Gönderen Konu: fd6 ile istenildiğinde çok mükemmel yakıt verileri elde edilebilir  (Okunma sayısı 93669 defa)

kacaman

Ynt: fd6 ile istenildiğinde çok mükemmel yakıt verileri elde edilebilir
« Yanıtla #125 : Ağustos 09, 2012, 07:41:49 ÖS »
@kacaman şunu hiç söylememişsin; bu benzin değeri mi, lpg değeri mi ? Senin araç lpg li, ben de bu ara lpg taktırmayı düşündüğümden soruyorum, lpg takılınca (sanmıyorum ama) göstergeyle ilgili de bi ayar falan yapılıyor mu :) ? Bu göstergenin bilgilendirmesi lpg taktırınca ne oranda doğru oluyor ki ? Hiç gazı fulleyip 100 km yapıp tekrar fulleyerek 100 km de kaç lt tükettiğini hesaplayabildin mi ? Araçlarımızın aynı olduğunu sanıyorum, o yüzden lpg ile ilgili kararlarımı etkileyeceğinden vereceğin cevaplar ve tecrübelerin önemli.
evet tespitlerin doğru, lpg nin map ayarları yapılırkenki verilen değerler gerçekteki yaktığı miktar ile yol bilgisayarında görülen değerin arasındaki farkı açmakta, araç bilgisayar olarak 4.0lt yaktı gösterdiği sırada aslında 5.54lt yaktı arkadaşlar, kimseler inanmaz belki ama 1litre lpg ile yüksüz olarak klima açmadan ve tıstıs 90 ı hiç geçmeden ve inişlerde sallayaraktan 18.05km yol yaptım, inandırıcı gelmeye bilir fakat birkaç kez bu değerleri yakaladım. Lpg kesinlikle takılmalı herkese tavsiye ederim, montajın kalitesi ve lpg kitinin kalitesi de çok önemli.

HONDAHAN

« Yanıtla #126 : Ağustos 13, 2012, 08:13:57 ÖÖ »
Net cevap, net tavsiye. Teşekkür ederim.

efemera464

« Yanıtla #127 : Ağustos 13, 2012, 09:00:53 ÖÖ »
Arkadaşlar LPG Kiti takıldığı zaman aracın benzin yakış değerlerinde bir bozulma olabilirmi? Aracıma LPG takıldığından beri rakamlar 100 km deki değerler uçtu diyebilirim. 12,8 - 13 lt den aşağı düşmüyor. Araç 2012 FB7 Otomatik, BRC MY11 Kit 

mozakca

« Yanıtla #128 : Ağustos 13, 2012, 09:24:48 ÖÖ »
Ben de bu yaz 4.8 lt yi dahi gördüm. Ama bence bu değerler yanıltır insanı. En gerçek ölçüm kendininkidir. Ben aldığım benzinleri ve yaptığım kilometreyle birlikte hesapladığımda 6.8 litre çıktı tabi bu kilometrenin içinde az da olsa şehir içi de var. Yaptığım kilometre 2250. Ben de otomatik kullanıyorum. Öyle çok agrasif kullanmam. Klimayı da çok açmam.

ramco 06

« Yanıtla #129 : Ağustos 13, 2012, 04:59:33 ÖS »
@kacaman şunu hiç söylememişsin; bu benzin değeri mi, lpg değeri mi ? Senin araç lpg li, ben de bu ara lpg taktırmayı düşündüğümden soruyorum, lpg takılınca (sanmıyorum ama) göstergeyle ilgili de bi ayar falan yapılıyor mu :) ? Bu göstergenin bilgilendirmesi lpg taktırınca ne oranda doğru oluyor ki ? Hiç gazı fulleyip 100 km yapıp tekrar fulleyerek 100 km de kaç lt tükettiğini hesaplayabildin mi ? Araçlarımızın aynı olduğunu sanıyorum, o yüzden lpg ile ilgili kararlarımı etkileyeceğinden vereceğin cevaplar ve tecrübelerin önemli.
evet tespitlerin doğru, lpg nin map ayarları yapılırkenki verilen değerler gerçekteki yaktığı miktar ile yol bilgisayarında görülen değerin arasındaki farkı açmakta, araç bilgisayar olarak 4.0lt yaktı gösterdiği sırada aslında 5.54lt yaktı arkadaşlar, kimseler inanmaz belki ama 1litre lpg ile yüksüz olarak klima açmadan ve tıstıs 90 ı hiç geçmeden ve inişlerde sallayaraktan 18.05km yol yaptım, inandırıcı gelmeye bilir fakat birkaç kez bu değerleri yakaladım. Lpg kesinlikle takılmalı herkese tavsiye ederim, montajın kalitesi ve lpg kitinin kalitesi de çok önemli.
5,54 sence doğru değer mi mobilet mi bu ankarada lpg fıyatı 1,85 x 5,54 = 10 kurus

kacaman

« Yanıtla #130 : Ağustos 13, 2012, 05:04:01 ÖS »
5,54 sence doğru değer mi mobilet mi bu ankarada lpg fıyatı 1,85 x 5,54 = 10 kurus
kesinlikle doğru ölçülmüş değerlerdir, araçta hiç yük yok, klima kapalı, 80 i hiç geçmedim ve inişlerde salladım, güzerhahımızı belirtelim, Kırıkkale- kırşehir - mucur - hacıbektaş- gülşehir- nevşiher - derinkuyu - niğde- kemerhiser ve otoban üzerinden pozantı adana ve osmaniye.

mali

« Yanıtla #131 : Ağustos 20, 2012, 08:17:24 ÖS »
adasim sana sadece helal olsun diyorum.
ben 3 leri falan gordum ama cok uzun yol degildi

oflisimsek

« Yanıtla #132 : Ağustos 21, 2012, 06:34:57 ÖÖ »
ankara konya arası 260 km civarı hız 100-120 /5.4 ortalama yakıt araç otomatik ve 206000 km de konya silifke arası ise 5.7 yakıt
ve aldığım lpg yi hesaplayınca 175 kuruş yaktı km de nasıl yakıt fazlamı ?
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2012, 06:39:47 ÖÖ Gönderen: oflisimsek »

Glthns

« Yanıtla #133 : Ağustos 22, 2012, 12:06:24 ÖÖ »
Denizli-Marmaris-Datça arası (150km LPG ile) 600 km yol yaptım 5.1 lt altına düşmedi göstergeler ama 450 km benzinli kullanımda 4.5 TL'den 170 lira yaktım . Yani 37.7 litre benzin yemiş bulunuyor kerata. Yokuşların çok sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.

Ouzhan_

« Yanıtla #134 : Ağustos 22, 2012, 12:14:06 ÖÖ »
Denizli-Marmaris-Datça arası (150km LPG ile) 600 km yol yaptım 5.1 lt altına düşmedi göstergeler ama 450 km benzinli kullanımda 4.5 TL'den 170 lira yaktım . Yani 37.7 litre benzin yemiş bulunuyor kerata. Yokuşların çok sıkıcı olduğunu belirtmek isterim.
yokusta acımıycaksın benzine kücük vites yüksek devir o zaman gazdan cek tekrar bas saha kalkıyor :D

Glthns

« Yanıtla #135 : Ağustos 22, 2012, 12:19:41 ÖÖ »
Canı sağolsun dedik artık. Kerata marmariste üzmedi beni. :))

dreamnej

« Yanıtla #136 : Ağustos 28, 2012, 11:11:28 ÖÖ »
arkadaşlar 1 aylık aracımı yakıt yüzünden ya satacağım yada lpg taktıracağım, brc bayiisi ve aynı anda atiker i de olan bir arkdaşımla görüştüm

atiker 1350 tl
brc 1650 tl

atiker ile brc aynı chip dedi ve hızlı veri akışı ile çok beygir kaybetmezsin dedi, tavsiyem atiker olur, memnun kalmazsan fark almadan brc ye çevirim dedi, ayıca brc nin motor garantisi vs yokmuş, hepsinin varmış, sanayii bakanlığı onaylı olması sebebi ile, hangi marka lpg taktırırsan taktır, lpg kaynaklı sorunu lpg firması, lpg den kaynaklanmayan honda motor arızalarını ise honda garantiden yapmak zorunda dedi, yapmazlarsa bana gel, avukatımla bir yazı göndeririz , birde hakem heyeti yazısı , sıkıysa yapmasınlar dedi.

şimdi asıl soruma geliyorum. %40 dan fazla yakıt sarfiyatın şehir içi için imkansız diyen servis sahibi, buradaki forumda %60 gibi yakıt tasarrufu yazılarını okuduğunu ve güldüğünü söyledi, araba sürekli gaz hissedilerek, göz ibrede sürülmez dedi, honda dan zevk alarak sür %40 yakıt tasarrufu sağla dedi.

atiker için dezavantaj yazabilecek varmı. taktırsam ne kadar tasarruf sağlarım, araç çekişten çok düşermi. vs vs vs

teşekkürler

HONDAHAN

« Yanıtla #137 : Ağustos 28, 2012, 12:39:23 ÖS »
25/8 Cumartesi günü BRC Lpg taktırdım. Çekiş konusu çoktan bitmiş, sadece yokuşta biraz hissediliyor, o da hafif gaza yüklenince gideriliyor. Hatta birçoğu hissedilmiyor bile diyor, o derece yani. Atiker'le ilgili çok fazla bilgim yok, iki arkadaşım taktırdı, gayet memnunlar.

exceLLency

• exceLLency
« Yanıtla #138 : Ağustos 28, 2012, 02:42:36 ÖS »
25/8 Cumartesi günü BRC Lpg taktırdım. Çekiş konusu çoktan bitmiş, sadece yokuşta biraz hissediliyor, o da hafif gaza yüklenince gideriliyor. Hatta birçoğu hissedilmiyor bile diyor, o derece yani. Atiker'le ilgili çok fazla bilgim yok, iki arkadaşım taktırdı, gayet memnunlar.

Hayırlısı olsun hocam maliyet nedir ?

dreammaker_11

« Yanıtla #139 : Ağustos 28, 2012, 03:45:15 ÖS »
lpg'yi ayrı tutuyorum da bu benzin fiyatlarıyla arabalarımız az yaksa ne olacak sonuç ortada :) neyin kafasındayız bilmiyorum gerçekten. benzin deposunu sıfırdan fulledim asabım bozuk gelmeyin üstüme :(

dreamnej

« Yanıtla #140 : Ağustos 28, 2012, 08:57:51 ÖS »
lpg'yi ayrı tutuyorum da bu benzin fiyatlarıyla arabalarımız az yaksa ne olacak sonuç ortada :) neyin kafasındayız bilmiyorum gerçekten. benzin deposunu sıfırdan fulledim asabım bozuk gelmeyin üstüme :(

cidden abartmıyorum ama araba sürmekten korkar oldum, hafta sonu hanımın başı dönüyordu gezmekten, şimdi iki adım yere götürüp geri dönüyorum, temde bile 110 u geçmiyorum, i30crdi varken temde 200 ler çerez gibi gidiyordu, buna rağmen 245 kuruşu geçmedim, bu honda 13 lt abi, şaka gibi 13 lt, geçenlerde manuel kullanayım dedim, 12,1 lt ye kadar düştü, ama 12 lerle felan olacak gibi değil, arkadaşım i30 2012 model otm benzinli aldı adam 9 lt yi henüz görmüş değil ve yemin içiyor, km ye hiç bakmıyorum kafama göre sürüyorum diyor. şehirler arası honda az yaksa ne, yapın bakalım 160 ne kadar yakacak, 110 la 1000 km yol gidilirmi, bolu yolunda kim 90-100 le gider, megan la 210 basıyordum, civic le 100 le gidiyorum, ben bu arabaya aşıktım, nefret etmeden ya lpg taktırmam lazım yada satıp hemen bir dizele uçmam lazım

Glthns

« Yanıtla #141 : Ağustos 28, 2012, 11:12:02 ÖS »
Dizelin o kafa şişiren sesini çekmektense 3 kuruş daha fazla veririm. Bu arabayı alırken yakıtın durumunu bilmiyor muydunuz ? Bir lpg kiti işini çözer. :)

kacaman

« Yanıtla #142 : Ağustos 28, 2012, 11:13:09 ÖS »

cidden abartmıyorum ama araba sürmekten korkar oldum, hafta sonu hanımın başı dönüyordu gezmekten, şimdi iki adım yere götürüp geri dönüyorum, temde bile 110 u geçmiyorum, i30crdi varken temde 200 ler çerez gibi gidiyordu, buna rağmen 245 kuruşu geçmedim, bu honda 13 lt abi, şaka gibi 13 lt, geçenlerde manuel kullanayım dedim, 12,1 lt ye kadar düştü, ama 12 lerle felan olacak gibi değil, arkadaşım i30 2012 model otm benzinli aldı adam 9 lt yi henüz görmüş değil ve yemin içiyor, km ye hiç bakmıyorum kafama göre sürüyorum diyor. şehirler arası honda az yaksa ne, yapın bakalım 160 ne kadar yakacak, 110 la 1000 km yol gidilirmi, bolu yolunda kim 90-100 le gider, megan la 210 basıyordum, civic le 100 le gidiyorum, ben bu arabaya aşıktım, nefret etmeden ya lpg taktırmam lazım yada satıp hemen bir dizele uçmam lazım
lpg takılsın, sıkıntısız gez.

HONDAHAN

« Yanıtla #143 : Ağustos 29, 2012, 08:23:22 ÖÖ »

Sağol hocam. Maliyeti bilmiyorum çünkü sızdırmazlıktı, muayeneydi, ruhsattı... daha bana çıkacak paralar var. Sade Lpg 2.350 TL.

HONDAHAN

« Yanıtla #144 : Ağustos 29, 2012, 08:31:35 ÖÖ »
Arkadaşlar onu bunu bilmem 10 yıllık LPG düşmanı olarak yazıyorum : Pişmanım. Sağ baldır kaslarım ağrıya ağrıya, sağ ayak baş parmağıma kramp gire gire araba kullandığım her gün için pişmanım. Şimdi kasmıyorum, normal kullanım denilen şeyi yapmaya başladım. Hatta ara ara sıkıyorum . Tam bir antipatim vardı; yok tampon delinmesi, yok kokusu, yok çekişi... Dostlarım şiddetle tavsiye edince araştırdım öğrendim ki bunların hepsi geçmişte kalmış. Yok yılda 15.000 den aşağıysa değmez, yok şu yok bu... Arkadaşım 100 TL ile şehiriçinde 250 km yol yapıyordum, şimdi 100 TL ile şehiriçinde 400 km yol yapıyorum. Ben buna bakarım.

the_world

« Yanıtla #145 : Ağustos 29, 2012, 10:38:16 ÖÖ »

Sağol hocam. Maliyeti bilmiyorum çünkü sızdırmazlıktı, muayeneydi, ruhsattı... daha bana çıkacak paralar var. Sade Lpg 2.350 TL.
2.350 serviste mi taktırdınız ?

dreamnej

« Yanıtla #146 : Ağustos 29, 2012, 10:57:42 ÖÖ »
Dizelin o kafa şişiren sesini çekmektense 3 kuruş daha fazla veririm. Bu arabayı alırken yakıtın durumunu bilmiyor muydunuz ? Bir lpg kiti işini çözer. :)
kime sorsam 9-9,5lt dedi, kimse 13 demedi, en iyi şartlarda 12,5 a düşüyor, arada 3 lt fark var, 150 kuruş eder, ben 400 kuruşa razıydım alırken, ama araç şu anda sorunsuz olmasına rağmen 580 kuruş civarları yakıyor. 100 tl ile ortak 205km ben ise 170km civarları yapıyorum, onun araba 1.8 premium sedan , benimki 1,6 elegance. demekki motorda bu kasayı kaldırmıyor, hiç birimiz aldığımız mala kötü demek istemeyiz, ama hayatımın hayali olan fd6 kasa şu ana fıss çıktı

- bagaj yetersiz
- arkada 4 kişi oturamıyor
- amartisörden gelen sesler felaket ( serviste sorunsuz çıktı)
- yakıt felaket
- far sensörü- yağmur sensörü eksikliği resmen çingenelik, elegance da bile olmaması hayret verici (fd6 kasa için)
- otomatik cam düğmesi olmaması ( sadece şoför camı otomatik)
- kötü denecek kadar kötü fren sistemi ( servise götürdüm, balatalar sert dediler 250 tl fark alıp balataların 4 ünü değiştirdiler yine aynı ) , fren sorunumuz 18 dede aynen var, önce 1ini yaptıralım memnun kalırsak diğerinide yaptırırız dedik, dünde komşumun elegance ı bir denedim, aynı fren tertibatına sahip.

açıkcası fd6 kasa bir kasa şaheseri, iç dizaynı müthiş ve sağlam otomatik vitesli bir araba, onun haricinde yazılacak bir şey yok, verdiğim 40.750 tl ye cidden acımaya başladım, 2000 lt de gaza vereceğim, 4 tane yumuşak lastik alıp ses kesmek için 1200 tl vereceğim, bana maliyeti 44.000 tl ye gelecek yada aynen bu şekilde satacağim.

the_world

« Yanıtla #147 : Ağustos 29, 2012, 11:04:55 ÖÖ »
bagaj yetersiz demişsiniz 5 kişi tatile çıktık 3 tana kocaman bavul koydum sığdı daha ne olsun :) doblo değil ya bu araç yük taşımak filan mı istiyorsunuz ?

arka taraf 3 kişilik zaten niye 4 kişi oturtmak istiyorsunuz? :) ki bence arka tarafı harika rahat bir sedan araca göre 1.85 kardeşim var rahat rahat oturuyor.

evet amartisörler biraz sert.. amaa daha iyi yol tutsun diye yapmışlar sürekli çukur çukur gezmediğiniz zaman sorun yok :)

yakıt size göre felaket şehir içi 7.5 lt yakıyorum yazın.. kışında 8.0 8.5 daha 9.0'ı görmedim :) 2500 km uzun yol yaptım 5.6 lt ortalama ile geldim 5 kişi full bagaj. inanmayan için resim ekleyebilirim :)

far yağmur sensörü kadar gereksiz bişe yok bence :) komşunun toyotasında var sürekli kapalı duruyor.

fren konusundaki düşüncelerinize KATILIYORUM. içeri biraz fazla yol sesi alır onada katılıyorum. gerisi yukarıda yazdığım gibi :) 

kazasız belasız sürüşler herkese. benimde görüşlerim bunlar.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #148 : Ağustos 29, 2012, 11:24:59 ÖÖ »
konu honda olunca beklentiler büyük oluyor   ilk defa honda ya binenler için  sonrası kişiye göre değişir  hüsran olabiliyor

dreamnej

« Yanıtla #149 : Ağustos 29, 2012, 12:49:58 ÖS »
konu honda olunca beklentiler büyük oluyor   ilk defa honda ya binenler için  sonrası kişiye göre değişir  hüsran olabiliyor
tam tespit yapmışsınız, bunu bir kaç kez daha yazdım, yine yazayım, ben bu fd6 nın hastasıyım, honda yı marka olarakta çok severim ama bomboş bir araba, hiç kimse bu arabada donanım var diyemez. bunları bilerek aldım, ama 13 lt yaksın da demiyorum