Gönderen Konu: FD6'da Herkeste Sık Sık Karşılaşılan Kronik Sorunlar  (Okunma sayısı 16204 defa)

burakozk

• ÇAĞDAŞPEN DEKORASYON MERSİN
FD6'da Herkeste Sık Sık Karşılaşılan Kronik Sorunlar
« : Ekim 23, 2012, 12:31:38 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba,
6 yıldır 4 tane benzinli araba kullandım. Lpg'ye şiddetle karşıydım. Şimdi artık pes ediyorum, araştırmaya başladım. Sizin karşılaştığınız veya arkadaşlarınızdan duyduğunuz fd6larda genellikle ne gibi sorunlar çıkıyor. Örneğin benim duduğum süpapların uzadığı ve zamanla değişime iğtiyaç duyduğu. Değişim sorun değil belki ama o zamana kadar performansın düşeceğini düşünüyorum.
Kronik bildiğiniz sorunlar hakkında ve tavsiye ettiğiniz uyumlu ve hesaplı bir marka için yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

hhondacı

Ynt: FD6'da Herkeste Sık Sık Karşılaşılan Kronik Sorunlar
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2012, 12:37:25 ÖÖ »
1. FD6 aracımda BRC MY11 kit var işçilikte gayet iyiydi. bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. tek sıkıntım BRC enjektörleri cıt cıt cıt diye biraz fazla ses çıakrtıyor okadar. Yanlız  LPG sonucta orj yakıt değil, LPG yi takan ustama sorduğumda aracına 95 oktan benzin ve özellikle kışın benzinde birazcık sür hiç bir sıkıntı yaşamassın dedi. nekadar doğru bilemiyorum  ama LPG ye ben karşıyken bu zamlar yüzünden arabamın orjinallğinden olduk yapcak bişey yok :S tak gitsin her bindiğin cebine zarar 5 liraya dayandı dayancak :S

cagatay54

« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2012, 08:42:07 ÖÖ »
38 bnde taktırdım brc sistem 76 binde bir kere bile motor arıza ışğı bile yakmadı.tüpsüz binecem diye bir araba parasını benzinliklerde bırakma kardeşim brc taktır iyi bir yerde sür sıkıntı yaşamazsın.honda motora da kolay kolay bişey olmaz.bende sevmezdim hiç tüp ama arabamı aldım 2009 cıvıc 5 ay anca dayanabildim satıyodum vazgeçtim tüp taktırdım.iyiki de takmışım sıkıntısız geziyorum..

mertkan677

« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2012, 11:57:45 ÖÖ »
LPG ye kusursuz uyum sağlayan en iyi motor honda motorlarıdır. 10 bin km yi geçti BRC taktıralı. Bir kez bile ayara gitmedim bir kez bile arıza lambası performans kaybı yaşamadım. Sorunsuz devam.

kamu78

« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2012, 01:38:35 ÖS »
12000 km oldu zavoli marka lpg taktırdım.Şu ana kadar hiçbir sorun yok.Marka kadar taktırdığın yerde önemliİşçilik yani

burakozk

« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2012, 02:30:14 ÖS »
Herkes kesinlikle onemli olan iscilik diyor. Performansta azda olsa kayip oluyormu?

mali

« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2012, 02:51:24 ÖS »
normal kullanımda pek fark yok
araç kaldırırsan çok az fark ediyor
o zsamanda benzine alırsın ;)

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #7 : Ekim 23, 2012, 05:21:21 ÖS »
40 bin kmde taktırdım brc my11 saat gibi.

M-A-S

« Yanıtla #8 : Ekim 25, 2012, 09:40:51 ÖÖ »
3. 100 liralık benzin alışımdan sonra bu işin böyle gitmeyeceğine kanaat getirdim ve dayanamadım BRC my11 kit taktırdım.Performans kaybı fark etmedim.İnşallah uzun yıllar sorunsuzca bineriz.Tavsiye ederim.
Kit takıldı ve arıza ışığı bile yanmadan dolum yaptım biniyorum.

Ahanda kasap geldi,ben gidiyorum,herkese hayırlı bayramlar.

burakozk

« Yanıtla #9 : Ekim 25, 2012, 11:20:21 ÖÖ »
Brcyi ne kadara taktirdiniz? Birde bu tup haricinde ne kadar masrafim olacak? Sizdirmazlik ruhsata isleme vs?

ekuzdere

« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2012, 12:32:27 ÖS »
brc genelde 1600-1800 tl arasında oluyor araç ve şubeye göre küçük fiyat farklılıkları var.. Sızdırmazlık vize ruhsat vs derken 300-350 gibi bir rakam gidiyor

burakozk

« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2012, 01:23:56 ÖS »
Peki bu süpaplarla ilgili bi söylenti var. Tüpte yüksek ısıda çalıştığı için civic'in alimünyum olan süpap kapakları zamanla uzuyor ve eğiliyormuş. Doğrumu acaba?

mertkan677

« Yanıtla #12 : Ekim 25, 2012, 01:48:47 ÖS »
Peki bu süpaplarla ilgili bi söylenti var. Tüpte yüksek ısıda çalıştığı için civic'in alimünyum olan süpap kapakları zamanla uzuyor ve eğiliyormuş. Doğrumu acaba?
O duyduğunuz şey cruze gibi dayanıksız motorlarda geçerli. Hondadan öyle bir problem hiç duymadım görmedim.

levo

« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2012, 06:05:28 ÖS »
bende 2005 model vtec ls ye geçtiğimiz haziran ayında brc taktırdım şimdiyedek 5 bin km yaptım gazda mı yoksa benzinde mi gidiyorum hiç anlaşılmıyor,bence hiç düşünmeyin gaza terfi edin...

M-A-S

« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2012, 07:48:23 ÖS »
Brcyi ne kadara taktirdiniz? Birde bu tup haricinde ne kadar masrafim olacak? Sizdirmazlik ruhsata isleme vs?

1700 liraya taktırdım.
Ruhsata işletme masrafı(Daha işletmedim,duyduklarım)
Ek1=10 tl(Bazı uyanık sigortacılar 20 lira alıyorlarmış)
Sızdırmazlık=25 tl
Tescil belgesi=58 tl(İki yaprak da değişiyor,diyenleri duydum ama mantıklı bir iş değil ki.)
Muayene=149 tl

M-A-S

« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2012, 07:50:26 ÖS »
FB7 kasalardaki motor FB6'lardakiyle aynı ise Honda firması lpg ön hazırlıklı araç neden satsın ki?
Demek ki motoruna güveniyor ve duyduklarınız da doğru olmayabilir.

burakozk

« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2012, 08:56:05 ÖS »
FB7 kasalardaki motor FB6'lardakiyle aynı ise Honda firması lpg ön hazırlıklı araç neden satsın ki?
Demek ki motoruna güveniyor ve duyduklarınız da doğru olmayabilir.
Fuarda görüştüğüm bayan lpg'ye uyumlu olması için emme manifoldu ve bi kaç parçanın değiştiğini söylüyor. Belki bu ısıya dayanamicak zayıf kalan parçaları değiştiriyor olabilirler. Salı günü mersinde brc takan yerleri araştıracam ama tavsiye üzerine gitmekte fayda var gibime geliyor çünkü herkesin dediği aynı şey "önemli olan işçilik"

carousal

« Yanıtla #17 : Ekim 25, 2012, 08:58:12 ÖS »
Dacia'nın fabrika çıkış LPG versiyonunda sübapların alüminyum alaşımlı metal yerine çelik ile modifiyeli olarak fabrikadan çıktığını duymuştum. Honda da bu tarz modifikasyonlar yapıyor mu ECO modelinde belli değil.

aspetonline

« Yanıtla #18 : Ekim 30, 2012, 01:09:45 ÖS »
Forumdaki herkes gibi bende tüp'e arşıydım.
2007 premium aracımı aldığımda 78 bindeydi. Birkaç bin süreyim bir sorun çıkmazsa tüp takarım dedim. 500 km de full deponun bittiğini görünce doğru tüp'çüye gittim BRC takdırdım.
Şuan aracım 128 binde vede bir problem yok allaha şükür. Sadece subaplarda sıkıntı çıktığı için sıkılması gerekiyor dedi usta onu yaptırdım 40 liraya. Dahada çalıştırırken sıkıntı çekmedi.
Servise sorduğumda LPG'den dolayı motor değiştiğim oldu dedi ama birazda şans gibi. Benzin kullansanda olacağı varsa olur. Hem LPG'den motor arızasına karşı sigortalı BRC. Hiç düşünme takdır bence.
Yalnız şu var ki, benzinde aldığın performansı LPG'de arama. Düz yolda Tüple 180'e zor çıkıyorsun ama benzinde rahat 210'u görüyorum.
5 TL'ye dayanan benzinde ya dizel araba kullanacaksın yada tüplü araba yapacak birşey yok.

burakozk

« Yanıtla #19 : Ekim 30, 2012, 03:13:55 ÖS »
Aspetonline peki 50bin kilometredir tup kullandigin aracinda benzindeyken tup taktirmadan onceki performansi alabiliyormusun hala?

mertkan677

« Yanıtla #20 : Ekim 30, 2012, 08:01:24 ÖS »
Forumdaki herkes gibi bende tüp'e arşıydım.
2007 premium aracımı aldığımda 78 bindeydi. Birkaç bin süreyim bir sorun çıkmazsa tüp takarım dedim. 500 km de full deponun bittiğini görünce doğru tüp'çüye gittim BRC takdırdım.
Şuan aracım 128 binde vede bir problem yok allaha şükür. Sadece subaplarda sıkıntı çıktığı için sıkılması gerekiyor dedi usta onu yaptırdım 40 liraya. Dahada çalıştırırken sıkıntı çekmedi.
Servise sorduğumda LPG'den dolayı motor değiştiğim oldu dedi ama birazda şans gibi. Benzin kullansanda olacağı varsa olur. Hem LPG'den motor arızasına karşı sigortalı BRC. Hiç düşünme takdır bence.
Yalnız şu var ki, benzinde aldığın performansı LPG'de arama. Düz yolda Tüple 180'e zor çıkıyorsun ama benzinde rahat 210'u görüyorum.
5 TL'ye dayanan benzinde ya dizel araba kullanacaksın yada tüplü araba yapacak birşey yok.

aynı araç bendede var BRC LPG li zorlanmadan 200ü gördüm düz yolda benim aracımda otomatik. sizin ayarda sıkıntı var gibi.

mertkaan01

« Yanıtla #21 : Ekim 30, 2012, 09:08:33 ÖS »
12bin km oldu lovato fast memnunum fd6

hhondacı

« Yanıtla #22 : Ekim 30, 2012, 09:36:59 ÖS »
BRC lpg li  manuel , bursa otobanda 208 km gazda gördüm, LPG de illa düşüs vardır sonuçta orjinal yakıtı değil, fakat bunu anlamıyacak sekilde düşürür , anlıyacağınız sekilde bir bayılma olursa  bir baktırmak gerekir.
« Son Düzenleme: Ekim 30, 2012, 09:37:40 ÖS Gönderen: hhondacı »