Gönderen Konu: Honda Accord Deneyimleri  (Okunma sayısı 3133 defa)

aspetonline

Honda Accord Deneyimleri
« : Kasım 19, 2013, 09:31:31 ÖS »
2007 civic otomatik premium aracımı değiştirip accord almayı uzun süredir düşünüyordum. Arabayı yıkatıp cumartesi öğleden sonra sahibindene ilan koydum, pazar günü aracımı sattım. Araç 152 bindeydi ve sadece bagaj kapağı boyalıydı. 32250'ye bir günde satılması çok enteresan :)
Neyse uzun araştırmalarım sonunda beyaz 2011 accord aracıma bugün kavuştum. Bugün baya bir deneme yaptım civic ile accord arasında ne gibi performans farkları var diye.

Aracı ilk aldığımda biraz hantal gibi geldi bana. Accord 1520kg ağırlığı var.Ama sonra keşfettim ki, gaz pedalı bir noktadan sonra araba bi atılıyor. Sanki motora giden tek delik varken o noktadan sonra çift delikten gazı gönderiyormuş gibi atılıyor. Performansı tatiminkar. 5. vitesi oynatmadan 180'e çıktım henüz düz yol olmadığı için zorlamadım.
Ankara gölbaşındaki kepekliyi bilen bilir. Civic'le 5. vites ile o yokuşu bitirdiğimi hatırlamam. Bi deneyeyim dedim. Gölbaşından 80'le yokuşa başladım. 5. vitesde ing demeden yokuşu tamamladı.110km hızla. Gayet başarılı.
Yol sesi civic'den sonra baya bir hoş geldi bana. Passat falan kullanmadım ama accordun yol tutuşu, ses izolasyonu çok güzel. Deri koltukları muhteşem. Viraj performansı civic'den sonra 10 numara. Accord'u binmeden önce çok merak ediyordum, soracak adam yoktu. Aklımda olan şeyleri paylaşayım dedim.
Ha son olarak şunuda söyleyeyim. Yol bilgisayarı benzin bitti diye uyarı verdi. Benzin alalım dedim. 40 litre 45 litre 50 litre aldıda aldı. 58,5 litrede durdu. Kalp krizi geçirecektim. Gaz parası olarak depoyu fullemeye 100 lira veren biri olarak 281 tl'yi görünce biran önce LPG'ye taşınmak gerek yoksa ocağa incir ağacı diker :)

ekuzdere

Ynt: Honda Accord Deneyimleri
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2013, 10:04:22 ÖS »
Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız. Güzel bir Lpg kiti ile arabanıza aşık olabilirsiniz, Accord sanıldığı kadar gerçekten yakmıyor :) Ben 2005' civic satıp 93' Accord aldım, yemin ederim araba daha tok, malzeme kalitesi daha yüksek, ve yalıtım daha iyi. Ama malesef yaşından dolayı bizim ihtiyar viraja giremiyor, Civic'i o noktada çok arıyorum orası ayrı konu :)

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2013, 10:38:01 ÖS »
Lpqsiz zaten binilmez de hayvani verqileri korkutmasa borcum bitince alırdım, kasa mükemmel ya bayılıyorum. Hayırlı uqurlu olsun, Allah kazasız belasız nazarsız binmeyi nasip etsin. Aslanın fotolarını bekliyoruz.

tunci

« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2013, 08:23:24 ÖÖ »
"Benzin alalım dedim. 40 litre 45 litre 50 litre aldıda aldı. 58,5 litrede durdu. Kalp krizi geçirecektim"

Buna çok güldüm :)

AhmetCvc

« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2013, 03:00:39 ÖS »
Duruşuna hayranım accordun,motoru felan da güzel,lpg uyumu da var.Almayı istiyorum daa işte manueli yok :(

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2013, 03:39:36 ÖS »
hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.

aspetonline

« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2013, 03:58:40 ÖS »
mtv sorunu olmasa zalnetmiyorum ki honda'cılar civic alsın. 4 senedir civic kullanan biri olarak, civic'den accord'a geince civic'in eksilerini daha iyi grmeye başladım. Bikere yol sesi yok. Motor sesi çok enteresan. Yalıtımı iyi yapmışlar. 6000 devirlerin üzerine çıksam da civic'deki gibi ya bağımıyor yada yalıtımdan dolayı içeri çok motor sesi gelmiyor. Araç ağır binbeşyüz küsür kilo. Ama motor bu yükü rahat taşıyor.Çukurlarda da ses gelmiyor pek. Malum ilk gün birçok boşluğu doldurdum :) Bunda tabi benim civic'deki direksiyon kutusundan gelen sese aışmamda olabilir :) Ama şunuda söylemek isterim ki, D sınıfı bir araç yapıyorsun da ortaya bir navigasyon takılmaz mı? Aynaları katlanır mı bilmiyorum. Kapatınca aynalar aynen duruyor. Yol bilgisayarında 715 km sonra benzin al diyor o enteresan. Ortalama hızı yazıyor. Uzun yolda hesap yapmak gerek kalmadı :) Park sensörlerini alıştırmak için düğmesi varmış onuda bugün buldum :) Enteresan deneyimler yaşıyorum. Yeni şeyler keşfedince yazacam buraya. Ben bu arabayı almadan bu tip şeyleri anlatan biryer göremedim. Biraz gözüm kapalı aldım arabayı ama şuan arabaya aşık oldum diyebilirim. allah gördüğünden geri koymasın diyorum.

bbhnda

« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2013, 04:06:13 ÖS »
abi sen paradan haber ver kaça aldın :D hayırlı olsun kazasız belasız .

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2013, 05:05:35 ÖS »
Hayırlı olsun. Birçoğumuzun gönlündeki model ama vergi üzüyor :)

hakko modelistlik

« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2013, 10:03:03 ÖS »
hayırlısı olsun  bende yeni civicten sonra yeni accord yakışır diye düşünmekteyim

aspetonline

« Yanıtla #10 : Kasım 21, 2013, 07:02:26 ÖÖ »
Valla çok oynak bir piyasası var. 81 isteyende var sırf beyaz olduğu için 55 isteyende.
Ben sıfır hatalı beyaz kuğuma 65 verdim. Seneye bir vergi dilimi düşecek zamıyla birlikte 6 aylığı 920 lira edecek.

Ouzhan_

« Yanıtla #11 : Kasım 22, 2013, 04:57:08 ÖS »
hayırlı olsun allah kaza bela vermesin. deneyimlerinizin devamını bekliyoruz  :)