Gönderen Konu: 2000 Civic 1.6 ies 80.000 bakımı ve yağlar  (Okunma sayısı 4683 defa)

Orhan

• Ziyaretçi
2000 Civic 1.6 ies 80.000 bakımı ve yağlar
« : Nisan 11, 2007, 09:42:19 ÖÖ »
        Arkadaşlar, aracımın 80.000 bakımı geldi. Servis araştırmalarından sonra biraz mahrumiyet bölgesinde olduğum ve konuştuğum servisler bana güven vermediği için bakımı kendim yaptırmaya karar verdim. (Yağ vb.)

Öncelikle öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Manuel şanzıman yağının değişmesi gerekiyor 80.000 de kitaptan baktığım kadarı ile şanzıman yağı olarak ne önerirsiniz yağ üreticilerinin sitelerine baktım bir tek castrol smx-s sentetik yağ öneriyor o da fiyat olarak maşallah. Diğerleri ise teknik şubeye danışın falan diyor. Şanzıman yağını değiştirmelimiyim. (Ki tercihim bu yönde) İlave mi yaptırmalıyım. ve Hangi yağ?

Motor yağı olarak castrol magnatec 10w-40 kullanmayı düşünüyorum. Problem var mı ?

Bir arkadaşım forumda buji sormuş son karar nedir bir çok mesaj atılmış ama net şudur ifadesini en son mesajda bir arkadaş yazmış. NGK ZFR5J-11 bunu mu kullanacağım.

Hava filtresi benzin filtresi yağ filtresi ve polen filtresi ile ilgili dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Asıl önemli konulardan biri ise aracın frenleri sert basıldığında gayet güzel çalışıyor. (Hem abs olarak hem abs devreye girmeden). Fakat yumuşak frende yavaşlamada belirgin bir sorun var. Frene güvenmeden araba kullanmak eziyet olmaya başladı.

Maalesef bulunduğum yerde pek güvenilecek usta olmadığı için (yani burada biraz atadan dededen kalma usülde yorumlar yapıyolar bu da canımı sıkıyor) fikirlerinizi bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler

yassi

• TeamHondaTurkey
Ynt: 2000 Civic 1.6 ies 80.000 bakımı ve yağlar
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2007, 10:53:14 ÖÖ »
''Motor yağı olarak castrol magnatec 10w-40 kullanmayı düşünüyorum. Problem var mı ?''

problem olmaz zaten honda servisleride aynı yaağı kullanıyor. magnetec serisi olan yağlar motorun daha sessiz çalışmasını sağlıyor... diğer yağlar konulduğunda motor çalışma sesi vs değişebilir...

Selamlar,

murataraci

« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2007, 11:31:30 ÖÖ »
şanzıman yağı "castrol performance a1  5-30 " koyuyolar bildiğim kadarıyla. 2 litre alıyo olması lazım

prformance vtı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2007, 10:28:04 ÖÖ »
NGK ZFR5J-11 arkadasım bujılerın bu sanzuman yagını degıstırmene gerek yok motor yagı gıbı hem kırlenmedıgı gıbı hemde ozellıgını kaymetmez egerkı genede degıstırırsen 20  50  konuyor 90 numara falan koyupta sanzımanı elıne alma degısmesı gereklı parcalar motorr yagı 0  .40  yada 10.40 yag fıltresı bujı hava fıltresı benzın fıltresı polen fıltresı trıgyer kayısı gerdır kesın kendını salmıstır uzamıstır sabahları motor ısınıncaya kadar a normal bı ses cıkartır sbop ayarı kesın yaptırt 20   25 sentıl eksoz 25  emme ler 20  yaz geldıgı ıcın bıraz gevsek yapsın ayarı frenlerden sorunun var arka  tekerlerı soktur guzel temızlık yaptırt kampananın ıcını egerkı otomatık ayar tutturan bırıne denk gelırsenkı zamanla bozuluyo otm ayarı manuel ayarlattır on frenlerı kontrol ettırt bıde debrıyaj balatasını kontrol ettırt bı de daha oncekı bakımlarda degıstırmedıysen arka teker trawers burcların kesın kopuktur cukura dusunce gırc dıye bıses duyuyorsan kesın bıde ontakımı kontrol ettırt ozellıkle askı yanı Z rotlarını baska da yapabılecegın bısey yok 100 bınde trıgyer set devırdayımı mutlaka degıstır ondan sonra antıfırızını eger yoksa yaz kıs farketmez sımdıdem koydur antıfırıznı kendıne ıyı davran gorusmek dılegıyle

mutunch

« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2007, 01:38:35 ÖS »
çok güzel bilgiler vermişsiniz sağolun. benim de sormak istedğimi bişey var. bizim araba da 106000 e geldi ve mesela kışın buzların üstünden geçtikçe ya da özellikle kışın sert ve kısa bi çukurdan geçince arka amortisörlerden lıkırt lıkırt die bi ses geliyo. amortisörleri sorduğumuzda biraz sorunlu olduğunu ama idare edeceğini söylediler. Ben amortisör takozlarından şüpheleniyodum ama babam onu da soruğunda onu görmek için açmak lazım demişler heralde ve açmadan o bölgeleri güzelce yıkayıp temizlemişler. sanırım bunun biraz yararı olmuş ve de daha az ses yapmaya başlamış. ama zaten yaz gelirken ve yazın bu sorun çok belirgin olmuyo. özellikle kışınartıyo bu ses. bunu gibi bi sorun başına gelen var mı? illa ki amortisörlerin değişmesi gerekir mi? şimdidden teşekkrüler.

Arkadaşım bu arada babam arabayı aldığımızdayani 86000 de trigeri değiştirdi ama tek şöförsen ve sadece sen kullandıysan gerek yok trigeri değiştirmene. onu 100000 de halledersin. castrol yağ gayet iyi bi seç,im. ama snaırım bizim arabada bp nin bi yağı var ve de o akdar da ses sorunu falan yok, yani honda sonuçta sesi yok arabanıın zaten :) kazasız belasız sürüşler.