yakıt tüketiminin artması STF ve LTF değerlerinin artmasındandır. Bu son teknoloji araçlar oksijen sensöründen gelen verilere göre , enjektörlerin açık kalma sürelerini artırıyorlar. Eğer lpg ayarların bire bir benzini tutmuyor ise yada lpg ayarını kaliteli lpg gazı ile yaptırdında sonra kötü lpg ye rasladında falan filan..
Eğer aracın lpg ayarları bir miktar düşük yapıldıysa yada yakıt kötüyse lamda dan gelen verilere göre benzin ecu su enjeksiyon sürelerini artırıyor. Lpg ecusuda benzin ecusundan bilgi alarak kaopyalama yöntemi ile aracı çalıştırıyor b, bu sefer oda arttırıyor ve sorunu gidermeye çalışıyor yani enjektör daha fazla açık kalarak biraz fazla yakıt gönderiyor pistona. Lpg ayarındaki bozukluk yada lpg kalitesizliğinden gelen sorun aracın benzin ecusundaki süreleri uzatıyor STF (short time fuel trim) değeri anlık değişsede LTF (long time fuel trim)değeri kısa vadede kendini düzeltemiyor. aracınızı benzine aldığınızda uzun enjeksiyon süreleri ile karşı karşıya kalıp yakıt fazla gönderiliyor, araç normalde sadece benzinle kullanılsadan fazla yakıyor. Hatta bazen öyle bozukluklar oluyorki LTF değerlerinde araç boguluyor yakıttan...
Bu yavurlar (yabancılar) meraklıları araçlarında hava filtresi değiştirseler ECU restleme işi yapıyorlar. Bence sizinde ECE restleme yapmanız lazım. Yani ltf ve stf degerleri sıfırlanıp araç tarafında yeniden oluşturulmalı. Ben daha önce kendim yaptım. Araç sıcak olmalı ve araç radyötör fanı 1 kere çalıştıktan sonra kontak kapatılıyor akü eksi kutupbaşı yada ana sigorta sökülüyor 5 dk. bekleniyor (bence 5 sn yeter ya öyle yazmışlar) sonra kutupbaşı tekrar takılıyor , araç çalıştırılıp hiçbir elektrikli aksamı çalıştırılmadan (fan, radyo vb.) 5 dk. rolantide bekleniyor. sensörlerden gelen bilgiye göre stf değeriniz oluşmuş durumdadır 25-30 km benzinle gezmenizle beraber ltf değerleride oluşuyor. ... (honda cıvıc ece reset falan yazarsan yabancı sitelerden benzer bilgilere ulaşabilirsin.)
Benim araştırmalarımla bu bilgiler sabittir. Sorumluluk kabul etmem. tartışmaya açıktır. saygılarımla.. ben denedim bazı sorunlarım halloldu.