Gönderen Konu: Honda Civic Gazlı Üretim Yapıyor  (Okunma sayısı 5867 defa)

haraba

Honda Civic Gazlı Üretim Yapıyor
« : Ocak 04, 2010, 03:35:10 ÖS »
Honda.com dan bakarsanız civiclerin arasında gazlısı da var. Sanırım incelemeye değer bir konu. Bu konuyu paylaşmakta fayda var.

Benzine gelen ve gelecek zamları düşündüğünüzde yapılması gereken şey ya gaza geçmek ya da binmemek güzelim arabalarımıza.

HoNdA TyPe_R

Ynt: Honda Civic Gazlı Üretim Yapıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2010, 03:38:04 ÖS »
valla gazmi aman ben gaza guvenmiyorum hatta takilanlardan uzak duruyorum allah korusun bir kaza olsa direk bomba gibi yaw

haraba

« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2010, 03:44:13 ÖS »
Arkadaşım gazın güvenilmeyecek nesi var. Benzine bi yüzde 30 zam bekleniyor. Bu anormal bir rakam ve arabana binmek istiyorsan çözüm bulmalısın. Tabii tuzun kuruysa başka :D

valla gazmi aman ben gaza guvenmiyorum hatta takilanlardan uzak duruyorum allah korusun bir kaza olsa direk bomba gibi yaw

nadirgoktan

« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2010, 03:44:57 ÖS »
http://automobiles.honda.com/civic-gx

ingilizcesi olan bir arkadaş şunu çevirsin bir zahmet

haraba

« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2010, 03:46:49 ÖS »
0 emisyon diyor

http://automobiles.honda.com/civic-gx

ingilizcesi olan bir arkadaş şunu çevirsin bir zahmet

minimal_freak

« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2010, 03:51:17 ÖS »
LPG değil arkadaşlar bahsi gecen konu, CNG yani doğalgaz ile çalışan motor, belediye otobüslerinde kullanılan sistem yani ;)

cıvıcem

« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2010, 03:52:30 ÖS »
 eğer sıfır araçları lpg'li üretirlerse , bizimkilerede lpg taktırıp garantisi devam ettirelebilirmi acep???

gorkem9463

« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2010, 03:56:00 ÖS »
+gorkem katııuyorum abi.
lpg li araçla kapalı otopark + feribotlara giremiyor.sakat işler.::)

OzguR

« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2010, 09:10:02 ÖÖ »
Yanlız CNG denilen sıkıştırılmış doğal gaz sistemindeki depolar ile bizim bildiğimiz LPG depoları arasında çok ciddi oranda basınç farkı war diye düşünüyorum. Normal lpg depoları ile kullanılmaz zannedersem, depoların çok daha güvenli olması lazım, ancak performans olarak doğal gaz normal tüp gazından daha fazla yanıcı olduğundan daha iyi olacaktır.
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2010, 09:11:01 ÖÖ Gönderen: OzguR »

haraba

« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2010, 02:46:51 ÖS »
özgür teşekkürler bilgi için. Tüh ya lpg ye garanti dahilinde geçebilirmiyiz diye düşünmüştüm :))) hondaya bu konu hakkında yazan biri oldu mu acaba aramızdan ?
Honda merkezi kastettim Türkiyeyi değil? Benim şehir içi yakıt tüketimim neredeyse dur kalk olmayan yerde bile 8.5 litre. Gerçekten yoğun trafiğe hiç girmeden gidip geldiğim bir 24 km yol var 3 tane ışık 2 ya da 3 tane de viraj var ve 8.5 lt yakıyor. Ortalama hızım da 60 civarı. Hatta rahatlıkla cruise de kullanabiliyorum. Hani 6 litreler :)
Yanlız CNG denilen sıkıştırılmış doğal gaz sistemindeki depolar ile bizim bildiğimiz LPG depoları arasında çok ciddi oranda basınç farkı war diye düşünüyorum. Normal lpg depoları ile kullanılmaz zannedersem, depoların çok daha güvenli olması lazım, ancak performans olarak doğal gaz normal tüp gazından daha fazla yanıcı olduğundan daha iyi olacaktır.