Gönderen Konu: FD6 Makyajlı Kasa Renkleri Hakkında Yardım (Füme mi Gri mi anlayamıyorum:))  (Okunma sayısı 5555 defa)

cCcivicCc

Merhaba,

Soğuk ve yağışlı bir Kasım Ankara'sında 32.000-tl ile başladığım FD6 hayalimi, çevremdeki "1.000 lira daha koy premium'unu al"dan "3.000 tl daha koy makyajlı kasaya al"a kadar "her konuda yorum yapmak zorunda hisseden türk insanları" yüzünden gele gele 38.000-tl'ye kadar bütçemi çıkararak genişlettim. Baktım ki böyle devam ederse 3-5 seneye kalmaz kredi çekip c180 alacağım, o yüzden de fazla abartmadan birkaç gün içerisinde bi' araç almaya karar verdim.

Yalnız sevgili dostlarım şöyle bir problem(im) var ki, sadece beyaz ya da füme istiyorum ancak, füme ile gri arasındaki farkı algılayamıyorum fd6'larda. Sorun Civic'te değil bende.

Sitede daha önce renk skalası verilmiş ama bulamıyorum şu an. Hatta daha 2 hafta önce buldum. Bronz diye vazgeçtiğim araca bakarken görmüştüm skalayı. Onu tekrar yollayabilirseniz sevinirim. Bu bir, ikincisi şu. Aşağıda sahibinden.com'da verdiğim ilanları e-devlet'ten sorgulattığımda bazılarında gri bazılarında ise gri (füme) yazdığını görük meraklara gark oldum.

Füme diye ayrı bir renk yok mu? Yani bizim füme diye bildiğimiz şey aslında ruhsatta gri (füme) diye mi yazıyor? ayrıca gri ile füme (gri) arasında fark yok diye gören tek insan evladı (takoz irfan tonlamasıyla söylenecek) ben miyim?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-isil-isil-honda-civic-elegance-otomatik-87264792/detay

bakınız bu "gri (füme)" diye geçiyor. Bu zati bildiğimiz füme değil midir?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2012-model-sanroof-lu-ful-ful-modeli-******-bakimli-87281658/detay

bu da "gri" olarak geçiyor.

Arada cidden renk farkı varsa emniyete falan şikayet etmeyin sakın ehliyetimi alırlar renk körlüğünden. Çünkü gerçekten de hiçbir fark yok gibi.

« Son Düzenleme: Mayıs 23, 2012, 06:35:18 ÖS Gönderen: cCcivicCc »

cCcivicCc

Edit yapamıyorum. Siteden atıyor musunuz beni yoksa:(( İkinci link çıkmamış. m-u-t-l-u-h-a-n yazarsanız yıldızlı yere çıkar ya da ilan no: 87281658

faw13

füme iki araç da doğrudur, ötekiler gümüş diye yazar

bbhnda

ilki kesin füme :D ikincisi açılmıyor.bu arada inşallah tez zamanda kavuşursunuz hayalinize :D

cCcivicCc

füme iki araç da doğrudur, ötekiler gümüş diye yazar

Sağ ol hocam, gümüş gri apayrı zaten, o konuda gözlerime güveniyorum, ayırt edebiliyorum:)

İkisi de füme deyince rahatladım, sıkıntı yok yani ama birinin ruhsatında gri, diğerinde gri (füme) yazınca kıllandım. Tee Ankara'dan İstanbul'a gidip de renk farkı olsun istemedim.

cCcivicCc

ilki kesin füme :D ikincisi açılmıyor.bu arada inşallah tez zamanda kavuşursunuz hayalinize :D

Teşekkürler, inşallah da ikinci linki yöneticiler yıldızlamış. Reklam olmasın diye galiba, hemen alttaki mesajımda yazdım, ilan no: 87281658

baron12

ilki füme