yetkili servisin gösterdiği çözüm bence de taktir edilir.
ancak honda özel servisleri de vardır. yetkili şart değil.
Bu özel servisler de sürekli honda araçlarında çalıştıklarından uzmanlaşmış ustalardır. Hatta honda harici araç bile kabul etmezler. Toyota, mazda, nissan gibi japonlara bile bakmazlar.
Önemli bir kısmı da zaten öncesinde honda yetkili servislerinde uzun yıllar çalışmış teknikerlerdir, şeflerdir. Sonrasında kendi işlerini kurmuş insanlardır.
bu ustalarda seni yeri geliyor pahalı orijinal parçalar yerine daha ucuz ancak dayanıklı güvenilir alternatif yedek parçalara yönlendirebiliyorlar.
ayrıca yetkili servislerde bakım işçiliği de en az 2 kat pahalı. Bu da maliyeti artırıyor.
ancak sanayide dükkan açmış tabelasında pek çok aracın servisini verdiğini söyleyen ustalardan ben de uzak kalıyorum.
Her araçtan anlayan usta olmaz.
Konu kapı kilidi, alarm vs bile olsa honda ustamın yönlendirdiği elektrikçiye, kapı kilitçiye gidiyorum.
Öbür türlü elektrikçi belki ilk kez senin araçta civic tecrübesini yaşıyor. Vida artırıyor, bir şeyi yaparken başka şeyi bozuyor, 10 dk lık işi 1 saatte yapıyor. Kapıyı nereden kolay sökeceğini bilmiyor, döşeme kıskaçlarını kırıyor vs vs.