Merhabalar. Saygı değer team honda turkey ailesi, bende 1-1 buçuk ay önce vtec 2 aldım ve sanırım bu aileye girmeye hak kazandım çünkü benimde birkaç sorum var
Tecrübesi olup da yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise gerçekten duamı esirgemem. Konuya geleyim,
Aracı ilk aldığımızda yayları kesikti 17 inc çelik jant var ve ilk aldığımız günden beri sol ön teker de bir vurma sesi vardı her kasisten ve çukurdan geçerken. Ancak ses hep aynı şekilde kalmadı zaman geçtikçe artarak devam etti. Neyse yayları değiştirdik ve orjinal yay taktık, bizden önceki sahibi amortisörü de kestirdiği için bu sefer sanki direk tekerlek kaportaya vuruyormuş gibiydi ve 1 gün bile gezmeden tekrardan yaylarını kestirdik biraz bastık arabayı ilk aldığımız haline göre daha kalkık oldu ve şuan beni rahatsız etmeyecek göze hoş görünecek şekilde. Neyse 2 3 gün önce yeni amortisör aldık ve değiştirdik ilk yarım saatlik kullanımda diyebilirim ses yoktu ve ohh rahatladık derken bir kasisten geçtik ve çok az bir şekilde aynı vurma sesi tekrardan geldi. Sanki boşluk içinde bir şey bir yere çarpıyormuş gibi ama kim baktıysa anlamadı amortisördedir sorun dediler ancak değiştirdik tekrardan başladı ve dün ses çok azdı bu sabah bindiğimde sesin biraz daha artmış olduğunu anladım. Ve bu gün geçtikçe tekrardan artacak boşu boşuna amortisör değiştirmiş olduk. Neyse amortisör değiştikten sonra birde sol ön taraftaki lastikten uğultu gibi bir ses gelmeye başladı tekerlek döndükçe ses geliyor kesintisiz bir şekilde yanı bu vurmanın yanı sıra ayrıyetten bir de uğultu sesi gelmeye başladı ve artık gerçekten rahatsız edici bir durum haline gelmeye başladı.
Sizlere sorun şimdi bakmam gereken yer veya çözüm olabilecek bir yolu varmıdır bu tekerleğin vurmasını engellemek ve şu saçma sapan uğultuyu kesmek için. Ayrıca geri gelirken de ince bir demir sürtme sesi gibi bir ses yapıyor tam olarak anlamadım baktım ancak bakarak bir şey gözükmüyor.
Bu vurma sesini nasıl engelleyebilirim ?
Bu uğultu ve geri gelirken ince sesli sürtme sesi neden yapar bunu çözmek için ne yapmam gerekir?
Bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Biraz uzun yazdım ancak detaylı bir şekilde anlatmak için.
Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden. İyi forumlar