Peki bu süpaplarla ilgili bi söylenti var. Tüpte yüksek ısıda çalıştığı için civic'in alimünyum olan süpap kapakları zamanla uzuyor ve eğiliyormuş. Doğrumu acaba?
Brcyi ne kadara taktirdiniz? Birde bu tup haricinde ne kadar masrafim olacak? Sizdirmazlik ruhsata isleme vs?
Alıntı yapılan: burakozk - Ekim 25, 2012, 01:23:56 ÖSPeki bu süpaplarla ilgili bi söylenti var. Tüpte yüksek ısıda çalıştığı için civic'in alimünyum olan süpap kapakları zamanla uzuyor ve eğiliyormuş. Doğrumu acaba?FB7 kasalardaki motor FB6'lardakiyle aynı ise Honda firması lpg ön hazırlıklı araç neden satsın ki?Demek ki motoruna güveniyor ve duyduklarınız da doğru olmayabilir.
Forumdaki herkes gibi bende tüp'e arşıydım.2007 premium aracımı aldığımda 78 bindeydi. Birkaç bin süreyim bir sorun çıkmazsa tüp takarım dedim. 500 km de full deponun bittiğini görünce doğru tüp'çüye gittim BRC takdırdım.Şuan aracım 128 binde vede bir problem yok allaha şükür. Sadece subaplarda sıkıntı çıktığı için sıkılması gerekiyor dedi usta onu yaptırdım 40 liraya. Dahada çalıştırırken sıkıntı çekmedi.Servise sorduğumda LPG'den dolayı motor değiştiğim oldu dedi ama birazda şans gibi. Benzin kullansanda olacağı varsa olur. Hem LPG'den motor arızasına karşı sigortalı BRC. Hiç düşünme takdır bence.Yalnız şu var ki, benzinde aldığın performansı LPG'de arama. Düz yolda Tüple 180'e zor çıkıyorsun ama benzinde rahat 210'u görüyorum.5 TL'ye dayanan benzinde ya dizel araba kullanacaksın yada tüplü araba yapacak birşey yok.