2007 civic otomatik premium aracımı değiştirip accord almayı uzun süredir düşünüyordum. Arabayı yıkatıp cumartesi öğleden sonra sahibindene ilan koydum, pazar günü aracımı sattım. Araç 152 bindeydi ve sadece bagaj kapağı boyalıydı. 32250'ye bir günde satılması çok enteresan

Neyse uzun araştırmalarım sonunda beyaz 2011 accord aracıma bugün kavuştum. Bugün baya bir deneme yaptım civic ile accord arasında ne gibi performans farkları var diye.
Aracı ilk aldığımda biraz hantal gibi geldi bana. Accord 1520kg ağırlığı var.Ama sonra keşfettim ki, gaz pedalı bir noktadan sonra araba bi atılıyor. Sanki motora giden tek delik varken o noktadan sonra çift delikten gazı gönderiyormuş gibi atılıyor. Performansı tatiminkar. 5. vitesi oynatmadan 180'e çıktım henüz düz yol olmadığı için zorlamadım.
Ankara gölbaşındaki kepekliyi bilen bilir. Civic'le 5. vites ile o yokuşu bitirdiğimi hatırlamam. Bi deneyeyim dedim. Gölbaşından 80'le yokuşa başladım. 5. vitesde ing demeden yokuşu tamamladı.110km hızla. Gayet başarılı.
Yol sesi civic'den sonra baya bir hoş geldi bana. Passat falan kullanmadım ama accordun yol tutuşu, ses izolasyonu çok güzel. Deri koltukları muhteşem. Viraj performansı civic'den sonra 10 numara. Accord'u binmeden önce çok merak ediyordum, soracak adam yoktu. Aklımda olan şeyleri paylaşayım dedim.
Ha son olarak şunuda söyleyeyim. Yol bilgisayarı benzin bitti diye uyarı verdi. Benzin alalım dedim. 40 litre 45 litre 50 litre aldıda aldı. 58,5 litrede durdu. Kalp krizi geçirecektim. Gaz parası olarak depoyu fullemeye 100 lira veren biri olarak 281 tl'yi görünce biran önce LPG'ye taşınmak gerek yoksa ocağa incir ağacı diker