Gönderen Konu: 2002 VTEC Otomatik şanzuman vurma problemi  (Okunma sayısı 11322 defa)

rıfkı

2002 VTEC Otomatik şanzuman vurma problemi
« : Ekim 21, 2011, 12:23:45 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,
bende de 2002 VTEC ES OTM. var. D de iken ilk harekketten sonra veya yavaş giderken ani hızlanmak isteyip gaza basınca vites düşrüp devir düksettiği anda vurma oluyor. şanzuman yağı değiştirdik faydası olmadı. normal gaza basıp giderken vites geçişleri gayet iyi. yükek viteslerde geçişler arasında da vurma olmuyor. sadece düşük hızda ani hızlanayım dediğimde vites geçişinde oluyor.
Sorun neden kaynaklanıyordur? şanzumanı değiştirmeden çözüm bulunabilir mi? daha önemlisi böyle kullansak şanzumana zarar verir miyiz?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Mogul

Ynt: 2002 VTEC Otomatik şanzuman vurma problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2011, 06:27:39 ÖÖ »
Bu konuda bisey farkettim. Normal 20-30 km hizla giderken ayagi gazdan cekip tekrar gaza basinca oluyor problem.

slytech

« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2011, 01:04:42 ÖÖ »
hocam motor kulağını bi kontrol ettirebilir misin..

hondaciwic

« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2011, 04:41:07 ÖS »
eet olabılır bencede

falcon.x

« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2012, 09:46:23 ÖÖ »
Merhaba arkadaşlar,
bende de 2002 VTEC ES OTM. var. D de iken ilk harekketten sonra veya yavaş giderken ani hızlanmak isteyip gaza basınca vites düşrüp devir düksettiği anda vurma oluyor. şanzuman yağı değiştirdik faydası olmadı. normal gaza basıp giderken vites geçişleri gayet iyi. yükek viteslerde geçişler arasında da vurma olmuyor. sadece düşük hızda ani hızlanayım dediğimde vites geçişinde oluyor.
Sorun neden kaynaklanıyordur? şanzumanı değiştirmeden çözüm bulunabilir mi? daha önemlisi böyle kullansak şanzumana zarar verir miyiz?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhabalar geç bir yanıt oldu ancak benim gibi problemi aratanlara faydası olur diye yazıyorum;

aynı problem bende de olmuştu. Otomatik 2006 City var bende. Ustaya götürdüm öncelikle ateşleme olabilir diye bujiler falan yenilendi. ancak sorun giderilemedi. BRC lpg de takılı. LPG de çok daha fazla hissediliyo benzinde kısmen daha az. sonra ustam lpg nin sübap ayarlarını bozduğunu sübap ayarıyla düzelebileceğini söyledi. ve dediği gibi de oldu sübap ayarından sonra sorun düzeldi. yaklaşık bir yıl 10 bin km yaptım ancak aynı sorun tekrar baş gösteridi. 10 km de sübap ayarları tekrar bozulurmu bilmiyorum. tekrar bir sübap ayarı yaptırıcam eğer sorun düzelmezse servise gidicem.

serkan ss

« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2012, 02:20:28 ÖS »
düşük hızda gazı kesip birden basınca hafif bir vurma yapması normaldir bence sürekli yapıyorsa problem vardır şanzıman yağının orijinal honda atf1 yağı koyun emin diilsen mutlaka değiştir 10000 kmden sonra tekrar değiştir, bujilerin uyumlu olduğunu kontrol et..

cagatay54

« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2012, 09:03:52 ÖÖ »
otomatik şanzuman yağını değiştirdiğinizde şanzumanını içindeki filtreleri de değiştirdiniz mi?

55en082

« Yanıtla #7 : Mayıs 11, 2012, 11:45:00 ÖÖ »
bizim araclarda filtre yok arkadaşlar

falcon.x

« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2012, 07:47:32 ÖS »
Arkadaşlar merhaba;

Öncelikle düşük vitesle giderken (20-30 km gibi) gaza yüklenince vurma problemi çözümü bulundu. bu yüzden oldukça huzurluyum.
Arcım 2006 otomatik city. yukardaki problemden dolayı servis dışı ustalardan önce sübap ayarı sonra ateşleme bobini değişecek gibi çözüm önerileri aldım.
otomatik city lerde ön 4 arka 4 olmak üzere 2 türlü bobin var ve arka ateşleme bobinlerden kaynaklanoyormuş. değişmesi lazım dediler. fiyat araştırması yaptım ve tanesi 210 Tl ile  yan sanayi 75 tl arasında fiyatlarla karşılaştım.
Bu arada içim rahat etmedi bulunduğum ilde servis olmadığı için Sivas Açılım Honda servisine telefon açtım ve motor check-up için randevu aldım. (verdiğim en doğru karar)

Sorunumu anlatır anlatmaz serviste görevli Caner usta hemen kaynağının arka ateşleme bobinlerinde meydana gelen oksitlenme olduğunu söyledi. Yapılması gerekeni sorduğumda (hepsi değişecek yanıtını beklerken)  temizleyip geri takacağız yanıtını aldım. ateşleme bobinlerinin kolay kolay arıza vermediğini sadece belli aralıklarla temizlenmesi gerektiğini temizlenirse bu tür sorunlar yaşanmayacağını söyledi. sanayide 800 -900 Tl ye önerilen çözümler yerine 30-40 Tl ye çözüm buldum ve kafamdaki "servis pahalıdır sanayi daha ucuzdur" teorisi tamamen çöktü.

Benim görüşüm Hondanıza Honda servisi iyi bakar. Sanayi ustalarını küçümsemek veya kötülemek değil amacım. Onların işi servisten de zor servis bir markada uzmanlaşıyor sanayi ustası her markayla ve modelle çalışıyor, gerçekten her inceliği bilmesi mümkün değil. rutin bakımlar fren balatası, buji, hava filtresi yağ değişimi vb. güvendiğiniz ustanıza yaptırın ama bu tür sorunları en azından servise bir danışın diyorum ben.

Eline Sağlık Sivas Açılım Hoda Caner Ustam.   

baron12

« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2012, 07:50:05 ÖS »
ben sanzımandan kaynaklı bi durum oldugunu düşünmüyorum motorda bir sıkıntı olabilir

davyjones24

« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2012, 08:16:30 ÖS »
ben sanzımandan kaynaklı bi durum oldugunu düşünmüyorum motorda bir sıkıntı olabilir
bazı yetkılı servislerdeki tamir yerine sıfır ile değişim yerine sivas takı yetkılı serviste ustanın işi bilerek ve tamir yoluyla çözmesi takdire şayan tebrikler...böyle ustalara ihtiyaç var....

06FAT68

« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2012, 08:25:42 ÖS »
tamir konusunu bende trabzon cimart servisinde yaşadım volkan usta formen mustafa usta ve diğerleri gayet işin ehli ve anlayışlı sizi dinleyen kişiler

honda2002

« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2012, 08:37:43 ÖS »
yetkili servisin gösterdiği çözüm bence de taktir edilir.
ancak honda özel servisleri de vardır. yetkili şart değil.
Bu özel servisler de sürekli honda araçlarında çalıştıklarından uzmanlaşmış ustalardır. Hatta honda harici araç bile kabul etmezler. Toyota, mazda, nissan gibi japonlara bile bakmazlar.

Önemli bir kısmı da zaten öncesinde honda yetkili servislerinde uzun yıllar çalışmış teknikerlerdir, şeflerdir. Sonrasında kendi işlerini kurmuş insanlardır.

bu ustalarda seni yeri geliyor pahalı orijinal parçalar yerine daha ucuz ancak dayanıklı güvenilir alternatif yedek parçalara yönlendirebiliyorlar.

ayrıca yetkili servislerde bakım işçiliği de en az 2 kat pahalı. Bu da maliyeti artırıyor.

ancak sanayide dükkan açmış tabelasında pek çok aracın servisini verdiğini söyleyen ustalardan ben de uzak kalıyorum.
Her araçtan anlayan usta olmaz.
Konu kapı kilidi, alarm vs bile olsa honda ustamın yönlendirdiği elektrikçiye, kapı kilitçiye gidiyorum.
Öbür türlü elektrikçi belki ilk kez senin araçta civic tecrübesini yaşıyor. Vida artırıyor, bir şeyi yaparken başka şeyi bozuyor, 10 dk lık işi 1 saatte yapıyor. Kapıyı nereden kolay sökeceğini bilmiyor, döşeme kıskaçlarını kırıyor vs vs.

ademira

• alp
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2012, 11:07:03 ÖS »
Aynı şeyi muhtemelen, vites N konumunda, devir 2000-2500 gibi iken D'ye aldığınızda da yaşayacağınızı düşünmekteyim. Araç duruyor olacağından sesin nereden deldiğini anlayabilirsiniz. Sıkıntı kaynağının akslar ve rot,rotil, salıncak gibi ön düzen parçaları olması ihtimali de var bence.

honda2002

« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2012, 11:21:30 ÖS »
Aynı şeyi muhtemelen, vites N konumunda, devir 2000-2500 gibi iken D'ye aldığınızda da yaşayacağınızı düşünmekteyim. Araç duruyor olacağından sesin nereden deldiğini anlayabilirsiniz. Sıkıntı kaynağının akslar ve rot,rotil, salıncak gibi ön düzen parçaları olması ihtimali de var bence.

katılıyorum
aynı model otomatik bende de vardı ve aynı dediği şekilde vuruntu oluyordu.
öncelikle ön motor kulağı kontrol edilmeli. Sonrasında da ön düzen, salıncak, rot, rotil vs.

kadir8690

« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2012, 11:33:11 ÖÖ »
bu vurma olayı bende bazen gerı vıtese taktığımda oluyor.sanzuman yagıda değişti fakat durum yıne aynı.arada sırada oluyor budurum.r ye taktığımda ses gelıyor.kutleme sesı.

yasansu

« Yanıtla #16 : Haziran 11, 2012, 07:26:32 ÖS »
Bu durum araç tam otomatik ise ;şanzımanın içindeki disk yada balata diyorlar bunların artık aşınmaya başladığı şanzımanın revizyon vaktinin geldiğine işaret ediyor.