Gönderen Konu: fd6 xenon ampul yardım!!  (Okunma sayısı 5338 defa)

fth34

fd6 xenon ampul yardım!!
« : Mart 30, 2012, 05:37:19 ÖS »
Sislerime 6000k xenon aldım,farlardada 4300k orjinaller vardı fakat takım olması adına bugün 6000l lik d2c aldım.Normalde bizim araçlara d2s takıyorlar ama d2cninde uyacağını öyledi satıcı.nettede biraz araştırdım d2c hem d2s ye hemde d2r ye uyuyormuş tırnakları uyumluymuş.
Almış bulundum fakat sizlere danışmak istedim bir sorun yaşarmıyım?? birde ampulün içi hafif sarımsı buda kullanılmışmı diye kafamda soru işareti bıraktı ne diyorsunuz bu konuda

darkless

Ynt: fd6 xenon ampul yardım!!
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2012, 10:50:38 ÖÖ »
d2s ve d2r tamamen farklı amğullerdır bırı mercekli far için diğeri refrektörlü far içindir hee takılmazmı takılır fakat karsıdan gelenın gözlerini alır sizin alıcagınız ampül D2R 6000K olmadır .

fth34

« Yanıtla #2 : Mart 31, 2012, 01:20:02 ÖS »
peki d2c ne oluyor bilen varmı?? hem d2s uyumlu hemde d2r uyumlu dedi ama asıl kullanılan yer mercekli farlarmı?

emre319

« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2012, 07:42:14 ÖÖ »
neden d2r düşünmüyorsunuz? piyasada pek bulunmayan bir model mi acaba?
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2012, 07:42:47 ÖÖ Gönderen: emre319 »

fth34

« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2012, 06:01:26 ÖS »
d2r/d2c/d2s aynı sadece arkadaki soket uçları farkediyor,d2s hem d2s hemde d2r uyumlu,bugün aracıma taktırdım sorun yok,kendi dorumun cevabını kendim verir oldum :) belki okuyan birinin işine yarar bu bilgiler.konu kapanabilir...

alem_ci

« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2012, 08:21:20 ÖS »
Kendımız Değiştirebilirmiyiz ? Tamponu fılan  farımı sökuyorlar bılgılendırırsen sevınırım kardeşim

darkless

« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2012, 07:15:11 ÖÖ »
d2r/d2c/d2s aynı sadece arkadaki soket uçları farkediyor,d2s hem d2s hemde d2r uyumlu,bugün aracıma taktırdım sorun yok,kendi dorumun cevabını kendim verir oldum :) belki okuyan birinin işine yarar bu bilgiler.konu kapanabilir...
d2c yi bilemicem ama d2s ile d2r nin farklı olduguna emınım d2r de ampül üstünde çizgi var refrektorde kullanıldığı için ışık yukarı bakmasın karsıdan gelenın günü almasın diye d2s tamamen mercek içindir ki kaldıki hemen hemen çoğu ampül tadilatla ekle her fara takılabılır fakat işlevi  onemli mavı yancak dıye gece kr gitmenin anlamı yok ki makyajlı kasalar gayet güel bi aydınlatmaya sahip ben olsam dokunmam

bozdemir

« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2012, 07:23:38 ÖÖ »

D2R ve D2S aynı görev için bizim makyajlı kasalarda kullanılabiliyor. Normal de D2R ampulu pek bulunmuyor piyasada o yüzden D2S ampulu takılıyor. Ben de aynı şekil de D2S takmıştım.

Şu konuyu açmıştım daha önce http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/makyajli_kasa_civic_far_ampulu_4300k_8000k_ile_degisim-t65102.0.html;msg893972#msg893972

fth34

« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2012, 09:16:32 ÖÖ »
Kendımız Değiştirebilirmiyiz ? Tamponu fılan  farımı sökuyorlar bılgılendırırsen sevınırım kardeşim
hocam park ampulü hariç diğerlerini değiştirebilmen için önce tamponun ardından farları sökmen gerekiyor,arkası oldukça dar el girmiyor,değiştiricem diyorsan mecbur indiriceksin tamponu :)

fth34

« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2012, 09:20:25 ÖÖ »
d2c yi bilemicem ama d2s ile d2r nin farklı olduguna emınım d2r de ampül üstünde çizgi var refrektorde kullanıldığı için ışık yukarı bakmasın karsıdan gelenın günü almasın diye d2s tamamen mercek içindir ki kaldıki hemen hemen çoğu ampül tadilatla ekle her fara takılabılır fakat işlevi  onemli mavı yancak dıye gece kr gitmenin anlamı yok ki makyajlı kasalar gayet güel bi aydınlatmaya sahip ben olsam dokunmam
şöyle söylim benim aracın üzerinde d2s 4300k xenonlar vardı,sislere 6000k aldım takım olması adına hazır tampon inmişken üstleride 6000 yapayım dedim,amacım gece karşıdakinden küfür yemek ya da daha mavi gözükmesi değil,zaten d2s kullanıyordum mavi takıntım olsa gider 8000 ya da 10000 taktırırdım.Ayrıca güzelce ayar yaptırdıktan sonra karşı tarafı rahatsız edeceğine inanmıyorum kaldı ki ayarı yaptırırken en yükseği normal ayarlattım 3 kademe aşağı çektiğimde karşıyı etkilemeyeceği görüşündeyim

darkless

« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2012, 08:04:58 ÖÖ »
şöyle söylim benim aracın üzerinde d2s 4300k xenonlar vardı,sislere 6000k aldım takım olması adına hazır tampon inmişken üstleride 6000 yapayım dedim,amacım gece karşıdakinden küfür yemek ya da daha mavi gözükmesi değil,zaten d2s kullanıyordum mavi takıntım olsa gider 8000 ya da 10000 taktırırdım.Ayrıca güzelce ayar yaptırdıktan sonra karşı tarafı rahatsız edeceğine inanmıyorum kaldı ki ayarı yaptırırken en yükseği normal ayarlattım 3 kademe aşağı çektiğimde karşıyı etkilemeyeceği görüşündeyim

hocam ben sadece tavsiyede bulundum tabiki zevkler tartışılmaz kışın zorluk yaşarsınız ben makyajsız kasada halojenıde xenonuda kullandım aydınlatma yeterli    değildi angel aldım o da olmadı en sonunda bixenon yaptım biz orjınal farla kör gidiyomuşuz .yani anlıcam cok araştırdım ondan yazdım yoksa kimseye akıl vermek haddımıze değil

fth34

« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2012, 11:53:07 ÖS »

hocam ben sadece tavsiyede bulundum tabiki zevkler tartışılmaz kışın zorluk yaşarsınız ben makyajsız kasada halojenıde xenonuda kullandım aydınlatma yeterli    değildi angel aldım o da olmadı en sonunda bixenon yaptım biz orjınal farla kör gidiyomuşuz .yani anlıcam cok araştırdım ondan yazdım yoksa kimseye akıl vermek haddımıze değil
estağfurullah hocam bilmediğimiz şeyleri paylaşalımki öğrenelim,bixenon hakkında bilgim yok o nasıl oluyor bilgi verebilirmisiniz?bixenon hem uzun hemde kısalarda xenon anlamınamı geliyor?

darkless

« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2012, 09:38:42 ÖÖ »
evet dediğini gibi hem uuzun hem kısa tek ampül üzerinden  .Ben orjınal farlara  hella  mercek taktırdım farların camı acılıp içine mercek takılıyor bugün xenon kıtı değiştircem şu an d2s var  cın malı balastla d1s bosh gen 5 e terfı ediyorum son kasa mersedesten cıkma aydınlatma mersedes ile aynı olcak en guzeli sellektör sanki flaş patlıyo gibi montajı kendım yapcam foto ceker eklerim fikriniz olur

Uploaded with ImageShack.us
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2012, 09:42:10 ÖÖ Gönderen: darkless »

fth34

« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2012, 10:04:09 ÖÖ »
uzunu ve kısayı aynı mercekten sağlıyor o zaman park ampulünün bulunduğu yerdeki uzun boşamı çıkmış oldu yoksa onunda biir işlevi varmı?

darkless

« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2012, 05:55:33 ÖS »
 ordaki uzunda duruyor uzunları yaktımı hem mercek hem orjınaller yanıyor günlük güneşlik oluyor heryer :emo.. şiddetle tavsiye ederim

fth34

« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2012, 10:39:37 ÖS »
valla hocam bu konuda bi bilgim yoktu sayende öğrenmiş oldum bikaç yerede sordum güzel bi mercekle iyi şeylerin ortaya çıkacağını söylediler.Maliyeti nedir peki bunun,birde temiz yapan bir yer varmı önerebileceğiniz

darkless

« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2012, 11:23:02 ÖÖ »
valla hocam bu konuda bi bilgim yoktu sayende öğrenmiş oldum bikaç yerede sordum güzel bi mercekle iyi şeylerin ortaya çıkacağını söylediler.Maliyeti nedir peki bunun,birde temiz yapan bir yer varmı önerebileceğiniz
maliyet biraz fazla  işte mercek montajı 500 tl ye yaptırdım istanbulda ilker kemal var bu işin piri odur zaten araştırısanız