Gönderen Konu: ferrari korna  (Okunma sayısı 5805 defa)

eray

ferrari korna
« : Eylül 27, 2010, 12:42:16 ÖS »
arkadaslar dun aracım gelın arabasıydı ve konvoyda ferrarı kornama bıraz fazla bastık ve dügune gelmeden ses gitti arka fren lambaları yanmamaya basladı ve kısa sure sonra vsa ısıgı yanmaya basladı.önce korna patladı zannettim ama sorun sigortadaymıs.yedek sigortayı taktım butun sorunlar çözüldü.fakat benım merak ettiğim konu vsa ısıgı nıye yandı acaba? kullanma klavuzunda korna ve stopların aynı sigortaya baglı oldugu yazıyo ama vsa niye yandı ve sigortayı degıstırdıgımde nıye söndü acaba?
Bilgisi olan varsa yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar....

okn84

Ynt: ferrari korna
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2010, 12:44:13 ÖS »
benım basımada gelmıstı bunların hepsı aynı sıgortada o yuzden vsa nında aynı sıgorta uzerınden bı baglantısı wardır

eray

« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2010, 12:46:42 ÖS »
peki sendede vsa ısıgı yanmısmıydı.

okn84

« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2010, 12:50:17 ÖS »
benmkı 2005 es tı ama gecen arkadasın yenı kasada oldu oda kornadan oda sıgortayı degıstırdı sondu sorun yok servıse sorduk sorun yok

civic_dream

« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2010, 12:52:25 ÖS »
orjinal kornayı söktürdünüz mü acaba ferrari kornasını takarken ikisi aynı anda olur mu ?

okn84

« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2010, 12:53:15 ÖS »
genelde bunlara korna takınca en saglıklısı sıgortayı degısmek benımkı otomatıktı vıtesı p ye alınca kıtlenıyodu fren mişürü çalışmadı için ınsan bı anda ne oldunu sasırıyo

eray

« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2010, 12:59:21 ÖS »
bunların orjinal kornaları iki tane sagda ve solda.ben ıkısınde baglantılarını sokturdum kornalardan bırı duruyo dıgerını sokup ferrari kornayı taktırdım.

qwdsa

« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2010, 12:59:43 ÖS »
arkadaşım sen yine vsa ışığı açmakla kurtarmışsın bayramda başıma gelen olayı anlatıyım, ankara'dan balıkesir'e bayram nedeniyle gitmiştik vardığımızda aracı kontağını kapadım eve çıktım ardından aracı otoparkta yan tarafa çekmem gerekiyordu anahtarı taktım göstergelerde hiçbir ışık yanmıyo araçta kontağı çeviriyorum marş basıyo araç çalışmıyo, hemen servisi aradım ankarayı sigorta değiştir dedi yaptık düzeldi ertesi gün arabayı kullanmamız gerekiyordu yine kontağı taktım ışık yok, araç olduğu yerde kaldı yedek sigortada kalmadı servise kadar gidebilmek için zaten balıkesirin ilçesindeydim gitsem ne kadar sağlıklı olurdu araç için neyse tekrar servis ve sigortayla görüşmelerin sonunda çekici geldi ve aracı balıkesirdeki yetkili servise çektik ordaki arkadaş aracı bilgisayara taktı ve direk herşey ortada aracı ilk aldığımızda takılan park sensörü kendi içinde kısa devre yapmış sensöre giden elektriğide sigortalardan aldığı için araç sürekli sigorta yakıyordu, servisteki arkadaş bunun zaten bu sigorta üzerine bağlanması hata dedi, sonuçta takılan uyduruk park sensörü yüzünden bayramda canımız sıkıldı.Sen en iyisi yine bi servise uğra önemli bi durum  

eray

« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2010, 01:04:26 ÖS »
okn84 arkadasım senın arkadasının degıstırdıgı sıgorta aynı ampermıydı.benım soktugum 15amperdi bı ıkı kısıyle konustum bana 20amperlık tak diyolar.cunku bu ferrari kornalar orjinaline göre daha fazla amper ceker dediler.ve arkadasının servıse sordunda vsa nın yanmasına normal mi demisler

civic_dream

« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2010, 01:04:56 ÖS »
arkadaşım sen yine vsa ışığı açmakla kurtarmışsın bayramda başıma gelen olayı anlatıyım, ankara'dan balıkesir'e bayram nedeniyle gitmiştik vardığımızda aracı kontağını kapadım eve çıktım ardından aracı otoparkta yan tarafa çekmem gerekiyordu anahtarı taktım göstergelerde hiçbir ışık yanmıyo araçta kontağı çeviriyorum marş basıyo araç çalışmıyo, hemen servisi aradım ankarayı sigorta değiştir dedi yaptık düzeldi ertesi gün arabayı kullanmamız gerekiyordu yine kontağı taktım ışık yok, araç olduğu yerde kaldı yedek sigortada kalmadı servise kadar gidebilmek için zaten balıkesirin ilçesindeydim gitsem ne kadar sağlıklı olurdu araç için neyse tekrar servis ve sigortayla görüşmelerin sonunda çekici geldi ve aracı balıkesirdeki yetkili servise çektik ordaki arkadaş aracı bilgisayara taktı ve direk herşey ortada aracı ilk aldığımızda takılan park sensörü kendi içinde kısa devre yapmış sensöre giden elektriğide sigortalardan aldığı için araç sürekli sigorta yakıyordu, servisteki arkadaş bunun zaten bu sigorta üzerine bağlanması hata dedi, sonuçta takılan uyduruk park sensörü yüzünden bayramda canımız sıkıldı.Sen en iyisi yine bi servise uğra önemli bi durum  

ucuz yırtmışsnız geçmiş olsun

eray

« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2010, 01:08:53 ÖS »
qwdsa arkadasım sanada cok cok gecmıs olsun.ben bıda sıgorta atarsa servıse gıderım dıye dusunuyorum ama bakıcaz

okn84

« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2010, 01:09:12 ÖS »
ewet bızde 20 amper taktık servıse sorduk tanıdık wardı sorun olmaz dedı sen gene sor ıstersen aklında kalmasın ama goturdun zaman cıhaza baglayalım ıste bunları takmak zarar werıyo tarzında seyler ckıyo ortaya o kornalar normalden daha cok amper cekıyo sıgortayı degıs kafan rahat olsun

okn84

« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2010, 01:10:12 ÖS »
bu kornalar ole sureklı uzun sure calamaya gelmıyo bugune kadar cok arkadasımın basına geldı sorun olmadı bıda

qwdsa

« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2010, 01:16:46 ÖS »

ucuz yırtmışsnız geçmiş olsun
qwdsa arkadasım sanada cok cok gecmıs olsun.ben bıda sıgorta atarsa servıse gıderım dıye dusunuyorum ama bakıcaz

çok saolun arkadaşlar

eray

« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2010, 01:33:16 ÖS »
evet ya bıdaha tövbe zaten uzun uzun kesınlıkle korna calmam

tolga706

« Yanıtla #15 : Eylül 29, 2010, 01:27:37 ÖS »
düğün konvoylarında uzun uzun kornaya basınca sadece arabanın sigortası değil, civardaki insanlarında sigortası atıyor. tamam senin en neşeli günün ama; hastası olan var,bunalımda olan var,gürültüyü kaldıramayan var. sakin olmak maddi manevi kardır. (mesaj hepimiz için)

eray

« Yanıtla #16 : Eylül 29, 2010, 01:51:51 ÖS »
kornasız konvoy olmaz arkadasım

tolga706

« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2010, 02:04:10 ÖS »
silahsız düğünde olmaz diyenler de var....sonuç 19:00 ana haber bültenleri

eray

« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2010, 02:35:48 ÖS »
silah ve korna arasında daglar kadar fark var ne alaka.neyse arkadasım tartısmayalım saygı duyuyorum görüşlerine ne diyim