdan dolayı ve ya başka bir eksiklikten, benden kaynaklanmayan bir hatadan dolayı ses gelsin ve durduk yere moralimi bozsun" düşüncesidir. Yine de arabamdan bu sıkıntı haricinde çok memnunum. Ön yargılı değilim. Tekrar alıcak olsam yine tercihim bu olurdu. :girls
tebikide hepimiz isteyerek aldık bu aracı fakat sizinde dediğiniz gibi montaj hatasının ceremesini biz niye çekelimki. süspansiyonların küt küt vurması bütün civic lerde var.

ovunisin

sağ ön koltuk arka ayarı ile oynayıp birde öyle dene. 2008 aracımdada aynı tıkırtı geliyordu sağ koltuktan. koltuğun arkasını biraz öne aldım ses kesildi. birde emniyet kemerinin direğe bağlandığı yerde bir plastik parça var. o plastik parçada koltuğun kenarındaki plastik aksama çarpıyor olabilir hareket esnasında gerçi biri oturup kemeri taktığında oluyor bu çarpma ama yinede bir kontrol etmeni tavsiye ederim.

fatihozn

ses içerden geliyosa tavan cama çarpıyordur mumlanır geçer(serviste yaptırırsan tekrarlar) ses dışardan geliyorsa dış plastikler sertleşmiştir yada kum tanesi sıkışmıştır. kum tanesi ise işin kolayda diğeri değişmesi gerekebilir.

TUNÇ99

konuya yakın bende bişey soracam.aracım 2008 premium.ön cam taş çarpması sonucu 4mm kadar çatladı.bende orijinal camla yetkili serviste değiştirdim.sanki ön camla gögüs arasında boşluk var gibi geldi.elimi camla gögüsün birleştirdiği yere uzattıgımda gögüs üzerinde yapıştırılmış süngere dokunabiliyorum ve dikkatli baktıgımda da rahatlıkla bu süngeri görebiliyorum.montaj hatası olabilirmi dicem ama cam değişimiyle ne alaka???

alkan23

Ön camın dış tarafındaki plastik aksamın içine toz kaçtığı için ses yapıyor yıkamacıda o bölgeye tazyikli su sıktırarak sesten kurtulabilirsin.

apo akar

Bende de buna benzer bir tıkırtı peydah oldu iki haftadır. Gerçi aracım da üç haftalık ama:) Benim problemim Direksiyondaki müzik kontrollerinin olduğu yerden direksiyonu çevirirken veya şarkıyı değiştirmek için düğmeye bastığımda bir gıcırtı çıkıyor. Normal mi bu olay? Yarın servise götüreceğim bakalım...

umutby

Merhaba,

Sağ ön kapı tarafı-ön camın üst tarafından gelen sesi 1000km bakımında söyledim hallettiler, bir daha da duymadım. Araç 9000km oldu. Ama özellikle arkaya 3 kişi oturtunca çukurlardaki küt sesi çok rahatsız edici.

canguder

arkadaşlar mercedes slk hardtop'tan gelen sesi duyduktan sonra bizim civiclerin çıkardığı ses sinek vızıltısı gibi. 2 yıllık SLK'dan tıkır tıkır sesler geliyor. Ben yetkili servislere sordum bu araçlar türkiye şartlarına göre değil alman otobanlarına göre üretilmiştir.Bizim yollarda kullanıldıkça tavan kasma yapıyor ve sesler başlıyor dediler. Civicler içinde aynı şeyi düşünebiliriz. Düz bir otobanda sağ konsoldan ses gelmeye devam ediyormu ? Yoksa bozuk yollardamı yapıyor.

istirhat

bende emniyet kemerinin çıtadaki bağlantısındaki plastiklerden geldiğni fark ettim bi kauçukla sıkıştırarak sorunu çözdüm...

avans

Arkadaşlar,

2010 Nisan sonu gibi otomatik vites sıfır sedan Civic aldım. Arabamı alalı daha 2 hafta olmadı ama ilk günden beri sağ ön cam ve kapı çıtası tarafından gelen tıkır tıkır sese, inanın dayanmaya alışamadım. Hep müzik son ses gidip,ilgimi o tarafa çekmemeye çalışıyorum. Araca deri döşeme yaptırdım servisinde orjinal , onlar yaptılar yani---Acaba ondan mı kaynaklanıyor diye düşündüm ama bulamadım. Hani kapı tarafını fala söküpte montajında mı eksiklik yaptılar anlamadım. Sağ ön cam tarafından bi yerlerden sanki plastik sesi geliyormuş gibi geliyor bana --- Servise ***ürmemek için bekledim---YOK YENİ ARABA ---OLUR BOYLE ŞEYLER---BIRAZ BEKLEYIN O SES GECER---GIBI GEÇİCİ TESELLİ CÜMLELERİNİ DUYMAMAK İÇİN AMA bu böyle gidicek gibi değil. Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olduysa lütfen nasıl çözümlediklerini paylaşsınlar da BANA Bİ YOL GöSTERSİNLER----Şimdiden teşekkür ederim.
benım basıma gelen olay senınde basına gelmıs ola bılır dostum..guneslın ordakı camla tavana baglanan kısımda bosluk var bellı zaman sonrada o bosluktan ses gelıyo yolda gıderken tavanla cam arasına bastr sesın gıttını goreceksın..sorunuda servıste araya cıft yapıstrıcı muntazam bı sekılde yaptılar..bazen sesın sagdan geldını sanırsın ama bı bakarsın baska yerden gelıyomus..ıyıce emın olduktan sonra cozulmıcek sorun deyıl..

avans

Merhaba,

Sağ ön kapı tarafı-ön camın üst tarafından gelen sesi 1000km bakımında söyledim hallettiler, bir daha da duymadım. Araç 9000km oldu. Ama özellikle arkaya 3 kişi oturtunca çukurlardaki küt sesi çok rahatsız edici.
o arkaya oturan 3 kısı muhabbetıne bende ayar oluyorum dostum.. kurban bayramında memlekete gıdıcem sımdıden o ses trıbıne grdım valla..tak..tak...tak...yıl 2010 olmus cekık gozlulerın yaptına bak almanlar kendını asmıs..mercedes yenı bı aracında 7cm lık cukurlarda yanlıs hatırlamıyosam bagımsız amırtısormu dıyolar nedır cukura grıp gırmedını hıssetmıyomussun..adamların geldı noktaya bak benım dusundume bak...

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
Merhaba,

o arkaya oturan 3 kısı muhabbetıne bende ayar oluyorum dostum.. kurban bayramında memlekete gıdıcem sımdıden o ses trıbıne grdım valla..tak..tak...tak...yıl 2010 olmus cekık gozlulerın yaptına bak almanlar kendını asmıs..mercedes yenı bı aracında 7cm lık cukurlarda yanlıs hatırlamıyosam bagımsız amırtısormu dıyolar nedır cukura grıp gırmedını hıssetmıyomussun..adamların geldı noktaya bak benım dusundume bak...

evet ya o ses bizim 2009 civicte de vardı çok sinir ediyordu adamı neyseki yenisi yapmıyo :S

avans

Merhaba,

evet ya o ses bizim 2009 civicte de vardı çok sinir ediyordu adamı neyseki yenisi yapmıyo :S
yenısı derken dostum..makyajlıdanmı bahsedıyosun..

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
Merhaba,

yenısı derken dostum..makyajlıdanmı bahsedıyosun..
evet 3 hafta oluyo alalı

avans

dostum valla benım kıde makjayajlı kasa tak tak vuruyo bıse anlamadım valla..